elaja Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Zadzwonił wczoraj do mnie pan z informacją , że przybłąkała się do niego terierowata sunia , niestety przez telefon trudno był ustalić rasę , dzisiaj dostałam zdjęcia i okazuje się ,że to welsh terrier ( mam nadzieję ,że się nie mylę ale na airedale za mała , a lakelandy są rzadkością ). Jeśli nie znajdzie się właściciel to będzie dla niej szukał nowego domu , a nie mając w tym żadnego doświadczenia sunia może źle trafić - nie wyłączając pseudo. Ja z racji odległości ( około 60 km) niewiele poza kontaktem telefonicznym mogę pomóc.... Bardzo proszę o pomoc kogoś z okolicy - tel do osoby , która zaopiekowała się sunią to 608 049 398 " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
elaja Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
rita60 Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Czy ktoś sprawdzał czy ma tatuaż,wyglada na zadbaną:roll:wrzucę ja na terierkowe forum,może ktoś skojarzy małą. Quote
elaja Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 Wczoraj jeszcze w trakcie rozmowy tel. pan szukał tatuażu zgodnie z moimi instrukcjami - niestety nie ma , bo raczej trudno by było nie znaleźć ..... Obiecał ,że dzisiaj po pracy około 18-tej zabierze małą do weta aby sprawdzić czy ma czip i określić wiek - wygląda na młodziutką psinę , zęby ma białe . Z uwagi na bliskość Puszczy Niepołomickiej ( około 1,5 km) mogła komuś uciec na spacerze ,jeszcze dzisiaj mają rozwiesić ogłoszenia po całych Niepołomicach . Sunia jest zadbana , widać ,że niedawno była u fryzjera. Trochę pana postraszyłam pseudo i teraz się martwi czy potrafi rozpoznać właściciela , o ile oczywiście się znajdzie. Quote
abero Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 A zgłosił ten pan znalezienie do krakowskiego schroniska? Jeśli zginęła komuś, to mogą jej szukać po okolicznych azylach. Quote
rita60 Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 elaja może też była wykorzystywana jako pies polujący:roll: Quote
elaja Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 Nie zgłaszał na pewno , natomiast przed chwilą miałam informację , że sunia ma jednak tatuaż - tyle ,że nieczytelny . Pan dzisiaj niestety nie zdążył do lecznicy przed zamknięciem i dopiero jutro sprawdzi czy jest czip . To chyba dobrzy ludzie - chcą pomóc temu psu ale są trochę bezradni i nie mają pojęcia do kogo się zwrócić i co zrobić . Dodatkowym problemem jest ich własny owczarek , który innych psów nie toleruje . Sprawdzałam na kilku portalach ale nikt takiego psa nie szuka..... Quote
elaja Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 [quote name='rita60']elaja może też była wykorzystywana jako pies polujący:roll:[/QUOTE] Wiem ,że poluje na krety - pan się skarżył na przekopany trawnik:evil_lol: [quote name='rita60']Ja też sprawdzałam:roll:[/QUOTE] dzięki - cały czas mamy nadzieję , że jednak komuś zginęła i ktoś ją szuka ...tyle ,że rodowodowe psy też mogą mieć bezdusznych wlaścicieli:shake: Quote
elaja Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 Jutro spróbuję też zasięgnąć jakiejś informacji w krakowskim oddziale ZK , sunia zrobiona jest na bóstwo - może była wystawiana na międzynarodówce w Krakowie......sprawdzę jeszcze w katalogu czy były jakieś welshe .. Quote
rita60 Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Ja też sie rozejrzę.....dziwne,ze ma kopiowany ogonek,od lat już sie tego nie robi,a piszesz,ze wyglada na młodą:roll: Quote
elaja Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 Jest hodowla w Niepołomicach , suka była wystawiana w klasie młodzieży - wysłałam panu namiary .....może to będzie jakiś trop . Quote
rita60 Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 [quote name='elaja']Jest hodowla w Niepołomicach , suka była wystawiana w klasie młodzieży - wysłałam panu namiary .....może to będzie jakiś trop .[/QUOTE] Masz PW........;) Quote
elaja Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 [quote name='rita60']Masz PW........;)[/QUOTE] Dzięki za zdjęcie , ja miałam tylko opis w katalogu - oba psy mają kopiowane ogony i może ta zguba pochodzi z tej samej niepołomickiej hodowli - o ile nie okaże się sunią ze zdjęcia . To byłaby najlepsza opcja . Quote
elaja Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 Sunia szczęśliwie wróciła do domu - to była właśnie ta welsh terrierka z wystawy ! Rita60 bardzo dziękuję za współpracę , poszłyśmy obie dobrym tropem. Quote
rita60 Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='elaja']Sunia szczęśliwie wróciła do domu - to była właśnie ta welsh terrierka z wystawy ! Rita60 bardzo dziękuję za współpracę , poszłyśmy obie dobrym tropem.[/QUOTE] Ciesze sie bardzo...mamy dobre nosy,to pewnie skutek przebywania z psami:evil_lol: Quote
Recommended Posts