Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Eva,
na początek: wchodzisz do naszej główniejszej kategorii "Psy do adopcji / znalezione" i w lewym górnym rogu klikasz "Napisz nowy temat". Nadajesz mu tytuł, wpisujesz treść pierwszego posta, wklejasz zdjęcia, zapraszasz gości i gotowe.

Przez kopiowanie i wklejanie miałam na myśli możliwość wykorzystania moich zdjęć, opisów itp.

Można też zlinkować Twój wątek o Castorze z tym wątkiem - jakby co służę pomocą:)

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

uhhh!
Lada dzień otrzymam papierową wersję faktury od mojego weta za akcję kastrację w Krzykosach. Znam już jej wysokość = 3200zł bez paru złotych.
Na tę sumę złożyły się:
- 13 kastracji/sterylizacji
- 20 szczepień (wirusówki+wścieklizna)
- 5 opakowań Sedalin gel
- wynajęcie auta
- paliwo

Jeszcze nie dotarła faktura od weta Agaty z Włocławka....

Proszę o wpłaty, w każdej wysokości, na konto fundacji, z dopiskiem Krzykosy lub Kłodawa

Posted

akcja naprawde bezprecedensowa i jak najbardziej godna wsparcia w tym przypadku finansowego..... jestem przekonana, ze cioteczki, ktore deklarowaly swoje wsparcie i tym razem nie zawioda....

Guest Ryniu123
Posted

Justyna Klimek napisał(a):
Taki mam dzisiaj pomysł: może każda z osób obecnych na wątku wybierze sobie jednego psa i założy mu indywidualny wątek. Na każdym indywidualnym wątku byłby odnośnik do tego - zbiorczego.

Ma to sens, jeśli wszystkie osoby z wątku będą tematy podtrzymywać.

Posted

witam dopiero wróciłam do domu całe 2 dni byłam u dzieciaków w kozminie mam zdjecia psiaków wysle jutro:)jestem strasznie zmęczona

szczeniaki maja sie dobrze dostały wybieg dla maluchów biegają po trawce bawią sie psocą pełen wypas <oczywiscie sa straty zjedzony but obgryzione rece :) ale było warto

Guest Ryniu123
Posted

Może w wyłapywaniu psów pomógł by ten film ?

[video=youtube;mJQXe4J0DTQ]http://www.youtube.com/watch?v=mJQXe4J0DTQ[/video]

Posted

Wstępne podsumowanie finansów:
Na psy z Krzykosów pod Kłodawą zebraliśmy 5100zł

Lista wpłat:
lp kto skąd kiedy kwota
1. Marzena B. Opole 11.07. 50zł
2. Zenona J. Poznań 11.07. 900zł
3. Maria M. Poznań 11.07. 1500zł
4. Aleksandra L. Warszawa 11.07. 300zł
5. Steven H. Peterborugh 11.07. 10zł
6. Ewa N. Chełmża 12.07. 200zł
7. Beata K. Gliwice 12.07. 15zł
8. Wojciech Ś. Barlinek 12.07. 50zł
9. Krzysztof Z. Warszawa 13.07. 5zł
10.Labradory info Włocławek 15.07. 180zł
11. Marta T.-F. Warszawa 17.07. 100zł
12.Sylwia Z. Dąbrowa 20.07. 20zł
13. Ewa L.-S. 20.07. 50zł
14.Justyna S. Zabrze 20.07. 50zł
15. Leyla Warszawa 21.07. 500zł
16.Katarzyna K. Pełczyce 29.07. 20zł
17. Daria F. 04.08. 50zł
18.Ania i Paweł Włocławek 10.08. 100zł
19. Maria M. Poznań 18.08. 1000zł

Wielkie dzięki wszystkim, którzy do tej pory wsparli Krzykoskie psy!!!

Dotychczasowe wydatki:

- 1686zł - 8 sterylizacji we Włocławku
- 320zł - wizyta ze szczeniakami i kociętami u weterynarza we Włocławku + zapas preparatu na odpchlenie
- 75zł - zakup medykamentów dla szczeniaków u weterynarza w Kłodawie
- 50zł - zakup karmy dla szczeniaków i kociąt
- 260zł - koszt mojego paliwa na podróż tam i z powrotem + poruszanie się na miejscu i rozwożenie zwierzaków po domach
- 3200zł – koszt akcji kastracji na miejscu
SUMA WYDATKÓW UDOKUMENTOWANYCH = 5591zł
Na wszystko mam faktury, które zeskanuję i opublikuję.
Nie mam jeszcze rachunku od weta z Włocławka za 4 sterylki i szczepionki dla maluchów.

Posted

Kava napisał(a):
maly minusik, ale trzeba nadal szukac sponsorow, bo nastepne trzy suki i o ile sie nie myle 8 chlopakow czeka w kolejce

Odwrotnie: 8 dziewczyn i 3 chłopców jeszcze w Lubońku baluje.
Minusik średni - jeszcze nie dostałam rachunku od weta z Włocławka za 4 sterylizacje.

Posted

Witam. Przeczytałam ten wątek od deski do deski i powiem Wam dziewczyny , że jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem!! Wielki szacunek dla Was za to co robicie oaz dla wszystkich którzy Was wspierają. Szkoda,że mieszkam tak daleko bo z miłą chęcią bym tam pojechała do tych psiaczków. W sumie jak to się mówi każdą odległość można pokonać tylko niestety to nie jest na moje finanse :( ze względów takich,że zaczyna się teraz szkoła a wiadomo to wiąże się z kosztami z zakupem książek zeszytów, jeszcze dodatek obciążający to koszt bursy ok 300 zł więc nie stać mnie na takie podróże ;( a i tak 31 sierpnia już wyjeżdżam więc mogę tylko westchnąć wspierać dobrym duchem i pomagać w ogłoszeniach póki jeszcze mam dostęp do internetu ;)

Posted

Justyna Klimek napisał(a):
Odwrotnie: 8 dziewczyn i 3 chłopców jeszcze w Lubońku baluje.
Minusik średni - jeszcze nie dostałam rachunku od weta z Włocławka za 4 sterylizacje.

o kurcze to tragedia....

to niech pan Zbyszek koncentruje sie teraz na wylapywaniu chlopcow... to tylko trojka.. a ile nieszczesc moga przysporzyc...

Guest Ryniu123
Posted

Kochani, dzwonił Zbyszek i powiedział, że Bohun dalej kuleje. Na środę umówiona jest operacja, można ją wykonać, ale potrzeba jest 300 zł - tyle zaśpiewał weterynarz (ten co robił we Włocławku sterylki).
Chłopak cierpi, w tym stanie nie nadaje do adopcji. Czy jesteśmy w stanie pomóc finansowo?
Ja mogę dać od siebie 100 zł. Więcej nie dam rady :(