Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='winter7']Mam nadzieję, że Amberinka trafi do wymarzonego domu.
Smutno mi bardzo, że nie trafi do mnie, ale cieszę się, że dzięki temu dwa psiaki znajdą dom.[/QUOTE]

Prosze przyjechać po Idylkę, rozmawialiśmy w schronisku i mówił pan że weźmi Amber i malutką śliczną tą kremową Idylkę, dzis Ci państwo co przyjechali po Amber to myslałam że to pana rodzina i wypytywalam czemu jej nie biorą ale teraz juz wiem ze to dwie różne osoby, ta mała płacze , cały czas siedzi sama w tych kołchozach gdzie przechodziliśmy, czy zabierze ją pan??

Posted

[quote name='eli44']Prosze przyjechać po Idylkę, rozmawialiśmy w schronisku i mówił pan że weźmi Amber i malutką śliczną tą kremową Idylkę, dzis Ci państwo co przyjechali po Amber to myslałam że to pana rodzina i wypytywalam czemu jej nie biorą ale teraz juz wiem ze to dwie różne osoby, ta mała płacze , cały czas siedzi sama w tych kołchozach gdzie przechodziliśmy, czy zabierze ją pan??[/QUOTE]
i co, jest dalszy ciąg tej historii?
a jak Amber w nowym domku?

Posted

[quote name='eli44']Prosze przyjechać po Idylkę, rozmawialiśmy w schronisku i mówił pan że weźmi Amber i malutką śliczną tą kremową Idylkę, dzis Ci państwo co przyjechali po Amber to myslałam że to pana rodzina i wypytywalam czemu jej nie biorą ale teraz juz wiem ze to dwie różne osoby, ta mała płacze , cały czas siedzi sama w tych kołchozach gdzie przechodziliśmy, czy zabierze ją pan??[/QUOTE]

Napisz co z Idylką?

Posted

Witam,
Amber zmieniła imię na Tosia :) na które zaskakująco reaguje. Drogę ze schroniska do domu przespała z łebkiem na moich kolanach. Była bardzo słaba i osowiała :( ale do pierwszego postoju :) martwiliśmy się troche bo mimo tego że jadła i piła nie chciała się załatwić. Tosia jest niesamowicie mądra w domu zachowuje sie jakby była z nami od szczeniecia w prawdzie większość czasu śpi ale jak się budzi to wędruje między ogrodem a domem. To niesamowite ale po 2 dniach jest zdecydowanie silniejsza i wesoła dziś nawet troche podgryzała do zabawy. Bardzo smakuje jej kurczaczek gotowany z makaronem i warzywami zalany rosołkiem ale najbardziiej szyneczka w nagrodę za zakropienie oczek. Niestety ma kaszelek ale oczka już praktycznie nie ropieją a nosek trzeba co chwile wycierać. Niesamowite jest również to że na anszego kota nie reaguje w ogóle natomiast obce koty przegania z ogrodu :) Narazie to tyle. Zdjęcie myśle też niedługo sie pojawią. Jutro jedziemy do naszego weta zobaczymy co powie. Mam nadzieje że nic złego.
Pozdrawiamy,
Kasia i Tosia

Posted

Bardzo się cieszę ze szczęścia Tosi :) Pora zmienić tytuł wątku.:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

:multi::multi::multi::multi::multi:

Teraz trzymam kciuki za Idylkę.....

Posted

Kasiu trzymamy za Was kciuki z całego serca. Powinnam w tym tygodniu wstawić rozliczenie Amber, ale wybaczcie mi jak się spóźnię kilka dni.

Posted

[quote name='malagos']i co, jest dalszy ciąg tej historii?
a jak Amber w nowym domku?[/QUOTE]

[quote name='omi']Napisz co z Idylką?[/QUOTE]

[quote name='Pliszka']Bardzo się cieszę ze szczęścia Tosi :) Pora zmienić tytuł wątku.:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

:multi::multi::multi::multi::multi:

Teraz trzymam kciuki za Idylkę.....[/QUOTE]

Pan ma do mnie zadzwonić czy ją weźmie. Idylka to szczeniaczek, też chory...

Posted

Tośka to bardzo szczęśliwe imię.
Moja Tośka - ratlerzyca została wyrwana z kojca zewnętrznego schronu w Żyrardowie przy -26 stopniach w ubiegłym roku.
Jest starszą panią, z czterema nowotworami i innymi chorobami, ale jest pieskiem szczęśliwym i tak kochanym, że gdybym mogła, to zjadłabym ją.
Oczywiście wcześniej nie nazywała się Tośka

Posted

Witam,
Tośka to już zupełnie inny pies, sami zobaczycie na zdjęciach. To dopiero tydzień a ona wie że jest na swoim i że jest kochana. Rozrabia, bawi sie jak szczeniak, duuużo je. Śpi na razie na legowisku w sypialni bo jest jej za ciepło w łóżku ale wieczorami przysypia w salonie na sofie :) Jeśli chodzi o zdrowie to bierzemy jeszcze antybiotyk ale katar, kaszel i zaropiałe oczka to już praktycznie przeszlość. Nasz wet jest bardzo dobrej myśli. Napewno będe pisac na bierzaca co i jak:) nowe zdjęcia oczywiście tez sie będa pojawiać.
Link : https://picasaweb.google.com/113709737413711311007/Tosienka

Pozdrawiamy,
Kasia i Tosia

Posted

matko:placz::placz::placz:...to ze szczęścia!!!:multi::multi::multi: takie wiesci to miód na nasze serca:loveu:

pięknie wygląda!:lol:

animal planet? czy inny "psi"kanał?:evil_lol:

to, co ja lubię najbardziej:oops:

a tu - jaka powaga:razz::p

Kangur!!! jak bonie dydy!:):)

Posted

Gołym okiem widać że przytyła :) Bardzo się cieszę że wszystko dobrze się układa. A pomyśleć że 1,5 miesiąca temu sunia była skrajnie wycieńczona i do TM jej bardzo mało brakowało. Ze szczęścia chce się płakać oglądając takie zdjęcia !

Posted

eli44 napisał(a):
Pan ma do mnie zadzwonić czy ją weźmie. Idylka to szczeniaczek, też chory...

żeby i ta historia miała swój dobry koniec....
a Amberka śliczna! Co za garnitur zębowy pokazuje!

• 2 weeks later...
Posted

backbone napisał(a):
Prosimy o kolejne zdjęcia i opowiadanie jak tam nasza kochana sunia się ma.

A tak odnośnie przeszłości Amber / Tosi - 14 sierpnia idę na przesłuchanie.

:roll::roll::roll:;)

Posted

backbone napisał(a):
Prosimy o kolejne zdjęcia i opowiadanie jak tam nasza kochana sunia się ma.

A tak odnośnie przeszłości Amber / Tosi - 14 sierpnia idę na przesłuchanie.

oj tak, bardzo prosimy!!!:)