Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam wszytskich:p czy cos wiadomo bliżej o suni czy udalo sie komuś dodzwonić i zapytać czy zostaly przeprwadzone badania?
jesli sie da to uprzejmie przosze o bieżące info moze jakiś link do jutrzejszego wydania gazety gdzi ebedzie zamieszczona informacja o suczce
pozdrawiam

• Replies 284
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest na 3 stronie lokalnego tygodnika. Zasięg: cały powiat wejherowski. Na focie jest facet, który zauważył psiaka i w efekcie, uratował go.

Posted

Witam. Jestem w szoku!!!!:-( Nie mogę po niego jechać, ale mogę się nim zaopiekować od dziś. Mam w domu samojedkę po przejściach. Gdy ją ratowaliśmy prawie ciagnęła za sobą nogi, nie ma ogonka ale teraz już ok. Mieszkam k/Pułtuska. Proszę o wiadomości. Pozdrawiam

Posted

Proszę o potraktowanie poważnie mojej deklaracji. Mam dobre warunki i od sierpnia rozglądamy się nad przygarnięciem kolejnej bidy samojedka. Pozatym lekarz, który opiekował się naszą Taygusią jest fantastyczny i walczył z jej chorobami jak lew! Proszę o kontakt mój nr tel. 512 107 120 lub 029 741 70 24

Jestem teraz na urlopie i mogę się psiunią zaopiekować. Znam ich charakter i strasznie kochamy swoją. A w serduchach miejsca dość dla następnego bidulka

Posted

Nie miałam problemów z dodzwonieniem się do azylu. Rozmawiałam z miłym Panem bardzo zorientowanym w sprawie:lol: . Niunia podobno była już dziś na spacerku, odżyła trochę:multi: , była wycieńczona, ale w/g opinii weta nic połamanego nie ma i powinno być ok. Ma wszystko zapewnione i chyba dobrą opiekę. Nikt jej niestety nie szuka jak na razie, więc....

Zaczynam kombinować jak zorganizować transport i adopcję małej, bo serducho już dla niej pika:oops: i rodzinka też czeka z ciepłą michą. Mała mieszkała by w mieszkaniu w bloku na wsi. Dookoła dużo ścieżek do biegania i las. I oczywiście miałaby towarzyszkę!

Na zdjęciu nasza niunia na wczasach ogląda widok z Palenicy.

Pozdrawiamy serdecznie

Posted

"wiem wiem że to nie łatwe pieski jak by nie patrzeć psy pierwotne lubią dominowac a to że są puchate i śliczniusie to druga sprawa
więc wiadomo z adopcją ostrożnie! powodzenia dla suni"

Samojedy to wyjątkowe białaski i nie spotkałam jeszcze jakiegoś agresora! Cudownie współpracują z niepełnosprawnymi maluchami dlatego tak bardzo uwielbiam i kocham tą rasę, dlatego nie obawiam się żadnych komplikacji. Moja Tayga to kilkanaście kg puchatego szczęścia, spokoju, cierpliwości i uśmiechu od ucha do ucha:lol: Ona kocha ludzi mimo swoich dawnych przeżyć, a do dzieci to lgnie jak wariatka i daje dosłownie włazić sobie na głowę!:crazyeye: A że w chałupie kłaki to i chrzanić dywany, jak się zaczyna wylinka zwijam i po sprawie:cool3: Pozdrawiam

Posted

Ze to nie śa łatwe psy, to chodziło głownie o ich "nadmiar" energii. Są ciekawskie i szalone. Jeżeli ktos tego nie wie a bierze psa dlatego ze jest taki sliczny a póżniej z nim nie wyjdziej na długi spacer połaczony z bieganiem to ma w domu diabla a nie psa. Chodzilo tylko o to. Jezeli jest wybiegany to rzeczywiście aniolki są. Najlepiej jak trafi własnie do kogos kto zna samoyedy i wie jak to z nimi jest. Zycze powodzenia:)

Posted

Dzięki Kaerjot. :lol:
Pan, z którym gadałam mówił, że w sumie minęło już 7 dni i prosił o telef w poniedziałek, żeby chociaż było 10 dni. Gdyby "coś" obiecał do mnie zadzwonić. Ale znając siebie wytrzymam pewnie tylko do jutra:evil_lol: :oops:
Kiedy zaproponowałam pomoc dla niej powiedział, że nie trzeba, bo niunia ma wszystko co trzeba i żebym się nie martwiła. Obiecał ją od nas popsitulać;)

PS. Śliczna mordka w awatarku:crazyeye: :razz:

Posted

STOkrotka&TAYGA napisał(a):

PS. Śliczna mordka w awatarku:crazyeye: :razz:

Dziękuję bardzo, po powrocie do domu przekażę Yoduni i do reszty poprzewraca się jej w łepetynie :lol: . Twoja białaska też wygląda cudnie, zawsze podziwiam takie puchte stwory, ale na myśl o pielęgnacji robi mi się słabo.

