Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No tak ale inne z okolic nie sa ;)... a Ty nawet ciocia nie wiesz jakie sa kuszace ;)

Tanisia podeslalam pw o 10 letnim Fousku oddanym przez wlascicieli do schronu w Krakowie....

tanitka napisał(a):
suczka jest po sterylizacji :)

• Replies 194
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Żyję, tylko czasu brak;) Grafek dostaje Difadol - krople przeciwzapalne. Poza tym humorek dopisuje, apetyt też - karma na wykończeniu, więc bardzo prosimy o kolejną paczuszkę.
Lecę na pozostałe moje wątki. Pozdr. z lasu:)

Posted

02.08.2011r stwierdziła Pani, że Difadol niewiele zdziałał. Dlaczego mimo zapewnien nie udała sie Pani z Grafem do specjalisty? Kwestie finansowe były przeciez omówione........

Posted

Spokojnie dziewczyny, po kolei. U wetki byliśmy, stwierdziła, że nic mu nie dolega, poprostu jak bawi się i bryka, to do oczek mu sie kurzy, a że prawdopodobnie mieszkał wcześniej w domku i miał mniej swobody i mniej czasu spędzał na powietrzu, to oczka były wrażliwe. Pani doktor zaleciła podawanie nadal Difadolu, gdyby po kilku dniach nadal oczka ropiały, to miałam się zjawić i wtedy dostałby coś innego, np.antybiotyk. Oczka nie ropieją, nie ma takich zielonkawych wydzielin, jak tuż przed Waszą wizytą. Nadal jednak czasami łzawią, więc podjadę z nim jeszcze raz do p.doktor i może faktycznie dostanie jakieś inne kropelki.

Posted

A co do karmy, to faktycznie dużo jej zjadł, może dlatego , że poprzednio miał bardzo tłuściutką karmę z "wysokiej półki", przy karmieniu tą pochłaniał michę w tempie ekspresowym i żebrał o jeszcze, przepraszam, ale jak mam wrażenie, że pies jest głodny, to dostaje dokładkę. Graf ani nie ma biegunek, ani się nie roztył, więc chyba miał takie potrzeby. Jeśli takie jest Wasze życzenie, mogę mu od dziś dawać tyle,ile jest na opakowaniu zalecane dawkowanie, jak będzie głodny, to dokładki będą w prezencie ode mnie. Do wetki jadę jutro, wieczorem napiszę szczegóły i rozliczenie jeśli kupię mu coś innego do oczek, narazie tylko Difadol za 11 zł mu kupiłam. Pozdrawiam :)

Posted

NO to fajnie, daj znać co u weta i ile jesteśmy Ci winne. Postaram się w ten weekend dowieźć karmę w takim razie i chyba z 40 kg, zeby na miesiąc wystarczyło.

Posted

Wróciliśmy właśnie odwetki. Graf ma zdroweoczka, tylko powieki nie bardzo i jakiś obrzęk mu się zrobił. W książeczce ma wpisane : "nawracające zapalenie spojówek obu oczu. Świad okolicy powiek. Podejrzenie niedrożności kanałów nosowo-łzowych. Test fluorescencyjny (-)" Zalecenia to Atecostin 2 x dziennie do obu oczu i kontrola 23-08-2011. Wizyta i lek 30 zł. Podróż zniósł bardzo dzielnie, chociaż ślinił się biedak i myślałam, że będzie wymiotował. A w lecznicy rozkochał w sobie p.doktor, pokazywał brzuszek i tulił pysia :)

Posted

Fiera, na sobote na 11.00 potrzebuje Grafa w W-wie na profesjonalną sesję fotograficzną do kalendarza, czy dałabyś go radę przywieźć za zwrotem koszów benzyny na Krakowskie Przedmieście?

Posted

Na sesji wczoraj byłam ja z Grafem i Panca z Fryziem :) Graf modelingował jakby całe życie to robił. Siadał, kładł się, łapkę podawał. Do każdego z ekipy podchodził merdając ogonkiem, siadał przy nodze i łeb przytulał do uda. Był zachwycający i rozczulający. Trudno było ludziom uwierzyć, ze jest psem bezdomnym :(
A Fryzio bał się fleszy i chował się do mysiej dziury, w końcu został wzięty na ręce :), ale to chyba on wygrał casting, bo na ciemnym tle bardziej był fotogeniczny. :)

Posted

Grafek zmęczony by po sesji i podróżach, dużo spał wczoraj. Ale dziś już biegał i szczekał jak codzień :) Nie bardzo lubi zakraplanie oczek, ale jestem uparta;) Chyba nowe krople pomagają ( maść właściwie ) , bo nie ma śpiochów / glutów. Zobaczymy na kontroli, czy kanały łzowe się udrożniły. Nowa karma bardzo smakuje, dziękujemy :)