Tweety Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Asior napisał(a):o terminie czego>????? przecież teraz to już za prze[roszeniem doopa zbita :( a a tej blisko setki tysięcy podpisów już nie składamy?? Quote
ARKA Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Asior napisał(a):o terminie czego>????? przecież teraz to już za prze[roszeniem doopa zbita :( :-o Asior o czym Ty mowisz? To, ze te podpisy nie pomogly przy vecie, to nie byl glowny cel ich zbierania,zreszta-mialo byc przy okazji-bo taki byl zbieg okolicznosci, jedynie. I jak widac, tez nie wiadomo czy mialby jakikolwiek wplyw-decyzje byly podjete bez wysluchania 'glosu ludu', ot, taka dziwna demokracja..... Podpisy, byly zbierane, w innym, GLOWNYM celu i napewno beda doreczone adresatom i to ma ciagle SENS!! Quote
Asior Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 no ale przecież gdzieś już było napisane, ze na zmiane ustawy NIE MA SZANS!!! :( to jak to jest ??? bo ja juz nic nie wiem:roll: Quote
kacha_wawa Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Asior napisał(a):no ale przecież gdzieś już było napisane, ze na zmiane ustawy NIE MA SZANS!!! :( to jak to jest ??? bo ja juz nic nie wiem:roll: Chodziło o inną ustawę dotyczącą uboju zwierząt i ich transportu. Quote
Tweety Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 czy można uzyskać odpowiedź na pytanie na kiedy wyznaczono termin/y? Żeby nie było potem powodu do następnych awantur Quote
ARKA Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Asior napisał(a):no ale przecież gdzieś już było napisane, ze na zmiane ustawy NIE MA SZANS!!! :( to jak to jest ??? bo ja juz nic nie wiem:roll: Asior, te prawie 100 tys podpisow NIE MA ZADNEGO wplywu na zmiane jakiejkolwiek ustawy. Tylko inicjatywa obywatelska moze miec i musi byc min. 100 tys podpisow. Taka inicjatywe trzeba prawnie przygotwac a przede wszystkim trzeba przygotowac DOKLADNE propozycje zmian do ustawy o ochronie zwierzat! A zmiany takie musza przygotwac osoby, ktore znaja bardzo dobrze tematyke zwierzat i zarazem sa specjalistami, w danych grupach zwierzat... Musza to robic we wspolpracy z prawnikami, to mus. A te podpisy byly zbierane pod apelem-listem do prezydenta, premiera, ministra sprawiedliwosci aby ZWROCIC ich uwage, ogolnie, na to jak prawa zwierzat sa przestrzegane,co jest zle w ustawodawstwie. UZMYSLOWIC, ze prawie 100 tysiecy osob to podpisalo i ze milosnicy zwierzat wezma sprawe w swoje rece, po przez inicjatywe obywatelska, i beda decydowac o ksztalcie ustawy, jej zapisach, a nie poslowie, senatorowie..... Quote
medar Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Tweety napisał(a):czy można uzyskać odpowiedź na pytanie na kiedy wyznaczono termin/y? Żeby nie było potem powodu do następnych awantur Uważałem za oczywiste, że jak termin będzie znany to podamy go osobom ze składu delegacji oraz na forum. Termin określi Prezydent lub ktoś z jego kancelarii. Na razie nie ma żadnego odzewu, to musi potrwać. Czekamy. Quote
kacha_wawa Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 A ja cały czas czekam z kawką, herbatką i cysterną coli (specjalnie dla Ciotki Pluciarz;) ). Czekam na sygnał od Was, a będzie chata bogata... :) Quote
Asior Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 kacha_wawa napisał(a): Czekam na sygnał od Was, a będzie chata bogata... :) tym chata bogata...co wyniesie tata :evil_lol: Quote
Rafal84 Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 no powiedzicie mi w czym w takim razie pomoglismy zbierajac podpisy ?:) Jezeli to pomoze w ukaraniu osoby odpowiedzialnej za znecanie i zabicie glownego bohatera akcji to jak najbardziej jestem za wszystkimi swymi i Rudolfa konczynami :) bo z tego co rozumiem to niestety ale nasze podpisy nie licza sie w sprawie zmiany prawa , szkoda bo moze to by w koncu spowodowalo to,ze kazdy czlowiek bieracy psa czy kota ,zastanowil sie najpierw czy rzeczywiscie on tego psa czy kota chce i czy go bedzie kochac po tym jak go wezmie i kupi czy przygarnie a jak nie to moze niech nie przygarnia, chociaz wiem,ze jest maloprawdopodobne niestety no ale coz my jako ludzie nie jestesmy nie omylnii i ja sie mgoe przyznac do bledu,ze wzielem Rudofla bez rodowodu za cale 250 zl ale na szczescie wyrosl na jamniora z krwi i kosci i z charakteru :) no ale brak rodowodu blokuje w sposoby powazny dalszy jego udzial w agility jak juz zaczniemy startowac, bo na przyklad nie bedzie mogl brac udzialu w zawodach europejskich no ale coz moja decyzja byla taka jaka byla ,psa kocham i nie oddam :) i jak tylko wyleczymy go z grzybicy to zostanie wykastrowany ,bo nie uwazam,zeby potrzebne mu byly organy typu jajka jak i tak ojcem nie zostanie bo nie dopuszcze do produkcji roznych dziwnych odmian psow bez rodowodu i tyle. :) Quote
Moskva Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 umok napisał(a):Jezeli to pomoze w ukaraniu osoby odpowiedzialnej za znecanie i zabicie glownego bohatera akcji to jak najbardziej jestem za wszystkimi swymi i Rudolfa konczynami :) bo z tego co rozumiem to niestety ale nasze podpisy nie licza sie w sprawie zmiany prawa Te podpisy nie będą brane pod uwage w sprawie karnej, ale samo to że powstała taka petycja, zainspirowana sprawą Ozziego napewno pomoże zacząć starania o zmiane ustawodawstwa. Nie podpisywałeś petycji o ukaranie Agnieszki W. w związku z czynem takim a takim ale pod petycją o zmianie ustwodawstwa. Quote
Agata Balu Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Otrzymałam mailem odpowiedź na wysłaną do Prezydenta prośbę o zawetowanie poprawek do ustawy o ochronie zwierząt. Oczywiście w terminie "ustawowym": miesięcznym. List dotarł do Biura PRZED podpisaniem przez Prezydenta ustawy. Oto jej treść: BLO 060/18103/01/06/KS Pani Zofia Gerlach-Kolasa Szanowna Pani, Potwierdzamy wpływ Pani listu z dnia 15.12.2006 r. nadesłanego do Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Lecha Kaczyńskiego. Pragniemy Panią zapewnić, że wszystkie napływające pod adresem Prezydenta RP listy są wnikliwie analizowane, a uwagi i opinie w nich zawarte są na bieżąco przekazywane Panu Prezydentowi i współpracującym z Nim ekspertom. Wnioski z korespondencji są - w miarę możliwości - wykorzystywane w działaniach Prezydenta wynikających z Jego konstytucyjnych uprawnień. Uprzejmie informujemy, że nadesłane opinie dotyczące ustawy o ochronie zwierząt zostały przekazane do Biura Prawa i Ustroju do wykorzystania w bieżących pracach tej komórki. Pozdrawiamy. Krystyna Szmigiera Aspirant w Biurze Listów i Opinii Obywatelskich Kancelarii Prezydenta RP A to treść mojego listu: Szanowny Panie Prezydencie Jestem członkiem jednej z licznych organizacji prozwierzęcych lecz apeluję do Pana we własnym imieniu o zawetowanie zmienionej Ustawy o ochronie zwierząt. Projekt zmiany tej ustawy nie został należycie skonsultowany z organizacjami prozwierzęcymi - co było ustawowym obowiązkiem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Ponadto oprócz braku należytych konsultacji projekt ten, w podejrzanie krótkim czasie, przebył drogę od Sejmowej Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi (5 grudnia), poprzez głosowanie w Sejmie, kolejno posiedzenie Senackiej Komisji Rolnictwa i Ochrony Środowiska, do jego zaaprobowania bez zmian przez Senat (13 grudnia) Ustawa ta w znaczący sposób wpływa na pogorszenie dobrostanu zwierząt czemu dały wyraz organizacje: Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce, Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Zwierząt "Animals" Polska Ligi Ochrony Zwierząt, Fundacja "Animals" Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt "AMICUS" W załączeniu przesyłam do wglądu zbiorowy protest czterech pierwszych organizacji i pojedynczy protest ostatniej. Znając Pana miłość dla zwierząt liczę na to, że się na Panu nie zawiedziemy! Z szacunkiem Zofia Gerlach-Kolasa Quote
elles Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Miło, w końcu ktoś powazniej podszedł do sprawy i ładnie odpisał na te wszystkie protesty. Agata bardzo dziekuję w imieniu wszystkich za to co robisz! :loveu: Quote
puli Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 elles napisał(a):Miło, w końcu ktoś powazniej podszedł do sprawy i ładnie odpisał na te wszystkie protesty. Troche mniej miło,ze Pan Prezydent i Szanowni Eksperci są zainteresowani dobrostanem zwierząt dokładnie tyle ile zeszłorocznym sniegiem. Byłoby znacznie milej gdyby ustawodawcy brali pod uwagę te wszystkie protesty... Quote
elles Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Puli - niestety, z ich strony już mniej miło... :roll: I nawet nie zeszłorocznym, w tym roku tez śniegu jak na lekarstwo Ja się bez przerwy zastanawiam, czemu w Polsce nie może być normalnie... Quote
elles Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Tweety - mają być złożone, ale nie w ten sposób że ktoś pójdzie i położy jakiejś pani na biurku, a ma być to zorganizowane spotkanie prezydenta z przedstawicielami (w liczbie 9-ciu osób, z tego co pamiętam). No i chyba nadal czekamy na termin, trzeba Medara zapytać czy coś ruszyło... Quote
Tweety Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 [quote name='elles']Tweety - mają być złożone, ale nie w ten sposób że ktoś pójdzie i położy jakiejś pani na biurku, a ma być to zorganizowane spotkanie prezydenta z przedstawicielami (w liczbie 9-ciu osób, z tego co pamiętam). No i chyba nadal czekamy na termin, trzeba Medara zapytać czy coś ruszyło... ja wiem jak mają byc złożone i przez kogo, tylko pytam czy właśnie coś się ruszyło w tej sprawie Quote
medar Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 Tweety napisał(a):ja wiem jak mają byc złożone i przez kogo, tylko pytam czy właśnie coś się ruszyło w tej sprawie Nadal czekamy na termin spotkania. Quote
Agata Balu Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 Jurku, czy tylko czekacie czy też monitujecie kancelarię prezydenta? Quote
medar Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 Agata Balu napisał(a):Jurku, czy tylko czekacie czy też monitujecie kancelarię prezydenta? Na monit telefoniczny otrzymalismy konkretną odpowiedź - "Proszę nie dzwonić i czekać na pismo " ! Quote
Tweety Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 medar napisał(a):Na monit telefoniczny otrzymalismy konkretną odpowiedź - "Proszę nie dzwonić i czekać na pismo " ! a pozostałe kancelarie? Quote
medar Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 Tweety napisał(a):a pozostałe kancelarie? Bez komentarza . Quote
Recommended Posts