Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zadzwonił wczoraj do mnie pan z informacją , że przybłąkała się do niego terierowata sunia , niestety przez telefon trudno był ustalić rasę , dzisiaj dostałam zdjęcia i okazuje się ,że to welsh terrier ( mam nadzieję ,że się nie mylę ale na airedale za mała , a lakelandy są rzadkością ). Jeśli nie znajdzie się właściciel to będzie dla niej szukał nowego domu , a nie mając w tym żadnego doświadczenia sunia może źle trafić - nie wyłączając pseudo.
Ja z racji odległości ( około 60 km) niewiele poza kontaktem telefonicznym mogę pomóc....
Bardzo proszę o pomoc kogoś z okolicy - tel do osoby , która zaopiekowała się sunią to 608 049 398

" class="ipsImage" alt="">

Posted

Wczoraj jeszcze w trakcie rozmowy tel. pan szukał tatuażu zgodnie z moimi instrukcjami - niestety nie ma , bo raczej trudno by było nie znaleźć ..... Obiecał ,że dzisiaj po pracy około 18-tej zabierze małą do weta aby sprawdzić czy ma czip i określić wiek - wygląda na młodziutką psinę , zęby ma białe . Z uwagi na bliskość Puszczy Niepołomickiej ( około 1,5 km) mogła komuś uciec na spacerze ,jeszcze dzisiaj mają rozwiesić ogłoszenia po całych Niepołomicach . Sunia jest zadbana , widać ,że niedawno była u fryzjera. Trochę pana postraszyłam pseudo i teraz się martwi czy potrafi rozpoznać właściciela , o ile oczywiście się znajdzie.

Posted

Nie zgłaszał na pewno , natomiast przed chwilą miałam informację , że sunia ma jednak tatuaż - tyle ,że nieczytelny . Pan dzisiaj niestety nie zdążył do lecznicy przed zamknięciem i dopiero jutro sprawdzi czy jest czip . To chyba dobrzy ludzie - chcą pomóc temu psu ale są trochę bezradni i nie mają pojęcia do kogo się zwrócić i co zrobić . Dodatkowym problemem jest ich własny owczarek , który innych psów nie toleruje . Sprawdzałam na kilku portalach ale nikt takiego psa nie szuka.....

Posted

[quote name='rita60']elaja może też była wykorzystywana jako pies polujący:roll:[/QUOTE]
Wiem ,że poluje na krety - pan się skarżył na przekopany trawnik:evil_lol:

[quote name='rita60']Ja też sprawdzałam:roll:[/QUOTE]
dzięki - cały czas mamy nadzieję , że jednak komuś zginęła i ktoś ją szuka ...tyle ,że rodowodowe psy też mogą mieć bezdusznych wlaścicieli:shake:

Posted

Jutro spróbuję też zasięgnąć jakiejś informacji w krakowskim oddziale ZK , sunia zrobiona jest na bóstwo - może była wystawiana na międzynarodówce w Krakowie......sprawdzę jeszcze w katalogu czy były jakieś welshe ..

Posted

Jest hodowla w Niepołomicach , suka była wystawiana w klasie młodzieży - wysłałam panu namiary .....może to będzie jakiś trop .

Posted

[quote name='elaja']Jest hodowla w Niepołomicach , suka była wystawiana w klasie młodzieży - wysłałam panu namiary .....może to będzie jakiś trop .[/QUOTE]
Masz PW........;)

Posted

[quote name='rita60']Masz PW........;)[/QUOTE]
Dzięki za zdjęcie , ja miałam tylko opis w katalogu - oba psy mają kopiowane ogony i może ta zguba pochodzi z tej samej niepołomickiej hodowli - o ile nie okaże się sunią ze zdjęcia . To byłaby najlepsza opcja .

Posted

Sunia szczęśliwie wróciła do domu - to była właśnie ta welsh terrierka z wystawy ! Rita60 bardzo dziękuję za współpracę , poszłyśmy obie dobrym tropem.

Posted

[quote name='elaja']Sunia szczęśliwie wróciła do domu - to była właśnie ta welsh terrierka z wystawy ! Rita60 bardzo dziękuję za współpracę , poszłyśmy obie dobrym tropem.[/QUOTE]
Ciesze sie bardzo...mamy dobre nosy,to pewnie skutek przebywania z psami:evil_lol: