Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety, nie wiem, co z łapką... wiem, że Bohun to obecnie żywe srebro :)

Chciałabym Was prosić o radę:
Już jakiś czas temu na konto Przyjaciół Czterech Łap wpłynęło 50zł od Rysia na ogłoszenia dla Krzykosiaków i od Saphiry 50zł na psiaki z Krzykosów - dzięki!!!
Zastanawiam się, jak możemy je spożytkować i przychodzi mi do głowy kilka możliwości:
1. Znalezienie behawiorysty w bliskiej okolicy, który za zwrot kosztów paliwa przyjechałby kilka razy do Zbyszka i poradził, jak postępować, by psy skutecznie oswoić.
2. Zakupić płatne ogłoszenia lub artykuły o naszych psiakach w kilku gazetach.
3. Zakupić karmę.

Co myślicie?
Może macie jakieś lepsze pomysły?

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Justyna ,dobry pomysł z behawiorysta,ale i z tymi artykułami też:)
Moim zdaniem,w artukułach mozna zamieścic prośbe o karme,moze chociaz na to byłby odzew...
Ja odświeżam cały czas ogłoszenia Diany,ale nie było zadnego telefonu...

Guest Ryniu123
Posted

[quote name='Justyna Klimek']Może macie jakieś lepsze pomysły?[/QUOTE]
Ja mam pomysł :) postaram się coś jeszcze dołożyć :)
Trzeba myśleć o karmie. Zbyszek własnie dzwonił do mnie. Wiem, że nasza kasa to kropla w morzu, ale może ktoś jeszcze też się zlituje.
Bohun już OK i do tego mały agresorek :)

Posted

Ja mam taki pomysł na karmę: ponieważ Przyjaciele Czterech Łap dostali pozwolenie na ogólnopolską zbiórkę publiczną (także karmy dla psów i kotów), to może w sklepach spożywczych/zoologicznych we Włocławku, Kole, Kłodawie postawić kosze, do których klienci będą mogli wrzucić zakupioną karmę dla psów krzykoskich.
Macie jakieś zaprzyjaźnione sklepy handlujące karmą dla zwierząt?
Trzeba będzie wtedy wyznaczyć osobę/osoby odpowiedzialne za zbiórkę karmy, podpisać z nią umowę wolontariacką. Ja prześlę potrzebne gadżety pocztą: ogłoszenie o prowadzonej zbiórce, krótką informację o fundacji i psiakach krzykoskich oraz skan pozwolenia.

Posted

Ok, dziewczyny - uzgodnię szczegóły ze Zbyszkiem.
Dzisiaj Zbyszek na 200% namierzył psiaka w Lubońku. Szedł za nim po śladach - pies skutecznie umykał. Żyje, ma siłę, żeby zwiewać i się ukrywać, ale nie było widać (dzisiaj ani wczoraj) śladów przy podawanym jedzeniu. Trzeba by pomyśleć nad akcją łapankową - gdyby ktoś miał kontakt z Krzyśkiem z Koła zanim ja się skontaktuję...

Posted

Justyna Klimek napisał(a):
:) farby akrylowe albo jakieś inne, co po kartonie kryjąco można pomalować masz, czy przywieźć mam ja?

Cos tam mam ,ale obawiam sie ,ze to beda sladowe ilości na ten cel...

Posted

Aha - Ania, jeśli masz spore pudła kartonowe w dobrym stanie, to nie wyrzucaj, zużyjemy ;)

kaja69 napisał(a):
Cos tam znajde :) chyba wiem na co je zuzyjemy :)

:) farby akrylowe albo jakieś inne, co po kartonie kryjąco można pomalować masz, czy przywieźć mam ja?

kaja69 napisał(a):
Cos tam mam ,ale obawiam sie ,ze to beda sladowe ilości na ten cel...

szeptuchy co wy kombinujecie?

Posted

no kombinowałyśmy, bo miałam jechać na comiesięczny rajd: Koło-Krzykosy-Wielegie... ale plan się rypnął - remont u mnie trwa straszny, Tomek zajęty po uszy i lipa :(

Ale nic to - co się odwlecze, to nie uciecze!

Przygotowujemy warsztaty dla dzieciaków, takie pro zwierzęce. Podczas warsztatów chciałabym wykonać ładne pudła kolorowe na zbiórkę karmy dla Krzykosiaków i skarbonki i puszki kwestarskie...

Zbyszku: wiem, że nas czytujesz :). Jeśli ja zapomnę, to Ty zadzwoń do mnie jutro, żeby obgadać zbiórkę karmy dla Twoich psiaków.

Posted

Poszukuję osoby do wizyty PA w miejscowości Sz..... 10 km za Toruniem w stronę Warszawy. Jest potencjalny domek dla czarnej wyżełki . Sprawę prowadzi Ati z Dogomanii.
Może znasz kogoś , kto mógłby przeprowadzić wizytę . A może sama możesz ją przeprowadzić?
Pozdrawiam
Małgorzata ( wapiszon)

Posted

dzień dobry :)
dzisiaj piszę na klawiaturze pokrytej sporą ilością kurzu - wczoraj wycięto u mnie w domu dwa otwory drzwiowe...
ale co tam...!
Pieski - dzikuski mieszkające z tyłu domu coraz chętniej zbliżają się do Zbyszka - ocierają się, jedzą smakołyki, oczywiście, nawet trochę dają się pogłaskać :)
Karmel i Lucky nadal mieszkają w jednym boxie. Jednak Krzysiek planuje dla nich przymusową integrację z innymi psiakami i przeprowadzkę do większego lokum.
Wczoraj miałam wysłać mail do Zbyszka ze szczegółami zbiórki karmy dla Krzykosiaków, ale, gdy majster odjechał do domu, zwyczajnie usnęłam... dzisiaj to nadrobię;)

Posted

To masz teraz w domu przeciągi:cool3:
Zbyszek odwala kawał dobrej roboty z psiakami...przydałoby sie ,zeby rózni ludzie tam sie pokazywali,bo psy nikogo więcej nie znają...teraz to mało realne,zeby ktos zamiejscowy sie tam kręcił...szkoda,ze na miejscu nie ma wolontariuszy...

Posted

hehe, przeciągi z fruwającym pyłem. Ościeżnice już są, jutro będą drzwi :)

Poczta w sprawie zbiórki karmy wysłana. A może ktoś ma fajny pomysł na plakato-ulotko-artykuły prasowe na temat zbiórki? Albo porady jakoweś?

Posted

Witajcie.
Odezwał się do mnie domek jednego ze zsczeniaków -krzykosiaków, z Pelplina. Rasti ma się dobrze i chyba jest ulubieńcem państwa. Dostałam ładne fotki, ale ze brak u mnie netu wstawie w lepszych czasach. Cześć pracy.

Posted

świetnie, mam nadzieję, że będzie odzew w postaci wolontariuszy :)

Świeże wiadomości:
Słomka i Bohun zostali kumplami od wspólnej zabawy. Przez kilka dni badali się wzajemnie szczerząc zęby, a od dzisiaj bawią się w najlepsze. Słomka zaczyna przytulać główkę do Zbyszka dłoni :)
Cywil - ten szarawy nieduży chłopaczek - zaczął przychodzić na posiłek do przodu. Początkowo wkładał nieśmiało główkę przez drzwi budynku, teraz już wchodzi do środka ;)
Piko nadal jest wypuszczany podczas obecności Zbyszka. Psy wyczuły, że jest to "chłopiec do bicia" i go prześladują :(. Piko lubi Zbyszka, chętnie je z ręki i daje się posmyrać :)

Posted

Zwracam się do Was o pomoc w stworzeniu listy prostych w przygotowaniu i tanich dań gorących dla 25 psów.
Na początek wrzucę swój:
1. Składniki: 2kg mięsa (które ja kupuję w zoologicznym za 3zł/kg, ale pewnie i w mięsnym można), 1kg ryżu (w Lidlu jest dobry i tani), mix warzyw ok 1kg(buraki, marchewki, groszek, fasola itp). Przygotowanie: mięso pierwsze idzie do gara z wodą, gotuję ze 20-30 min, dodaję ryż i warzywa i jeszcze gotuję ze 20 min. Czekam aż ostygnie i będzie letnie, podaję psom.
Zalety: podczas gotowania umacniam więź z czuwającymi przy mnie psami :), psy dostają pełnowartościowe, pyszne i sycące jedzenie z dużą zawartością wody, która podczas mroźnych dni może w misce łatwo zamarzać.

(Ja robię z polowy składników - wystarcza na 3 posiłki dla 4 dużych psów)

Dajcie parę pomysłów.