papisia Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Pecia. napisał(a):Przepraszam ,żę naraziłam Was na takie nerwy- faktycznie wyszło to niefajnie, ale stres (tu:mój) daje o sobie znać tak, że czasem myśli się jednotorowo. A po drugie, gdy emocje opadły, była tak poźna godzina, że Każdy z Was już spał. Tak, jak już zostało napisane, Bolkowi nic nie jest, przynajmniej- zdrowotnie.:lol: Wczoraj późnym wieczorem Bolka odebrała Aga, podobno do nowego domu na stałe:roll: Przyznam, że zdrowia to obie strony trochę kosztowało, może tak zawsze bywa, gdy wszyscy chcą dobrze, a pojawiają się rozbieżności w postrzeganiu sprawy. Wierzę Wam, bo moim marzeniem jest by Bolkowi było dobrze, tylko to.... Cytując: "ale nie jesteśmy tacy bezsilni- wczoraj wszyscy postawieni na nogi- pomoc z każdej strony ( jak zwykle niezawodne Amicusy) uratowaliśmy psa." Uratowaliście? Boże, nie wiedziałm, że u nas było mu tak źle:-o :-( Zastanów się proszę, co piszesz, bo to boli...i multum miłośników zwierzątek to czyta. Peciniu :loveu: Jestes wielka... Nikomu nawet przez myśl nie przeszło, że u Was bylo mu zle... To, że wzieliscie psiaka, uratowaliscie go.. Boluś Wam bardzo wiele zawdzięcza. Uszka do góry bo mysle, że wszyscy mają podobne zdanie do mnie..;) Uff... dobrze, że z Bolkiem ok:shake: Stracha Nam napędził niezłego:p Quote
aisaK Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Pecia, przeciez o męczeniu zwierząt przez tego s..... nie musieliście wy powiedzieć...poprostu się wydało, anonimowo...ale nie pozwólmy aby tam cierpiały inne zwierzaki i następny pies, kochany, dopóki nie zagryzie kury!!! Jeśli tak dalej będzie to na wsiach nigdy sie nie zmieni!!! Quote
Pecia. Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Tak, wszyscy, co uratowali choć jedno zwierzo-istnienie jesteście super. Jestem pod ogromnym wrażeniem Waszej determinacji i miłości- wszystko bezinteresownie i z potrzeby serca. Zawsze pomagaliśmy, jak najlepiej umieliśmy, ale też zawsze wydawało mi się, że jesteśmy sami :look3: . Tak nie jest -dowiedziałam się wchodząc na dogo forum- i to jest budujące:multi: i za to Wam wszystkim, ale to wszystkim- dziękuję:wink: :smilecol: Quote
Tigraa Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 poza tym mozesz zlozyc zeznania anonimowo,z zastrzezeniem nazwiska i adresu.Bez pokazywania twarzy i ujawniania sie.Po prostu mowisz na policji ze ze wzgledu na bezpieczenstwo nie zgadasz sie na ujawnienie swoich danych do wiadomosci tego zwyrodnialca.Tak mozna,moj znajomy jest policjantem. Quote
AgaG Posted November 10, 2006 Author Posted November 10, 2006 peciu mówiąc o "uratowaniu psa" Elso miała na mysli nie uratowanie przed wami, bo Wy przecież tak bardzo mu pomogliście, ale anonimowość, ktorą zyskał. Ma swoją panią - to moja znajoma. Czeka go teraz operacja. Natomiast jak wiesz w takich przypadkach gdy sa ludzie psychicznie niezrównoważeni jak jego kat, to lepiej żeby adres był inny niz mu znany... Quote
AgaG Posted November 10, 2006 Author Posted November 10, 2006 Proszę skupmy się teraz na pomocy dla psa. Elso wpłaciła wczoraj 20 zlotych. Quote
lena_zet Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Aga, gdzie wpłacić pieniądze?Na AFN czy jest jakieś konto bezpośrednio do ciebie? Quote
AgaG Posted November 10, 2006 Author Posted November 10, 2006 Musze zaraz uciekac z dogo, bo jeden z moich psów jest bardzo chory - staruszek kasanowa. Wpacaj gdzie wolisz na AFN lub na moje konto. Z AFN na wydatki psów krakowskich pieniądze zawsze spływają do mnie, a wszystkie rozliczenia sa podawane i na danym wątku i w wątku: "Kraków pomocy". Niestety wątpię, abym ze względu na moje psy mogła dziś byc na dogo długo. Quote
lena_zet Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 dobrze, powodzenia, już cię nie zatrzymuję, nie mam twojego konta więc przelew zrobię na AFN. Quote
Aga_Mazury Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 nie robiąc nic w tej sprawie dajemy nieme przyzwolenie na kolejne katowanie zwierząt.... Quote
psokot Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Mało się tu orientuję. Gdzie mam szukać numeru konta? Quote
Perfi Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Ania-tygrysiczka napisał(a):poza tym mozesz zlozyc zeznania anonimowo,z zastrzezeniem nazwiska i adresu.Bez pokazywania twarzy i ujawniania sie.Po prostu mowisz na policji ze ze wzgledu na bezpieczenstwo nie zgadasz sie na ujawnienie swoich danych do wiadomosci tego zwyrodnialca.Tak mozna,moj znajomy jest policjantem. potwierdzam !!!! aga mazury - wyjelas mi to z ust Quote
AniaB Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 psokot tu jest konto AFN (wątek mozna znaleźć w dziale Akcje dla zwierzat schroniskowych) Alarmowy Fundusz Nadziei na Zycie - numer konta Numer konta: Dorota Romaniuk Karabeli 4 m 97 01-313 Warszawa 31 1140 2017 0000 4902 0527 0923 MultiBank numer konta dla przelewów z zagranicy BREXPLPWMUL31114020170000490205270923 z dopiskiem na jakiego psiaka lub bez dopisku jeśli na fundusz ogólny, podawajcie też swoje nicki :smile: Quote
karusiap Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Pecia nikt nie ma nic zlego do powiedzenia pod Twoim adresem uratowalas Bolka:loveu: ale jek to ten ...to cos..nie poniesie konsekwencji?:( Quote
AniaB Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Pecia. dziękujemy w imieniu swoim i Bolusia:Rose: :Rose: a czy wiadomo cos ile ma kosztować operacja psiaka i kiedy sie odbedzie? Quote
Pecia. Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Nie za bardzo chcę wchodzić w czyjeś kompetencje, ponieważ już Boluś nie jest pod naszą opieką. Z tego, co wiem to nadal jest w stanie dobrym- a to wydaje się uspakajającą wiadomością. Nie ulega wątpliwości, że operacja nie będzie łatwa, może nie skończy się na jednej. Aga pisała tu, że koszt jednej to wstępnie ok 300pln. Wspominałm o edukacji, postaram się załatwić z przedszkolem możliwość zbiórki pieniędzy; wydrukuję zdjęcie, napiszę parę słów, ustawię puszkę, podpisze się, aby nie było anonimowo- to będzie dobry początek edukacji dzieciaków, zmusi to rodziców do rozmowy z pociechami na ten temat.:shiny: Może Wam też coś takiego uda się zrobić? Spróbujcie! Quote
Perfi Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 przepraszam ze sie wtrace ale ja osobiscie niespecjanie bym chciala zeby moje dziecko w wieku przedszkolnym ogladalo zdjecia skatowanego psa :roll: rodzice moga sie zbuntowac, pomimo iz cel jest szczytny... Quote
fochistka Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 raczej bez zdjecia. moze np jakies rysunek pieska smutnego. to do dzieci bardziej przemowi Quote
Kobiet@24 Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Ludzie pomozcie!! Napisalam informacje na krajowych forach na stronach gazeta.pl o historii Bolka aby mu pomoc , wplacac pieniadze na konto dogomanii i oskarzono mnie o oszustwo...Czy osoba ktora posiada Bolka w tej chwili pod swoja opieka moze zajac zdanie w tej sprawie?? Lub zalozycielka dogomanii..Jesooo czloiwiek chce dobrze a od zlodzieja o oszusta dostaje:( http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=51915372&a=51915730 Quote
Perfi Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 nie chce nic mowic ale afn nie jest jeszcze zarejestrowany oficjalnie jako fundacja, miejmy nadzieje ze nie znajdzie sie nikt zlosliwy na gazecie :angryy: Quote
dusje Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Kobiet@24 napisał(a):Ludzie pomozcie!! Napisalam informacje na krajowych forach na stronach gazeta.pl o historii Bolka aby mu pomoc , wplacac pieniadze na konto dogomanii i oskarzono mnie o oszustwo...Czy osoba ktora posiada Bolka w tej chwili pod swoja opieka moze zajac zdanie w tej sprawie?? Lub zalozycielka dogomanii..Jesooo czloiwiek chce dobrze a od zlodzieja o oszusta dostaje:( http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=51915372&a=51915730 pozwolilam sobie zabrac glos w dyskusji na forum gazety i przekazalam informacje o forum dogomanii. mam nadzieje, ze nikt z czytajacych nie bedziej juz probowal doszukiwac sie wyludzaczy pieniedzy wsrod dogomaniakow zwlaszcza jesli mowa jest o wplatach na AFN Quote
black sheep Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 O rany pomóżcie kobiecie! Czy oni nie mogą sobie poczytać tego wątku? Quote
fochistka Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 sprawa juz sie chyba wyjasnila, chociaz pewnie teraz niektorzy beda sobie kojarzyc bolka z oszustwem Quote
Aga_Mazury Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 ...no to się namieszało...trochę :cool1: AFN jest fundacją "pełną gębą"...czekamy tylko na otwarcie nowego konta...co nastąpi na dniach.. Quote
Perfi Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 aha no to fajnie bedzie mozna na allegro podawac :) Quote
Recommended Posts