Karolina_i_dogi Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Śledzę wątek od początku i jestem w kontakcie z Justyną. Słuchajcie, jaką diagnozę ma postawioną Bohun? Jaki zabieg ma mieć wykonany? Jakie są szanse, że po zabiegu nie będzie kulał? Co z ewentualną rechabilitacją po zabiegu? Może lepiej gdyby zabieg był wykonany po przeprowadzce do nowego domu? Miałby wtedy lepsze warunki do rekonwalescencji. PS. WSPANIAŁA ROBOTA!!!! Quote
Kava Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 potrzebna rownie pilnie jest kasa na sterylizacje pozostalej jedenastki i moim zdaniem nalezaloby sie glownie teraz na tym skoncentrowac aby je w koncu wylapac zanim zaczna sie dalej rozmnazac.... Bohun moglby jeszcze troche poczekac... tez uwazam , ze nie sa tam najlepsze warunki do rekonwalescencji... Quote
Guest Ryniu123 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Amputacja główki stawu biodrowego lewego, pies ma zerwane więzadło - niestety tu inna operacja nie pomoże - taka decyzja weterynarza po RTG. Aktualnie pies cierpi, piszczy. Boli go bardzo bo nawet uspany przy próbie umieszczenia głowki stawu w panewce piszczał. Na mój gust im dłużej tak będzie chodzić, tym mniejsze szanse będą na leczenie. Quote
Guest Ryniu123 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Niestety nie mam pojęcia jak miałaby wyglądać rehabilitacja :( Quote
Justyna Klimek Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Uważam, że Bohun jest bardzo ważny, ale obecnie zwyczajnie nie mamy kasy na jego operację. 300zł=3 sterylki - a to jest zdecydowanie priorytetem. Poza tym jest to także mój argument do rozmów ze Zbyszkiem - Bohun zostanie zoperowany zaraz po 11 kastracjach. Od mojego powrotu z Krzykosów minęło 9 dni i nadal żaden pies nie został złapany... Quote
Justyna Klimek Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Oficjalne podsumowanie finansów na dzień 22 sierpnia 2011: Na psy z Krzykosów pod Kłodawą zebraliśmy 5300zł Lista wpłat: lp kto skąd kiedy kwota 1. Marzena B. Opole 11.07. 50zł 2. Zenona J. Poznań 11.07. 900zł 3. Maria M. Poznań 11.07. 1500zł 4. Aleksandra L. Warszawa 11.07. 300zł 5. Steven H. Peterborugh 11.07. 10zł 6. Ewa N. Chełmża 12.07. 200zł 7. Beata K. Gliwice 12.07. 15zł 8. Wojciech Ś. Barlinek 12.07. 50zł 9. Krzysztof Z. Warszawa 13.07. 5zł 10.Labradory info Włocławek 15.07. 180zł 11. Marta T.-F. Warszawa 17.07. 100zł 12.Sylwia Z. Dąbrowa 20.07. 20zł 13. Ewa L.-S. 20.07. 50zł 14.Justyna S. Zabrze 20.07. 50zł 15. Leyla Warszawa 21.07. 500zł 16.Katarzyna K. Pełczyce 29.07. 20zł 17. Daria F. 04.08. 50zł 18.Ania i Paweł Włocławek 10.08. 100zł 19. Maria M. Poznań 18.08. 1000zł 20. Ewa N. Chełmża 22.08. 200zł Wielkie dzięki wszystkim, którzy do tej pory wsparli Krzykoskie psy!!! Dotychczasowe wydatki: - 1686zł - 8 sterylizacji we Włocławku - 320zł - wizyta ze szczeniakami i kociętami u weterynarza we Włocławku + zapas preparatu na odpchlenie - 75zł - zakup medykamentów dla szczeniaków u weterynarza w Kłodawie - 50zł - zakup karmy dla szczeniaków i kociąt - 260zł - koszt mojego paliwa na podróż tam i z powrotem + poruszanie się na miejscu i rozwożenie zwierzaków po domach - 3200zł – koszt akcji kastracji na miejscu - 836zł - sterylki, szczepionki dla szczeniaków i RTG Bohuna we Włocławku SUMA WYDATKÓW UDOKUMENTOWANYCH = 6427zł Na wszystko mam faktury, które zeskanuję i opublikuję. Quote
Pola17 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Hey chyba Raf pojedzie DO NOWEGO DOMKU dom sprawdzony prze zemnie pies bendzie spał domu i biegał po ogrodzie Quote
Justyna Klimek Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Huraaa! Raf to naprawdę świetny pies. Quote
Pola17 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 czy ma ktos możliwość przywiezienia pieska do nowego domu ? szamotuły woj wlkp Quote
Kava Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Pola17 napisał(a):Hey chyba Raf pojedzie DO NOWEGO DOMKU dom sprawdzony prze zemnie pies bendzie spał domu i biegał po ogrodzie O rany, ale genialnie.... Justyna ma racje, Raf jest nadzwyczajnym pieskiem .....kto go "dostanie" moze sie uwazac za szczesciarza.... kiedy, jak, i dokad? pare szczegolikow please.... Quote
Justyna Klimek Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Pola17 napisał(a):czy ma ktos możliwość przywiezienia pieska do nowego domu ? szamotuły woj wlkp zadzwonię do znajomej, która będzie jechała w piątek pod wieczór w moim kierunku. Czy byłaby możliwość przejęcia Rafa na trasie - w Poznaniu na przykład albo w Baranowie? Quote
