Baksa Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Potrzebna pomoc czarnej suni ze Świeradowa Zdrój Joanna prosi wszystkich o pomoc: "Potrzebny dom tymczasowy dla młodej suczki, która obecnie przebywa u menela w Świeradowie Zdroju, psiak jest wychudzony, ma pełno kleszczy. Nie ma co ukrywać na 100% zginie, "właściciel" topił koty wiec i psinka długo nie pożyje. Jest przytulasńa, wielkość do kolan, dosłownie płakała jak ja przytulałam na pożegnanie:(" Pani pisząca tą wiadomość wyjechała za granicę na ok 3 tyg.W weekend ktoś postara się po nią pojechać potrzebny DT i deklaracje związane z kosztem sterylizacji. Sunia przebywa juz u nas na DT.Niestety kolejny pies zachudzony potrzebuje pomocy,musi zostać jak najszybciej zabrany ze Świeradowa,jego stan jest coraz gorszy,pies chudnie.Na dworze jest już mróz może nie przetrwać zimy.Zbieramy na DT.Potrzebne deklaracje Quote
Baksa Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 [URL="http://www.facebook.com/media/set/?set=a.234414643243301.65008.100000243006009"]http://www.facebook.com/media/set/?s...00000243006009[/URL] wklejam jej wątek na FB Zdjęcia za chwilę ponieważ nie potrafię ich wrzucać muszę prosić o pomoc:oops: Quote
Baksa Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 Dziękuję felce za wsparcie finansowe i z fotkami:):):) Teraz tylko DT dla małej jest potrzebny:) Quote
Borówka16 Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Jestem u małej :) Oby znalazł się DT....ona jest taka chudzieńka :( Quote
Baksa Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 hej kochani pomóżcie podnosić wątek:)martwię się o małą Quote
Baksa Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 Pojechaliśmy po nią wczoraj z mężem.13letnią córką i osobistym psem Toffim:) Szukajac jej trafiliśmy na dom gdzie państwo mają pottbulkę,amstaffa przy budzie i ich 10mcznego psiaka do oddania jak ktoś chętny na adopcję spokojnego astka pisać na PW.Warunki trzymani apsów zostawię bez komentarza.Natomiast Ci państwo powiedzieli nam gdzie sunia przebywa Quote
Baksa Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 Dom był rozwalający się.Sunia przywitała nas z kolegą pieskiem kudłatym i chudym jak ona:(zjadła parówki ale nie dąła się złapać.Męża się bała więc stał z boku z Toffkiem a my poszłyśmy za nią do stajni gdzie uciekła.Brnęłyśmy w końskich odchodach wszędzie leżały martwe ptaki jak w horrorze:crazyeye:piszczała więc hałasem obudziła pana Menela ufff.Na szczęście pan Menel chętnie z nami współpracował,oznajmił że ona to przybłęda i obmyślał plan jak się jej pozbyć.Jej!!!! W końcu dała się mojej córce zapiąć na smycz mąż wziął ją pod pachę i pobiegliśmy prawie do auta żeby małą zabrać jak najszybciej. W domu kąpanie i wyciąganie kleszczy rany miała ich ponad 20!!!Jedna z sąsiadek pow że sunia z głodu jadła żaby więc już w Świeradowie nazwaliśmy ją Żabka:) Ma poduszki łapek spuchnięte,bez badań się nie obejdzie:shake:Same kosteczki jej sterczą.Ładnie chodzi na smyczy,załatwia się na dworze.Spała ze starszą córcią w łóżku.Kochana i przytulaśna jest Myślę teraz o piesku który tam został.Przydałoby się tez go zabrać Quote
Kofeina Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Zagladam na twoja prosbe baksa;) Ja niestety nie pomoge z DT w tym momencie mam juz jedna plazowiczke ale moge popytac znajomych moze cos da sie zalatwic a teraz konkretniej szukamy dt dla psa czy suki tego co nie zstal zabrany czy chodzi o ta chudzine co przebywa u ciebie;) bo ja dzisiaj cos mam slaby poziom rozumowania;) Quote
Kofeina Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 dobra baksa ma potencjalnie dwa tymczasy na okres wakacji lokalizacja wroclaw, info o psach a jak bedzie pasowac poda ci numery do tych osob;) To znajomi znajomych nie maja psow ale na wakacje przygarna;) info info Quote
