Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Justyna wysłalam ci flipo/flapa na e-mail mogła bys tu w wstawic ? A i co u pana zbyszka ? prosze pozdrówcie go odemnie ostatnio skontrolowałam kilka wiosek dom po domu w poszukiwaniu rafa ale cisza :( po za tym przybyło mi kika nowych psów , < Lili ta mała sunia co chciała ja pani Gitta ma domek to tak przy okazji)>

Posted

Zanim uporządkuję wątek krzykoski, przypomnę, o co teraz chodzi:
1. Socjalizacja psiaków w Krzykosach - potrzebne wizyty na miejscu, jak najczęściej
2. Domy tymczasowe i stałe - powinniśmy umieszczać w nich psy pojedynczo, wtedy socjalizacja powinna pójść szybciej
3. Stałe nagłaśnianie sprawy po to, by zainteresować nią jak najwięcej ludzi

W niedzielę w pociągu relacji Warszawa-Szczecin wypatrywałam przez okno Krzykosów, ale bez powodzenia... Zbyszek musi mi podać jakieś punkty rozpoznawcze :)

Wreszcie zwróciłam uwagę, że pociąg ten zatrzymuje się w Kole - to sporo ułatwia, jeśli chodzi o transport mój do Krzykosów (mam nadzieję jeszcze w grudniu) :)

Posted

[quote name='kosu32']Kava, Justyna

Zdjęcia Mikiego zamieszczę na dniach. Kot Whiskas i psiak Flap klapnięty uchol rewelacja :)

No! Klapnięty uchol, całkiem jak Sali - w śmigiełko :) I bardzo ciekawe umaszczenie - taki czarnawy irokez na grzbiecie;)

Posted

mam kilka świeżych informacji:
1. Bajka objęła dowództwo na przedzie domostwa - stała się bardziej odważna i Diana, Bohun, Perełka, Iskierka, Bajtuś widzą w niej szefa:)
2. Bohun lekko oberwał po nosie od któregoś z psiaków - rysa na nosku.
3. Rozważamy ze Zbyszkiem stopniowe, przemyślane wypuszczanie psów z kojców - jest coraz zimniej i nie powinny tak tkwić w kojcach...
4. Mam nadzieję, że tym razem nic mi nie pokrzyżuje planów i przyjadę do Krzykosów 16 grudnia, jeśli tylko kaja69 przydzieli mi kawałek miejsca do spania u siebie...;)
Jeśli ktoś chciałby także odwiedzić krzykosiaki - proszę o kontakt - wspólnie pomyślimy nad transportem i innymi sprawami.
5. Na konto fundacji wpłynęło 50zł od Rysia na ogłoszenia dla krzykosiaków - w weekend zredaguję, znajdę bazarek ogłoszeniowy i wystawię - Rysiu: Buziak:)

Posted

Justyna Ty sie tylko pakuj i przyjeżdżaj u mnie noclegi masz zarezerwowane :)

Krzysiek wpadł na pomysł ,zebyśmy poczekali z łapanką tego psiaka z Lubońka az spadnie śnieg,liczy na to że beda widoczne ślady...więc moze akurat i Ty sie załapiesz na akcję :)

Posted

wiosennie, to lepiej dla psiakow..... nie marzna przynajmniej.....
choc trzeba myslec nad tym jak im umozliwic wybieg, choc raz na dzien,,,, kosci rozruszac etc...

Posted

A któryś z tych psów, co już wszystko przy nich zrobione (sterylka, szczepienia itp.) nie da się wypuścić na teren? Słomka dobrze dogaduje się z ekipą Kazana, mogłaby do nich dołączyć.

Ma ktoś jakieś wieści na temat Boniego? Jak się ma w Kole? Jakie postępy robi?

Posted

Dzisiaj rozmawiałam ze Zbyszkiem...część psów jest juz wypuszczona,niektóre wracaja do boksu a niektóre nie :)

O Binim rozmawiałam z Krzeskiem ,ale to jakis czas temu i wszystko było ok,ale najświeższych wiadomości nie mam...

Za to Karmel i Lacky nie robia żadnych postępów...Mopsik spi w łóżku z nasza koleżanka,chodzi za nia krok w krok ...Psotka sie ostała w ds i tam jest wszystko w porządku,ale to podobno była miłośc od pierwszego spojrzenia :)