Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 852
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Żeby to były kilkudniowe.... :eviltong:
No ja bym dała całościowy, bo z każdego miasta to bedzie za długi tekst.
Całościowe podsumowanie - gdzie zebrano najwięcej podpisów, jakie były reakcje ludzii podziękowania za zaangażowanie dla (np.)
- straży miejskiej miasta ... za....
- drukarni takiej i takiej za .....
- przedsiębiorstwu takiemu a takiemu
- Fundacji takiej ... itp.

Z Częstochowy to nie będzie ciekawego raportu, wiec nie będę go wysyłać

Posted

Także chciałam podziękować Emir i Medarowi za podjęcie takiej decyzji :)
O to chodziło od samego początku, zarówno ja jak i Emir myślę, że jesteśmy w gorącej wodzie kąpane (myślę, że pewnie jeszcze nie raz i nie dwa damy sobie po łbach ;) , no cóż - kobiety).
Ale dziękuję za tą decyzję, Emir była patronem akcji i nieco dziwne by było, gdyby teraz nie było nikogo z przedstawicieli fundacji.
Jeśli chodzi o wykorzystanie tekstu to chyba nikt nie ma nic przeciwko temu ;)
Pozdrawiam,
Kaśka

Posted

Asior napisał(a):
czekaj czekaj, a czy nie było tak, że posłańcy mieli zagwarantowaną nietykalność??? czy kiedykolwiek zdażyło się pozbawienie życia posłów. (pytam z ciekawości :cool3: )

również przyłączam się do podziekowań......

Niestety, w starozytnym Rzymie ponoć zabijano posłańców, ale tylko tych co przynosili złe wieści, cieszę się że moje wieście zostałe odebrane jako pomyślne. Chyle czoła przed osobami dziękującymi.:loveu:

Guest Mrzewinska
Posted

Zastanawiam sie nad wstawienie w tekst jeszcze jednego zdania, a konkretnie:
"Ta imponujaca ilosc - niemal sto tysiecy podpisow zebranych wylacznie przez wolontariuszy bez zadnego wsparcia finansowego - swiadczy o wadze problemu, o tym jak dalece dotychczasowe rozwiazania prawne nie odpowiadaja potrzebom i oczekiwaniom spolecznym".

Wydaje mi sie, ze to mozna wstawic w list wiodacy. Zaakcentowac, ze to nie za kase, nie dla korzysci. Zeby nikt nie zlekcewazyl glosow stu tysiecy ludzi, poparcia wyrazonego nie dla korzysci wlasnej...

Zofia

Posted

Koniecznie! I nie dośc ze wszyscy pracowali za machnięcie psiego ogona,to często ponosili znaczne nakłady finansowe. I nikt nie liczył na zwrot kosztów.

Posted

Zmieniłam troszkę, dałam skróconą wersję Zosi plus dodałam ostatni z zaproponowanych przez nią cytatów.

Warszawa dn.
Społeczność internetowego
Forum Dogomania
Reprezentowana przez:

Tu wyliczyć osoby składające petycję

Prezydent

Rzeczypospolitej Polskiej Pan Lech Kaczyński

Szanowny Panie Prezydencie,

Społeczność internetowego forum, portalu Dogomania pod patronatem Fundacji dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych Emir , poruszona kolejnym bezsensownym i okrutnym zabiciem psa ( historia opisana na stronie internetowej <http://ozzy.4.pl/> ) domaga się od ustawodawców zmiany prawa w zakresie dotyczacym ochrony zwierzat.
Prosimy o spowodowanie by wszelkie zmiany w ustawach dotyczących dobrostanu zwierząt były szeroko konsultowane z organizacjami społecznymi, ktorych statutowym celem dzialania jest ochrona zwierząt.
Pod petycją, wystosowaną do Pana Prezydenta, zebraliśmy ponad 90 tysięcy podpisów(dokladna liczba).
Podpisy zostały zebrane przez wolontariuszy Fundacji Emir w ...(dokładna liczba) miastach Polski, wśród przypadkowo spotkanych osób. Ta imponujaca ilosc - niemal sto tysiecy podpisow zebranych wylacznie przez wolontariuszy, bez żadnego wsparcia finansowego - swiadczy o wadze problemu, o tym jak dalece dotychczasowe rozwiazania prawne nie odpowiadaja potrzebom i oczekiwaniom spolecznym
Ochrona zwierząt jest tematem niezwykle delikatnym i emocjonującym o czym może chociażby świadczyć ilość osób odwiedzających stronę www.ozzy.4.pl (ilość osób odwiedzających od momentu powstania strony, do...-tu musimy ustalić do kiedy), a także ich komentarze.
Mamy nadzieję, że Pan Prezydent, znany jako miłośnik zwierząt, zechce osobiście wspierać nasze postulaty zmiany obowiazujacych praw i przepisow odnosnie dobrostanu zwierzat, które w niedługim czasie - w duchu przedlozonej petycji - zostaną opracowane i przedstawione Panu Prezydentowi.

Z poważaniem

podpisy

Posted

Nie wiem czy jest możliwe podanie liczby wolontariuszy zbierających podpisy.Oprócz stale współpracujących z koordynatorami było mnóstwo anonimowych osób które zbierały "okazjonalnie". Jedni trzy godziny,drudzy trzy tygodnie..... Mnie przyniesiono 200 podpisów i nie wiem nawet kto je zbierał...
A czy delegacja napomknie cos n/t weta do ustawy?

Posted

medar napisał(a):
Niestety, w starozytnym Rzymie ponoć zabijano posłańców, ale tylko tych co przynosili złe wieści, cieszę się że moje wieście zostałe odebrane jako pomyślne. Chyle czoła przed osobami dziękującymi.:loveu:

o kurcze, rzeczywiście teraz sobie przypominam, że cos takiego kiedyś słyszałam :razz:
nooo ale skoro miałeś dobre wieści to nie ma sie czego obawiać :razz:

Posted

Warszawa dn.
Społeczność internetowego
Forum Dogomania
Reprezentowana przez:

Tu wyliczyć osoby składające petycję

Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej
Pan Lech Kaczyński

Szanowny Panie Prezydencie,

Społeczność internetowego forum, portalu Dogomania pod patronatem Fundacji dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych Emir, poruszona kolejnym bezsensownym i okrutnym zabiciem psa ( historia opisana na stronie internetowej <http://ozzy.4.pl/> ) domaga się od ustawodawców zmiany prawa w zakresie dotyczacym ochrony zwierzat.
Prosimy o spowodowanie( czy tu bedzie przecinek czy nie?) by wszelkie zmiany w ustawach dotyczących dobrostanu zwierząt były szeroko konsultowane z organizacjami społecznymi, których statutowym celem dzialania jest ochrona zwierząt.
Pod petycją, wystosowaną do Pana Prezydenta, zebraliśmy ponad 90 tysięcy podpisów (92 633).
Podpisy zostały zebrane przez wolontariuszy Fundacji Emir w 80 (chyba że jeszcze uwzględniamy np. Pruszków gdzie podpisy podpięto pod Wawe, czyli byłoby 81) miastach Polski, (czy wszystkie miejscowości to miasta?) wśród przypadkowo spotkanych osób. Ta imponujaca ilosc - niemal sto tysiecy podpisow zebranych wyłącznie przez wolontariuszy, bez żadnego wsparcia finansowego świadczy o wadze problemu, o tym jak dalece dotychczasowe rozwiązania prawne nie odpowiadają potrzebom i oczekiwaniom społecznym.

Ochrona zwierząt jest tematem niezwykle delikatnym i emocjonującym o czym może chociażby świadczyć ilość osób odwiedzających stronę www.ozzy.4.pl (ilość osób odwiedzających od momentu powstania strony, do...-tu musimy ustalić do kiedy), a także ich komentarze.
Mamy nadzieję, że Pan Prezydent, znany jako miłośnik zwierząt, zechce osobiście wspierać nasze postulaty zmiany obowiazujacych praw i przepisow odnosnie dobrostanu zwierzat, które w niedługim czasie - w duchu przedlozonej petycji - zostaną opracowane i przedstawione Panu Prezydentowi.