Pola17 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 dostanie go małżeństwo z 2 dzieci ale posiadanie zwierząt nie jest im obce widać ze dzieci choc małe to z zwierzakami delikatnie sie zajmowały maja świnkę i papuge oraz rybki rozmawialismy o nowym członku rodziny ok 2 godz i nie moglismy przestać rozmawiać są zachwyceni psiakiem psa moge odebrac tylko z szamotuł jestem nie mobilna a mam boi sie wyjazdów na poznań Kava napisał(a):O rany, ale genialnie.... Justyna ma racje, Raf jest nadzwyczajnym pieskiem .....kto go "dostanie" moze sie uwazac za szczesciarza.... kiedy, jak, i dokad? pare szczegolikow please.... Quote
Pola17 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 piesek w kazdej chwili moze przyjechać dla nich nie ma problemu zawsze jest ktoś w domu Quote
Justyna Klimek Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Sylwia, jeśli to już pewne, to dzwonię do Zbyszka i niech kombinuje transport Quote
Pola17 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 ok :)dom na 100% Justyna Klimek napisał(a):Sylwia, jeśli to już pewne, to dzwonię do Zbyszka i niech kombinuje transport Quote
Pola17 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Pola17 napisał(a):ok :)dom na 100% na pv dałam ci e-mail pani che psa nie mam do niej siły wiec przekazuje tobie kontakt do niej Quote
Pola17 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 cos słyszałam ze pani ela miała wpaść do was moze by wtedy zabrac psa >?yy zagadaj z nia prosze Quote
Justyna Klimek Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 ale gdzie do nas? do Rokitna czy do Krzykosów? Raf już ma załatwiony transport. W piątek pod wieczór dobra dusza przywiezie go do szamotuł (ów?). Skontaktuję Was ze sobą. Quote
Pola17 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 ok daj jej mój numer psa wydaje na umowę adopcyjna :) Sos dla zwierząt wiem ze palnuje do was wpasc p Ela a ja pewnie jak rzep przywlekę sie z nia w odwiedziny i pomóc Quote
Pola17 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 heh super piesek wkoncu u siebie bendzie a historia zabawna witam chciał bym huska zaadoptować itp witam oczywiscie mamy kilka psów do adopcji czy mozemy sie spod kac w celu sprawdzenia domku oczywiście po przybyciu oj dla huskiej ten płot to min5 jak przeskoczy to możne jakiegoś innego psa tak oczywiście myślałam o was i udało sie cały czas myślę o was i nie tylko Quote
Justyna Klimek Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Strasznie Ci dziękuję! Dobra robota, cwaniaku :) Quote
Pola17 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 oj tam :) mam nadzieje ze niedługo sie spodkamy :) poprosze o kilka zdj rafa jeszcze dla nowej rodzinki Justyna Klimek napisał(a):Strasznie Ci dziękuję! Dobra robota, cwaniaku :) Quote
Justyna Klimek Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Już wysłałam na mail, który mi dziś podałaś przez telefon... Quote
Agata69 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Przepraszam, byłam poza netem, właśnie wróciłam i posyaram się nadrobic zaległości. Ryniu123 napisał(a):Kochani, dzwonił Zbyszek i powiedział, że Bohun dalej kuleje. Na środę umówiona jest operacja, można ją wykonać, ale potrzeba jest 300 zł - tyle zaśpiewał weterynarz (ten co robił we Włocławku sterylki). Chłopak cierpi, w tym stanie nie nadaje do adopcji. Czy jesteśmy w stanie pomóc finansowo? Ja mogę dać od siebie 100 zł. Więcej nie dam rady :( A ile daje Zbyszek? Warto zeby i on zaczął wydawać pieniadze na swoje "wyprodukowane" psy. Przepraszam za tę złośliwośc, ale jak czytam, ze przez 9 dni nie złąpał żadnego psa, a szykuje operację Bohuna za nasze pieniadze to mnie szlag trafia. Ludzie drodzy, jeżeli on nie wyłapie i nie dowiezie na sterylki 11 psów, to za kilka miesięcy ciężka praca Justyny i ciężkie pieniadze, które wydalismy na psy Pana Bankruta, pójda na marne. Za kilka miesięcy w Lubońku nie bedzie 11 psów tylko kilkadziesiąt. O operacji Bohuna Zbyszek nawijał juz w dniu wyjazdu Justyny. Ja się na to absolutnie nie zgadzam. najpierw wszystkie psy zostana wysterylizowane, potem, ewentualnie, Bohun. Zreszta Bohun i jego problem ze stawem to tez wina Zbyszka. Pies zwichnał staw biodrowy, takie rzeczy naprawia się do 3 dni, potem jest juz za późno, mięśnie się kurcza nieodwracalnie, ścięgna. pies bedzie juz kaleką. Operacja tylko pozbawi go bólu przy chodzeniu. Zbyszek nie zareagował na czas, przywiózł psa po 2 tygodniach od zwichniecia i to tylko przy okazji sterylek. Moje stanowisko jest takie: najpierw dokończy dzieło Justyny, potem mozemy mysleć o innych luksusach.... Ryniu, mam wrazenie ze pan Z. troche cię urabia. Juz przestał dzwonić do mnie i do kasi G., zna nasze stanowiska i wie ze juz nic nie ugra. Jesteśmy twarde podłe baby. Quote
Recommended Posts