Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie, przed chwilą dzwoniła do mnie moja pani wet, że byli u niej Państwo, którzy chcieli uśpić swojego czteroletniego, zdrowego psiaka bo.... pani nagle po 4 latach dostala tak silnej alergii, ze muszą się go pozbyć
Pilnie potrzebny jest DT dla niego, bo w przeciwnym razie go uśpią u innego weta.
Piesek jest sredniej wielkosci, czekam na mejla ze zdjęciami i bardziej szczegółowym opisem od tych "ludzi", po rozmowie telefonicznej niestety sprawa wyglada tragicznie. Są zdeterminowani, dali mi czas do konca tygodnia, jak do tego czasu nic sie nie znajdzie, to w pon go uspią...

Bardzo proszę WROCŁAW i okolice o pomoc, gdybym miała możliwość wziąć go do siebie chociaż na pare dni, to już bym tam po niego była

jak tylko otrzymam mejla to wkleje zdjecia.

MAM ZDJĘCIA (moim zdaniem piesek jest śliczny! okazało się, że jest maciupci :) :

jeśli ktoś będzie w stanie przyjąć psiaka chociaż na pare dni, to oczywiście dowiozę go we wskazane miejsce...

Posted

To chyba niezgodne z prawem usypiać zdrowego psa, tylko dlatego, że ktoś nagle dostaje alergii. Weterynarz chyba nie może tego zrobić. Dlaczego nie szukają dla niego domu, niech go do schroniska odwiozą. Co to za ludzie w ogóle, bez serca, zabijać psa z takiego powodu, ciśnienie mi się podniosło jak to przeczytałam. Dawaj jego foty jak tylko będziesz mieć, może coś tu wymyślimy. Kompletny brak odpowiedzialności...

Posted

yuki, co ja Ci tu dużo będe... pewnie chodzi o to, że wakacje się zbliżają.
Mówi, że byli z nim w schronie, ale go nie przyjeli bo rzekomo powiedzieli, że do schroniska przyjmują psy bezdomne, a on ma dom :O
Są okrutnie zdeterminowani, to jego wlasciciel użył słowa pozbyć się, także nie darzą go chyba płomiennym uczuciem.
A co do weta, moja wetka oczywiście odmówiła uśpienia, ale są tacy, którym nie specjalnie zależy i są skłonni robić takie rzeczy, niestety.

Dzisiaj redaguje ogłoszenia i jutro powinny być już na 130 portalach ogłoszeniowych, także intensywnie zaczynam szukać mu domu, ale najpierw trzeba go gdzieś tymczasowo umieścić.

AAAA i moja przekochana Pani wet dodatkowo bezpłatnie go wykastruje przed oddaniem do nowego domu.

Posted

[quote name='terierfanka']zawsze można go od nich zabrać i wtedy umieścić w schronie - nie jest to rozwiązanie idealne, ale zawsze lepsze od uśpienia dla kaprysu[/QUOTE]

tak, zdecydowanie lepsze