Agata P Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Jaaga musisz wykasować obydwa i wstawić od nowa.;) Quote
ania shirley Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Jaaga napisał(a):Nikt nie zagląda do Fila. . Codziennie zaglądam! I czekam na nowe wieści. A najbardziej na fotki z jego uśmiechniętym pyszczkiem! Quote
Jaaga Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 u nas ciągle pada i jest chmurno, wiec zdjęć na razie nie ma. Quote
ocelot Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 U nas też pogoda pod zmokłym burkiem.... Oj Fil szczęściarzu:) Quote
Jaaga Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Udało mu się, to prawda. Kojec tak mu się spodobał, ze dzis w czasie spaceru nawet chciał siedzieć na budzie i musiałam iść po niego. Wreszcie ma spokój, swoja miskę i bieganie na spacerach. Przychodzi się poprzytulać i podrapac za uszami. Najchętniej opiera się na mnie łapami i wtedy mam go łaskotać pod brodą. Dziś wyczesywalismy następną partię filcu i Fil jest teraz o połowę chudszy. Apetyt ma taki sobie, najchętnie wybiera z suchej karmy mieso lub puszkę. Po jedzeniu ma cały nos upaćkany, bo ryje nim w suchym w poszukiwaniu lepszych kawałków :evil_lol:. Kiepskie ma zęby. Cześć jest oblepiona kamieniem i ropna wydzieliną, ale nie bardzo daje sobie nawet zaglądnąć. Siekacze ma pościerane i na moje oko, to ma co najmniej dwa razy tyle, co mu dawano w schronisku ;). Quote
savahna Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 To prawda, Fil szczęściarz, nie dość ,że ma osbisty dt, to jeszcze u Jaagi... Wyjedzie stamtąd o parę lat odmłodzony;) Quote
savahna Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 ......:evil_lol::evil_lol::evil_lol:...... Jaaga, a ja myślałam,że Ty poważna kobitka jesteś ;) Quote
ocelot Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 No niestety u nas w schronisku zawsze albo postarzone o 100 lat, albo pomłodzone. też mu w drodze w pychol zaglądałam i nieco zszokowana byłam stanem paszczy. jaaga to może zamiast karmy na puchy zbieramy jak grymasi paskuda? Quote
jusstyna85 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 kamień sie ściągnie,powie się,że ma starte zęby z noszenia kamieni i będzie naciągany wiek tak jak w książeczce :) Quote
savahna Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 jusstyna85 napisał(a):kamień sie ściągnie,:) Byle nie razem z zębami....:roll: Quote
Jaaga Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Puszki wychodzą bardzo drogo. I tak je połowę mięsa z ryżem, a połowę suchego. Może to przez te zęby. Niestety, czyszczenie to u nas koszt 120 zł, wiec na razie nie ma co myslec. Ocelot, jeśli jesteś dobrej mysli, że dałoby się nazbierać na puszki, to zbieramy. no i nie tłumacz się o jego wiek, przecież w schronisku róznie bywa, a dla mnie to nie ma znaczenia i tak go wzięłabym. Justyna, gdyby dał sobie coś zrobic przy zębach, to już usunęłabym mu sama kamień, ale niestety, w tej kwestii dzik z niego wyjątkowy i próbuje gryźć. U nas dzis znowu paskudnie i nie mam jak zrobić zdjęć do ogłoszeń. Tak po cichutku marze, ze może malawaszka cos jednak bedzie mieć do załatwienia w okolicy i podjecie w najbliższym czasie z aparatem. Z jej cudnymi zdjęciami pewnie szyko ktoś dostrzegłby go. Quote
ania shirley Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Mogę prosić nr konta. Podrzucę coś na kamień albo puchę. Quote
Jaaga Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Dziekuję bardzo. Na PW miałam konto ocelot, to poszukam i przeslę. Dziś bedzie szczepiony, bo w schronisku nie miał zrobionej wirusówki. Quote
ania shirley Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Wysłałam. Zużyj na co uważasz- szczepienie, kamień? Quote
Jaaga Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Na szczepienie ma resztę z tego, co udało się nazbierać, więc lepiej pomyslec o czyszczeniu zebów. Co pomogłoby tez w jego odmłodzeniu. Quote
ocelot Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 ania shirley napisał(a):Mogę prosić nr konta. Podrzucę coś na kamień albo puchę. Dziekujemy:)Właśnie mam 140 zł. dla Filunia:) Jaaga napisz mi ile buda kosztowała i zerknij na finanse Fila bo cos mi się nie zgadza... Budę odliczę. Quote
Jaaga Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 No i Psotce chyba się uda :lol:. Połowa Kielc pojawiła się na tomaszowskich wątkach :evil_lol:. Chyba jeszcze wątek terierka musimy rozruszać. Quote
ocelot Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 Jaaga napisał(a):No i Psotce chyba się uda :lol:. Połowa Kielc pojawiła się na tomaszowskich wątkach :evil_lol:. Chyba jeszcze wątek terierka musimy rozruszać. Dobrze, że te Kielce są:) Quote
Jaaga Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 ocelot napisał(a):Dziekujemy:)Właśnie mam 140 zł. dla Filunia:) Jaaga napisz mi ile buda kosztowała i zerknij na finanse Fila bo cos mi się nie zgadza... Budę odliczę. Jeszcze była druga wpłata na moje konto z jaszowego bazarku 25 zł. Tu ją wpisywałam. Buda kosztowała 169 zł ( z transportem). Nie dostałam z nia paragonu, zeskanuję Ci mój przelew najwyżej, bo nie bede tam głowy zawracac, żeby mi paragon wysłali. jesli dziś Andrzej zdąży pojechac z nim do lecznicy, jak wróci, to Fil bedzie zaszczepiony wirusówka. Quote
ocelot Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 Jaaga napisał(a):Jeszcze była druga wpłata na moje konto z jaszowego bazarku 25 zł. Tu ją wpisywałam. Buda kosztowała 169 zł ( z transportem). Nie dostałam z nia paragonu, zeskanuję Ci mój przelew najwyżej, bo nie bede tam głowy zawracac, żeby mi paragon wysłali. jesli dziś Andrzej zdąży pojechac z nim do lecznicy, jak wróci, to Fil bedzie zaszczepiony wirusówka. daj spokój ze skanem. Mi nie jest potrzebny do niczego:) ok jutro to wszystko jeszcze raz policzę Quote
Jaaga Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Pozostałe wpłaty na moje konto zgadzaja się z twoim rozliczeniem w pierwszym pocie. Dzis dostałam pierwszego filowego całuska. Co prawda z łaską, ale jednak. Quote
Recommended Posts