Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moja trasa:
Rokitno - Gorzów Wielkopolski - Skwierzyna - Międzychód - Pniewy - Poznań - Swarzędz - Września - Słupca - Konin - Koło - Krzykosy/Luboniek

Miejsce w samochodzie przynajmniej jedno, w zależności od ładunku (samochód mały, ale dzielny)

Posted

Justyna Klimek napisał(a):
Agata, w której miejscowości mieszka dzika grupa: Krzykosy czy Luboniek?

Luboniek, ale ew. sterylizacje odbedą się w Krzykosach bo tam jest prąd.

Posted

Kurczę, patrzyłam dziś na mapę Luboniek od Krzykosów jest około 5km...
Trzeba zorganizować transportery. Ja kilka przywiozę, ale dosłownie kilka - jadę dewoo tico, więc pojemność mam ograniczoną. Może można od Twojego weta coś wypożyczyć, jeśli ma?

Posted

Kurczę, patrzyłam dziś na mapę Luboniek od Krzykosów jest około 5km...
Trzeba zorganizować transportery. Ja kilka przywiozę, ale dosłownie kilka - jadę dewoo tico, więc pojemność mam ograniczoną. Może można od Twojego weta coś wypożyczyć, jeśli ma?

Zapytam. Trzeba mieć duzo sedalinu, inaczej tego nie widzę.

Posted

czytam i dumam.....
moje auto byloby idealne, bo to Kangoo bez tylnych siedzen....
postaram sie tez o przynajmniej jeden transporterek....
tylko cholerka z tym terminem ciezko....bede w Rokitnie najwczesniej 8-go wieczorem

Posted

PS: ode mnie to około 315km, a np. z Warszawy 170km, z Poznania 150km, Torunia - 106km, Bydgoszczy 120km, Łodzi 90km...

wlasnie sprawdzilam trase odemnie

sa to tylko....968 km .....

Posted

Kava napisał(a):
czytam i dumam.....
moje auto byloby idealne, bo to Kangoo bez tylnych siedzen....
postaram sie tez o przynajmniej jeden transporterek....
tylko cholerka z tym terminem ciezko....bede w Rokitnie najwczesniej 8-go wieczorem

U Gitty będę około 16.00-17.00. Może uda nam się pogadać przez telefon

Posted

Dziewczyny

Sercem jestem z Wami, ale...

To mój ostatni tydzień pracy przed urlopem i zwyczajnie - NIE DAM RADY !!!

A czy tam w okolicy nie ma jakiegoś schroniska, gdzie można poprosic o pomoc wolontariuszy, innych "normalnych" wetów lub behawiorzystów?

Może dac jakieś info do lokalnej prasy na portale internetowe opisując bardzo ogólnie, bez wskazania docelowego miejsca gdzie przebywają psiaki, a podając jedynie numer kontaktowy np do Agaty.

Sama już nie wiem - mózg mi się lasuje...

Posted

Miałam kilka telefonów w sprawie wyjazdu do Kłodawy - jest nadzieja, Agato, że nie będziemy same :)

Warto by pomyśleć nad kolejnymi "turnusami". Może zorganizować jakąś dobrą duszę z piekarni lub spożywczaka, która ufundowałaby jakiś prowiant dla wolontariuszy...
Będziemy mądrzejsze pod koniec tego tygodnia.

Posted

Potrzebna turystyczna kuchenka gazowa i garnki na czwartek - weterynarz będzie potrzebował gorącej wody. Ja prawdopodobnie jedną pojedynczą kuchenkę + butle przywiozę, ale jeszcze przynajmniej jedna będzie niezbędna.

Posted

mtf zalesie napisał(a):
moze ogloszzenia w lecznicach wet,moze jacys studenci weterynarii sa osiagalni

Niezły pomysł. Jak już zrobimy rozeznanie na miejscu i ustalimy strategię działania, może go zrealizujemy.

Posted

Wyjazd jutro około 8.30 z Gorzowa Wielkopolskiego. Na miejscu powinnam być około 13.00-14.00.
Do 15.30 muszę już dać znać wetowi, czy ma przyjeżdżać, bo wypożycza na ten cel busa.

Zmiana planów.
Wyjazd - bez zmian.
Weterynarz przyjedzie we czwartek, ale dopiero w przyszłym tygodniu.
Do tego czasu (mamy tydzień) będziemy odławiać kolejno suczki z dzikiej grupy i przewozić je na posesję, do kojców, gdzie możliwe jest przeprowadzanie sterylek.
Tak więc od środy do środy czeka na nas praca z psiakami. Mam nadzieję, że uda się "po dobroci", tzn. bez sedalinu.

Agato, mam prośbę: przyjedź jutro sama, bez fotografa, dziecka.
Mój chytry plan jest taki: wejdziemy z panem Zbyszkiem, usiądziemy sobie spokojnie na krzesłach/leżakach/kocu, będziemy rozmawiać. Bez żadnego kręcenia się po posesji, robienia zdjęć itp. Jeśli jakiś psiak się nami zainteresuje, zaproponujemy mu ciacho (przywiozę psie ciasteczka), jeśli nie zechce na tyle podejść - rzucimy mu je nie przerywając rozmowy.
Chodzi mi o to, by się im nie naprzykrzać, nie stresować...

Jeśli wcześniej uda nam się złapać jakąś pannę, możemy z nią pojechać (jeśli będzie termin) do weta we Włocławku, Kole, Koninie etc.
Co Ty na to?
Tu prośba do obecnych: czy możecie polecić jakąś lecznicę w okolicy?

Posted

powodzenia, i trzymam kciuki...

p.s. plan wydaje mi sie bardzo rozsadny , masz racje zwierzakow nie nalezy stresowac, jeszcze beda mialy stresu pod dostatkiem...

Posted

W następny czwartek mamy termin na sterylki we Włocławku. Bardzo liczyłam na sterylki w tym tygodniu na miejscu bo boje się następnych szczeniaków. No trudno...

Jutro przyjadę wczesniej niz ty, porobimy zdjecia szceniakom, tym co zostały jeszcze do adopcji z pierwszego rzutu (urosły i zdjecia sa nieaktualne) i tym nowo narodzonym.
Musze wykorzystać okazję, ze tam jade, bo zaraz potem musze wyjechać w sprawach rodzinnych i nie wiem kiedy bede ponownie mogła się ruszyć. A szczeniaki nie mogą czekać, dla nich to i tak ostatni dzwonek na całkowita socjalizację.

Co do dziecka... postaram się mała gdzies zostawić , ale to nie takie łatwe.

Jutro przywioze cos słodkiego :-)

Do zobaczenia.