Pola17 Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 słuchajcie potrzebny bendzie dt dla figuni farma ma zostac zamknięta justyna napisze ci wiencej na pv :(( Ja bym z chęcią ja zabrała ale mam juz umówione ze biore 3 psy do siebie :( a wiec wiencej nie wcisnę Quote
Justyna Klimek Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 [quote name='kaja69']Zaproszenie super :) dzięki bardzo :)[/QUOTE] Komu jeszcze zaproszenie? Poproszę o adresy mailowe :) Quote
kaja69 Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Zbyszek wytrwale lonżuje psiaki,ale sam potrzebuje szkolenia w tej dziedzinie :) Jagoda cała nadzieja w Tobie...podczas tego pobytu dojdzie Ci jeszcze Zbyszek do przeszkolenia :) Quote
Drzagodha Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 kaja69 napisał(a):Zbyszek wytrwale lonżuje psiaki,ale sam potrzebuje szkolenia w tej dziedzinie :) Jagoda cała nadzieja w Tobie...podczas tego pobytu dojdzie Ci jeszcze Zbyszek do przeszkolenia :) Tylko ja nie wiem, kiedy przyjadę, będzie to chyba dopiero na weekend... Latam jak głupia od rana do wieczora załatwiając wszystko na imprezę, bo przed wyjazdem muszę mieć dopięte wszystko na ostatni guzik. Także z miejsca przepraszam za nie odbieranie telefonów, ale naprawdę nie mam czasu na pogaduchy jeśli chcę przyjechać... Quote
kaja69 Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Oki,ja nie dzwoniłam:) uwijaj się kochana :) Quote
Drzagodha Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Ale Zbyszek dzwonił, a wiem, że podczytuje, to się tłumaczę od razu ;) Naprawdę nie mam czasu, śniadanie zjadłam dziś o godzinie 13 dopiero, a na nogach byłam od 8... Quote
Justyna Klimek Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 Drzagodha napisał(a):Ale Zbyszek dzwonił, a wiem, że podczytuje, to się tłumaczę od razu ;) Naprawdę nie mam czasu, śniadanie zjadłam dziś o godzinie 13 dopiero, a na nogach byłam od 8... Tak myślałam:) Rozmawiałam ze Zbyszkiem, rozumie, że masz zawrót glowy teraz. Wrzucam Ci problem na tył Twojej glowy: szukamy pomysłu na socjalizację, a nie resocjalizację, dorosłych psów. Krzykosianie nigdy nie byli zsocjalizowani. Potrzebujemy metody na działanie wobec dorosłych psów nigdy wcześniej nie socjalizowanych. Jeśli ktoś z obecnych na wątku ma pomysł: niech mówi! Burza mózgów często się sprawdza:) Quote
Justyna Klimek Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 Pola17 napisał(a):słuchajcie potrzebny bendzie dt dla figuni farma ma zostac zamknięta justyna napisze ci wiencej na pv :(( Ja bym z chęcią ja zabrała ale mam juz umówione ze biore 3 psy do siebie :( a wiec wiencej nie wcisnę Sylwio, czekam na pw. Quote
Drzagodha Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Justyna Klimek napisał(a): Wrzucam Ci problem na tył Twojej glowy: szukamy pomysłu na socjalizację, a nie resocjalizację, dorosłych psów. Krzykosianie nigdy nie byli zsocjalizowani. Potrzebujemy metody na działanie wobec dorosłych psów nigdy wcześniej nie socjalizowanych. Michele Minunno na którego seminarium byłam pracuje właśnie z takimi psami, które nigdy nie były zsocjalizowane. Rezultaty ma naprawdę super, ale praca nad jednym psem zajmuje mu ok. roku przynajmniej... Quote
Justyna Klimek Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 Jutro upływa termin rozliczenia za sterylki w Krzykosach. Do tej pory przelałam wetkom 1500zł. Jutro powinnam przelać 1400zł. Na koncie mam 400zł... Jeśli ktoś ma "wolne" fundusze, niech się nie waha! Zostaną spożytkowane na dobry cel!:) Quote
Justyna Klimek Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 Drzagodha napisał(a):Michele Minunno na którego seminarium byłam pracuje właśnie z takimi psami, które nigdy nie były zsocjalizowane. Rezultaty ma naprawdę super, ale praca nad jednym psem zajmuje mu ok. roku przynajmniej... No właśnie. Potrzebna nam recepta! Niech by i rok trwać miała praca z psem. Czy znasz jakieś książki lub opracowania tego pana? Quote
Drzagodha Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Justyna Klimek napisał(a):Czy znasz jakieś książki lub opracowania tego pana? Obawiam się, że żadnych nie napisał :eviltong: Służę wiedzą na zlocie ;) Będę wcześniej, to przetestuję, czy się sprawdza :evil_lol: Quote
