Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 438
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Udało mu się, to prawda. Kojec tak mu się spodobał, ze dzis w czasie spaceru nawet chciał siedzieć na budzie i musiałam iść po niego. Wreszcie ma spokój, swoja miskę i bieganie na spacerach.
Przychodzi się poprzytulać i podrapac za uszami. Najchętniej opiera się na mnie łapami i wtedy mam go łaskotać pod brodą.
Dziś wyczesywalismy następną partię filcu i Fil jest teraz o połowę chudszy.
Apetyt ma taki sobie, najchętnie wybiera z suchej karmy mieso lub puszkę. Po jedzeniu ma cały nos upaćkany, bo ryje nim w suchym w poszukiwaniu lepszych kawałków :evil_lol:.

Kiepskie ma zęby. Cześć jest oblepiona kamieniem i ropna wydzieliną, ale nie bardzo daje sobie nawet zaglądnąć. Siekacze ma pościerane i na moje oko, to ma co najmniej dwa razy tyle, co mu dawano w schronisku ;).

Posted

No niestety u nas w schronisku zawsze albo postarzone o 100 lat, albo pomłodzone.
też mu w drodze w pychol zaglądałam i nieco zszokowana byłam stanem paszczy.

jaaga to może zamiast karmy na puchy zbieramy jak grymasi paskuda?

Posted

Puszki wychodzą bardzo drogo. I tak je połowę mięsa z ryżem, a połowę suchego. Może to przez te zęby. Niestety, czyszczenie to u nas koszt 120 zł, wiec na razie nie ma co myslec. Ocelot, jeśli jesteś dobrej mysli, że dałoby się nazbierać na puszki, to zbieramy. no i nie tłumacz się o jego wiek, przecież w schronisku róznie bywa, a dla mnie to nie ma znaczenia i tak go wzięłabym.
Justyna, gdyby dał sobie coś zrobic przy zębach, to już usunęłabym mu sama kamień, ale niestety, w tej kwestii dzik z niego wyjątkowy i próbuje gryźć.

U nas dzis znowu paskudnie i nie mam jak zrobić zdjęć do ogłoszeń. Tak po cichutku marze, ze może malawaszka cos jednak bedzie mieć do załatwienia w okolicy i podjecie w najbliższym czasie z aparatem. Z jej cudnymi zdjęciami pewnie szyko ktoś dostrzegłby go.

Posted

ania shirley napisał(a):
Mogę prosić nr konta. Podrzucę coś na kamień albo puchę.

Dziekujemy:)Właśnie mam 140 zł. dla Filunia:)

Jaaga napisz mi ile buda kosztowała i zerknij na finanse Fila bo cos mi się nie zgadza... Budę odliczę.

Posted

No i Psotce chyba się uda :lol:. Połowa Kielc pojawiła się na tomaszowskich wątkach :evil_lol:.
Chyba jeszcze wątek terierka musimy rozruszać.

Posted

Jaaga napisał(a):
No i Psotce chyba się uda :lol:. Połowa Kielc pojawiła się na tomaszowskich wątkach :evil_lol:.
Chyba jeszcze wątek terierka musimy rozruszać.

Dobrze, że te Kielce są:)

Posted

ocelot napisał(a):
Dziekujemy:)Właśnie mam 140 zł. dla Filunia:)

Jaaga napisz mi ile buda kosztowała i zerknij na finanse Fila bo cos mi się nie zgadza... Budę odliczę.

Jeszcze była druga wpłata na moje konto z jaszowego bazarku 25 zł. Tu ją wpisywałam. Buda kosztowała 169 zł ( z transportem). Nie dostałam z nia paragonu, zeskanuję Ci mój przelew najwyżej, bo nie bede tam głowy zawracac, żeby mi paragon wysłali.

jesli dziś Andrzej zdąży pojechac z nim do lecznicy, jak wróci, to Fil bedzie zaszczepiony wirusówka.

Posted

Jaaga napisał(a):
Jeszcze była druga wpłata na moje konto z jaszowego bazarku 25 zł. Tu ją wpisywałam. Buda kosztowała 169 zł ( z transportem). Nie dostałam z nia paragonu, zeskanuję Ci mój przelew najwyżej, bo nie bede tam głowy zawracac, żeby mi paragon wysłali.

jesli dziś Andrzej zdąży pojechac z nim do lecznicy, jak wróci, to Fil bedzie zaszczepiony wirusówka.

daj spokój ze skanem. Mi nie jest potrzebny do niczego:)
ok jutro to wszystko jeszcze raz policzę

Posted

Pozostałe wpłaty na moje konto zgadzaja się z twoim rozliczeniem w pierwszym pocie.

Dzis dostałam pierwszego filowego całuska. Co prawda z łaską, ale jednak.