Agata69 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Suki wysterylizowane, jedna i tym razem byłą szczenna. Mamy już 8 z głowy. drugi maluch w Ds. Jesli nie znajdziemy jakiegoś dt dla innych pśów, nasza ciężka praca pójdzie na marne. Quote
wellington Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 stary kapeć :PWiadomo - najsmaczniejszy :) Lapska Fado ma coraz wieksze, a te swiatelka nad oczkami ... cuuuudne ! Quote
kosu32 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 xxxx52 napisał(a):kosu-zdjecia i zwierzaczki sa rewelacyjne Zwierzaki są zawodowe :) Ostatnio ganiają się na przemian po chacie i robią nie chudy rozgardiasz :) Quote
kosu32 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Alekssandra napisał(a)::multi::multi::multi:Super dom dla kici :kiss_2::wolfie::sweetCyb: nawet jeśli dt - to taki dt odda tylko do ds na podobnym poziomie, czyli do najlepszego. Na razie Miki jest u nas na dt i powoli poznaje nowy świat. Jak chłopak trochę odsapnie, poszukamy na spokojnie dobrego domu :) Quote
kosu32 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Agata Co z tą suką po sterylce - uciekinierką? Są jakieś wieści?. Zarzuciłam temat banerka no i nadal cisza... Ja się na tym nie znam, więc nie pomogę. RudaFoto Twój psiak jest zawodowy :) Widac że chłopak miał szczęście że trafił pod Twoje skrzydła :) Fajnie że dołączyłaś do psiarzy i działasz - oby tak dalej :) I jeszcze kilka słów od siebie... OGROMNE podziękowania dla tych wszystkich którzy działają tam na miejscu. Łatwo jest kibicowac i klepac słowa na klawiaturze komputera, a realia jakie są sami wiecie. Ostra orka na całego. Koordynowanie samych sterylek, transport, opieka, ogłoszenia, zbiórki pieniędzy, sprawdzanie domów itd. Quote
Leyla Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 poszedł wczoraj mój przelew na 500 zł. rozesłalł linka mój TZ u siebie w pracy, powinna kasa chociaż wpływać..... Quote
Agata69 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 [quote name='kosu32']Agata Co z tą suką po sterylce - uciekinierką? Są jakieś wieści?. OGROMNE podziękowania dla tych wszystkich którzy działają tam na miejscu. Łatwo jest kibicowac i klepac słowa na klawiaturze komputera, a realia jakie są sami wiecie. Ostra orka na całego. Koordynowanie samych sterylek, transport, opieka, ogłoszenia, zbiórki pieniędzy, sprawdzanie domów itd. suka sie nie znalazła, mimo ze pan Zbyszek śpęćjalńie przyjechał ja szukąć.Ńawet nie zdajećię śobie sprawy jaka te psy maja traumę. Moze Gorki33 cos wiecej napisze, bo była bezposrednio przy obu akcjach sterylkowych.Te psy sa kompletnie nie przystosowane, ich całe zycie to ten pan i współmieszkancy psy. One tak sie boja nowego ze (przepraszam) sraja i szczają pod siebie. Nikt sobie nie wyobraża co tu sie dzieje. Zal na nie patrzeć. I najgorsez: jesli nie znajda sie odpowiednie dt te psy nie mają zadnych szans, zostana uspione lub zagryzione przez inne psy. Cieszę się ze sa pieniadze, ale samymi pienięzmi ich nie uratujemy.Zgadałam sobie włąśnie z tego sprawe i od kilku dni myslę tylko o tym.. Quote
__Lara Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 [quote name='Agata69']suka sie nie znalazła, mimo ze pan Zbyszek śpęćjalńie przyjechał ja szukąć.Ńawet nie zdajećię śobie sprawy jaka te psy maja traumę. Moze Gorki33 cos wiecej napisze, bo była bezposrednio przy obu akcjach sterylkowych.Te psy sa kompletnie nie przystosowane, ich całe zycie to ten pan i współmieszkancy psy. One tak sie boja nowego ze (przepraszam) sraja i szczają pod siebie. Nikt sobie nie wyobraża co tu sie dzieje. Zal na nie patrzeć. I najgorsez: jesli nie znajda sie odpowiednie dt te psy nie mają zadnych szans, zostana uspione lub zagryzione przez inne psy. Cieszę się ze sa pieniadze, ale samymi pienięzmi ich nie uratujemy.Zgadałam sobie włąśnie z tego sprawe i od kilku dni myslę tylko o tym.. Tylko jak znaleźć tylu psom dt i zapewnić ich finansowanie, do tego psom półdzikim :( już nie wiem czy nie lepiej byłoby je zawieźć do schronu... Quote
masza44 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 A jakby była kasa to może umieścić ich na razie po hotelach i stamtąd szukać domów?W hotelu byłaby możliwość zsocjalizować je na tyle, żeby wydać ewentualnemu domkowi...tylko to pewnie ogromnie nakłady finansowe na tyle psów:(Strasznie ciężko znaleźć teraz DT, sama szukam dla 3 suczek i psa chociaż na chwilę żeby po kastracji/sterylizacji ich przetrzymać...i nic:( Quote
Agata69 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 __Lara napisał(a):Tylko jak znaleźć tylu psom dt i zapewnić ich finansowanie, do tego psom półdzikim :( już nie wiem czy nie lepiej byłoby je zawieźć do schronu... Schron to dla nich smierć rozłozona na wiele lat. To juz lepiejwszystkie uspić. Quote
Justyna Klimek Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Dziewczyny, spokojnie. Ja uważam, że zamiast wydawać kasę na hotele, lepiej się zorganizować sensownie i na miejscu pracować z psami (póki mogą tam być). Nie wiem jeszcze, co na to pan Zbyszek i moi domownicy, ale ja planuję w sierpniu pojechać do nich na około tydzień i zwyczajnie z nimi pobyć, socjalizować i co tam się jeszcze da. Przydałoby się nad tym dokładniej pomyśleć i podyskutować. Może zebrać grupkę chętnych i wspólnie ruszyć, choćby z namiotami - żeby psy miały okazję kontaktować się z ludźmi. Co Wy na to? Quote
Justyna Klimek Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 A wracając do finansów, są nowe wpłaty: 12. Justyna S. z Zabrza - 50zł 13. Ewa L.-S. z Włocławka - 50zł dla szczeniaków 14. Sylka76 - 20zł 15. Leyla - 500zł SUMA: 3930ZŁ Bardzo dziękujemy! Quote
Agata69 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Justyna Klimek napisał(a):Dziewczyny, spokojnie. Ja uważam, że zamiast wydawać kasę na hotele, lepiej się zorganizować sensownie i na miejscu pracować z psami (póki mogą tam być). Nie wiem jeszcze, co na to pan Zbyszek i moi domownicy, ale ja planuję w sierpniu pojechać do nich na około tydzień i zwyczajnie z nimi pobyć, socjalizować i co tam się jeszcze da. Przydałoby się nad tym dokładniej pomyśleć i podyskutować. Może zebrać grupkę chętnych i wspólnie ruszyć, choćby z namiotami - żeby psy miały okazję kontaktować się z ludźmi. Co Wy na to? Rewelacyjny pomysł, najlepszy !!! To byłoby jakies rozwiazanie , no i konkretna pomoc. Ja juz od zmysłów odchodzę. Justyna, dzisiaj wyslę pierwszy rachunek. Jeszcze nie wiem jak wet potraktuje te dwie sterylki aborcyjne. Quote
Kava Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Justyna Klimek napisał(a):Dziewczyny, spokojnie. Ja uważam, że zamiast wydawać kasę na hotele, lepiej się zorganizować sensownie i na miejscu pracować z psami (póki mogą tam być). Nie wiem jeszcze, co na to pan Zbyszek i moi domownicy, ale ja planuję w sierpniu pojechać do nich na około tydzień i zwyczajnie z nimi pobyć, socjalizować i co tam się jeszcze da. Przydałoby się nad tym dokładniej pomyśleć i podyskutować. Może zebrać grupkę chętnych i wspólnie ruszyć, choćby z namiotami - żeby psy miały okazję kontaktować się z ludźmi. Co Wy na to? super pomysl, moze uda sie to w tym czasie kiedy bede w Polsce? Quote
__Lara Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Justyna Klimek napisał(a):Dziewczyny, spokojnie. Ja uważam, że zamiast wydawać kasę na hotele, lepiej się zorganizować sensownie i na miejscu pracować z psami (póki mogą tam być). Nie wiem jeszcze, co na to pan Zbyszek i moi domownicy, ale ja planuję w sierpniu pojechać do nich na około tydzień i zwyczajnie z nimi pobyć, socjalizować i co tam się jeszcze da. Przydałoby się nad tym dokładniej pomyśleć i podyskutować. Może zebrać grupkę chętnych i wspólnie ruszyć, choćby z namiotami - żeby psy miały okazję kontaktować się z ludźmi. Co Wy na to? Też uważam, że to świetny pomysł! :) Quote
Agata69 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Oby sie udało bo juz gubiłąm światełko w tunelu Quote
gorki330 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Justyna Klimek napisał(a):Dziewczyny, spokojnie. Ja uważam, że zamiast wydawać kasę na hotele, lepiej się zorganizować sensownie i na miejscu pracować z psami (póki mogą tam być). Nie wiem jeszcze, co na to pan Zbyszek i moi domownicy, ale ja planuję w sierpniu pojechać do nich na około tydzień i zwyczajnie z nimi pobyć, socjalizować i co tam się jeszcze da. Przydałoby się nad tym dokładniej pomyśleć i podyskutować. Może zebrać grupkę chętnych i wspólnie ruszyć, choćby z namiotami - żeby psy miały okazję kontaktować się z ludźmi. Co Wy na to? Pomysł jest rewelacyjny , oby wszystko się powiodło , jakie są te psiaki miałam okazję tego doświadczyć na własnej osobie , płakać sie chce jak widac ich strach i panikę , nie wiedzą co to jest kobieta ,dziecko , ruch uliczny , kafelki na podłodze , pocieszajace jest to że zadne nie wykazuje agresji lękowej . A jak dojdzie do akcji to osłodzę wam pobyt . Quote
kosu32 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Justyna Klimek napisał(a):Dziewczyny, spokojnie. Ja uważam, że zamiast wydawać kasę na hotele, lepiej się zorganizować sensownie i na miejscu pracować z psami (póki mogą tam być). Nie wiem jeszcze, co na to pan Zbyszek i moi domownicy, ale ja planuję w sierpniu pojechać do nich na około tydzień i zwyczajnie z nimi pobyć, socjalizować i co tam się jeszcze da. Przydałoby się nad tym dokładniej pomyśleć i podyskutować. Może zebrać grupkę chętnych i wspólnie ruszyć, choćby z namiotami - żeby psy miały okazję kontaktować się z ludźmi. Co Wy na to? Zgadzam się bez dwóch zdań - pomysł "w dechę" :) Warto jest pociągnąc propozycję Justyny. Można dodatkowo zaprosic do pomocy okolicznych psiarzy - wyłącznie z doświadczeniem !!!. Można poszukac i poprosic o pomoc behawiorzystów i generalnie bardzo nagłośnic sprawę (ale to już leży wyłącznie w gestii Agaty i rozmowy z Panem Zbyszkiem). Dla niektórych ludzi taka pomoc jest łatwiejsza, niż samo wsparcie finansowe (wiemy jak generalnie wyglądają finanse psiarzy niosących pomoc...). Moim skromnym zdaniem, im dłużej psiaki będą z człowiekiem, tym lepiej dla nich. Dlatego warto jest pojechac tam na tak zwane turnusy, tak by psy były pod opieką człowieka jak najdłużej. Poza tym, mamy sezon urlopowy i częśc z nas zaplanowała sobie wakacje. Wszystko można jakoś domówic, dograc i może coś z tego będzie:) Quote
Agata69 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Sa dobre wiesci z domu malucha. wszystko Ok, bruno pokochał małą Julcie i kota, ladnie chodzi na smyczy, wczoraj wydalił mase robali. Panstwo zadowoleni i oby tak dalej. Na dniach sprawdzamy dom dla Azji w Warszawie. Quote
Agata69 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Dostałam paczkę od Aleksandry L. z akcesoriami dla psów w potrzebie. Czy to ktoś z tego watku? Quote
Agata69 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Suczka szczeniaczka znalazła dom w Swarzędzu. szukamy transportu z Kłodawy lub z Koła do Poznania. Quote
Agata69 Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Dostałąm wiądomość, ze prawdopodobnie zostanie sprzedane miejsce gdzie mieszka 10 najbardziej socjalizowanych psów i szczeniaki. Jezeli zaistnieje konieczność przeniesienia psów na druga posesje, bardzo mozliwe ze dojdzie do zagryzień. Quote
izatemka Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Agata, możesz mi podać na PW szczegóły, jak chodzi o tą sprzedaż? Trochę się na tym znam;) Quote
Agata69 Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Dom dla Azji bedzie sprawdzany w poniedzialek wieczorem. Quote
__Lara Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Agata69 napisał(a):Dostałąm wiądomość, ze prawdopodobnie zostanie sprzedane miejsce gdzie mieszka 10 najbardziej socjalizowanych psów i szczeniaki. Jezeli zaistnieje konieczność przeniesienia psów na druga posesje, bardzo mozliwe ze dojdzie do zagryzień. To by było strasznie gdyby taki scenariusz się zrealizował...:( Te 10 psów ma największe szanse na znalezienie ds. Quote
Recommended Posts