kaja69 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Ostatnio rozmawiałam ze Zbyszkiem,że psiaki wg mnie potrzebuja miesięcy pracy,żeby sie zsocjalizowały...normalnie wróżka jestem :) Jagoda ,to ja tez zapisuje sie na szkolenie u Ciebie jak będziesz w Krzykosach :) Quote
Kava Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 kaja69 napisał(a):Ostatnio rozmawiałam ze Zbyszkiem,że psiaki wg mnie potrzebuja miesięcy pracy,żeby sie zsocjalizowały...normalnie wróżka jestem :) Jagoda ,to ja tez zapisuje sie na szkolenie u Ciebie jak będziesz w Krzykosach :) to doskonaly pomysl z tym szkoleniem, i ja sie przylaczam... takie wiadomosci sa bezcenne i bedziemy mogly je jeszcze w duzo innych okazjach wykorzystywac.... Jagoda, ty bralas tez udzial w szkoleniu u Kirsten z Danii, mysle ze od ciebie mozemy sie bardzo duzo nauczyc.... narazie ide segregowac rzeczy na bazarki, i inne oraz kurowac grype, ktora mnie dzis w nocy dopadla.... pluca chce wyrwac... Quote
savahna Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Ja w kwestii ogloszeñ.(sorry, ale wlasnie mi polskie znaki zzarlo) Biore sie za Diane. Powiem tak: u nas jest maaaasakra, nie wyrabiam, nie ogarniam, nie daje rady... W krotkim czasie schron ktory teoretycznie jest nieczynny musial przyjac 40 szczeniakow....A to pewnie dopiero poczatek wysypu....:shake: Szczeniaki znajdywane w kartonach, podrzucane pod schronisko....Oprocz tego mnostwo psow w schronie, po hotelikach...zgarniane przez dogomaniaczki....Osob oglaszajacych jak na lekarstwo....:roll: Postaram sie jakos stopniowo robic Wasze psiaki, ale jakby byla mozliwosc,zeby te do adopcji umiescic w jednym konkretnym poscie z info i fotami to znacznie ulatwiloby mi prace.... Sprobuje chociaz jednego psiaka tygodniowo od Was oglaszac, mam nadzieje ,ze jakos sie uda. Zobacze czy znajde namiary do ogloszen, jak nie to...wybacz Kaja ale dam na razie na Ciebie.... Bo jak teraz tego psiaka nie zrobie to nie wiem kiedy.....:shake: Jaki ewentualnie do ogloszen po Dianie? Robié na Kujawsko-pomorskie na razie..... http://kujawsko-pomorskie.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Diana-cudowna-sterylizowana-suczka-szuka-domu-W0QQAdIdZ323349002 Edit: Poszło....dwadziescia serwisów. Kaja, może cos do potwierdzeń poprzychodzić..... Quote
Drzagodha Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Kava napisał(a):oraz kurowac grype, ktora mnie dzis w nocy dopadla.... pluca chce wyrwac... Ja ostatnio jak chorowałam, leczyłam się psim synuloxem :evil_lol: Pomogło :diabloti: Quote
kaja69 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 [quote name='savahna']Ja w kwestii ogloszeñ.(sorry, ale wlasnie mi polskie znaki zzarlo) Biore sie za Diane. Powiem tak: u nas jest maaaasakra, nie wyrabiam, nie ogarniam, nie daje rady... W krotkim czasie schron ktory teoretycznie jest nieczynny musial przyjac 40 szczeniakow....A to pewnie dopiero poczatek wysypu....:shake: Szczeniaki znajdywane w kartonach, podrzucane pod schronisko....Oprocz tego mnostwo psow w schronie, po hotelikach...zgarniane przez dogomaniaczki....Osob oglaszajacych jak na lekarstwo....:roll: Postaram sie jakos stopniowo robic Wasze psiaki, ale jakby byla mozliwosc,zeby te do adopcji umiescic w jednym konkretnym poscie z info i fotami to znacznie ulatwiloby mi prace.... Sprobuje chociaz jednego psiaka tygodniowo od Was oglaszac, mam nadzieje ,ze jakos sie uda. Zobacze czy znajde namiary do ogloszen, jak nie to...wybacz Kaja ale dam na razie na Ciebie.... Bo jak teraz tego psiaka nie zrobie to nie wiem kiedy.....:shake: Jaki ewentualnie do ogloszen po Dianie? Robié na Kujawsko-pomorskie na razie..... http://kujawsko-pomorskie.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Diana-cudowna-sterylizowana-suczka-szuka-domu-W0QQAdIdZ323349002 Edit: Poszło....dwadziescia serwisów. Kaja, może cos do potwierdzeń poprzychodzić..... Juz poprzychodziły i aktywowałam linki :) Bardzo wielkie dziekujemy Savahna :loveu: Quote
Agata69 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Potrezbna buda dla psa wiejskiego, cały czas na łancuchu i bez budy nawet w mrozy. Moze macie cos na zbyciu? http://www.dogomania.pl/threads/216325-Uwaga!-Pies-w-rzeczywistej-potrzebie.-Prosze-o-pomoc-przed-zimą.?p=17837351#post17837351 Justyna, czy ta faktura do ciebie dotarła? Trochę nie ogarniam. Dawno nie widziałam krzykoskich psów, ale uwazam, ze Diana nadal nie nadaje się do adopcji. Skończy sie tak jak w przypadku rafa, Bajtusi i kotów. Ale moze się mylę. Quote
savahna Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Zagineła szara wilczyca!!!! http://www.dogomania.pl/threads/214858-ZAGINE%C5%81A!!!-Szara-wilczyca-bardzo-wa%C5%BCne-przeczytaj. Natknęłam się to wkleję..... Quote
Justyna Klimek Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 [quote name='Agata69']Potrezbna buda dla psa wiejskiego, cały czas na łancuchu i bez budy nawet w mrozy. Moze macie cos na zbyciu? http://www.dogomania.pl/threads/216325-Uwaga!-Pies-w-rzeczywistej-potrzebie.-Prosze-o-pomoc-przed-zimą.?p=17837351#post17837351 Justyna, czy ta faktura do ciebie dotarła? Trochę nie ogarniam. Dawno nie widziałam krzykoskich psów, ale uwazam, ze Diana nadal nie nadaje się do adopcji. Skończy sie tak jak w przypadku rafa, Bajtusi i kotów. Ale moze się mylę. Agata, wszystko zależy od tego, gdzie pies jest i czy może ktoś do nas (Rokitno) podjechać po budę. Mamy ze dwie budy do oddania na okoliczność biednych psów biednych gospodarzy. Faktura dotarła - zapłacona :) Co do adopcji Diany, Perełki, Bohuna, Bajki uważam, że jesteśmy bogatsi w doświadczenia. Nieudane adopcje zakończyły się niepowodzeniem przede wszystkim z winy adoptujących - dostali konkretne i dokładne zalecenia, wiedzieli z jakimi zwierzętami mają do czynienia... Jasne, zawsze można stwierdzić, że oddaliśmy zwierzęta w niewłaściwe ręce lub, że nie były gotowe... Myślę jednak, że należy ludzi obdarzać pewną dozą zaufania i liczyć się z tym, że coś może się nie udać. Oba psy i oba koty przepadły, niestety, bez wieści... to nauczyło mnie jeszcze większej staranności w doborze przyszłych domów. Osobiście uważam, że każdy z krzykoskich psów nadaje się do adopcji. Nasza praca w tej dziedzinie, pomijając bezpośrednią pracę z psami, ma polegać na znalezieniu dla nich właściwego człowieka :) Quote
Justyna Klimek Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Savahna, dzięki za ogłoszenia:) Kolejno można ogłaszać Perełkę, Bajkę, Bohuna. Podaj mi swój adres mailowy, to prześlę wszystko, co potrzebne do ogłoszeń. Quote
Justyna Klimek Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Kava napisał(a):to doskonaly pomysl z tym szkoleniem, i ja sie przylaczam... takie wiadomosci sa bezcenne i bedziemy mogly je jeszcze w duzo innych okazjach wykorzystywac.... Jagoda, ty bralas tez udzial w szkoleniu u Kirsten z Danii, mysle ze od ciebie mozemy sie bardzo duzo nauczyc.... narazie ide segregowac rzeczy na bazarki, i inne oraz kurowac grype, ktora mnie dzis w nocy dopadla.... pluca chce wyrwac... To znaczy, że należy dopisać w programie zlotu szkolenie w zakresie postępowania z dzikimi psiakami. Super!!!:) Quote
Kava Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Justyna Klimek napisał(a):To znaczy, że należy dopisać w programie zlotu szkolenie w zakresie postępowania z dzikimi psiakami. Super!!!:) i to mysle calkiem serio, jak zreszta juz od dluzszego czasu przemysliwalam nad tym... wlasnie szykuje sie jakby duplikat Krzykosow pod Kluczborkiem.... info swieze od dzis... no ale to juz inna bajka... Quote
Justyna Klimek Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 [quote name='Kava']i to mysle calkiem serio, jak zreszta juz od dluzszego czasu przemysliwalam nad tym... wlasnie szykuje sie jakby duplikat Krzykosow pod Kluczborkiem.... info swieze od dzis... no ale to juz inna bajka... ehh... o tych innych bajkach to sobie pogadamy przy ogniu i tańcach! trzeba na nie jakąś receptę wyszeptać, bo inaczej w tym życiu się nie wyrobimy... Quote
Justyna Klimek Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Ostatnie podnoszenie przed gorącą kąpielą , w sumie i tak niepotrzebną, bo nagrzałam w domu do 16 st. C... i spokojnie można iść spać I ostatnie dzisiaj przypomnienie o sabacie 28-30 października: Quote
Recommended Posts