estelen Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Pare dni temu dopuściłam moją sunię. Weterynarz uznał, że to odpowiedni dzień, no ale pewność można uzyskać dopiero po USG, a ja bym chciała wiedzieć już teraz. Czy są jakieś zachowania, które mogą wskazuwać na to, że suczka jest w ciąży? Czy poprostu mam czekać do 40 dnia na USG. Pozdrawiam Quote
moon_light Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 dobry weterynarz potrafi to określić w 25 dniu od krycia. poprzez usg. A jakiej rasy jest suczka? Quote
bajadera Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Mnie kiedyś znajomy mówił, ze można po 7 dniach sprawdzać ludzkim testem ciążowym. Trzeba nałapac tylko siuski. Ale nie sprawdzałam, więc nie wiem jak jest naprawdę. Quote
KAŚKA Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Ja kiedyś robiłam "ludzki" test ciążowy swojej suce. Z ciekawości, ale wynik okazał się błędny (ujemny, w ciąży była:p ). Ale chyba po 4 tygodniach. Quote
Marta Chmielewska Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Różnie to z suniami bywa. Można zaobserwować pewne cechy. Np. bardzo szybko kończy się cieczka (dwa, trzy dni po kryciu). Po tygodniu bywają zarożowione sutki. Od razu zwiększa sie apetyt. Sunia często posikuje. Więcej śpi. Ale to nie znaczy, ze take cechy w ogóle się pojawią. Potem pojawia sie perłowa, śluzowata wydzielina. Cierpliwości ;) Napisz może coś o suni, jaka hodowla, jaka rasa :p Quote
agamich Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Właśnie, właśnie, tego wilczego apetytu i dużej ilości spania nie da się:lol: przeoczyć Quote
estelen Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 Sunia ma 2 latka jest to prześliczny husky :) no i faktycznie o wiele wiecej śpi, jeść to oczywiście tylko to co lubi :) a pozatym nie ma jakiś zmian w jej zachowaniu, biega, warjuje i kopie jak zawsze :evil_lol: Quote
anuleq Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 estelen napisał(a):Sunia ma 2 latka jest to prześliczny husky :) Z uprawnieniami hodowlanymi? Quote
Recommended Posts