Maalwi Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Boski filmik! Jakiego pochodzenia jest Demi? jest wyjatkowa! A mozna zobaczyć autorke zdjec i filmikuuu? :razz: Quote
Demowata Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 Misia&Ruby napisał(a):Świetny filmik :) Mądra sunieczka z Demi ;) Najlepszy był fragment z miską z wodą. Muszę spróbować tego z moją małpą :D I duży plusik dla filmiku za muzykę :loveu: :lol: Dziękujemy :D W filmiku "Make a bubbles!" jest pokazane jak nauczyć psa ;) Ta sztuczka jest bardzo prosta, ale jak na razie jestem z Demi na etapie wsadzania przysmaków do wody ;) Myślałam, że nie będzie pasować, a tu taka niespodzianka. :) Silky123 napisał(a):Demi jest super! :loveu: Będziemy do Was wpadać. ;) Dziękujemy. :D Zapraszamy, zapraszamy. :) Maalwi napisał(a):Boski filmik! Jakiego pochodzenia jest Demi? jest wyjatkowa! A mozna zobaczyć autorke zdjec i filmikuuu? :razz: Dziękujemy. :) Chodzi o rodziców? Nie znam jej rodziców, Demi jest przygarniętą sunią, którą "wychaczyłam" na internetowym ogłoszeniu. Gdy przyjechałam na miejsce zobaczyłam, że jest w wszelkiego rodzaju robactwie, ma pełno strupków i boi się "właścicieli" i 2 psów, które tam były. Zlitowałam się nad nią i nie żałuję, że to zrobiłam. :D Kiedyś się pokażę. :) Quote
AnAn Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Witamy się w galerii :) Demi jest śliczna <33 A swoją drogą, piękne zdjęcia! Masz może jakiegoś digarta, albo coś? ;> :) Quote
Demowata Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 [quote name='AnAn']Witamy się w galerii :) Demi jest śliczna <33 A swoją drogą, piękne zdjęcia! Masz może jakiegoś digarta, albo coś? ;> :) Cześć :) Dziękujemy. :D Dziękuję. :) Zapraszam na www.OlFactus.deviantart.com :D Quote
Fantowa Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Heeej! :* Zdjęcia masz cuuudowne, wymiziaj Demi! A bannerek to już w ogóle cud miód <3 Quote
Demowata Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 (edited) [quote name='Klaudia.']Heeej! :* Zdjęcia masz cuuudowne, wymiziaj Demi! A bannerek to już w ogóle cud miód <3 Cześć. :D Przepraszam za dzisiejszą Demi, ale dzisiaj jakaś taka mega rozdarta jest. O_O" Dzięki. Już wymiziana. :) A bannerek nie robiłam ja tylko rozeta. :P Edited March 16, 2012 by Demowata Quote
Demowata Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 Dziękuję. A właśnie! Zapomniałam tutaj napisać.. Jakiś tydzień temu wybrałam się z Demi na rower. Było świetnie! Nie wiedziałam, że Demi tak ładnie biegnie przy rowerze (a to był jej 1 raz). Na nieszczęście raz podbiegł do nas duży pies bez smyczy... Na szczęście nie było, żadnego spięcia - a to pewnie dla tego, że była zmęczona. :D Więc ogólnie pisząc jestem z niej strasznie dumna. Quote
SZPiLKA23 Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Widac Demi jest dobrze wychowana:) Taya wzielam jak poszlam biegac to poczatki byly hmmm "orginalne":D Quote
Demowata Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 [quote name='SZPiLKA23']Widac Demi jest dobrze wychowana:) Taya wzielam jak poszlam biegac to poczatki byly hmmm "orginalne":D Czy ja wiem? Jak by nie była zmęczona to by zaatakowała tego psa. Często nie mogę dać sobie z nią rady. ;) Nie wszystkie psy normalnie się zachowują przy rowerze czy bieganiu - mi się akurat udało i było normalnie. :D Muszę się pochwalić, bo jak wszystko pójdzie dobrze będę chodziła z Demi na agility. :D Quote
Fantowa Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Nie masz za co przepraszać, nie każde psy się lubią ;) Faaajnie, że biega przy rowerze, kondycję jej od razu poprawisz itd. Mnie ostatnio ciągnęła na rolkach, ale podziękowałam, bo było zdecydowanie za szybko, wyhamować było cięężko. No a za agility 3mam kciuki, nie zapomnij tylko o spotkaniu organizacyjnym XD Quote
