Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 383
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lady, nazwałam ją Bunią i tak na nią wołam jest bardzo fajnym psem, całkowicie niekłopotliwym i grzecznym. Słucha każdego polecenia, nie brudzi w domu, śpi wyłącznie na fotelu, bez problemów zostaje sama w domu, zgadza się z każdym psem i kotem, przy konflikcie od razu ustępuje.

Jest też całkiem żywotna, bardzo lubi się bawić piłeczką, na dodatek przynosi ja do reki żeby jej rzucić znowu, niestety moja zębata Roksia nie pozwala bawić się żadnemu psu w jej obecności zabawkami, na ten czas muszę ją zamykać, bo od razu robi porządek, nie dość że zabiera to rzuca się na biedne psiaki.

W każdym razie Bunia to psiak, który nie wymaga już żadnej pracy, jedynie miłości i opieki.

Ma wyjątkowe futerko, jakby głaskało się aksamit, żaden z naszych psów, nawet Figa nie ma takiego mięciutkiego i błyszczącego futerka.

Rano przychodzi się przywitać i to nie tylko ze mną ale z każdym, człowiekiem i psem, pochodzi merdając ogonkiem i podstawiając głowę do pogłaskania, a dopiero potem leci na dwór.

Jest bardzo czujna, pilnuje całego podwórka i ogłasza, że wróg na horyzoncie!

Nad Bugiem niestety nie odbiera mi telefon, tylko przez Białoruś, ale chyba i tak nikt nie dzwonił...

Posted

Opowieść z wakacji, no i pozdrowienia...

Niestety nikt nie dzwoni, ani w sprawie Figi ani Buni - Lady...

Nie wiem czy wspominałam jak Bunia ślicznie przynosi piłeczkę, podaje do ręki i chce żeby jej rzucać, ładnie już reaguje na imię, jest bardzo czujna, podnosi pierwsza alarm gdy ktoś idzie.

Dziś po raz pierwszy położyła się w nocy na psie legowisko, już nie chce spać sama na fotelu, ma bardzo dobry apetyt i muszę ja pilnować żeby za bardzo się nie zaokrągliła, reaguje na cicho, na zostań, na nie wolno.

Takiego miękkiego i błyszczącego futerka jakie ma Bunia to ze świecą szukać, jak aksamit, nic tylko głaskać, tylko jak przekonać ludzi że starszy psiak też może dać dużo szczęścia, że jest wychowany i grzeczny...

Opowiastka z wakacji, zdjęć mam sporo, niektóre fajne, szczególnie Figa jest bardzo fotogeniczna, ale korzystam grzecznościowo z biblioteki, na psiego już nie mogę wrzucić, może Figę i Bunię ktos tam wrzuci do ich albumów???

https://picasaweb.google.com/soboz4/GdzieTeMyszy#

Posted

gdyby tak dało się porozwieszać ogłoszenia o Buni przy ulicy Szkolnej w Katowicach, może ktoś jej szuka, to wychowany i zadbany pies, na pewno miał kochający dom.

Posted

a do Buni nikt nie zagląda???? Szkoda, Bunia zrobiła się jeszcze ładniejsza, biega jak szczeniak, sierść się jej błyszczy i ma cały czas uśmiechnięty pyszczek!