Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nowy opis Buni:

Lady Bunia – psi ideał dla mniej aktywnych

Ma około 7 lat i po tylu latach oddania człowiekowi przyszło jej wylądować w schronisku. Bunia jest bardzo grzecznym pieskiem, ładnie reaguje na polecenia, w tym na zakazy. Jest bardzo czujna, reaguje szczekaniem na każdego intruza. Bunia jest odrobaczona, zaszczepiona i wysterylizowana. Ma piękną i lśniącą sierść, mięciutką jak aksamit. Ma bardzo dobry apetyt i wszystko jej smakuje. To zdrowa i pełna energii suczka, która lubi pobiegać w psie ósemki i pobawić się w aportowanie piłeczki. Bardzo ładnie aportuje patyk z wody. Bunia lubi wszystkie psy, nie boi się nawet tych bardzo dużych. Mieszka z dwoma kotami, lubi spać na fotelu, ale jak się jej pozwoli to i pod kołderkę do łóżeczka przyjdzie…

Kontakt w sprawie adopcji:
Bożena Sobieszek
503-364-290
soboz4@gmail.com

https://picasaweb.google.com/psiwolontariusz/Lady58611BozenaSobieszek

• Replies 383
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziesięć głównych powodów by zaadoptować dorosłego psa.
[LIST=1]
[*]Starsze psy nie załatwiają się na podłogę.
[*] Starsze psy już nie ząbkują i nie będą żuć twoich butów albo gryźć mebli w miarę jak dorastają.
[*] Starsze psy potrafią się lepiej skupić, gdyż zdążyły już złagodnieć. Dlatego też potrafią uczyć się szybciej.
[*] Starsze psy nauczyły się co oznacza słowo 'nie'. W przeciwnym wypadku nie zdążyły by się zestarzeć.
[*] Starsze psy szybciej dopasowują się do sytuacji, ponieważ zdążyły się już nauczyć jak zostać członkiem stada przez umiejętne porozumiewanie się z resztą grupy.
[*] Starsze psy potrafią odpowiedzieć uczuciem, natychmiast gdy tylko znajdą nowy, kochający dom. Potrafią być wdzięczne za drugą daną im szansę.
[*] Widzisz co bierzesz: w odróżnieniu od szczeniąt, starsze psy zdążyły już uformować swój wygląd i osobowość. Szczenięta często rozwijają się zupełnie inaczej niż sugerował ich wczesny wygląd.
[*] Starsze psy sa gotowe natychmiast zostać towarzyszami życia, gotowe do pieszych, samochodowych wycieczek i do każdego innego twojego ulubionego rekreacyjnego zajęcia.
[*] Starsze psy pozostawiają ci więcej wolnego czasu gdyż są mniej wymagające niż szczenięta z którymi trzeba się bawić i ciągle nimi zajmować.
[*] Przy starszych psach wyśpisz się lepiej, gdyż sa one dostosowane do trybu ludzkiego życia i nie trzeba ich w środku nocy karmić, głaskać, ani wyprowadzać.
[/LIST]

Posted

Dziś Lady tez niestety bardzo bała się wyjść z boksu, ale nie bała się burzy! Bardzo dużo psów nie chciało wyjść bo na dworze była burza i bene strasznie się bały!

Lady burzy się nie boi, ale ludziom nie ufa. Ciekawa jestem jak długo będę musiała zapracować sobie na zaufanie Lady, żeby przyszła do mnie gdy jest w boksie. Podchodzi tylko do Ani, pracownika schroniska... Do paróweczki podchodziła, ale tylko czujnie patrzyła żeby ją porwać i uciec od mojej ręki.

To bardzo przykre, ale mam nadzieję że w końcu się przełamie. Na spacerze już pełna komitywa, tylko w boksie jest taka nieufna, ale nikt się na nią nie zdecyduje bo nie podejdzie do krat, gdy ktokolwiek z obcych stoi...

Trochę z nią pobiegała, ale z moją kondycją kiepściutko, na szczęście potem zwolniło się miejsce na wybiegu. Lady chętnie biega, ale niestety tylko ze mną... Obok mnie biegnie radośnie, ale gdy staję ona tez staje... Lenistwo przy niej wykluczone jeżeli chcę ją trochę zmęczyć, tylko pytanie kto kogo wcześniej... W ogóle na dworze patrzy za mną, pięknie idzie na smyczy, zero ciągnięcia, cały czas jest luźna smycz, anie razu jej nie napięła!
Obcięłam jej dzisiaj pazurki bo miała bardzo długie. Pozwoliła mi się tez popieścić i bardzo grzecznie leżała na kolanach, widać było że po chwili jej się to podobało! Mam nadzieję, że może w sobotę Bunia podejdzie do mnie w boksie, trzymajcie za to kciuki!