Baksa Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 Kochana niezawodna Kofeino:) 3 domy by się przydały- dla suni fotki pow ona jest na razie u mnie ale ja wyjeżdżam 29 na 6tyg:(drugi dla jej kolegi kudłacza który został u Menela,trzeci dla 10mcznego pręguska amstaffka na którego się natknęliśmy w poszukiwaniu suni:(Sunię odkryła Dorota ona jutro wraca z urlopu więc pewnie się odezwie.Ja myślę że się to poukłada jakoś:) Na razie sunia będzie dziś odrobaczana,wet nas odwiedzi.Ma spuchnięte łapki co nie wróży nic dobrego ale to zostawiam wetowi.Sunia robi kupę z robakami :(:(Może przez to taka chuda:( Zrobiłbym jej badania krwi ale na to potrzebne są deklaracje finansowe Quote
Kofeina Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 dobra super cos sie wymysli jakos sie je ulokuje. wiesz nie wiem na ile te osoby sa konkretne ale postaram sie to sprawdzic i wymyslec cokolwiek co sie da popytam kolezanki ktora mi tymczasowala mojego psa kiedys jak jechalam na wakacje jak mozesz wynajdz zdjecia pieskow. co do robakow to konieczne odrobaczanie. jesli pies przebywa we wroclawiu albo przebywalby z badaniami moglabym jakos pomoc.. ale nie zmienia to faktu ze ja np przy malym dziecku nie wzielabym psa zarobaczonego bo to moze miec wiadomo fatalne skutki. Quote
Baksa Posted July 12, 2011 Author Posted July 12, 2011 jesli pies przebywa we wroclawiu albo przebywalby z badaniami moglabym jakos pomoc.. ale nie zmienia to faktu ze ja np przy malym dziecku nie wzielabym psa zarobaczonego bo to moze miec wiadomo fatalne skutki.[/QUOTE] jechałam po suńkę 60km w jedną stronę więc jej nie odwiozę bo ma robaki:(dostała wczoraj lek,moje psy również.Po wyglądzie zewnętrznym trudno poznać co jest w środku:)Będzie dobrze o nas tez pomyślę łykniemy coś profilaktycznie. Sunia przebywa w okolicach Jeleniej Góry:) Quote
Baksa Posted July 12, 2011 Author Posted July 12, 2011 najbardziej marwti mnie młody amstaffi ma 10 mcy on jest taki ładny pręgusek i bardzo przyjazny:(nie ukrywam ze to moja ukochana rasa zabrałabym go gdybym tylko mogła:(warunki tam mają niezbyt dobre zaczyna się gryźć z dorosłym amstaffem przy budzie.Matka młodego astka to piękna pittbulka ponoć z papierami.Mam do nich kontakt Quote
Kofeina Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 baksa dla teg mlodego asta moze znajde tymczas kurde ja nie mam miejsca;) Quote
Baksa Posted July 12, 2011 Author Posted July 12, 2011 jesteś kochana :(był tez maluch amstaffik 2,5mca nie zdążyłam go zabrać w niedzielę miałam młyn z wyadoptowaniem Niki i jazdą na Świeradów,a w pn już go nie było:(oby poszedł do dobrych ludzi:( Quote
Kofeina Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 ale tak jak mowie tymczas nie staly domek stalego domu trzeba szukac niestety bo to tak na upchniecie jest poki co... dam ci nac co i jak bo musze jeszcze zagadac do tej dziewczyny Quote
Kofeina Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 dobra kochana zalatwione mozesz zalatwiac transport;) Quote
Baksa Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 O super!!!Zadzwonię dziś do Ciebie bo kurcze nie zaglądałam wczoraj na DG:) natomiast Żabka ma się dobrze,2 dni tylko spała .Po robakach nie ma śladu.Je ładnie cieszy się zagląda w oczy.Moje psy ją akceptują ,chociaż Toffi chyba się w niej zakochał, Muszka zazdrosna gryzie go w nogę jak Toffi zaczyna zaczepiać Żabkę:)Ale ogólnie jest dobrze.Żabka wygląda jak siostra Muchy tylko ma klapnięte uszka i prosty ogonek,umaszczenie identyczne mają i te wielkie brązowe oczka też;) Quote
Recommended Posts