Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 577
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

caryca26 napisał(a):
Weszło 10 zł za XII od Elżbiety Wrońskiej - cioteczko podpowiedz jaki nick z dogo bo nie wiem.
Dzięujemy!

Ups, zapomniałam dopisać nick - koelka;)

Posted

Na zdjęciu Jeżynka wita się z Sonią ;-) widziałam nawet, że Jeżynka ze dwa razy zaczepiała Sonie do zabawy. Sonia to taki typ, który trzeba wyczerpać na spacerach bo inaczej dom roznosi i nie bardzo miała ochotę na szaleństwa z Jeżynką w domu.

Myślę, że jesteśmy na dobrej drodze.
Jeżynka pięknie chodzi na smyczy, już nie szarpie, nie próbuje się wyrwać. Grzecznie chodzi za mną nawet jak wybieram przeciwny kierunek do niej :-) Nadal boi się zapinania smyczy i spina się bardzo ale staram się żeby zawsze wychodziła z domu na smyczy a dopiero jak wracamy ze spaceru to odpinam ją w ogródku i wtedy może pochodzić luzem. Myślę, że niedługo skojarzy jej się smycz ze spacerami i nie będzie problemu.
Wydaje mi się, że już się przyzwyczaiła i trochę rozluźniła. Z zaciekawieniem obserwuje co robimy i najczęściej rozkłada się w przedpokoju bo stamtąd ma najlepszy punkt obserwacyjny. Nawet jak przechodzimy koło niej to już spokojnie leży ( wcześniej od rau wstawała i szła w inne miejsce ) i nawet nie ucieka przed głaskaniem - chociaż na razie jej to chyba nie sprawia przyjemności.
Utrzymuje czystość w domu, ładnie zjada - ogólnie pies "prawie" bezproblemowy ;-)

Posted

Witam Wszystkich,dziekuje za zaproszenie i tradycyjnie przekazuje swoja deklaracje po Bingusiu dla Jezynki.Czy na to samo konto co dla Bingusia?Przepraszam ze dopiero teraz ,ale ostatnio malo bylam na dogo.

Posted

[quote name='martka1982']jak Jeżynka w święta? znajdzie się jakaś fota w okolicach choinki?

w okolicach choinki są ale takiej na zewnatrz bo my nie obchodzimy świąt :p

zdjęcia nie są najlepsze bo robione przez szybę ;) nie chciałam psuć zabawy otwieraniem okna ale i tak większość zdjęć nie wyszła bo Jeżynka jest za szybka :lol:
Narazie większych zmian w jej zachowaniu nie ma poza tym, że radośnie macha ogonem jak tylko wyjdziemy na spacer za bramkę. Oczywiście nie do mnie ale ważne, że sprawia jej to przyjemność ;)

Posted

kasiaprzystał napisał(a):

Narazie większych zmian w jej zachowaniu nie ma

o przepraszam Cię bardzo ale takie fotki jak nam serwujesz, to ja pierwszy raz w życiu widzę!!! Jeżyna bawi się z innymi psami! dla mnie to nowość i miód na serce!!!
ja nie wiem czy ona się kiedykolwiek bawiła z jakimś psem - no może z tymi, z którymi mieszkała w boksie ale na pewno nie w obecności człowieka, no i machanie ogonem! też nie doświadczyłam:)

cudownie:) widać,że jest piękna i odzyskuje radość życia:)