Demowata Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 Klaudia. napisał(a):Nie masz za co przepraszać, nie każde psy się lubią ;) Faaajnie, że biega przy rowerze, kondycję jej od razu poprawisz itd. Mnie ostatnio ciągnęła na rolkach, ale podziękowałam, bo było zdecydowanie za szybko, wyhamować było cięężko. No a za agility 3mam kciuki, nie zapomnij tylko o spotkaniu organizacyjnym XD No taaak, ale mi tak trochę głupio jest za nią.:mad: Jak na razie wytrzymała 1,5h. Rolki to caaaałkiem coś innego. Też byłam kiedyś z Demi na rolkach I NIGDY WIĘCEJ NIE PÓJDĘ. Tak ciągnęła, nie mogłam się zatrzymać.:shake: Pamiętam, pamiętam.:cool1: A jakieś akcesoria trzeba kupić na agi - typu szarpaczek czy coś.?:cool3: Quote
Qeeriefire Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Demowata napisał(a): A jakieś akcesoria trzeba kupić na agi - typu szarpaczek czy coś.?:cool3: O, to ja też trzymam kciuki :). Zależy na co pies się nakręca, ale zabawka czy smaki, ew. saszetka. Kliker może się przydać. Quote
Misia&Ruby Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 [quote name='Demowata'] Muszę się pochwalić, bo jak wszystko pójdzie dobrze będę chodziła z Demi na agility. :D Bardzo Wam zazdroszczę... :) Kiedy zaczniecie? Quote
AnAn Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 [quote name='Demowata'] Muszę się pochwalić, bo jak wszystko pójdzie dobrze będę chodziła z Demi na agility. :D Ooo, my prawdopodobnie też :)) Pojawisz się na spotkaniu organizacyjnym? Quote
Demowata Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 (edited) [quote name='Collie']O, to ja też trzymam kciuki :). Zależy na co pies się nakręca, ale zabawka czy smaki, ew. saszetka. Kliker może się przydać. Dziękuję za trzymanie kciuków. :D Ostatnio nakręca mi się na szarpaczek polarowy - może być? Ale smaczki też wezmę jako nagrodę. Dziękuję za pomoc. :D [quote name='Misia&Ruby']Bardzo Wam zazdroszczę... :) Kiedy zaczniecie? Niestety, ale jeszcze nic nie wiadomo na 100% - wszystko zależy od mojej mamy.:diabloti: Jak wszystko dobrze pójdzie, to z tego co zrozumiałam to w kwietniu.:razz: [quote name='AnAn']Ooo, my prawdopodobnie też :)) Pojawisz się na spotkaniu organizacyjnym? Fajnie by było. :) Jak mama nie będzie pracować w ten dzień to będę. :D Maalwi chciałaś zobaczyć jak wyglądam. :D Edited March 21, 2012 by Demowata Quote
Qeeriefire Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Demowata napisał(a):Dziękuję za trzymanie kciuków. :D Ostatnio nakręca mi się na szarpaczek polarowy - może być? Ale smaczki też wezmę jako nagrodę. Dziękuję za pomoc. :D Nie ma sprawy, pewnie, że może być :D Nie masz czasami bluzy 'bejsbolówki' ? :lol: Świetne zdjęcie. Quote
Demowata Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 (edited) [quote name='Collie']Nie ma sprawy, pewnie, że może być :D Nie masz czasami bluzy 'bejsbolówki' ? :lol: Świetne zdjęcie. O, to fajnie. :D Owszem, mam. Ale w niej nie chodzę już bo mnie wkurza. :diabloti: Dziękuję. :) A właśnie, na treningach można mieć smycz automatyczną, czy trzeba zwykłą taśmową? Edited March 24, 2012 by Demowata Quote
AnAn Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Czy tylko mi się jakieś dziwne daty postów pojawiają? 0.o http://img841.imageshack.us/img841/474/14581920.png - Bez urazy, ale... Jakie paskudne stworzątko xD :D Jakoś nie mogęznieść albinosów :p Quote
Qeeriefire Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Automatyczna nie wchodzi w grę ze względu na bezpieczeństwo psa. Taśmówka, która przeważnie będzie służyć do przywiązywania psa w czasie przerwy etc. ;) A mi tam się podobają, śliczny :loveu: Quote
AnAn Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 To ja się podczepie pod temat agillity - pies musi mieć super wyćwiczone posłuszeństwo [tj. przywoływanie itp] żeby uczestniczyć w kursie? I jak to w końcu jest, trzeba być w ZK? Quote
Demowata Posted March 24, 2012 Author Posted March 24, 2012 (edited) A to nowy szarpaczek polarowy, zrobiłam go dla Demi : [quote name='AnAn']Czy tylko mi się jakieś dziwne daty postów pojawiają? 0.o http://img841.imageshack.us/img841/474/14581920.png - Bez urazy, ale... Jakie paskudne stworzątko xD :D Jakoś nie mogę znieść albinosów :p Ja mam normalne. :D Spoko, nie obrażam się, każdy ma inny gust. :) [quote name='Collie']Automatyczna nie wchodzi w grę ze względu na bezpieczeństwo psa. Taśmówka, która przeważnie będzie służyć do przywiązywania psa w czasie przerwy etc. ;) A mi tam się podobają, śliczny :loveu: Tak myślałam. ;) Boję się tylko żeby Demi nie zrobiła tam rozróby... I trzymam kciuki żeby nie było żadnego ONka - bo jak będzie to już automatycznie nie mogę z nią chodzić. [quote name='AnAn']To ja się podczepie pod temat agillity - pies musi mieć super wyćwiczone posłuszeństwo [tj. przywoływanie itp] żeby uczestniczyć w kursie? I jak to w końcu jest, trzeba być w ZK? Z tego co wiem to pies musi umieć podstawowe sztuczki typu zostań etc. :D Trzeba być zapisanym w ZK. ;) Edited March 24, 2012 by Demowata Quote
Qeeriefire Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 [quote name='AnAn']To ja się podczepie pod temat agillity - pies musi mieć super wyćwiczone posłuszeństwo [tj. przywoływanie itp] żeby uczestniczyć w kursie? I jak to w końcu jest, trzeba być w ZK? Najlepiej żeby miał, wtedy treningi są wygodniejsze, chociaż nie wiadomo czego można spodziewać się po psie :D. Trzeba należeć do ZK, ew. rodzic może. Boję się tylko żeby Demi nie zrobiła tam rozróby... I trzymam kciuki żeby nie było żadnego ONka - bo jak będzie to już automatycznie nie mogę z nią chodzić. To co Nelka tam robiła to na pewno nie będzie gorzej :evil_lol: Najprawdopodobniej nie będzie ONków. edit. http://img831.imageshack.us/img831/1675/52589024.png A szarpak świetny, ja bym nie miała cierpliwości aby zrobić, ważne, że pies jest szczęśliwy :lol: Quote
Demowata Posted March 24, 2012 Author Posted March 24, 2012 Collie zobaczymy, zobaczymy. Demi w końcu to pies po przejściach i ona tyle przeżyła w tak krótkim czasie... tam gdzie mieszkała były 2 psy na łańcuchu i ją atakowały. Ona jazgocze bardzo na ONki (dla tego trzymam kciuki żeby ich nie było) i na baardzo duże psy - o dziwo nie szczeka na Kajena Mastifa Hiszpańskiego. Ale mam nadzieje, że jak coś będzie się działo to osoba szkoląca pomoże. ;) A co Nelka robiła?:diabloti: Aha ... i jak to jest? 300 zł płaci się za rok, czy jak? Quote
Qeeriefire Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 [quote name='Demowata']Collie zobaczymy, zobaczymy. Demi w końcu to pies po przejściach i ona tyle przeżyła w tak krótkim czasie... tam gdzie mieszkała były 2 psy na łańcuchu i ją atakowały. Ona jazgocze bardzo na ONki (dla tego trzymam kciuki żeby ich nie było) i na baardzo duże psy - o dziwo nie szczeka na Kajena Mastifa Hiszpańskiego. Ale mam nadzieje, że jak coś będzie się działo to osoba szkoląca pomoże. ;) A co Nelka robiła?:diabloti: Aha ... i jak to jest? 300 zł płaci się za rok, czy jak? Myślę, że powinno jej to też trochę pomóc w takim razie. Skądś to znam, to szczekanie na większe psy, ale jakoś się prawie udało, że toleruje je, chodź nie zawsze. P. Magda na pewno pomoże :) Nelka miewała 'odpały', głupawki, chwilowe wyłączenie przycisku ''posłuszeństwo''(:diabloti:) i pomijając fakt rzucania się na piłkarzy :evil_lol::roll: Quote
Recommended Posts