jusstyna85 Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 [quote name='ola851']widać radość w jego oczach:) O tak...pięknie sie uśmiecha... http://img16.imageshack.us/img16/7581/dsc09952o.jpg Quote
ocelot Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 I od razu piekniejszy:)Inny pies... Jaaga one w schronisku jedza głównie gotowane, bo taniej i pożywniej, ale ostatnio dostawały suche, nie było mięsa w ubojni. Quote
Jaaga Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Piekniejszy, bo wyczesałam z niego na szybko reklamówke martwych włosów, a jeszcze jedna co najmniej bedzie z tego, co zostało. Fil szybciutko się rozpuszcza, bo dzis juz nie chciał wrócić do kojca i piszczał. Najchętniej chciałby w domu mieszkać. Niestety, za duzy tłok na to. Ocelot, ja całkiem wczoraj przez śmierć Opieńka zapomniałam o Psotce. Przecież nie mogła przyjechać własnie z powodu Opieńka. Mogłabyś szukac dla niej transportu? Nie wiem, kiedy dokładnie Andrzej pojedzie do Warszawy. Nas paliwo wyszło 50 zł. Sprawdzę dziś konto, czy coś jeszcze wpłynęło, zamówię bude i zobaczymy, jak finansowo stoi. Dobrze, że budy nie zamówiłam, bo już widze, ze woli z płaskim dachem, żeby wskakiwac na górę. Nie jest wcale szczekliwy, jak ponoć był w schronisku. Quote
Tymonka Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 W przyszłym tygodniu może udało by mi się Psotkę dowieść do Częstochowy , dalej nie dam rady , koszt około 70zł - 80 zł . Pasowało by wam ?? Quote
Jaaga Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Mnie to pasowałoby, ale w takim razie trzeba załozyć jej wątek i zbierać na ten transport. Od nas to koszt 50 zł. No i trzeba zbierać na jedzenie czy szczepienie. Fil jest nie zaszczepiony wirusówkami. Napisałam na wątku dworcowych psiaków, że może przyjechac najbardziej potrzebujący mały pies. Quote
ocelot Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Jaaga napisał(a):Mnie to pasowałoby, ale w takim razie trzeba załozyć jej wątek i zbierać na ten transport. Od nas to koszt 50 zł. No i trzeba zbierać na jedzenie czy szczepienie. Fil jest nie zaszczepiony wirusówkami. Napisałam na wątku dworcowych psiaków, że może przyjechac najbardziej potrzebujący mały pies. chyba wolałabym na dzień dzisiejszy dac Jaadze psiaka z dworca. Quote
Jaaga Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Ocelot, potrzebuje sukę podobną do Ili. Piszę zaraz na PW. Pisałaś, że jeszcze jest jakaś, oprócz tej zywiołowej. Wyslesz zdjecie i opis? Quote
ocelot Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 [quote name='jusstyna85']Co to za psiaki z dworca? http://www.dogomania.pl/threads/208224-Psiaczki-z-dworca...-dzikie-stado-niedlugo-b%C4%99d%C4%85-szczeniaki Quote
Jaaga Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Zamówiłam wczoraj Filowi budę. Nie jest za duża, ale te wieksze były o ok. 100 zł droższe. Zapłaciłam 169 zł. Podsumowując wpłaty na Fila na moje konto: 26 Nevi 50 Paulinken 10 marakota 22,61 Robert D. 40 anetaks4 co daje 148,61 na paliwo po Fila wydałam 50 zł, więc w zaokrągleniu zostało 100 zł. Czyli do budy (169) brakuje 69 zł. Ocelot, dołożysz z tych 100 zł u Ciebie? Fil bardzo prosi jeszcze o wsparcie, bo nie był nigdy zaszczepiony wirusówką. Potrzebne są więc jak najszybciej pieniądze na jego szczepienie. Rachunek za budę przyjdzie pewnie razem z nią, więc wtedy wstawię. Wszystkim, którzy do tej pory pomogli Filowi, serdecznie dziekuję. Quote
Jasza Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Mam fanty podarowane przez dobre dusze dogomaniackie - dla Duni, ale że Dunia bezpieczna finansowo - zrobię bazarek dla Fila. Zaraz wkleję link. Jaaga - ukłony! Quote
Jasza Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Pieniądze od Cyga-fryga - z bazarku - powinny wpłynąć dzisiaj. A to bazarek dla Fila. Wieczorem lub jutro dołożę jeszcze fanty od Pauli95. http://www.dogomania.pl/threads/211395-Ciuszki-gadĹĽety-dla-Fila-do-31-lipca-do-godziny-20.00?p=17280053#post17280053 Quote
Jaaga Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Jaszo, dziękuję. Zaglądniesz też do psiaków z dworca, których link powyżej wstawiła Ocelot? Chociaż podnoszenie wątku sie przyda, żeby ludzie dostrzegli. Własnie rozmawiałam z Pania, która chce sponsorować utrzymanie Giny. Powiedziałam też o Filu, mam podesłać zdjęcia. Quote
ocelot Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Jaaga podeślij numer konta to wyślę na resztkę budy:) Quote
Jaaga Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Fil jest rewelacyjny. Zgodny z psami, nie jest nachalny, nie jest płochliwy. Chyba musiał sobie w zyciu długo sam radzić, bo już po drodze w lesie polował na żabę, a u nas próbuje na króliki. Nie robi tego glupio, jak inne psy, które doskakują do siatki i robią raban. On się przyczaja, w bezruchu czeka, aż królik z ciekawości podejdzie. Reszty nie zaobserwowałam, bo nie chciąłam ryzykowac, że coś wykombinuje. Quote
Jasza Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Tak poluje moja Miśka. Tylko odkąd przytyła, to jej się nie udaje tak często ;-) Fil - dobrej nocy. Quote
ania shirley Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Jaaga napisał(a): Chyba musiał sobie w zyciu długo sam radzić, bo już po drodze w lesie polował na żabę, a u nas próbuje na króliki. Nie robi tego glupio, jak inne psy, które doskakują do siatki i robią raban. On się przyczaja, w bezruchu czeka, aż królik z ciekawości podejdzie. To chyba nie zawsze mówi o samodzielności psa. Mój Cox jest u nas od 8 tyg życia i nigdy niczego mu nie brakowało, a poluje podobnie. Przywiera do ziemi, ew. w wysokiej trawie albo za krzakiem czołga się powolutku. Poluje na ptaki, koty, yorki. Zawsze przerywam te łowy - jeszcze by go ptak podziobał:evil_lol: Quote
ocelot Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 Kochani koleżanka Fila ze schroniska ma szansę taka jak on. http://www.dogomania.pl/threads/211590-Wi%C4%99c-chod%C5%BA-pomaluj-Psotki-%C5%9Bwiat-na-%C5%BC%C3%B3%C5%82to-i-niebiesko-daj-grosik-na-transport-i-karm%C4%99 Quote
Jaaga Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Nikt nie zagląda do Fila. Przyszła buda z Allegro, ale bez rachunku. muszę chyba poprosić o zeskanowanie i przysłanie, jest też druga wpłata z bazarku Jaszy 25 zł. Dziękuję. Quote
savahna Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Ja zagladam.;) Zawsze czytam., Jaaga zniknął Ci banerek. Mnie się niedawno tez tak zrobiło , zlikwidowałam i wstawiłam inny...Szkoda,żeby się miejsce marnowało....:lol: Quote
Jaaga Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Wiem i nie wiem jak wstawić, żeby się wyświetlił a od Fila nie otwiera się. Quote
Recommended Posts