maciaszek Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Lady Bunia powinna mieszkać w rezydencji ;). Quote
jofracy Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 maciaszek napisał(a):Lady Bunia powinna mieszkać w rezydencji ;). z zastępem chętnych rąk do głaskania na każde zawołanie :) Quote
Isadora7 Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 jofracy napisał(a):z zastępem chętnych rąk do głaskania na każde zawołanie :) rzekłabym że z cała brygadą rąk :) Quote
maciaszek Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Ciekawe czy jest wreszcie jakiś odzew na ogłoszenia... Quote
soboz4 Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 Nowy opis Buni Bunia jest starszym pieskiem, ma około 9-10 lat. Została zabrana z Miejskiego Schroniska dla Zwierząt do domu tymczasowego Jest całkowicie sprawna i zdrowa, przed adopcją zostanie wysterylizowana, ma aktualne szczepienie i jest odrobaczona. Pomimo wieku Bunia uwielbia zabawę i ruch, bardzo lubi gonitwę z piłeczką, którą przynosi do ręki żeby jej rzucać. Jest średniej wielkości ma około 32 cm w kłębie i waży 9 kg. Ma piękne, gęste i bardzo miękkie futerko, w dotyku jak aksamit. Mordka i łapki podpalane, biało - żółte przechodzące do czarnego. Bunia ładnie przychodzi na wołanie, jest pogodna i wesoła, akceptuje inne zwierzęta, psy i koty. Śmiało może przebywać z innymi zwierzętami. Jest spokojnym pieskiem, może przebywać również z dziećmi. Gdy zostaje sama w domu nic nie niszczy, nie szczeka, tylko idzie spać. Nadaje się do domu mniej aktywnego, choć bardzo lubi długie spacery, na których biega i cieszy się jak szczeniak. Bunia lubi również wodę, chętnie pływa i goni za patykiem. Ma bardzo dobry apetyt, wszystko jej smakuje, zarówno psie jak i ludzkie jedzenie. Bunia jest bardzo czujna, jest wspaniałym stróżem w domku jednorodzinnym, nikt się nie przemknie niezauważony! Bunia nie brudzi w domu, jest już grzecznym i dobrze wychowanym pieskiem, który dobrych parę lat sprawi radość swoim opiekunom. Kontakt w sprawie adopcji: 503-364-290; soboz4@gmail.com https://picasaweb.google.com/soboz4/BuniaDoAdopcji Quote
kimiji Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Na allegro opis zmienię jak już się skończy, bo został 1 dzień :) Quote
jofracy Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Ciekawe, czy były jakieś telefony? Ja odbieram czasem w sprawie Hakerka i wtedy proponuję Bunię, albo tą jamniczkę Figę, która była adpoptowana z Katowic, ale ludzie szukają częściej młodych i bardziej jamnikopodobnych... Może zrobienie tych ogłoszeń przy ulicy Szkolnej coś da? Quote
kimiji Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 ja nie wiem jaki ludzie maja system w szukaniu ogłoszeń:shake: Figunia (jamniczka) ma 3 razy więcej wejść na allegro a ma takie same jak Bunia, nawet tytuł... Quote
soboz4 Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 Miałam telefon w sprawie Buni, trzymajcie kciuki, w poniedziałek będę wiedzieć czy znalazła dom Quote
fernari Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Więc trzymamy kciuki za Bunie :) A zdjęcia piękne :D Quote
maciaszek Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 I ja zaciskam z całych sił! Lady Buniu, niech Ci się poszczęści! Quote
kimiji Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Nowe allegro ze zmienionym opisem, jak chcesz żebym zmieniła zdjęcia to pisz :) http://allegro.pl/mala-lagodna-madra-sunia-w-typie-jamnik-a-bunia-i1766467699.html Quote
jofracy Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Jeszcze dwa dni i się dowiemy co z domkiem Lady Buni! czekam jak na pierwszą gwiazdkę :) Quote
fernari Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Czekamy, czekamy !!! Bunia, musi się udać :) Quote
soboz4 Posted August 14, 2011 Author Posted August 14, 2011 jesteśmy już wszyscy w komplecie w Katowicach, pan niestety nie zadzwonił, może zadzwoni jutro, mam tyle połączeń nieodebranych (wszystkie przez Białoruś), że nawet nie wiem który to numer... Ale niepolitycznie byłoby się dowiadywać, to jemu ma zależeć na Buni, a Bunia naprawdę to bardzo mądry i usłuchany piesek, który bardzo szybko wszystkiego sie uczy! Obecnie zachowuje się zupełnie inaczej niż w schronisku, jest otwarta na ludzi, pogodna i wcale nie apatyczna, wcześniej pisałam że nie dla nie już zabawy, a to nieprawda! Bunia bawi się piłeczką, przynosi ja do rzucania, aportuje patyk z wody, podgryza inne psy i gania w ósemki! Quote
saphira18 Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 faktycznie wygląda lepiej, przede wszystkim pychol jej się śmieje:) Quote
kimiji Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Taak, uśmiechnięty pycholek jest najlepszy :) Quote
maciaszek Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 https://lh6.googleusercontent.com/-DM5NbFDpYiQ/Tkgp5a0s5SI/AAAAAAABC88/DMvOwczr3IU/PICT0748.JPG - a co ona ma w pycholu? Quote
Recommended Posts