GoniaP Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Agata Balu napisał(a):No i widzisz Jurku co sie porobiło? Właściwie nikt już tutaj nie zagląda, więc nikt nie złoży propozycji. Ludzie poszli tam, gdzie można coś zrobić. Zaglądają.... Ale co można dodać??? Mnie podobał sie pomysł przedłożenia podpisów prokuratorowi. Ale odpadł. Teraz mamy do czynienia z tzw. "siłą wyższą" na którą wpływu nie mamy... Quote
GreenEvil Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Cholera, znow sie robi pieprzenie o szopenie... moze w koncu zlozmy ta petycje? Chcecie dwie osoby z wawy ? Prosz uprzejmie - zglaszalysmy sie ja i kacha_wawa... jak slowo daje.... :angryy: pzdr GreenEvil Quote
Guest Mrzewinska Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Petycja nie byla w zamysle adresowana do prokuratora, bo nie dotyczyla tylko procesu o smierc Ozzyego. Dotyczyla takze propozycji innych dzialan. Wiec niechze Kacha_ wawa i Green Evil pojda i zloza - poki cala sprawa nie pojdzie w zapomnienie, 100.000 podpisow ludzi upominajacych sie o bodaj uwazne spojrzenie na to, co dzieje sie ze zwierzetami w Polsce nie moze lezec i czekac w nieskonczonosc!!! Zofia Quote
kacha_wawa Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Moja propozycja jest cały czas aktualna, widzę, że Green też... Nie zaglądam tu tak często, ponieważ jest niestety wiele żywych psów ,którym także trzeba pomóc... Quote
Agata Balu Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Słuchajcie dziewczyny, skoro obie jesteście chętne do działania to może porozumiecie się z Emir i wreszcie sprawę zkończymy? Emir - jak wiem - ostatnio dręczą przypadłości a i tak ma mnóstwo chorych psów na głowie więc może porozumcie się z Nią i załatwcie to same? Przecież sprawa polega tylko na napisaniu pisma przewodniego do petycji, z adresami przedstawicieli autorów petycji (pismo przewodnie w tylu kopiach ilu podpisanych na piśmie), złożenia w Kancelarii pisma, tekstu petycji i paczek podpisów, otrzymania każdy indywidualnie potwierdzenia odbioru WSZYSTKIEGO ..... i tyle. To ostatnie jest NAJWAŻNIEJSZE i tego trzeba dopilnować KAŻDY z dogomaniaków i nie tylko z dogomaniaków, w momencie gdy podejmie jakąś akcje w kierunku poprawy doli psów może się na tą petycje powoływać, podając datę jej złożenia i numer archiwum!! Pozostaje tylko czekać co i kto odpowie na pismo przewodnie i opublikować to tutaj. Oczywiście można też sprawę złożenia petycji wykorzystać medialnie, ale to już wola tych, którzy są tym zainteresowani. Poza tym wydaje mi się, że nie ma co liczyć na spotkanie z Prezydentem. Wszakże spotkał sie on już w sprawie zwierząt z przedstawicielami organizacji pozarządowych nie dalej jak 18 października ubiegłego roku!! A już wówczas sprawa Ozziego była nagłośniona i zapewne został o tym poinformowany! Na tym spotkaniu też była mowa o zmianie prawa. Może raczej warto rozważyc, by po złożeniu petycji w Kancelarii Prezydenta złożyć, sam tekst petycji z pismem przewodnim i potwierdzeniem Kancelarii Prezydenta o otrzymaniu petycji wraz z podpisami, do pozostałych adresatów o których przypominam: Premier Rządu Minister Sprawiedliwości. Quote
Guest Mrzewinska Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Na litosc, jest niemal 100.000 podpisow. I jest perspektywa czekania w nieskonczonosc na uroczyste wreczenie - po co nam te uroczyste audiencje???? Sa chetne dziwczyny w Warszawie do zlozenia petycji normalna droga, bez telewizji i naglosnienia. Przeciez nikomu z nas nie chodzilo o to, aby zaistniec medialnie!!!! Przeciez wolontariusze dali wlasny czas, energie, a i kasy dolozyli!!! Zakonczmy te akcje, aby tak, jak miala na celu - udokumentowala rządzącym ilu ludzi nie zgadza sie na dreczenie zwierzat, aby udokumentowac, ze to jest problem spoleczny, nad apelem podpisanym przez 100.000 ludzi wladze musza sie zastanowic. Medar, chetne dziewczyny z Warszawy sie zglosily. Jest juz odpowiedz kto pojdzie. Nastepny krok jest w gestii tego, kto ma apele z podpisami ludzi. Zofia Quote
medar Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Mrzewinska napisał(a):Na litosc, jest niemal 100.000 podpisow. I jest perspektywa czekania w nieskonczonosc na uroczyste wreczenie - po co nam te uroczyste audiencje???? Sa chetne dziwczyny w Warszawie do zlozenia petycji normalna droga, bez telewizji i naglosnienia. Przeciez nikomu z nas nie chodzilo o to, aby zaistniec medialnie!!!! Przeciez wolontariusze dali wlasny czas, energie, a i kasy dolozyli!!! Zakonczmy te akcje, aby tak, jak miala na celu - udokumentowala rządzącym ilu ludzi nie zgadza sie na dreczenie zwierzat, aby udokumentowac, ze to jest problem spoleczny, nad apelem podpisanym przez 100.000 ludzi wladze musza sie zastanowic. Medar, chetne dziewczyny z Warszawy sie zglosily. Jest juz odpowiedz kto pojdzie. Nastepny krok jest w gestii tego, kto ma apele z podpisami ludzi. Zofia Skoro już jest skład, to jak pisałem potrzebny kontakt telefoniczny Green Evil lub Kachy_Wawa z Krystyną celem ustalenia daty i godziny zawiezienia do Kancelarii. Ze strony Fundacji pojedzie prawdopodobnie rzecznik prasowy. Quote
Guest Mrzewinska Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 I jak dziewczyny, porozumialyscie sie z Emir? Zeby to do wiosny zakonczyc... Zofia Quote
Guest Mrzewinska Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Emir, Medar, Kacha_Wawa, Green Evil - porozumcie sie. Przeciez tyle pracy wszystkich, tyle zaanagazowania, niech to nie pojdzie na marne. Niech bedzie swiadectwo, ze krzywda zwierzat nas wszystkich obchodzi. Nie czekajmy juz dluzej, prosze. Zofia Quote
medar Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Mrzewinska napisał(a):Emir, Medar, Kacha_Wawa, Green Evil - porozumcie sie. Przeciez tyle pracy wszystkich, tyle zaanagazowania, niech to nie pojdzie na marne. Niech bedzie swiadectwo, ze krzywda zwierzat nas wszystkich obchodzi. Nie czekajmy juz dluzej, prosze. Zofia Ludzie, zmiłujcie się, ja nie mogę żadnej z dziewczyn zmusić do złapania za telefon lub odpalenia samochodu. Skoro się zadeklarowały że zawiozą - to na co czekają?? Przecież wystarczy tylko aby podały datę i godzinę. Podjadą do Odziału lub umówią się z przedstawicielem fundacji w Wawie. Krystyna jest po wypadku "nie chodząca", a raczej kuśtykająca o kulach, dlatego też pojedzie rzecznik prasowy. Zostało tylko ustalić TERMIN , a to mogą zrobic tylko one - nikt nie wie kiedy mają wolną chwilę. Jeśli istnieja przeciwwskazania do rozmowy telefonicznej, to może podadzą termin na forum? Quote
GreenEvil Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 Spokojnie, narazie ustalamy termin i tresc pisma przewodniego. Na dniach bedzie po wszystkim. pzdr GreenEvil Quote
kacha_wawa Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Od jakiegoś czasu mam nieco utrudniony dostęp do netu, ale dzisiaj nadrabiam wszelkie zaległości. Ustalamy właśnie z Green Evil najbardziej dogodny dla nas termin złożenia petycji. Pewne jest jedno, nastąpi to przed 22 marca. Quote
medar Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Informuję że: I . W dniu dzisiejszym o godzinie 12.00 , rzecznik prasowy Fundacji Emir, złożył w Kancelarii Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Pana Lecha Kaczyńskiego, pismo przewodnie wraz z segregatorami zawierającymi 92.633 zebrane podpisy oraz tekst petycji pod którą były zbierane. II. W najbliższym czasie - potwierdzone pismo przewodnie wraz z krótką informacją otrzymają: 1. Premier Rządu Rzeczypospolitej Polskiej Pan Jarosław Kaczyński 2. Minister Sprawiedliwości Pan Zbigniew Ziobro 3. Redakcja Gazety Wyborczej 4. Redakcja gazety Rzeczpospolita 5. Inne wybrane przez nas media. Quote
Tweety Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 medar napisał(a):Informuję że: I . W dniu dzisiejszym o godzinie 12.00 , rzecznik prasowy Fundacji Emir, złożył w Kancelarii Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Pana Lecha Kaczyńskiego, pismo przewodnie wraz z segregatorami zawierającymi 92.633 zebrane podpisy oraz tekst petycji pod którą były zbierane. II. W najbliższym czasie - potwierdzone pismo przewodnie wraz z krótką informacją otrzymają: 1. Premier Rządu Rzeczypospolitej Polskiej Pan Jarosław Kaczyński 2. Minister Sprawiedliwości Pan Zbigniew Ziobro 3. Redakcja Gazety Wyborczej 4. Redakcja gazety Rzeczpospolita 5. Inne wybrane przez nas media. to fajnie. Szkoda tylko, że jak zwykle zostali olani inni. Skoro nie chcieliście mieć świadków przy składaniu tych podpisów, to po co ten cały cyrk z wybieraniem delegacji? A grzecznościowo może trzeba było powiadomić GreenEvil i kacha_wawa, że mogą spadać na cokolwiek Quote
kacha_wawa Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Tweety napisał(a):to fajnie. Szkoda tylko, że jak zwykle zostali olani inni. Skoro nie chcieliście mieć świadków przy składaniu tych podpisów, to po co ten cały cyrk z wybieraniem delegacji? A grzecznościowo może trzeba było powiadomić GreenEvil i kacha_wawa, że mogą spadać na cokolwiek Poczułam się conajmniej dziwnie, żeby nie powiedzieć olewczo... Z Green prowadziłyśmy stałą korespondencję mailową, byłyśmy umówione na dzis pod kancelarią na godz. 12, jednak ze względu na brak potwierdzenia z fundacji nie przyszłyśmy... Po co miałyśmy jechać w ciemno, jak nie miałyśmy potwierdzenia, że pojawi się ktoś z podpisami... Ehhh, ważne, że w końcu te podpisy zostały złożone, nie podoba mi się jednak sposób załatwienia sprawy... W końcu jesteśmy dorosłymi ludźmi, wystarczył jeden sms, jeden telefon, jeden mail... Quote
medar Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Tweety napisał(a):to fajnie. Szkoda tylko, że jak zwykle zostali olani inni. Skoro nie chcieliście mieć świadków przy składaniu tych podpisów, to po co ten cały cyrk z wybieraniem delegacji? A grzecznościowo może trzeba było powiadomić GreenEvil i kacha_wawa, że mogą spadać na cokolwiek Nie wiem, skąd ten ton wypowiedzi. dzisiejszy termin oraz miejsce i godzinę ustaliły w/w. Niestety nikt się nie pojawił. Pominąłem ten "drobiazg" dla dobra sprawy. Czy jestes lepiej poinformowana od innych?? Quote
