Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trochę szwankują koordynacja działań i sama komunikacja, przebieg informacji. Moim zdaniem, osoba, która otwiera wątek powinna się czuć za to odpowiedzialna, a inne osoby nie powinny "wychodzić przed szereg". Zanim mi jednak zarzucicie, że się wymądrzam, podkreślam, że nie piszę tego, by się wymądrzać czy czepiać. Wiem, że wszyscy chcemy dobrze.
Napisałam, byśmy wspólnie spróbowali sformułować zasady pomocy potrzebującym psom oraz zasady kontaktowania się. Jesteśmy zbyt nieskoordynowani i stąd nieporozumienia i nawet awantury. A przecież przyświeca nam wspólny cel: dobro zwierząt!

• Replies 588
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja wlasnie wrocilam z wyjazdu sluzbowego i moglam dopiero spokojnie przeczytac watek... pecia, AgaG jestescie wielkie! jesli moge jakos pomoc... to oczywiscie pomoge. Moze nie wiele, ale troche doswiadczen mamy z Krzysiem po sprawie Ozzy'ego (w toku), pewnie troche medialnych kontaktow tez sie znajdzie...

Posted

fochistka napisał(a):
raczej bez zdjecia. moze np jakies rysunek pieska smutnego. to do dzieci bardziej przemowi

Oki, może macie rację. Moja sześciolatka to widziała na własne oczy i w tym uczestniczyła- i możliwe, że dla dzieci młodszych i nie przyzwyczajonych do takich sytuacji, stanie się to zbyt dosłowne. W takim razie, narysuje rysunek Bolcia, tak jak podpowiedziałaś.

Posted

pajunia napisał(a):
Ale dlaczego Aga G napisala tam, aby pieniedzy na to podane konto nie wplacac i, ze ona nic o tym nie wie?

Bo może tak myślała? Pajunia, nie sądzisz? Agi nie ma i nie zadawaj nam tych pytań. Aga ma dużo na głowie, nie ma czasu przejmować się jakimiś wymysłami. Rany czy ciągle muszą być jakieś nie potrzebne afery!

Posted

Kochani. Wiem i widzę, że bardzo się przejmujecie losem pozostałych piesków. Już spieszę powiedzieć co i jak:
Mają budę i to dobrą. Odkąd tam mieszkamy podrzucamy koce i kołdry, więc im zimno nie jest. Pieski, tak jak i Boluś są przez nas odrobaczone, a także odpchlone. Jedzenia nie brakuje, bo kupowaliśmy dla nich wszystkich karmę- tak, że brzuszki napełnione, co było też widać po Bolku (nie był niedożywiony) I gdybyście tam teraz przyszli, jest sielsko i anielsko. Nic nie wskazuje i nie wskazywało na jakiś powód do niepokoju.:-o
A "ten" jest chory i stary.:p ...nie to, że mi jest go żal- absolutnie! stwierdzam fakt. Wierzę w to, że niedługo przyjdzie czas na rozliczenie się przed sądem, ale nawyższym.:diabloti:

Posted

tymczasem... błagam, pomozcie rozwiesic plakaty atosa
plakat mozna sciagnac tutaj
atos musi znalezc dom, jest na tymczasie ale tymczasowym tymczasie, tzn ze niewiele czasu zostalo...

Posted

kiwi..a gdzie te plakaty można rozwieszać?? Bo chyba nie wszędzie można???Ja mogła bym powieścić u mojego weta (w okolicy ronda Mogilskiego) i ew. w sklepie zoologicznym

Posted

karusiap napisał(a):
no ale slupy itd to chyba tez..tylko zeby nikt nie widzial...

nie, no na słupach własnie taz nie można....tylko na specjalnie do tego przygotowanych tablicach....a tych jest niewiele :(

Posted

Asior napisał(a):
wie wie.
otóż na forum gw Anna scot zarzuciła oszustwo jednej z naszych dogomaniaczek. (z powodów opisanych przez anne)
A teraz chciała przeprosić ot i wszystko :)

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=51915372&a=51915730

Mysle, ze po przeczytaniu pozytywnych wypowiedzi na temat dogomanii ludzie sie opanuja i przestana obrzucac blotem Kobiete. Jednak reakcja ludzi nasuwa przemyslenia i warto podddac je analizie, aby w przyszlosci uniknac takich nieprzyjemnych spraw. Moze trzeba zastanowic sie jak apelowac o pomoc na forach, zeby ludzie czytajacy apel nie mieli watpliwosci? A moze stworzyc jakis banerek ogolny, ktory mozna zamiescic na forum , banerek z prawami wlasnosci?

Posted

A mnie nerwy poniosly :oops: Jak dawno... :shake: Bardzo nie lubię jak ktoś nazywa ludzi, którzy chcą pomóc na wszelkie mozliwe sposoby oszustami bez sprawdzenia tego :roll: Ale dobrze, że sprawa sie wyjaśniła... :loveu: z tego co wiem to jednak ludzie z forum coś dla Bolusia wpłacili:multi: Boluś... trzymaj się cieplutko !!!