IneZu Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 W niedzielę wzięłam szczeniaczka ze schroniska. W poniedziałek byłam u weterynarza odrobaczyć go, i już od 3 dni piesek ma biegunkę i nawet wymiotowała pasożytami. To jej pierwsze odrobaczenie a ma 6 tygodni i waży niecały kilogram. Weterynarz powiedział żebym za tydzień przyszła z nią na szczepienie, ale czytałam że zarobaczony piesek nie powinien być szczepiony, a ciągle ma rozdęty brzuszek. Co mam zrobić? Iść normalnie ją zaszczepić czy jeszcze raz odrobaczyć? a jak odrobaczyć to za ile dni?:nerwy: Quote
gryf80 Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 nie wiem,czy wet dał tobie lek dla psiaka tylko jeden raz czy dał dawke jeszcze na 2 kolejne dni,jeśli psiak był zarobaczony mocno(a z tego co opisujesz to owszem) to powinien dostać lek p/pasożytom na 3 dni w odpowiedniej dawce(najlepiej rozłożonej do podania 2xdziennie i tak przez 3 dni)a po 2 tyg powtórka.odczekac po ostatnim ok 7-10 dni i szczepić. Quote
Recommended Posts