medar Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 kacha_wawa napisał(a):Poczułam się conajmniej dziwnie, żeby nie powiedzieć olewczo... Z Green prowadziłyśmy stałą korespondencję mailową, byłyśmy umówione na dzis pod kancelarią na godz. 12, jednak ze względu na brak potwierdzenia z fundacji nie przyszłyśmy... Po co miałyśmy jechać w ciemno, jak nie miałyśmy potwierdzenia, że pojawi się ktoś z podpisami... Ehhh, ważne, że w końcu te podpisy zostały złożone, nie podoba mi się jednak sposób załatwienia sprawy... W końcu jesteśmy dorosłymi ludźmi, wystarczył jeden sms, jeden telefon, jeden mail... Dziwne, z treści korespondencji email jasno wynika, że termin jest uzgodniony na 12.03.2007r. godz. 12.00 w kancelarii. Czy mam zgodę na jej zamieszczenie aby wyjasnić sprawę?? Quote
kacha_wawa Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 medar napisał(a):Nie wiem, skąd ten ton wypowiedzi. dzisiejszy termin oraz miejsce i godzinę ustaliły w/w. Niestety nikt się nie pojawił. Pominąłem ten "drobiazg" dla dobra sprawy. Czy jestes lepiej poinformowana od innych?? Pomijam fakt,ze niestety od Emir nie dostałyśmy potwierdzenia, ze ktokolwiek się dzisiaj z fundacji pojawi?? Czy jesteś lepiej poinformowany od innych?? Jurku, wkurzyłeś mnie tym postem,bo czekałyśmy obie na odzew od Emir i żadnego odzewu nie było... Quote
kacha_wawa Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 medar napisał(a):Dziwne, z treści korespondencji email jasno wynika, że termin jest uzgodniony na 12.03.2007r. godz. 12.00 w kancelarii. Czy mam zgodę na jej zamieszczenie aby wyjasnić sprawę?? Oczywiście i proszę przesłać potwierdzenie od Emir wysłania na mojego maila informacji, że ktoś z fundacji napewno będzie, bo takowego potwierdzenia nie było... Wstępnie byłyśmy umówione na 12 w dniu dzisiejszym, ale nie dostałyśmy na maila żadnego potwierdzenia od Emir, więc proszę nikomu tu nie mydlić oczu... Quote
medar Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Więc dobrze: kto i czego nie zrozumiał? >> From: "Dorota R****" <*******@riders.pl> >> To: <fundacja.emir@neostrada.pl> >> Sent: Tuesday, March 06, 2007 12:16 AM >> Subject: petycja >>> Witam. >>> czy mozemy sie umowic na zaniesienie petycji na 12 marca? >>> pozdrawiam >>> Dorota Odpowiedź: > ----- Original Message ----- > From: <fundacja.emir@neostrada.pl> > To: "Dorota R*******" <*****@riders.pl> > Sent: Tuesday, March 06, 2007 9:12 AM > Subject: Re: petycja >> Ok; prosze podać godzine - miejsce : przed Kancelarią Prezydenta; mój >> rzecznik prasowy przywiezie segregatory z podpisami pozdrawiam K.S. >> Subject: petycja Kolejny: ----- Original Message ----- > From: "Dorota R******" <********@riders.pl> > To: <fundacja.emir@neostrada.pl>; <*****.wawa@op.pl> > Sent: Saturday, March 10, 2007 1:22 AM > Subject: zlozenie podpisow >> Witam, >> Emir - w zlaczeniu masz pismo przewodnie, prosilabym o wydrukowanie i >> podpisanie tylu egzemplarzy ile jest w stopce + 1 +1 dla mnie. >> Spotykamy sie 12.03.2007 o godz 12 po kancelaria? >> Moj telefon w razie czego: 501-293-791 >> pozdrawiam >> Dorota "Wygwiazdkowałem" nazwiska i adresy email. Więc o co Ci chodzi?? Quote
Tweety Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 kacha_wawa napisał(a):Oczywiście i proszę przesłać potwierdzenie od Emir wysłania na mojego maila informacji, że ktoś z fundacji napewno będzie, bo takowego potwierdzenia nie było... Wstępnie byłyśmy umówione na 12 w dniu dzisiejszym, ale nie dostałyśmy na maila żadnego potwierdzenia od Emir, więc proszę nikomu tu nie mydlić oczu... kacha_wawa, daj spokój. To standard w działaniu niektórych. Cel uświęca środki, po trupach do celu i parę innych haseł można by tu wstawić. Miejmy nadzieję, że chociaż ta petycja coś zmieni na lepsze, bo niektórym już nic nie pomoże Quote
