Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kurcze, bardzo szkoda malutkiej... schron, to nie miejsce dla takiej staruszki jak ona :( Ale na pewno znajdzie się osoba, która pokocha ją od pierwszego wejrzenia, w końcu nawet nie jest bardzo wymagającym psem...

• Replies 383
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lady dziś gdy przyszłam poznała mnie! Sama wskoczyła mi na ręce i poszłyśmy na spacer! Była bardzo wesoła, gdy obchodziłyśmy z zewnątrz schronisko obszczekała brygadę pracowników, którzy jedli przy płocie śniadanie! Ma bardzo ładny tembr głosu, dość niski i melodyjny.

Szła bardzo szybko, nawet chwilami ciągnęła na smyczy, ale co chwilę obracała się i patrzyła czy za nią nadążam. Bacznie też patrzyła na saszetkę z parówkami i ciasteczkami z wątróbki. Nie wiem co bardziej jej smakowało bo merdała ogonkiem i do parówki i do ciasteczek. Zaczęła też machać ogonkiem do mnie, gdy do niej mówiłam, patrzyła też wtedy uważnie, ostatnio mniej zwracała na mnie uwagę. Jest bardzo miła i tak bardzo martwię się czy znajdzie domek. Szybko się zmęczyła, po godzince wolała położyć się w cieniu i drzemać.

Dzielnie zniosła szczotkę i czyszczenie ucha, okazało się że jedno ma czyściutki ale lewe nie bardzo. Wyczyściłam jej ucho specyfikiem dla psów, choć ma trochę brązowej wydzieliny i przydałoby się jej zakraplać uszko. Na razie Ania przekaże do weta żeby porządniej wyczyścił jej te ucho i może da jej jakieś kropelki...

Poszła bez problemu do boksu, ale miałam wrażenie, że patrzy na mnie z wyrzutem. Pokazujemy im lepsze życie, a co będzie gdy nie znajdzie się dla niej kochający domek????

Posted

Lady ma nowotwór na boku, dziwny podłużny 7 x 3 cm, trochę jakby ją bolało przy macaniu. Besi miała ale tłuszczak, miał zupełnie inną strukturę niż to co Lady.

Bardzo się ucieszyła gdy przyszłam, apetyt ma ogromny, 3 parówki, 2 garście ciasteczek z wątróbki i nadal chciała coś dobrego. Poszczekuje po cichutku gdy widziała, że wyciągam saszetkę ze smaczkami...

Posted

zgłosiłam ją, w sobotę kastracje, ale mam nadzieję że może jutro ją ktoś poogląda? Może to rzeczywiście ropień? Ale taki duży??? Kompletnie się na tym nie znam...

Posted

Lady jeszcze niezbadana,ale pozwoliła mi dziś na dokładne obmacanie guza, niestety innym nie bardzo, a ja się nie bardzo znam...W tygodniu ma zobaczyć ją wet.

A tak to gdy wychodzimy to cieszy się jak szczeniak, biegnie, macha ogonem, pędzi - choć nie za długo, potem już spokojnie chodzi po wybiegu, nic a nic nie napręża smyczy, zawsze jest pętelka luzu. Niestety na początku ona mnie wyprowadza na spacer, ale po tak długim niewidzeniu można jej to wybaczyć. Dziś, żeby było zdrowiej ugotowałam jej kurczaka z ryżem i jarzynkami, zjadła ze smakiem i to sporo, potem przekąszała paróweczki, ale już nie za dużo.

Mam wyrzuty sumienia wobec niej, bo przecież musiałam opisać i obfotografować nowe psy, dać dokumenty nowym wolontariuszom, co chwilę musiałam ją dawać do przytrzymania a ona biedactwo rozglądała się za mną. Na szczęście potem nawał pracy minął i miałam czas tylko dla niej!

Z przykrością przyznaję, że nie ćwiczę z nią komend, jedynie siad, ale było dość ciepło, ona rozleniwiona po jedzonku, a skora do pieszczotek. Trudno w jej wieku omnibusem nie trzeba być, na wołanie już przychodzi, stój potrafi, siad także, uważam że to w zupełności wystarczy. Dla starszej osoby jest idealna, taki pieszczoch do kochania, który już nie pociągnie, nie potrzebuje dużej dawki ruchu a za to odwdzięcza się oddaniem całego psiego serduszka!