Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety z przyczyn niezależnych od nas (zepsute auto) psiak jeszcze do DT nie trafił;/ Ale w sobote już napewno będzie bezpieczny:)
musimy uzbroić się w cierpliwość. sobota już niedaleko :)

Posted

trzymajcie kciuki aby wszystko poszło zgodnie z planem a juz niedługo psiur będzie bezpieczny i na pewno kochany :) a do tego będzie miał dwie kumpele, dużo zabawek i długie spacery:)

Posted

Sprawa Miśka wygląda tak: widzieliśmy go wczoraj, mój TŻ nawet go złapał, niestety psiak wyrwał mu się i pobiegł za innymi psami. Misiek znalazł sobie grupkę psiaków i z nimi się wałęsa.
Byliśmy też na stacji, na której pomieszkuje - ma tam solidną budę i miski z jedzeniem. Założono mu też obrożę. Z tego co udało nam się dowiedzieć, (ale nie bezpośrednio) to właściciel stacji próbował go nawet zabrać do domu, ale Misiek ponoć czuł się w mieszkaniu nieszczęśliwy. Zdemolował w domu drzwi, więc z powrotem trafił na stację i teraz większość czasu włóczy się z miejscowymi psami.
Myślę, że może być problem z jego złapaniem. Misiek okazał się energicznym psiakiem, któremu całkiem dobrze w lokalnym towarzystwie. Myślę, że albo klatka - łapka przydałaby się w tej sytuacji albo ktoś bardziej doświadczony od nas.
Pozostaje też sprawa właściciela stacji. Wydaje się, że uznał psiaka za swojego - wcześniej Misiek nie nosił obroży. Jednak stacja to wolno stojący budynek, bez jakiegokolwiek ogrodzenia, więc żeby Misiek mógł być tam bezpieczny, musiałby zostać uwiązany do budy - co w przypadku tak przyjacielskiego psa i wesołego (zresztą tak jak w przypadku każdego innego psa) wydaje się okrucieństwem. Wataha, z którą włóczy się Misiek, to same malutkie kundelki. On jeden tam mocno się wyróżnia. Myślę, że prędzej czy później trafi albo do schronu albo ktoś nie wytrzyma i zrobi psu coś niedobrego. Dogomaniacy, co z taką sytuacją począć? Jest super DT dla Miśka.

Posted

Śmiało :) A tak serio Szarotka, Misiek to sporych rozmiarów pies. W dodatku młody i energiczny. Skoro nie chce wejść do samochodu po dobroci to ja go niestety pod pachę nie wezmę...Wcześniej biegał sam i dążył do kontaktu z człowiekiem, teraz ma "swoją" grupę i ciężko go w jakikolwiek sposób zwabić. Dlatego proszę Was o konstruktywne wypowiedzi ;)
Zastanawiałam się nad klatką - łapką ale też nad "głupim jasiem".

Posted

Anetka83 napisał(a):
to złap... i zawieź
Bo Prince ze swoim TZ-em próbowała przez parę godzin...

Jak bym byla w okolicy to bym mogla sprobowac. Pytali sie to powiedzialam co mysle :):)

Posted

Szarotka napisał(a):
Jak bym byla w okolicy to bym mogla sprobowac. Pytali sie to powiedzialam co mysle :):)

W takim razie źle sformułowałam pytanie. Bardziej chodziło mi o to jak złapać Miśka. Bo jedyną osobą, którą zna dobrze Misiek i daje się jej zabrać do samochodu bez problemu, jest właściciel stacji. A ten niekoniecznie może nam chcieć pomóc...