Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cioteczko Tereso dobrze że już jesteś. Minęłyśmy się ostatnio... Jak już odsapniesz to wyslij dane do przelewu z podaną kwotą jaką mam przelać i inf za jaki okres to, żebym mogła to wpisać w poscie rozliczeniowym.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No, chociaż na tym jednym wątku można się ucieszyć :)
Timolku, Ty to masz szczęście !!!
Czekamy na ciocię Teresę i Jej kolejne piękne opowieści o Timo;)

Posted

no nareszcie mogę się znowu odezwać, jest dużo pracy bo i dużo tymczasków, a każdy wymaga super uwagi i zabiegów dlatego nie zawsze daję rady opisywać i fotografować,

juz posyłam numer konta, a wiadomosci są takie:

niedobre narazie tylko to że nie możemy mimo najlepszych leków i zabiegów ujarzmić Timo by nie ruszał ogona, ma tam małą rankę i wszystko co damy zlizuje, jest już lepiej o wiele, cały ogon potraktowany szczególnie w czasie kąpieli by nic go nie pieklo, nie swędziało i nie kusilo do podgryzania, ale on nie daje za wygraną najlepsze zabezpieczenie przetrwa 10 minut, damy jednak radę bo, ranka została dokładnie wyczyszczona i zaopatrzona , medykamentem od weta, propolisem w areozolu i kremie a także Balsamem Szostakowskiego, ale przedtem Timo został bardzo dokładnie trzykrotnie wykąpany , najpierw natarty mydełkiem oliwkowo laurowym, na ok 20 minut, potem wykąpany w peroxywecie , następnie w świetnym sprawdzonym środku , poleconym przez klinikę , produkcie francuskim o wielostronnym działaniu a na dodatek przedłużonym na długo po umyciu , bo pozostawia specjalne mikrokapsułki na skórze. tak w skrócie opiszę działanie bo warto, preparat zawiera łagodną substancję myjącą, monosacharydy,alkilopoliglukozydy uniemożliwiające przyleganie do skóry drobnoustrojów głównie staphylococcus intermedius oraz pseudomonas aeruginosa i malassezia pachydermatis, oraz zapewniają łagodzenie podrażnień skóry, kwas salicylowy usuwający nadmiar platków łupieżu,kwas linolowy i linolenowy, regulujące keratynizację,glukonian cynku i wit B6 , normujace produkcję łoju, zawiera też oktopiroks przywracający równowagę mikroflory skóry, oraz melaleuca czyli olejek z drzewa herbacianego, który jako naturalny antybiotyk działa świetnie na podrażnione wszystkie warstwy skóry, a jednoczesnie likwiduje świąd. Taka kapiel powtórzymy jeszczeze 2, 3 razy aby zapewnić sukces absolutny bez szans powrotu schorzeń skórnych. Grzbiet Tima już wyglada lepiej wyczesany dla dostępu powietrza, nic go tam nie niepokoi ,zapalenie opanowane zupełnie, boki gdzie były ubytki sierści wracają do normy , rosną kudełki, zachęcane smarowidelkami i wtaminami, a także żółtkami z omegami 4 typów i Preparatem siarki naturalnej, to wszystko kontynuujemy,czekamy na piekny połysk, pojawi sie lada dzień.

Modzele na zgięciach łap są juz elastyczne, nie ma na nich peknięć i krwawych ranek, zabezpieczone i miękkie , mają szansę wydobrzeć absolutnie pod pokrywą masci propolisowej, maści tranowej i oleju kokosowego, tu już problemu nie ma . Oczy regularnie czyszczone, i traktowane okładami z czarnej herbaty,narazie nie sprawiają kłopotu. Uszy w czasie tej wizyty wyczyszczone dokładnie i zakropione , dochodzą do normy.

Timo ma ogromny apetyt i to bardzo dobrze, bo musi nieco tej masy mięśniowej nabrać, Pani Jadwiga dba o niego jak może, a ja za każdym razem zawożę potężny poczęstunek, teraz zjadł
po domowym obiedzie pani JADZI wielki baton drobiowy, o wiele za dużo suchych chrupek z puriny ryżowo jagnięcych, kostki chrząstkowej już nie tknął, została na zapas aby pobudzić i przyspieszyć przyrost mięśni zwłaszcza w tylnich łapkach dostaje odpowiednią do wagi ciała dawkę hmb, musimy wzmocnić wszystkie mięśnie bo Timo przysiada za cżęsto na tylnie łapy, a jest za młody na problemy stawowe, więc chyba chodzi o mięśnie , dobrze że ma apetyt więc szybciej dojdzie do siebie, już mam dla niego następną porcję smakołyków, no i wreszcie zamówiłam trudne tu do zdobycia odpowiednie kości wołowe, może zostawi ten ogon jak się zajmie tymi kostkami.

Powinnyśmy go jeszcze po tej ekstra kąpieli zabezpieczyć olejkiem kokosowym z herbacianym, ale ponieważ zabiegi trwały bardzo długo tym raze, odpuściłyśmy, i będzie to robione za dwa dni przy następnym zabiegu,

Oprócz hmb dostaje preparat siarkowy o wszechstronnym działaniu, drożdze piwne, kapsułki omega w najlepszym składzie, Nutriplant forte, wit C, powinno być dobrze, po weekendzie umowiona wizyta w klinice dla sprawdzenia postępów i ewentualnych badań uznanych przez weta za konieczne.

