Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 577
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

piescofajnyjest napisał(a):
a ze mnie doopa, a nie Cioteczka.....zalegalam z Jezynka:((( bardzo przepraszam!!!!!
wyslalam na paypala-a w lipcy zaplace za Jezynke i Bingulca razem!!!!!
Dziewczyny, przypominajcie mi czasem.......

nic się nie stało:)wpłata jest już na moim paypalu:) dziękujemy!

Posted

ciotki mam hita!
pisałam o pani, która odezwała się do mnie z ogłoszenia Jeżyny w necie.....
podałam jej numer do Kasi..... dziewczyny umówiły się na dzień dzisiejszy, bo jak się okazało Pani mieszka rzut beretem od siostry Kasi!
no i pani poznała dzisiaj Jeżynkę i zakochała się w niej!
zgadnijcie.......... Jeżynka ma dom!:multi:

Kilka słów o samej Pani: pani jest po 60stce, była zainteresowana starszym, spokojnym psiakiem. Ma koty, więc zależało jej na psie, który je akceptuje. W domu obok mieszka jej syn, który ma labradora oraz jeszcze jednego małego psiaka, więc Jeżynka będzie miała kumpli.
resztę opowie Wam Kasia, jak już się ogarnie:)

cioteczki, bardzo Was proszę, poczekajmy chwilę aby przekonać się,że wszystko jest ok a potem proszę Was, zgódźcie się wspomóc w miejsce Jeżyny tego psiaka:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/225815-G%C3%B3rnik-porzucony-11-sto-latek-z-niedow%C5%82adem-n%C3%B3g-zbieramy-na-DT/page4

dt za 300zł już czeka, do uzbierania zostało 260zł a pies wymaga specjalnej opieki ze względu na zwyrodnienie kręgosłupa

porozsyłam pw z informacją co się dzieje do każdej deklarującej osoby i zaproponuję również innego psiaka, który jest w tym samym dt a nie ma pełnych deklaracji, bo niestety wrócił z adopcji i trzeba było umieścić go w dt na cito:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/203555-Bingo-wraca-z-adopcji!-znowu-w-dt-zbieramy-deklaracje-pom%C3%B3%C5%BC!

Wracając do Jeżynki - miała dzisiaj kontrolne rtg płuc, czekamy na wynik, gdy rozliczymy się ostatecznie z Kasią, to będziemy wiedzieć jak się mają finanse i któremu psu będzie można pomóc i w jakim stopniu
Pani wpłaciła 100zł za adopcję Jeżynki

Posted

byłoby super, poczekajmy na wieści z domu, Kasi siostra podejdzie do tej Pani w najbliższym czasie (Kasia lepiej nie, bo Jeżynka byłaby zdezorientowana) i jak się upewnimy,że wszystko będzie ok, to będziemy działać z Górnikiem i Bingo

Posted

Ja właśnie przed chwilką dzwoniłam do pani zapytać o Jeżynkę.
Chodzą razem na spacerki, po południu był długi godzinny, po którym Jeżynka od razu padła w pokoju. Pani myślała, że sunia będzie spała z nią w łóżku a jak nie chciała to poskładała kocyk dla Jeżynki i poleżała sobie na podłodze koło niej ;-) Kotka już nie fuczy na Jeżynkę.

Wczoraj Jezynka miała bardzo intensywny dzień. Pojechałyśmy na 14 do lecznicy ale był koci ostry dyżur więc poszłyśmy na 30 minut w miasto. Jezynka pięknie szła na smyczy przy bardzo ruchliwej ulicy. Mijały nas autobusy, ciężarówki a ona tylko co jakiś czas przystawała powachać zapachy. Troszkę się wystraszyła przejścia podziemnego ale bez paniki. Poszłysmy do sklepu zoologicznego po adresówkę dla Jeżyny i szelki dla Maczki.
I z powrotem do lecznicy na rtg. Tu też była bardzo grzeczna ;-)
Wyniki będe znała jutro po południu bo wtedy będzie pani doktor prowadząca Jeżynkę ( dzisiaj za późno zadzwoniłam i już jej nie zastałam). Także nie znam jeszcze kosztu wizyty.

Inne koszty to
adresatka 6 zł
szelki 20 zł
smycz automatyczna 20 zł

Jeżynka miała zapłacony misiąc z góry czyli u mnie zostałało 60 zł z tego miesiąca minus 46 zł za powyższe akcesoria.
I jeszcze mam 100 zł od nowej pani Jeżynki. ( Łacznie 114 zł )

Posted

pikola napisał(a):
Super,super:loveu:
Czy ja dobrze zrozumialam,ze Pani przeniosla sie do Jezynki na jej kocyk?:lol:

też tak zrozumiałam ale to chyba rozwiązanie tymczasowe;)

chociaż jak nasza suczka Lola znalazła dom i było jej za gorąco,żeby spać w sypialni na górze, to pani przeniosła się na partner razem z Lolką:))

Posted (edited)

[quote name='martka1982']też tak zrozumiałam ale to chyba rozwiązanie tymczasowe;)

chociaż jak nasza suczka Lola znalazła dom i było jej za gorąco,żeby spać w sypialni na górze, to pani przeniosła się na partner razem z Lolką:))

Cudowne to jest ze sa jeszcze tacy wspaniali ludzie:loveu:

Kochani zajrzyjcie prosze,straszny dramat suni-matki

[h=3]Spójrz w te oczy-bezdomna, opuszczona, na ulicy, pomóżmy jej, potrzebne deklaracje!!![/h]

Edited by pikola
literowka
Posted

pietrucha204 napisał(a):
huraaaa :)))

co do przeniesienia deklaracji - w tej chwili niestety nie mogę ale będę mogła od sierpnia - teraz mam zbyt dużo wydatków ;) wpiszcie więc: pietrucha204 od sierpnia 10 zł

bardzo dziękujemy!:)

Posted

Są wyniki RTG - niestety nie są dobre. W okolicy serca są dwa cienie - mogą to być guzki albo zmienione patologicznie węzły chłonne. Ponieważ Jeżynka nie daje żadnych objawów klinicznych( np.kaszel) nie musi nic specjanego dostawać. Za 3-6 miesięcy zalecane jest kontrolne rtg.

Posted

kasiaprzystał napisał(a):
Są wyniki RTG - niestety nie są dobre. W okolicy serca są dwa cienie - mogą to być guzki albo zmienione patologicznie węzły chłonne. Ponieważ Jeżynka nie daje żadnych objawów klinicznych( np.kaszel) nie musi nic specjanego dostawać. Za 3-6 miesięcy zalecane jest kontrolne rtg.

:( miejmy nadzieję,że będzie żyła w zdrówku jeszcze długie lata!

Posted

Jeżynka postanowiła pozwiedzać okolicę....sama! wysupłała się z szelek...po czym wróciła do domu jak gdyby nigdy nic
pani teraz pewnie mocniej szelki zaciśnie skoro z niej taka turystka....