Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 383
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cieszę się, że Z Bunią lepiej. Ale myślę, że to merdanie do Pana to było przypadkowe. U mnie robi tak Perełka. Na początku się denerwowałam, że wszystko dla niej robię a ona ogląda się za jakimiś babami. teraz nie zwracam już na to uwagi.

Ja dopiero wróciłam. W sobotę zawsze porządkuje groby bliskich w Żorach. Rano pomagam rodzicom, są już starsi i schorowani. Robert pracuje znowu i w sobotę i w niedzielę. Rano jedzie znowu na promocję aut do Częstochowy.

Mogę drukować czarno białe i w kolorze. Tuszu ma zapas. Daj znać na kiedy i co potrzebujesz.:lol:

Posted

dziś już znacznie lepiej, sama wyskoczyła z łóżeczka i poszła się opalać na balkon, na razie nie chce jeść, śniadanko obwąchała i nie potrafi się zdecydować jeść czy nie jeść. Choć słyszę jakiś ruch i stukot miseczki w kuchni i może jednak zdecydowała, że warto zjeść...

Kasiu czy mogłabyś coś napisać na mój adres mailowy, w najbliższym czasie wyślę wizytówki (tzn. na pewno do czwartku, bo w czwartek muszę mieć wydrukowane i pozawieszać na boksach). Ostatnio wyszło sporo szczeniaków, im nie robimy wizytówek, tak że myślę, że nie będzie więcej niż 8-9 stron. Gdy byłam na urlopie wizytówki robiła Magda, ale okazało się ze nikt ich nie wydrukował, wiec muszę jeszcze się im przyjrzeć i zobaczyć czy są aktualne!

soboz4@gmail.com

Bunia przeuroczo plażuje się na balkonie, ale gdy tylko podkradnę się żeby zrobić zdjęcie ona od razu rusza do mnie z ogonkiem jak wiatrak i jak to coś pstryknąć????

Posted

Mam małego bzika i lubię szyć różne legowiska, budy, pontony, szkoda mi każdej starej wyrzuconej kołdry, poduszki, czy materaca z gąbki, tnę na kawałeczki, pikuje i robię wałeczek, materacyk a potem różne kształty posłań, mam tez 5-6 bud na swoim koncie, które (nie chwaląc się za bardzo) sa całkowicie rozbieralne i do prania, wszystko na zamki błyskawiczne i rzepy. Dlatego wszystkie moje psy, nawet tymczasy, które do mnie przychodzą nie bardzo lubią leżeć na podłodze, tylko sprawdzają, które posłanko najlepsze, niestety syn bardzo sie denerwuje z tego powodu, a gdy mam inwencję twórczą i chcę szyć nowe to lepiej nie piszę co sie w domu wówczas dzieje....

A to jest fajne zadanie, jak zobaczę jakiś ciekawy materiał (kupuję tylko w ciuchalndach - zasłony angielskie - super trwały i dobry materiał), to potem kombinowanie jaką poduchę uszyć, na razie już ich nie bedę denerwować póki jest Bunia, staram się omijać obecnie ciucholandy...

https://picasaweb.google.com/104632988192741690271/PosAnia

Posted

Ja uszyłam Zuzie budkę, ale sama sobie z niej zrobiła ponton :) położyła się na daszku i nie zamierza wchodzić do środka. Pomysłowa jesteś z tymi rzepami i zamkami. Rozrysujesz mi to kiedyś ok? Już mnie zaraziłaś... (przyznam Ci się, że ja też lubię szyć i maszyna ma już swoje stałe miejsce pod ręką :) ) Mój TZ się nie denerwuje na to, tylko pyta, czy mi rozstawić maszynę na stole :) Oboje lubimy coś podłubać i często pomaga mi robić wykroje, bo ma dużo pewniejszą rękę.

Posted

Nie odezwała się, chyba wielkość Buni ja przeraziła, gdy powiedziałam że waży 9 kg, ona tak chciała do 6 kg góra, na dodatek rasową jamnisię.

Dla mnie trzy to trochę dużo, bardzo niewygodnie się spaceruje, smyczki się plączą i gdy np. chce sprzątnąć kupkę to akurat Iga nie ma zamiaru iść w ta stronę. Iga umie superzasto blokować, zawsze się zastanawiam jak taki mały pies potrafi mnie przyblokować, ze ja jak na sprężynie zamiast krok w przód robie krok w tył…

Oczywiście, że daję rade i nie oddam Buni z powrotem do schroniska, ale spacery są utrudnione, może byłoby prościej gdyby Iga nie była psem specjalnej troski, ale ona jest tak trochę jak dziecko autystyczne, jak określiła moja córka. Dobrze, że od jakiegoś czasu reaguje już na moje wołanie, ale oczywiście tylko gdy jest blisko bo bardzo źle słyszy. Jest słodka i chyba najbardziej miniasta z wszystkich psów jakie kiedykolwiek miałam, ale tylko dla mnie, obcych nie lubi (nie warczy, ale się odsuwa, nie lubi poufałości, w stosunku do innych domowników obojętna, nawet nie bardzo macha do nich ogonkiem).

Małżonek był niedawno na spacerze tylko z Roksią i Bunia, mówił, że dawno nie miał takiego miłego spaceru, bo Iga potrzebuje czasu i idzie bardzo wolno z nim, czasami jedno kółko naokoło stawu trwa w jej wykonaniu 2 godziny, z samą Rosika i Bunia 20 minut.

Mimo to, gdy była Ola Iga zgubiła się, dała susa w krzaki, wolałam ją i zrobiłam błąd bo miałam stać w tym samym miejscu, wówczas po 15 – 20 minutach Iga wraca, a ja zaczęłam ją szukać, na szczęście Iga ma czipa, identyfikator, ale wróciła sama. Niestety sąsiadka nie miała telefonu i musiała czekać aż wróci druga sąsiadka żeby do mnie zadzwonić, tak więc ze 2 godziny biegaliśmy po Dolinie a Iga w tym czasie siedział u sąsiadki 4 pietra niżej.

Bunia chodzi szybciutko, biega i słucha, spacer z nią jest bardzo przyjemny, ale jednak trzeba na nią zwraca uwagę, trzeba sprzątnąć kupkę i w tym czasie nie mogę patrzeć na Ige i Roksię, bywa że jestem wykończona po takim spacerze, a to ma być przyjemność. Mam rozciągane smycze i nauczyłam się już nimi żonglować, jedynie ze zbieraniem kupek mam problem. No i z moją rodzinką, która nie bardzo chciała drugiego psa, do Igi się przyzwyczaiła, choć syn z nią na dłuższy spacer nie pójdzie (ale to z uwagi na jej styl chodzenia), a małżonek do Igi już się przyzwyczaił, Buni nie może się nachwalić, że taka grzeczna, a to on wychodzi późnym wieczorem i rano, nie mogę działać wbrew jego woli.

Mam nadzieję, że uda się znaleźć domek dla Buni, rozsyłam wici wśród starszych osób, dla których Bunia mogłaby by być fajnym kompanem. Boję się tylko o psychikę Buni, żeby za bardzo się nie zżyła ze mną i rozstanie nie było zbyt trudne, na razie jestem dobrej myśli a czas pokaże jak się to skończy. Mam nadzieję, że nie będę musiała szukać pokoju, gdy mi wystawią walizki przed drzwi…