Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Ryniu123
Posted

Odpowiedź z domu stałego Azji:
witam, u nas tzn. u Azji wszystko ok. jest grzeczna, świetnie zgrała się z reszta stada, coraz częściej przychodzi do mnie się poprzytulać, wciąż jest "zakochana" w Gali, je, śpi, przychodzi na komendę

Zdjęcia będą niedługo

Posted

mysle, ze nalezaloby sie skoncentrowac na szukaniu domow stalych.

Jest raczej utopia mysl o zebraniu kasy na utrzymanie 22 domow tymczasowych nie mowiac juz o ich pozniejszej administrcyjnej opiece...

juz latwiej byloby chyba stworzyc mini-schronisko dla takiej liczby psiakow.

ale i o domy stale nie latwo,,,, trzeba nadal oglaszac i trabic gdzie sie da...

Posted

Pierwsze 10 dorosłych psów ma już lub za chwilę będzie mieć pakiety ogłoszeń. Są to: Bajka, Bajt, Bohun, Castor, Cywil, Czarnulek, Diana, Figa, Goldi, Lucky.
Dostałam obietnicę na dt dla trzech psów u mojej znajomej imienniczki (6km ode mnie) od połowy października. Muszę Jej tylko pomóc dokończyć budowę dużego kojca, docieplić budy, no i zapewnić karmę.

PS: Grupa Bohuna (Bohun, Czarnulek, Lucky, Figa i Psotka) od dwóch dni biegają wolno po Krzykoskiej posesji. Póki co, nie jest źle. Bohun, jak to Bohun szczeka na wszystkich, ale bez żadnych ekscesów.

Posted

[quote name='Justyna Klimek']Pierwsze 10 dorosłych psów ma już lub za chwilę będzie mieć pakiety ogłoszeń. Są to: Bajka, Bajt, Bohun, Castor, Cywil, Czarnulek, Diana, Figa, Goldi, Lucky.
Dostałam obietnicę na dt dla trzech psów u mojej znajomej imienniczki (6km ode mnie) od połowy października. Muszę Jej tylko pomóc dokończyć budowę dużego kojca, docieplić budy, no i zapewnić karmę.

PS: Grupa Bohuna (Bohun, Czarnulek, Lucky, Figa i Psotka) od dwóch dni biegają wolno po Krzykoskiej posesji. Póki co, nie jest źle. Bohun, jak to Bohun szczeka na wszystkich, ale bez żadnych ekscesów.

I to jest dobra wiadomość. Trzeba teraz madrze wybrać.

Posted

Dobra, kobiety i mężczyźni, Moi Mili. Widzę, że specjalnie nic u nas na wątku się nie dzieje, więc zaczynam wrzucać ogłoszenia adopcyjne.
Proszę Was przynajmniej o rozsyłanie ich na cztery strony świata. Jesień puka do drzwi, a za nią stoi zima...
Do roboty! Klikajcie, kopiujcie, wklejajcie!

Posted

Diana - dama z upadłego królestwa
Diana, urodzona w lipcu 2009. Wysterylizowana, odrobaczona, odpchlona. Niestety, nie dała się zaszczepić, póki co (uzupełnimy). Ma dość niską pozycję w stadzie - często jest ganiana przez Bajkę i Mopsika. Źle się z tym czuje. Do tej pory szukała ratunku u Rafa (młodego przystojniaka) lub u Castora, od jakieś czasu, także u człowieka. Jest bardzo kontaktowa - zaczepia łapą, szczeka zaczepnie, z czasem daje się głaskać. Podczas burzy można ją głaskać, tulić, nawet brać na ręce
Diana to jeden z 35 psów - bankrutów. Ich opiekun zbankrutował i miejsce, w którym mieszkają (Krzykosy, powiat kolski, województwo wielkopolskie), lada dzień może zostać wystawione na licytację.
Dane kontaktowe: 605 052 525, zby.kowalewski@wp.pl lub 604 44 90 30, tbombadil@wp.pl, www.przyjacieleczterechlap.pl
" class="ipsImage" alt="">

Posted

Raf - Gentleman zagrożony eksmisją
Raf, urodzony w marcu 2010 roku. Wykastrowany, zaszczepiony, odpchlony. Bardzo delikatny, łagodny, przyjazny, zupełnie pozbawiony agresji. Całkowicie bezkonfliktowy, odrobinę wycofany. Lubi ludzi, ale nie do końca darzy ich zaufaniem. Szczeniaki go uwielbiają! Jedzenie konsumuje z gracją - przy karmieniu z ręki bierze pojedynczo nawet nie musnąwszy dłoni.
Raf to jeden z 35 psów - bankrutów. Ich opiekun zbankrutował i miejsce, w którym mieszkają (Krzykosy, powiat kolski, województwo wielkopolskie), lada dzień może zostać wystawione na licytację.
Dane kontaktowe: 605 052 525, zby.kowalewski@wp.pl lub 604 44 90 30, tbombadil@wp.pl, www.przyjacieleczterechlap.pl

Posted

Wklejam link do ciekawej sprawy - pies wieziony do Niemiec , ponoc uspiony zaledwie kilka godzin po przyjezdzie.
http://www.facebook.com/profile.php?...055091&sk=wall

Wiadomo ze wiele psow przepada w Niemczech bez sladu.
Sprawa Reks nie jest odosobnionia, pewnie wiele psow spotyka taki nieznany los . Nieznany, bo do tej pory nikt nie wie co sie z psem stalo, nikt nie wie kto go uspil lub czy rzeczywiscie zostal uspiony, czy sluzy do testow -...

Posted

Witam Was w sobotni poranek :)
Oto Mopsik - radosna dziewczyna bankrut
Mopsik, urodzona w lipcu 2008 roku. Wysterylizowana, zaszczepiona, odpchlona. Uwielbia ludzi, lecz odrobinę się boi. Pieszczoty sprawiają jej ogromną przyjemność i, gdy przełamie strach, sama się ich domaga, potrafi nawet w tej sprawie szczekać i delikatnie podgryzać. Stara się dominować w stadzie. Jest osobistą opiekunką Castora - czyści mu uszy, oczy, często z nim śpi. Niska, korpulentna.
Mopsik to jeden z 35 psów - bankrutów. Ich opiekun zbankrutował i miejsce, w którym mieszkają (Krzykosy, powiat kolski, województwo wielkopolskie), lada dzień może zostać wystawione na licytację.

Posted

Castor - starszy pan bez ciepłego domu na zimę
Castor, urodzony w 1994 roku, zaszczepiony, odpchlony. Przeuroczy starszy pan, który objął przywództwo w stadzie. Jednocześnie bezsprzecznie uznaje człowieka za samca/samicę alfa. Zupełnie nieagresywny, przyjazny. Uwielbia pieszczoty, przechadzki, smakołyki. Prawie nie słyszy, ale za to jest wspaniałym obserwatorem. Doskonale rozumie psi język. Bezkonfliktowy. Potrzebuje ciepłego (emocjonalnie i technicznie) domu.
Opis Agaty, która poznała psiaka:
...Castor ma 17 lat. Jest mocno głuchawy, zdaje się ze widzi nawet nieźle. Stan zdrowia jak na takiego nestora wydaje się dobry. Zeby, hm.. jak to zęby staruszka, ale Castor jest zawsze pierwszy do jedzenia, gryzie nawet kostki. Uwielbia słodkości, ciasteczka bułeczki, zawsze dostawał najwięcej , bo jego mordka wszedzie była pierwsza. Charakter cdny. Castor kocha ludzi, łasi się do każdego. Pierwszego dnia siedziałam z Justyna na schodach a castor jako jedyny przyszedł i wpasował się miedzy nas. To nic ze mu było troche na tych schodach niewygodnie, widać było , ze wsród ludzi jest szcęśliwy. I tak sobie gadalismy we trójkę. U Castora nie ma grama agresji wobec ludzi , ani wobec innych zwierząt. Nawet tych ujadających dzikusów w kojcach ogladał ze stoickim spokojem, nawet ogonkiem machał. Chodzi na smyczy,, pewnie nie bedzie broblemu w aucie. Castor jest nadal piekny wg mnie. Jakie warunki powinien mieć/ Ideałem byłby dom z ogrodem z mozliwościa spania w domu. No i zima tez wewnątrz z mozliwościa przebywania na dworze. I podstawa: kontakt z człowiekiem. Castor moze pozyć 3 miesiace, moze i 3 lata.
da włascicielowi więcej niz niejeden rasowy szczeniak przez całe swoje zycie.
Castor to jeden z 35 psów - bankrutów. Ich opiekun zbankrutował i miejsce, w którym mieszkają (Krzykosy, powiat kolski, województwo wielkopolskie), lada dzień może zostać wystawione na licytację.

Posted

Taki mam dzisiaj pomysł: może każda z osób obecnych na wątku wybierze sobie jednego psa i założy mu indywidualny wątek. Na każdym indywidualnym wątku byłby odnośnik do tego - zbiorczego. Wtedy byłoby więcej o nas informacji na dogo i wzrosłyby szanse na odzew.
Co Wy na to?
Można wymyślić jakiś wspólny podtytuł, typu "...z upadłego królestwa" albo "... bankrut z Krzykosów" czy jakiś inny...

Posted

nadrabiam mase zaleglosci i sama nie wiem w co najpierw rece wlozyc....

pomysl Justyny z zakladaniem osobnych watkow uwazam za dobry i jestem gotowa , z tym ze zaznaczam bedzie to moj pierwszy wiec licze na wsparcie i pomoc....
wogle, to jako zoltodziob dogomaniacki musze sie wielu rzeczy jeszcze uczyc.... np. klikajcie, kopiujcie, wklejajcie....???
o rany Justyna chyba bedziesz musiala mnie uswiadomic.....

chetnie poprowadzilabym watek Castora , mam jeszcze kilka fajnych zdjec z Krzykosow

Posted

Drzagodha napisał(a):
Justynko powiedz mi tylko, jak tam z noclegami? Śpiwory itp. trza mieć? ;)

Trzeba mieć ze sobą tylko śpiwór i, ewentalnie, poduszkę. Jest tam jedno łóżko, podwójny materac sprężynowy i (chyba nadal) pojedynczy materac dmuchany.
Warto wziąć latarkę, bo prąd jest poprowadzony kablami z domku gospodarczego i rozprowadzony po części mieszkalnej za pomocą przedłużaczy (światło dzięki 3 lub 4 lampkom biurkowym).
Jest lodówka, kuchenka turystyczna, czajnik elektryczny, łazienka taka jak trzeba z tylko zimną wodą.