kacha_wawa Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 [quote name='GreenEvil']Nie sadze. Po forum widac, ze dzialaliscie w dobrej wierze a emir miala zebrac podpisy i wyslac do adresata. pzdr GreenEvil Green po forum może i widać, ale wiesz jak jest z ludźmi czasami... Poza tym ja tez sobie nie życzę, żeby moje dane szły do prokuratury... Podpisałam się pod jasno określoną petycją skierowaną do jasno określonych osób i jest dla mnie jasne, że Emir musi to wykorzystać tylko dla jasno określonego celu, a nie dla niejasnego widzimisię skierować petycję do prokuratury???? I pytam jacy prawnicy???? Treść petycji nie różni się niczym od tego co napisała Zofia Mrzewińska... Quote
Aga_Mazury Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 medar..z całym szacunkiem do Ciebie...bo bardzo Cię lubię... co znaczy, że bez emir by nic nie powstało? nie odpowiadaj to pytanie retoryczne...i każdy niech sobie sam na nie odpowie ... ja także mówię dobranoc Quote
sugarr Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 medar napisał(a): Dla nas sprawa Ozzy’ego nadal jest ważna, w związku z tym wraz z Fundacją Emir zrobimy sobie we własnym zakresie kopie podpisów w celu przekazania prowadzącemu prokuratorowi. Mysle ze sprawa Ozzyego jest wazna dla nas wszystkich, ale o takich rzeczach wspomina sie duzo wczesniej Quote
Tweety Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 [quote name='medar'] Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, aby sama petycja , oraz podpisy zebrane pod nią - trafiły w oryginale do adresatów petycji, bo jak widzę to stanowi największą kontrowersję..….. a gdzie Twoim zdaniem miały trafić? Nagłówek na każdej liscie jest taki, że i mocno niedowidzący by przeczytał. Poza tym osoby podpisujące były przekonane o tym, że trafią tam gdzie powinny. [quote name='medar'] P.S. A tak na marginesie – pamiętacie akcję zbierania podpisów pod petycją o zdymisjonowanie ministra Giertycha?. Petycja trafiła ze 140 tys podpisów do Kancelarii Premiera ( wiadomość z 8 czerwca 2006: http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/140;tys;podpisow;pod;apelem;o;odwolanie;giertycha,177,0,164273.html ). I co?? Mamy ministra Giertycha….. chcesz nam zasugerować, że ta akcja to była taka sobie a muzom? bez sensu, niepotrzebna i w ogóle? To po cóż szanowna Emir angażowała sie w nią tak straszliwie, nawet policzyła głosy tracąc swój jakże cenny czas?:angryy: Quote
medar Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 sugarr napisał(a):Mysle ze sprawa Ozzyego jest wazna dla nas wszystkich, ale o takich rzeczach wspomina sie duzo wczesniej [/font] Dla Ciebie nie jest ważna?? Najlepiej przed śmiercią?? Prokuratura nie gryzie... Czy mam rozumieć że jest ktoś, kto ma coś przeciwko kopii?? Przecież na każdym plakacie i kazdej ulotce jest własnie Ozzy. Chcecie bronić zwierzęta, zapominając o jednym z nich?? Quote
kacha_wawa Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Jurek, jaki atak na Ciebie???? Żadnego ataku tu nie ma... Było jasne określone do kogo ma trafić petycja i chyba wszystko powinno być jasne... Jeśli mówisz o osobach zaangażowanych to myślę, że Ela&Krzyś już wyraźnie się wypowiedzieli co sądzą o tej sprawie... Wyraźnie napisali, że petycja powinna trafić do adresatów... Emir nie ma prawa władać czyimiś danymi osobowymi i ja osobiście nie wyrażam zgody, żeby moje dane zostały przekazane dla prokuratury!!! Można, a nawet trzeba w sądzie powiedzieć o akcji, ale nie oznacza to, ze dane prawie 100 tys. osób mają zostać przekazane tam gdzie przebywać nie powinny... Quote
GreenEvil Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 [quote name='medar'] Biorąc powyższe pod uwagę, mam propozycję. Oczekujemy bezzwłocznego ustalenia składu delegacji i odebrania petycji i podpisów z Fundacji Emir. Dla nas sprawa Ozzy’ego nadal jest ważna, w związku z tym wraz z Fundacją Emir zrobimy sobie we własnym zakresie kopie podpisów w celu przekazania prowadzącemu prokuratorowi. dziekuje, lecz nadal oczekuje wyjasnienia. to jest tylko rozwiazanie problemu. ps. nie musisz tlumaczyc, ze petycja moze nic nie wniesc... jakies 2 lata temu motocyklisci zlozyli petycje o to, zeby zaprzestano malowac pasow faba kauczukowa - bo to dla nas potrafi byc smiertelna pulapka... podpisaow bylo kolo 200 tys. a na jadal przez pasy przejezdam z dusza na ramieniu, delikatnie rzecz ujmujac. pzdr GreenEvil Quote
anuleq Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 medar napisał(a):Dla Ciebie nie jest ważna?? Najlepiej przed śmiercią?? Prokuratura nie gryzie.. To liczcie sie z tym że rozporzadzanie danymi osobowymi niezgodnie z ich przeznaczeniem jest niezgodne z prawem... I kilka osob nawet z czystej zlosliwosci bedzie chcialo cos z tym zrobic. Zrobiliscie mnie w konia! Skserujecie sobie moje imie nazwisko i pesel, tak samo jak 93 tys. innych osob, podrzucice na biurko prokuratora, a czy ktokolwiek z tych 93 tys. osob wyrazal na to zgode? NIE! Chcecie bezprawnie rozporzadzac danymi osobowymi 93 tys. osob... :angryy: Prokuratura nie gryzie? To liczice sie z tym że sie bliziutko zapoznacie z prokuratorura, jesli zrobicie COKOLWIEK innego z tymi danymi osobowymi poza wyslaniem ich do adresatow... Quote
kacha_wawa Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 [quote name='medar']Biorąc powyższe pod uwagę, mam propozycję. Oczekujemy bezzwłocznego ustalenia składu delegacji i odebrania petycji i podpisów z Fundacji Emir. Dla nas sprawa Ozzy’ego nadal jest ważna, w związku z tym wraz z Fundacją Emir zrobimy sobie we własnym zakresie kopie podpisów Delegacja jest zbędna, jest coś takiego jak przesyłki kurierskie... Ewentualnie wysłanie podpisów pocztą, no cóż chyba, że nagle zaginą... Kopie podpisów są także nielegalne, jest to wykorzystanie danych osobowych... Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Zgadzam się z Tweety i poprzednikami.:angryy: Quote
Kostek Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 a ja sie wbilam w krzeslo i nie mam pytan.... Quote
sugarr Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 medar napisał(a):Dla Ciebie nie jest ważna?? Najlepiej przed śmiercią?? Prokuratura nie gryzie... Czy mam rozumieć że jest ktoś, kto ma coś przeciwko kopii?? Przecież na każdym plakacie i kazdej ulotce jest własnie Ozzy. Chcecie bronić zwierzęta, zapominając o jednym z nich?? SŁUCHAM?! tak, mysle ze JEST KTOS CO MA COS PRZECIWKO, a nie mialby nic przeciwko byc moze, gdyby od poczatku jasne bylo, ze kopia trafi do prokuratury, ale PRZEDE WSZYSTKIM wszystko zostanie wyslane do Prezydenta. ?Kilka? osob nie moze nagle zmienic warunkow ktore ustalilo dla jak sie okazalo 93tys ludzi Oczywiscie ze jest Ozzy, to wlasnie jego smierc miala 'nie pojsc na marne', miala otworzyc ludziom oczy. Pamietamy o nim i wciaz nie mozemy zrozumiec jak moglo dojsc do czegos takiego. Nie chodzi w tym wszystkim (w naszej agresji..) o to czy chcemy rozwiazac sprawe Ozzego czy nie (choc oczywiste jest ze tak) TYLKO O TO CO BYLO NAM OBIECANE, CO MY OBIECYWALISMY LUDZIOM DAJAC IM PETYCJE DO PODPISANIA, A JAK ROZNE OD TEGO JEST TO, CO OSTATECZNIE SIE WYDARZYLO Quote
czarok Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Dobrze, jeśli to jest niezgodne z prawem, to nie będzie kopiowania podpisów i przekazywania do prokuratury. Quote
emir Posted December 14, 2006 Author Posted December 14, 2006 Wszystkie głosy jakie padają dziś na tym wątku traktuję jako szczególne podziękowanie za pracę moją i ludzi z mojej fundacji na rzecz akcji Ozzy. Nie sądziłam ,że będąc w moim wieku jeszcze mogę się czegoś od Was nauczyć: subtelności i wielkiej kultury w ocenie działań drugiego czlowieka. Jeszcze raz dziękuję EMIR Quote
Ela_and_Krzys Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 przepraszam bo ja gdzies w swoich rozwazaniach wspomnialam tez cos o kopii ale zgadzam sie z Wami ze to nielegalne nie ma watpliwosci ze petycja musi trafic tam gdzie powinna zastanawiam sie tylko glosno czy cos jeszcze mozemy zrobic albo w jakis sposob wykorzystac fakt, ze sprawa Ozziego zmobilizowala nas wszystkich do dzialania, zeby jakos pomoc samej sprawie - chyba ze ta juz z gory uwazamy za przegrana... Quote
czarok Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 kacha_wawa napisał(a):Delegacja jest zbędna, jest coś takiego jak przesyłki kurierskie... Ewentualnie wysłanie podpisów pocztą.. Nie widzę problemu - rozumiem, że odbierzesz i wyślesz przesyłkę na swój koszt... Quote
Kostek Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 przeciez emir dziany 1600zl z kieszeni na juz wyjac potrafi zeby suke z kliniki odebrac :D no i jakies durne ksiazki mialy byc z podzikowaniami za akcje Ozziego :D wiec coz to za problem Quote
GreenEvil Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 [quote name='emir']Wszystkie głosy jakie padają dziś na tym wątku traktuję jako szczególne podziękowanie za pracę moją i ludzi z mojej fundacji na rzecz akcji Ozzy. Nie sądziłam ,że będąc w moim wieku jeszcze mogę się czegoś od Was nauczyć: subtelności i wielkiej kultury w ocenie działań drugiego czlowieka. Jeszcze raz dziękuję EMIR a czy moglabys sie odniesc do mojego pytania? pzdr GreenEvil Quote
Tweety Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 medar napisał(a):... Czy mam rozumieć że jest ktoś, kto ma coś przeciwko kopii?? Przecież na każdym plakacie i kazdej ulotce jest własnie Ozzy. Chcecie bronić zwierzęta, zapominając o jednym z nich?? masz właśnie tak rozumieć, bo nie mamy zgody tych 93 tys osób. I pierwszy z brzegu Iksiński z mojej listy może przyjśc wtedy do mnie i powiedzieć, że go oszukałam, bo jego dane poniewierają się nie wiadomo gdzie na co on zgody nie wyrażał. I co mu wtedy mam powiedzieć: "Plose Pana, ja pseplasam ale to nie ja tylko taka inna pani." Co to ma być, przedszkole?:crazyeye: Quote
kacha_wawa Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 [quote name='emir']Wszystkie głosy jakie padają dziś na tym wątku traktuję jako szczególne podziękowanie za pracę moją i ludzi z mojej fundacji na rzecz akcji Ozzy. Nie sądziłam ,że będąc w moim wieku jeszcze mogę się czegoś od Was nauczyć: subtelności i wielkiej kultury w ocenie działań drugiego czlowieka. Jeszcze raz dziękuję EMIR Emir nie bądź ironiczna i przekaż podpisy odpowiednim osobom... Quote
Agata Balu Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 kacha_wawa napisał(a):Delegacja jest zbędna, jest coś takiego jak przesyłki kurierskie... Ewentualnie wysłanie podpisów pocztą, no cóż chyba, że nagle zaginą... Kopie podpisów są także nielegalne, jest to wykorzystanie danych osobowych... Kasiu z ust mi wyjęłaś. Dokładnie to samo chciałam napisać. Po kiego diabła jakies "delegacje". Napisać pismo przewodnie w imieniu dogomanii, ładnie wydrukowac petycję (z błedami i podpisem "społeczność forum dogomania" - tak jak było na petycji) pod pismem przewodnim powinna sie podpisać Fundacja Emir - jako koordynator akcji .... i koniec! Byle szybko! Za chwile wyskorobie cos w rodzaju szkieletu pisma przewodniego i wyslę tutaj Quote
Tweety Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 [quote name='emir']Wszystkie głosy jakie padają dziś na tym wątku traktuję jako szczególne podziękowanie za pracę moją i ludzi z mojej fundacji na rzecz akcji Ozzy. Nie sądziłam ,że będąc w moim wieku jeszcze mogę się czegoś od Was nauczyć: subtelności i wielkiej kultury w ocenie działań drugiego czlowieka. Jeszcze raz dziękuję EMIR jakie zasługi takie podziękowanie. Czego się spodziewałaś, peanów na Twoją cześć? Quote
kacha_wawa Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 czarok napisał(a):Nie widzę problemu - rozumiem, że odbierzesz i wyślesz przesyłkę na swój koszt... Jeśli zajdzie potrzeba to odbiorę przesyłkę na mój koszt, wysyłać jej nie muszę, wystarczy się przejechać... Quote
sugarr Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 EMIR, a sadzilas ze bedac w swoim wieku bedziesz sie doslownie OBRAZAC (bo chyba innaczej twojego postu nie da sie odebrac) o to ze sama popelnilas blad? w kazdym razie ja juz swoje emocje tu wyrazilam mysle ze jasno. Petycje po prostu nie moga trafic w rece prawnikow dopoki kazda z podpisanych osob sie na to nie zgodzi innaczej jest to niezgodne z prawem. Koniec kropka z mojej strony Quote
kacha_wawa Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Agata Balu napisał(a):Kasiu z ust mi wyjęłaś. Dokładnie to samo chciałam napisać. Po kiego diabła jakies "delegacje". Napisać pismo przewodnie w imieniu dogomanii, ładnie wydrukowac petycję (z błedami i podpisem "społeczność forum dogomania" - tak jak było na petycji) pod pismem przewodnim powinna sie podpisać Fundacja Emir - jako koordynator akcji .... i koniec! Byle szybko! Za chwile wyskorobie cos w rodzaju szkieletu pisma przewodniego i wyslę tutaj Dziękuję Zosiu... Quote
Recommended Posts