Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w poniedzialek Mirek bedzie w dzienniku Zachodnim.
koszt to 12zl. zaplacone juz.

z bazarku apaszkowego :
http://www.dogomania.pl/threads/216100-Apaszki-rozliczam
uzbietralo sie 51,50zl. to jest do podzialu z Rufim. ile dla Mirka? bo poki co rufi ma kase. jest jeszcze 1 bazar dla nich obu, to moze ten dla Mirka, a tamten z mniejszym dochodem dla Rufiego?

albo napisze podsumowanie bazarkow:
bazar apaszki dochod ok.50zl
bazar dziecinny dochod 27zl
bazar ciuszkowy Satriny 27zl - tylko na mirka
razem: okolo 100zl

to jest do podzialu dla Mirka i Rufiego. jak dzielimy? moze ogloszenie Mirka za 12zl w dzienniku, plus allegro wyzroznione za 18zl zrobimy? i gazeta inna za k 40zl? a reszta dla Rufiego?

ogloszenia platne, drozsze robilabym dopiero po Swietem Zmarlych. moze teraz ludzie nie rozgladaja sie za psami, przed swietami.?

allegro mozna teraz, bo to trwa 2 tyg. ale gazeta za 40zl robilabym w listopadzie, zreszta wczesniej i tak nie zdaze.

• Replies 905
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marta1990 napisał(a):
ja zaglądam codziennie . Z nadzieją ,że ktoś się zgłosi .

ja tez zagladam czesto, mniej czesto juz pisze.
Szkoda za na Mirkowe ogloszenia nie zagladają potencjalne DSy

Posted

tam Rufik ma taka ramke ze koles rozwiesza jego plakat na murze. Mi sie bardzo to podoba.
Moze Mirka z ta fotka jako główna i tekstem w stylu: Czemu mnie jeszcze nie znalazles? Bo tekst uważam, ze ma dobry

Posted

czekajmy chwilke, bo w pn w gazecie bedzie. dotad ta gazeta naszym psowm nigdy domku nie przyniosla, ale kiedys ten pierwszy szczesciarz musii byc.

choc, jak wiedze zaczely sie adopcje, moze warto teraz, skoro dlugi wekend?

kizi, bedzie jak chcesz to foto i ten tekst. tylko teraz, na juz, czy po wekendzie? Mirek mial ogloszenia tydzien,czy dwa tyg temu. w necie.

Posted

Mirek mial ogloszenia tydzien,czy dwa tyg temu. w necie

to one jeszcze aktualne. A z tego co widzę Miras miał setkę ogłoszeń w necie.
Teraz na długi weekend do gazety bym go nie dawała.Bo to teraz będzie rodzinne zasiadanie przy stole, ewentualnie przy kompie i oczywiście wizyty na cmentarz, nie sądzę, żeby nagle ktoś siadł przy gazecie i szukał psa. Ale może się mylę.

Posted

ale juz tam ustalone jest w gazecie, w redakcji, nie pomyslalam o tym, kurka... masz racje.
ale to sie terminy przesunely same, przez to ze Rufiego wstawili bez fotki. dlatego Mirek z czwartku wczorajszego spadl na poniedzialek.
rzeczywiscie, kto tam bedzie psa wtedy szukal... jak we wtorek bedzie bieg po cmentarzach. o ile nie wyjechali na dlugi wekend do rodziny...

Posted

no ale z drugiej strony nie ma co też tak analizować. W zimie mniej adopcji, bo to zimno, a z psami trzeba wychodzić na dwór a co dopiero jak pies jeszcze sika w domu, na wakacje jeszcze mniej, bo wyjeżdżają na urlopy - ja po jedną sunię pojechałam do hodowli pod koniec stycznia, drugą adoptowałam w lipcu. Dlatego wydaje mi się, że jak już pójdzie to ogłoszenie to dobrze. Ważne żeby oglaszać, ogłaszać i jeszcze raz ogłaszać.

Posted

mam jedno fajne foto Mirka, przez kraty, ale wrzuce za jkis tydzien dopiero, ze swojego kompa. do ogloszen nie wiem,czy sie nada.
a dzis Mrek sie prezentowal w Dzienniku Zachodnim za 12zl z duuuza fotka. no, ale telefon milczy :(

Posted

nasz Miruś dostal 30zl od Marta1990, po Rabusiu, co w ds. dziekujemy :)

edit, stawiam na wyroznione allegro dla Mirka. co wy na to? 19zl jakos.

z metro nie ma co walczyc, ani Rufi, ani Denis nie mieli zadnego telefonu. to Metro mnie zawiodlo mocno. 50zl i zero odzewu.
to moze gumtree wyroznione na wroclaw za 50zl?

bo Mirek ma teraz:

30zl od Rabusia
27zl z bazarku Satriny
50zl do podzialu z Rufim
i drugie 27 do podzialu z Rufim

Posted

Gumtree to fajny pomysł, zwłasza, że w dużych miastach (nie obrażając Wałbrzycha) ludzie tam często zaglądają. A Autogiełda-kiedyś była popularna. Z bazarku będzie koło 30 pln bo Sheena BB przelała więcej-jak jutro wyslę paczki to przelałabym kasę do Lucyny. Podasz nr konta na PW?

Posted

przeszlij lub przekaz osobiscie, jak bedziemy szly do Mirka razem kiedys, niedlugo mam nadzieje :) zaraz wysle nr konta, jesli chcesz w ten sposob.
autogielda juz chyba nie jest chodliwa, kiedys tam psy tez oglaszalam, ale teraz juz nie ma np ogloszenia za darmo, wiec dziewczyny, ktore sie ogoszeniami zajmuja juz tam psow nie wstawiaja. nie wiem wiec, jakby bylo ogloszenie platne. czy kupujacy gazete tez sie odzwyczaili, ze tam sa psy darmowe oglaszane. moze tylko ktos rasowe szczeniaki tam wstawia, na ktorych i tak zarobi.. nie wiem...

mialam tel o mirka, ale nieobiecujacy w ogole. krotki. pani ze swietochlowic. dzwonila z Dziennika Zachodniego. gwarą slaska mowila smeisznie :) stanelo na tym,ze jedzie jutro do schronu w chorzowie i jak zadnego nie wybierze to do mnie zadzwoni. pytala wciaz, za ile tego pieska sie chce pozbyc... jak mowilam, ze on na dolnym slasku, ale transport zorganizujemy, to juz pani sie wycofywala. nie dala sie przekonac chyba. mieszkanie, z tzem i synem, oraz psem 3letnim. albo pies 3letni, albo syn 3letni. nie zrozumialam jej dobrze. a glos miala starszy, niz 20-30latka. jakby co ma do mnie w wekend dzwonic. no nic, zobaczymy, co z tego wyjdzie.