Tweety Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 medar napisał(a):Więc dobrze: kto i czego nie zrozumiał? >> From: "Dorota R****" <*******@riders.pl> >> To: <fundacja.emir@neostrada.pl> >> Sent: Tuesday, March 06, 2007 12:16 AM >> Subject: petycja >>> Witam. >>> czy mozemy sie umowic na zaniesienie petycji na 12 marca? >>> pozdrawiam >>> Dorota Odpowiedź: > ----- Original Message ----- > From: <fundacja.emir@neostrada.pl> > To: "Dorota R*******" <*****@riders.pl> > Sent: Tuesday, March 06, 2007 9:12 AM > Subject: Re: petycja >> Ok; prosze podać godzine - miejsce : przed Kancelarią Prezydenta; mój >> rzecznik prasowy przywiezie segregatory z podpisami pozdrawiam K.S. >> Subject: petycja Kolejny: ----- Original Message ----- > From: "Dorota R******" <********@riders.pl> > To: <fundacja.emir@neostrada.pl>; <*****.wawa@op.pl> > Sent: Saturday, March 10, 2007 1:22 AM > Subject: zlozenie podpisow >> Witam, >> Emir - w zlaczeniu masz pismo przewodnie, prosilabym o wydrukowanie i >> podpisanie tylu egzemplarzy ile jest w stopce + 1 +1 dla mnie. >> Spotykamy sie 12.03.2007 o godz 12 po kancelaria? >> Moj telefon w razie czego: 501-293-791 >> pozdrawiam >> Dorota "Wygwiazdkowałem" nazwiska i adresy email. Więc o co Ci chodzi?? ja co prawda mam slaby wzrok ale nie na tyle, żeby nie zobaczyć, że wszędzie przy terminie jest znak zapytania. A gdzie potwierdzenie terminu przez Emir? Quote
kacha_wawa Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 medar napisał(a):Więc dobrze: kto i czego nie zrozumiał? >> From: "Dorota R****" <*******@riders.pl> >> To: <fundacja.emir@neostrada.pl> >> Sent: Tuesday, March 06, 2007 12:16 AM >> Subject: petycja >>> Witam. >>> czy mozemy sie umowic na zaniesienie petycji na 12 marca? >>> pozdrawiam >>> Dorota Odpowiedź: > ----- Original Message ----- > From: <fundacja.emir@neostrada.pl> > To: "Dorota R*******" <*****@riders.pl> > Sent: Tuesday, March 06, 2007 9:12 AM > Subject: Re: petycja >> Ok; prosze podać godzine - miejsce : przed Kancelarią Prezydenta; mój >> rzecznik prasowy przywiezie segregatory z podpisami pozdrawiam K.S. >> Subject: petycja Kolejny: ----- Original Message ----- > From: "Dorota R******" <********@riders.pl> > To: <fundacja.emir@neostrada.pl>; <*****.wawa@op.pl> > Sent: Saturday, March 10, 2007 1:22 AM > Subject: zlozenie podpisow >> Witam, >> Emir - w zlaczeniu masz pismo przewodnie, prosilabym o wydrukowanie i >> podpisanie tylu egzemplarzy ile jest w stopce + 1 +1 dla mnie. >> Spotykamy sie 12.03.2007 o godz 12 po kancelaria? >> Moj telefon w razie czego: 501-293-791 >> pozdrawiam >> Dorota "Wygwiazdkowałem" nazwiska i adresy email. Więc o co Ci chodzi?? No właśnie w ostatnim mailu było pytanie na które do tej pory potwierdzenia nie było... Quote
GreenEvil Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Zapomniales, medar o jeszcze jednym mailu, gdzie wyznaczalam kolejny termin na srode, bo nie bylo potwierdzenia poniedzialkowego. Nieistotne zreszta... po raz kolejny okazuje sie, ze nie nalezy mierzyc ludzi walsna miara. Turdno. grunt, ze podpisy pojechaly. pzdr GreenEvil Quote
Recommended Posts