Posted

aede napisał(a):
Ze to nie śa łatwe psy, to chodziło głownie o ich "nadmiar" energii. Są ciekawskie i szalone. Jeżeli ktos tego nie wie a bierze psa dlatego ze jest taki sliczny a póżniej z nim nie wyjdziej na długi spacer połaczony z bieganiem to ma w domu diabla a nie psa. Chodzilo tylko o to. Jezeli jest wybiegany to rzeczywiście aniolki są. Najlepiej jak trafi własnie do kogos kto zna samoyedy i wie jak to z nimi jest. Zycze powodzenia:)

Zgadzam się z Tobą, dlatego tak bardzo wkurza mnie gdy ludzie nie przemyślą swojej decyzji, nie poczytają o rasie, nie pogadają z kimś kto takowego łobuziaka posiada, a potem problem: bo pies szaleje, bo chce na spacer, bo po siku nie chce wracać do domu i robi "barany" żeby jeszcze pobiegać, bo się kłaczy i trzeba latać z odkurzaczem non stop.

Nasza nie jest do końca pełnosprawna i musimy rozsądnie dozować jej ruch, żeby po przyjściu z dłuższego spaceru nie "płakała" że bolą ją nóżki tylne. Zdarzało się,że nie mogła się nawet położyć i piszcząc kręciła się dookoła, aż ktoś ją delikatnie nie ułożył na boczku. To nie było dla nas problemem ale wzbudzało jeszcze większą miłość i współczucie dla jej nieszczęścia.
Dlatego tak bardzo "trzepnęła" mnie historia tej bidulki:placz: i stąd ta determinacja

Pozdrawiam

Posted

witam:)
o dominację chodziło mi głownie o samce-jest u nas jeden na osiedlu taki mały diabeł kły pokazywal do mojego pieseczka
a sunie to zazwyczaj odrębna historia:loveu: widze naprawde jesteś zdeterminowana moja drugo połowa ma suczkę husky i tez bardzo przejał sie historią tego pieska i zastanawiał sie czy nie zaadoptowac suni jeśli nikt się nie zgłosi
co do detrminacji ....cos wiem na ten temat w środę mineły dwa tygodnie jak adoptowałam moją Ingusię-Tosa ja gustuję w moloskach:loveu: więc pozostaje mi zyczyć powodzenia i prosze o bierzące informacje i foto jak sie uda adopcja bo jestem bardzo ciekawa jak suńka będzie reagowac i dochodzic do siebie oby zaprzyjaźniła sie z koleznka;) pozdrawiam i 3mam kciuczki

Posted

Stokrotko, a nie da się robić z tego puchu jakichś sweterków na zimę?:evil_lol:
Pilotuj tę sprawę, jeśli nie znajdzie się własciciel /w co wątpię/ byłoby cudownie gdyby mała trafiła do Ciebie, miałaby towarzystwo i opiekę. Pozdrawiam serdecznie!

Posted

Hej strokrotko! Postaram się w sobote odwiedzić białaskę.
Czy zgodziłabys sie na jej sterylizajcę?
No czy jesteś w stanie przwidzieć jak Twoja sunia na nią zaaraguje? Czy ją przyjmie spokojnie?
Gdzie mieszkasz?
Pozdrawiam
Elka

Posted

Takatuka. Dzięki bardzo. :lol:
Jeśli mogłabyś odwiedzić niunię będziemy wdzięczni (chyba wszyscy;) ).
Co do pytań:
Sterylizacja - jak najbardziej TAK (nie chodzi mi o rozmnażanie!)
(Naszą też to czeka, aczkolwiek musieliśmy zwłóczyć z decyzją aby jej stan ogólny w tym mom. był dobry na tyle, że to bez problemu zniesie. Nie oszukujmy się to kolejny ból dla takiej istotki...)

Co do ewentualnej reakcji mojej suni - nie mam żadnych obaw, bo ta wariatka kocha wszystko co się rusza :razz: :lol: i jest dobrze zsocjalizowana.

Bardziej obawiam się reakcji tamtego białaska, bo nie wiem w jakich warunkach się wychowywała. Gdybyś dała radę troszkę ją poznać od tej strony...... jeśli oczywiście dasz radę tam dotrzeć. Trzymam kciuki kochana...

Agnie Koty - sweterki ponoć się dzierga z tego puchu, ale ja nie umiem!!!:lol: :oops:

Dziękuję kochani za kciuki i wierzę, że jakoś się uda aby małej było dobrze. O jej życie tutaj przecież idzie.... Ponoć dla chcącego...;)

Cały czas wydaje mi się strasznie dziwine. że nikt takiego szkraba nie szuka:crazyeye: Czyżby się komuś znudził??? Ale aż tak????:mad:

Trzymajcie się cieplutko

Posted

Acha mieszkam w Gładczynie 7 km od Pułtuska (60 km na pólnoc od Warszawy) do Gdańska ok 300 km:-(
Ale jeśli mi się nie uda załatwić transportu będę po prostu błagać o pomoc chociaż na połowę drogi... ale się zobaczy... bo na razie sunia jest w azylu i modlę się żeby jej ktoś nie zabrał wcześniej:shake: . Nawet jeśli to aby w kochające ręce:roll:

Posted

AgnieKoty co do tych sweterków, to robi sie je z samoyedziej sierści! Widziałam raz w tv rekawiczki z siersci szczeniaka. Musiały byc cudowne w dotyku. Sama bym chciała zrobić coś z kłaków swojego Oskara, ale nie wiem gdzie je zanieść, bo krosna nie mam niestety;)
Bardzo sie ciesze ze sunia trafi do domku w ktorym juz nie moga sie jej doczekac:)

Posted

przypadkowo na stronie Świat Psów przeczytalam ogłoszenie o zaginieciu suni, bialej okolo roku
tak odrazu pomyslalam otej z dogao:crazyeye:
prosze niezloscicie sie namnie ze cos wygrzebalam, ale sama kiedys szukalam swojego zbiega , prawie przez tydzien, byl tak wystraszony ze uciekal przedemna, ale niedalam za wygrana i go odzyskalam, pies wiadomo odchorowal swoja przygode:placz: , ale mam go do tej pory:lol: :loveu:
jest juz staruszkiem 10-11letnim , sama niewiem bo to znajda:lol:

ogloszenie jest chyba z 17 pazdziernika, pies zaginal w okolicach Żukowa, ogloszenie zamiescila takatuka_wolf

Takatuka mysle ze to czysty przypadek, :multi:

Posted

Ja już podawałam chyba to ogłoszenie. Czy to coś innego? A czemu mamy się złościć? Przecież najwazniejsze jest dowiedzenie sie czy szukają go właściciele, a jeżeli tacy się nie znajdą to wtedy do nowego domku.

Posted

Dziewczyny kochane, nikt tu się nie złości na Was:crazyeye:
jeśli istnieje szansa że wróci do swojego domku gdzie ją szukają - to tym lepiej , przecież to dla niej szansa by złagodzić stres powrotem do starych znanych kątów i ludzi, niż fundowanie kolejnego zmianą i "wybebeszeniem" do góry nogami całego jej dotychczasowego życia.

Pamiętajmy, że chodzi tu o NIĄ, a nie o nas i nasze jakieś chcenia (zwłaszcza moje):roll:

Gmmko - jeśli możesz podaj namiar na tych ludzi z ogłoszenia to się z nimi skontaktuję. Jeśli jej szukają nie odbierajmy im szansy - ja nie zniosłabym gdyby coś takiego przytrafiło się Tajdze i nie miała szansy do nas wrócić!
Pozdrawiam

Posted

Takatuka
Cieszę się że tam się wybierasz:multi: w niedzielę.

Jutro i tak zadzwonię do Pana Mariusza i pomęczę go trochę pytaniami o małą białaskę:razz: , mam nadzieję, że reszty dowiemy się od Ciebie;)

Co do ogłoszenia to chyba nie to, bo ponoć sprawdzali ją dokładnie w azylu i nie ma tatuażu ani czipa:shake:

Dobranoc wszystkim psiarzom i pies-uniom.......