Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agaga21']
http://img850.imageshack.us/img850/518/img3017y.jpg
piękna ta sunia! biedactwa, mam nadzieję, że uda się im pomóc.

Ta piękna sunia już od całej akcji mieszka ze mną oraz moją 13-letnią sunią, trochę jedna drugą wychowuje, ale to wiek oraz wielkość robi swoje, jestem póki co domem tymczasowym, jednakże mam już chętnego na adopcję, urzekła go swoim charakterem, tylko, że nastąpi to nie prędzej niż za około 3 miesiące (więc zastanawiam się, czy po prostu nie zostanie z nami, zwłaszcza, że mój syn ja pokochał od pierwszego wejrzenia- z wzajemnością z resztą...)
Od tamtej pory Puszka (nie zmieniałam jej imienia) przytyła 1 kg w tydzień, je jak szalona, chętnie się bawi i merda ogonem, domaga się pieszczot i szczeka głośno, jak o coś prosi bardzo bardzo, to nawet wymsknie jej się wyraźne "mama" :cool3: Ogólnie jest kochana pieszczocha i lubi głaskanie za uszami i po brzuszku.

Posted

Wróciłam, już piszę na czym stoimy. Wszystkie szczeniaki husky zostały zaadoptowane, do oddania są jeszcze dwie sunie od Puszki. Dziś do Tczewa pojechał mój ulubieniec- Szorściak. Będzie mi go brakować ;) Z ogłoszeniami dla dwóch ostatnich suń trochę się wstrzymamy, poniewaz mamy trzech potencjalnych chętnych. Zobaczymy co z tego wyjdzie. rEw, witam serdecznie na dogomani! Mam nadzieję, że będziesz zaglądać. Tymczasem wsyzstkich zainteresowanych zapraszam do obejrzenia reportażu z akcji na TV Malbork http://www.tvmalbork.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=923:reks-interwencja-na-piaskach&catid=44:policja&Itemid=139

Te dwie czekają na najlepszy domek pod słońcem:

Posted

Przeprasza za nieobedcnosc;0 brak neta- powody techniczne zmiana operatora:)
czyli co ogloszenia?? na maila yslac mi zdjecia zrobi...
ciesze sie ze poszly wszysciutkie i 3 mam kciuki;)

Posted

Niestety nic nie wyszło z tych wszystkich domków, nawet kilka dni temu miałyśmy telefon od pana, który prawdopodobnie chciał się zabawić naszym zaangażowaniem. Chyba trzeba ruszyć z ogłoszeniami. Ciągle mamy telefony o haszczaki z allegro. Czy ktoś mógłby zdjąc aukcje? Gdyby tak jak psami w typie ludzie interesowaliby się kundelkami, bezdomnych psik byłoby o połowę mniej...
rEw, możemy prosić o zdjęcia Puszki? O relację od Etny jeszcze się postaram :)

Posted

Szukamy domu dla ostatniej suczki, czekamy na jakieś telefony z gazety Malborskiej, która dziś wyszła do sprzedaży. Możliwe że z prokuratury, sądu, nic nie będzie, bo mamy za mało dowodów. W tej sprawie raczej działa Ania niż ja, więc więcej szczegółów napiszę później.
Kofeina, jak bije, to może mieć siniaki lub obicia na skórze... Czy pies jest zdrowy? Czy koleżanka rozmawiała z sąsiadem?

Posted

Noemi1 napisał(a):
Cieszę się, że psiaczki znalazły domek, jednak martwi mnie, że to dziwne towarzystwo nie zostanie ukarane...

za malo dowodow... to co musialo by byc dowodem dla nich? zabity pies? hm...
niestety ale prykro to czytac...

Posted

Za malo dowodow? Przeciez to wszystko wola o pomste do nieba! Jakie szczescie, ze odebrano im te psy! Trzeba jednak sprawdzac, czy nie postarali sie o nowe. Przeciez oni prawdopodobnia handluja szczeniakami. To straszne, co za prymitywne podejscie. Dzieki za Wasza akcje!

Posted

Anna222 napisał(a):
Za malo dowodow? Przeciez to wszystko wola o pomste do nieba! Jakie szczescie, ze odebrano im te psy! Trzeba jednak sprawdzac, czy nie postarali sie o nowe. Przeciez oni prawdopodobnia handluja szczeniakami. To straszne, co za prymitywne podejscie. Dzieki za Wasza akcje!

A moe ludzie choc troszke sie wystraszyli i ju nigdy nie wema psa?? ja przynajmniej mam taka nadieje

Posted

Wszystkie pieski mają już domy mimo pewnych komplikacji z domami stałymi, które nagle stawały się tymczasowymi. Teraz nowe problemy, ale nie będę ich tu opisywać. Zainteresowanych sprawą zapraszam na PW... Zmieniamy tytuł? :)