Z poważaniem

podpisy

No, mi się ta wersja podobywuje, nie ukrywam :)

Posted

medar napisał(a):
Niestety, w starozytnym Rzymie ponoć zabijano posłańców, ale tylko tych co przynosili złe wieści, cieszę się że moje wieście zostałe odebrane jako pomyślne.

co prawda szedłeś chyba tyłem i na czworakch z tymi wieściami :evil_lol: ale najważniejsze, ze skutecznie doręczyłeś :loveu:

Posted

Puli chyba się nie da określić dokładnej liczby wolontariuszy, wielu koordynatorów może nie pamiętać a wcześniej nie podawali tych informacji.
Tyłem i na czworakach? :crazyeye: :evil_lol:
Medar, jakbyś nie pamiętał, to przypomne, że czekam na odpowiedź (pytanie zadałam w 625 poście tego watku) Pozdrawiam :)

Posted

Tweety napisał(a):
co prawda szedłeś chyba tyłem i na czworakch z tymi wieściami :evil_lol: ale najważniejsze, ze skutecznie doręczyłeś :loveu:

moze jest kiepski w bieganiu??? :cool3:

pzdr
GReenEvil

Posted

[quote name='elles']
Prosimy o spowodowanie( czy tu bedzie przecinek czy nie?) by wszelkie zmiany w ustawach dotyczących dobrostanu zwierząt były szeroko konsultowane z organizacjami społecznymi, których statutowym celem dzialania jest ochrona zwierząt.

Prezydent nie moze nic takiego spowodowac ale moze np. patronowac, monitorowac-no jakies odpowiednie okreslenie
Premier, owszem moze.

Prosimy Pana Prezydenta, o zwrócenie szczególnej uwagi, przy wszelkich zmianach, w ustawach dotyczących dobrostanu zwierząt, aby one byly szeroko konsultowane z organizacjami społecznymi, których statutowym celem dzialania jest ochrona zwierząt

Posted

ARKA napisał(a):
Prezydent nie moze nic takiego spowodowac ale moze np. patronowac, monitorowac-no jakies odpowiednie okreslenie
Premier, owszem moze.

Ok, masz całkowitą rację, zaraz to zmienię, ale nie będę już kopiowała całego tekstu zmienię tylko jedno zdanie ;)

Posted

Kurcze, nie wiem jak to zdanie zmienić, mózg już chyba o tej godzinie mam trochę zlasowany:

Prosimy o objęcie swym patronatem wszelkich zmian w ustawach dotyczących dobrostanu zwierząt, prosimy aby spowodował Pan, żeby jakiekolwiek poprawki przepisów dotyczące zwierząt były szeroko konsultowane z organizacjami społecznymi, ktorych statutowym celem dzialania jest ochrona zwierząt.

Za dużo tych zwierząt, co zrobić, żeby nie było tyle powtórzeń???

Posted

Super, że zapanowała tu już ...zgoda:cool1: , a tak już sie martwiłam , ze zapomnielismy o co i kogo tak walczyliśmy.....
Dziękuje WAM wszystkim, ze jednak pamiętacie:cool3: :loveu: , zwierzaki czekają na dobre zakończenie tej batalii :). Zróbmy to dla nich !!

Posted

in_a napisał(a):
Super, że zapanowała tu już ...zgoda:cool1: , a tak już sie martwiłam , ze zapomnielismy o co i kogo tak walczyliśmy.....
Dziękuje WAM wszystkim, ze jednak pamiętacie:cool3: :loveu: , zwierzaki czekają na dobre zakończenie tej batalii :). Zróbmy to dla nich !!

Zrobimy, zrobimy :)
Dobrej nocki wszystkim życzę i samych kolorowych snów...
A jak ktoś przeczyta post rano to życzę miłego dzionka ;)

Posted

Właśnie przeczytałam i Tobie Kasiu również miłego dzionka jak się obudzisz.:) Ja wraz ze zwierzakami czekam na dobre zakończenie i trzymam mocno kciuki:)