Pies jest nadzwycajnie duży i piękny, ma nieposkromiona energię i strasznie jest żywy, nie lubi być sam i zmusza domowników do stałej uwagi, bardzo ciągnie jeszcze na spacerach i na to skarży sie pani JADZIA ale jest to skarga sympatyczna, raczej dla podziwu jak pięknie sobie radzi, oboje z mężem dokładaja wszelkich starań, choć nie ukrywają że nie spodziewali się owczarka o takich gabarytach, pies budzi podziw swą uroda wśród sąsiadów, a mamy nadzieję że wróci do normy szybciutko i znajdzie domek. Byłam pod ogromnym wrażeniem jak już jest przywiązany do swej opiekunki, szkoda że już nie miałyśmy zupełnie sił a i warunków, po zaczęło padać,no i zabiegi trwały kilka godzin, aby zrobić cudowne zdjęcia jak on wspaniale się tuli do pani JADZI stojąc na dwóch łapach, opierając się na jej ramionach, musimy to koniecznie uwiecznić bo też świadczy o powracaniu psiaka do normalnego życia.

Ma zawsze czysto, porzadnie wyścielone w budzie i na budzie bo tam sobie lubi popatrzeć na świat nieco z wysokości, a pan domu zrobił mu dla zabezpieczenia w razie potrzeby fajnie poyślaną żółtą roletę, chyba mu tam będzie dobrze do czasu znalezienia ds. ma zapas "pościeli" kocy i kaptakze wygody zapewnione. Narazie tyle, moze dzis się skontaktuje po jakis pomysł na ten ogon z kliniką.

Posted

Widziałam wczoraj chłopaka.
Jest rewelacyjny.
Ranka na ogonie zdecydowanie Go boli.
I jest jeszcze bardzo 'żywa' - mam kilka zdjęć przystojniaka,ale wrzucę dopiero późnym wieczorem, bo teraz nie mam czasu.

Posted

[quote name='Klaudus__']Widziałam wczoraj chłopaka.
Jest rewelacyjny.
Ranka na ogonie zdecydowanie Go boli.
I jest jeszcze bardzo 'żywa' - mam kilka zdjęć przystojniaka,ale wrzucę dopiero późnym wieczorem, bo teraz nie mam czasu.

No to czekamy niecierpliwie cioteczko Klaudus_ :):):)

Posted

wczoraj odebrałam telefon od pani Jadzi że Timo bardzo drapie tę rankę, ponieważ byłam w KRAKOWIE jedyne co mogłam zrobić to poradzić się tej naszej super kliniki, dzwoniłam do weta po radę i chyba ze zdenerwowania tym ogońskiem zapomniałam o najprostszym sposobie zabezpieczenia kołnierzem hiszpańskim, po radzie weta zamówiłam kołnierz pani JADZIA z mężem pojechali odebrać i przystojniaka zabezpieczyć, wet powiedział że środki które stosujemy są dobre a rozpoczęty proces gojenia powoduję swędzenie, dlatego Timo to gryzie , ma nam też wet dostarczyć środek paskudny w smaku i zapachu który skutecznie zniechęci przystojniaka do lizania ,, a ja dzisiaj jadę do kliniki po środek dodatkowy i zapłacić za kołnierz, a także pojadę do Gierałtowi by jak najszybciej zawieżć pani Jadzi pieniążki za dt, bo już dotarły/Mam nadzieje że to rozdrapywanie będzie ostatnie zmartwieniem z pięknota, reszta idzie zupełnie dobrze!

Posted

[quote name='TERESA BORCZ']wczoraj odebrałam telefon od pani Jadzi że Timo bardzo drapie tę rankę, ponieważ byłam w KRAKOWIE jedyne co mogłam zrobić to poradzić się tej naszej super kliniki, dzwoniłam do weta po radę i chyba ze zdenerwowania tym ogońskiem zapomniałam o najprostszym sposobie zabezpieczenia kołnierzem hiszpańskim, po radzie weta zamówiłam kołnierz pani JADZIA z mężem pojechali odebrać i przystojniaka zabezpieczyć, wet powiedział że środki które stosujemy są dobre a rozpoczęty proces gojenia powoduję swędzenie, dlatego Timo to gryzie , ma nam też wet dostarczyć środek paskudny w smaku i zapachu który skutecznie zniechęci przystojniaka do lizania ,, a ja dzisiaj jadę do kliniki po środek dodatkowy i zapłacić za kołnierz, a także pojadę do Gierałtowi by jak najszybciej zawieżć pani Jadzi pieniążki za dt, bo już dotarły/Mam nadzieje że to rozdrapywanie będzie ostatnie zmartwieniem z pięknota, reszta idzie zupełnie dobrze![/QUOTE]

Pani Teresko prosze wymiziac:loveu: pieknego kawalera od ciotek ,pozdrowic opiekunow i podziekowac za wspaniala opieke nad Timciem.;)Jestem ciekawa ,jak chlopczyk bedzie sie prezentowac w lampionie ...abazurze na lebku :roll:.No ale coz ,by nie drapal ranki ...musi ....Na pewno na pani widok Timus kreci z radosci ogonem ..ze przyszla do niego dobra wrozka ...;)

Posted

Super, że Timo ma się świetnie i dobrze trafił. Jest pięknym psem, widać było mimo zaniedbań po jego szlachetnej głowie. Cudowny pies i cudownie mu się poszczęściło. Dzięki wielkie dla niezastąpionej Tereni. Trzymaj się Timulku :)

Posted

Zaglądam i ja do Ciebie Timolku :loveu:
Dołączam się do podziękowań dla ciotki Teresy, która z takim poświęceniem Cię pielęgnuje oraz Państwa, którzy Cię przygarnęli :loveu:
Żeby jeszcze tylko ten ogonek się zagoił to już będzie suuuper :lol: