Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 393
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Misia&Ruby napisał(a):
Świetny filmik :) Mądra sunieczka z Demi ;)
Najlepszy był fragment z miską z wodą. Muszę spróbować tego z moją małpą :D

I duży plusik dla filmiku za muzykę :loveu: :lol:

Dziękujemy :D
W filmiku "Make a bubbles!" jest pokazane jak nauczyć psa ;) Ta sztuczka jest bardzo prosta, ale jak na razie jestem z Demi na etapie wsadzania przysmaków do wody ;)

Myślałam, że nie będzie pasować, a tu taka niespodzianka. :)

Silky123 napisał(a):
Demi jest super! :loveu:
Będziemy do Was wpadać. ;)

Dziękujemy. :D
Zapraszamy, zapraszamy. :)

Maalwi napisał(a):
Boski filmik!
Jakiego pochodzenia jest Demi? jest wyjatkowa!
A mozna zobaczyć autorke zdjec i filmikuuu? :razz:

Dziękujemy. :)
Chodzi o rodziców? Nie znam jej rodziców, Demi jest przygarniętą sunią, którą "wychaczyłam" na internetowym ogłoszeniu. Gdy przyjechałam na miejsce zobaczyłam, że jest w wszelkiego rodzaju robactwie, ma pełno strupków i boi się "właścicieli" i 2 psów, które tam były. Zlitowałam się nad nią i nie żałuję, że to zrobiłam. :D

Kiedyś się pokażę. :)

Posted (edited)

[quote name='Klaudia.']Heeej! :*
Zdjęcia masz cuuudowne, wymiziaj Demi!
A bannerek to już w ogóle cud miód <3
Cześć. :D
Przepraszam za dzisiejszą Demi, ale dzisiaj jakaś taka mega rozdarta jest. O_O"
Dzięki. Już wymiziana. :)
A bannerek nie robiłam ja tylko rozeta. :P

Edited by Demowata
Posted

Dziękuję.

A właśnie! Zapomniałam tutaj napisać.. Jakiś tydzień temu wybrałam się z Demi na rower. Było świetnie! Nie wiedziałam, że Demi tak ładnie biegnie przy rowerze (a to był jej 1 raz). Na nieszczęście raz podbiegł do nas duży pies bez smyczy... Na szczęście nie było, żadnego spięcia - a to pewnie dla tego, że była zmęczona. :D
Więc ogólnie pisząc jestem z niej strasznie dumna.

Posted

[quote name='SZPiLKA23']Widac Demi jest dobrze wychowana:) Taya wzielam jak poszlam biegac to poczatki byly hmmm "orginalne":D
Czy ja wiem? Jak by nie była zmęczona to by zaatakowała tego psa. Często nie mogę dać sobie z nią rady. ;)
Nie wszystkie psy normalnie się zachowują przy rowerze czy bieganiu - mi się akurat udało i było normalnie. :D

Muszę się pochwalić, bo jak wszystko pójdzie dobrze będę chodziła z Demi na agility. :D

Posted

Nie masz za co przepraszać, nie każde psy się lubią ;)
Faaajnie, że biega przy rowerze, kondycję jej od razu poprawisz itd. Mnie ostatnio ciągnęła na rolkach, ale podziękowałam, bo było zdecydowanie za szybko, wyhamować było cięężko.
No a za agility 3mam kciuki, nie zapomnij tylko o spotkaniu organizacyjnym XD

Posted

Klaudia. napisał(a):
Nie masz za co przepraszać, nie każde psy się lubią ;)
Faaajnie, że biega przy rowerze, kondycję jej od razu poprawisz itd. Mnie ostatnio ciągnęła na rolkach, ale podziękowałam, bo było zdecydowanie za szybko, wyhamować było cięężko.
No a za agility 3mam kciuki, nie zapomnij tylko o spotkaniu organizacyjnym XD

No taaak, ale mi tak trochę głupio jest za nią.:mad:
Jak na razie wytrzymała 1,5h. Rolki to caaaałkiem coś innego. Też byłam kiedyś z Demi na rolkach I NIGDY WIĘCEJ NIE PÓJDĘ. Tak ciągnęła, nie mogłam się zatrzymać.:shake:
Pamiętam, pamiętam.:cool1: A jakieś akcesoria trzeba kupić na agi - typu szarpaczek czy coś.?:cool3:

Posted

Demowata napisał(a):
A jakieś akcesoria trzeba kupić na agi - typu szarpaczek czy coś.?:cool3:

O, to ja też trzymam kciuki :). Zależy na co pies się nakręca, ale zabawka czy smaki, ew. saszetka.
Kliker może się przydać.

Posted

[quote name='Demowata']

Muszę się pochwalić, bo jak wszystko pójdzie dobrze będę chodziła z Demi na agility. :D

Ooo, my prawdopodobnie też :)) Pojawisz się na spotkaniu organizacyjnym?

Posted (edited)

[quote name='Collie']O, to ja też trzymam kciuki :). Zależy na co pies się nakręca, ale zabawka czy smaki, ew. saszetka.
Kliker może się przydać. Dziękuję za trzymanie kciuków. :D
Ostatnio nakręca mi się na szarpaczek polarowy - może być? Ale smaczki też wezmę jako nagrodę.
Dziękuję za pomoc. :D

[quote name='Misia&Ruby']Bardzo Wam zazdroszczę... :)
Kiedy zaczniecie?
Niestety, ale jeszcze nic nie wiadomo na 100% - wszystko zależy od mojej mamy.:diabloti:
Jak wszystko dobrze pójdzie, to z tego co zrozumiałam to w kwietniu.:razz:

[quote name='AnAn']Ooo, my prawdopodobnie też :)) Pojawisz się na spotkaniu organizacyjnym?
Fajnie by było. :)
Jak mama nie będzie pracować w ten dzień to będę. :D

Maalwi chciałaś zobaczyć jak wyglądam. :D

Edited by Demowata
Posted

Demowata napisał(a):
Dziękuję za trzymanie kciuków. :D
Ostatnio nakręca mi się na szarpaczek polarowy - może być? Ale smaczki też wezmę jako nagrodę.
Dziękuję za pomoc. :D

Nie ma sprawy, pewnie, że może być :D

Nie masz czasami bluzy 'bejsbolówki' ? :lol:
Świetne zdjęcie.

Posted (edited)

[quote name='Collie']Nie ma sprawy, pewnie, że może być :D

Nie masz czasami bluzy 'bejsbolówki' ? :lol:
Świetne zdjęcie.
O, to fajnie. :D

Owszem, mam. Ale w niej nie chodzę już bo mnie wkurza. :diabloti:
Dziękuję. :)

A właśnie, na treningach można mieć smycz automatyczną, czy trzeba zwykłą taśmową?

Edited by Demowata
Posted

Automatyczna nie wchodzi w grę ze względu na bezpieczeństwo psa. Taśmówka, która przeważnie będzie służyć do przywiązywania psa w czasie przerwy etc. ;)

A mi tam się podobają, śliczny :loveu:

Posted

To ja się podczepie pod temat agillity - pies musi mieć super wyćwiczone posłuszeństwo [tj. przywoływanie itp] żeby uczestniczyć w kursie? I jak to w końcu jest, trzeba być w ZK?

Posted (edited)

A to nowy szarpaczek polarowy, zrobiłam go dla Demi :

[quote name='AnAn']Czy tylko mi się jakieś dziwne daty postów pojawiają? 0.o

http://img841.imageshack.us/img841/474/14581920.png - Bez urazy, ale... Jakie paskudne stworzątko xD :D Jakoś nie mogę znieść albinosów :p
Ja mam normalne. :D

Spoko, nie obrażam się, każdy ma inny gust. :)

[quote name='Collie']Automatyczna nie wchodzi w grę ze względu na bezpieczeństwo psa. Taśmówka, która przeważnie będzie służyć do przywiązywania psa w czasie przerwy etc. ;)

A mi tam się podobają, śliczny :loveu:
Tak myślałam. ;)
Boję się tylko żeby Demi nie zrobiła tam rozróby... I trzymam kciuki żeby nie było żadnego ONka - bo jak będzie to już automatycznie nie mogę z nią chodzić.

[quote name='AnAn']To ja się podczepie pod temat agillity - pies musi mieć super wyćwiczone posłuszeństwo [tj. przywoływanie itp] żeby uczestniczyć w kursie? I jak to w końcu jest, trzeba być w ZK?
Z tego co wiem to pies musi umieć podstawowe sztuczki typu zostań etc. :D
Trzeba być zapisanym w ZK. ;)

Edited by Demowata
Posted

[quote name='AnAn']To ja się podczepie pod temat agillity - pies musi mieć super wyćwiczone posłuszeństwo [tj. przywoływanie itp] żeby uczestniczyć w kursie? I jak to w końcu jest, trzeba być w ZK?
Najlepiej żeby miał, wtedy treningi są wygodniejsze, chociaż nie wiadomo czego można spodziewać się po psie :D.
Trzeba należeć do ZK, ew. rodzic może.

Boję się tylko żeby Demi nie zrobiła tam rozróby... I trzymam kciuki żeby nie było żadnego ONka - bo jak będzie to już automatycznie nie mogę z nią chodzić.
To co Nelka tam robiła to na pewno nie będzie gorzej :evil_lol:
Najprawdopodobniej nie będzie ONków.

edit.
http://img831.imageshack.us/img831/1675/52589024.png
A szarpak świetny, ja bym nie miała cierpliwości aby zrobić, ważne, że pies jest szczęśliwy :lol:

Posted

Collie zobaczymy, zobaczymy. Demi w końcu to pies po przejściach i ona tyle przeżyła w tak krótkim czasie... tam gdzie mieszkała były 2 psy na łańcuchu i ją atakowały.
Ona jazgocze bardzo na ONki (dla tego trzymam kciuki żeby ich nie było) i na baardzo duże psy - o dziwo nie szczeka na Kajena Mastifa Hiszpańskiego. Ale mam nadzieje, że jak coś będzie się działo to osoba szkoląca pomoże. ;)
A co Nelka robiła?:diabloti:

Aha ... i jak to jest? 300 zł płaci się za rok, czy jak?

Posted

[quote name='Demowata']Collie zobaczymy, zobaczymy. Demi w końcu to pies po przejściach i ona tyle przeżyła w tak krótkim czasie... tam gdzie mieszkała były 2 psy na łańcuchu i ją atakowały.
Ona jazgocze bardzo na ONki (dla tego trzymam kciuki żeby ich nie było) i na baardzo duże psy - o dziwo nie szczeka na Kajena Mastifa Hiszpańskiego. Ale mam nadzieje, że jak coś będzie się działo to osoba szkoląca pomoże. ;)
A co Nelka robiła?:diabloti:

Aha ... i jak to jest? 300 zł płaci się za rok, czy jak?
Myślę, że powinno jej to też trochę pomóc w takim razie.
Skądś to znam, to szczekanie na większe psy, ale jakoś się prawie udało, że toleruje je, chodź nie zawsze.
P. Magda na pewno pomoże :)

Nelka miewała 'odpały', głupawki, chwilowe wyłączenie przycisku ''posłuszeństwo''(:diabloti:) i pomijając fakt rzucania się na piłkarzy :evil_lol::roll: