Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 905
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie bedzie mial wyjscia, juz dopilnujemy :D

Mirek pojechal! a cieszyl sie niemozliwie!
jeszcze mielismy spacerek, bardzo ladnie szedl na smycyz, jednak cos pamieta z przeszlosci :)
zrobil koo, co znaczy, ze sa duze szanse na utrzymywanie czystosci w domku.
do auta wskoczyc przez chwile nie chcial, podszedl do mnie sie pozegnac, powiedziec- nie chce, boje sie, nie zostawiaj mnie. poglaskalam i pan go wsadzil.
juz jada ponad pol godz, niedlugo powinni byc we wrocku.

poszly papiery i takie rozwe koleczko, to ella zaloz mu jak najszybciej, w domu na obroze. oznakowanie, ze ma czipa.

mirek ma nieaktualne szczepienie na wscieklizne. wiec trzeba to w dt zalatwic.

Posted

Ta gumka różowa za miesiąc nie będzie miała śladu po napisie, bardzo szybko się wyciera.
Więc lepiej zrobić adresatkę w Kakadu (niezniszczalne) z informacją, że pies ma chipa.

Posted

Ja pitolę, ale się cieszę:multi:
Ela kocham Cię, normalnie z nieba mi spadłaś:evil_lol::loveu:
Lepiej nie mógł trafic, opieka, sklep z art. zoo, pancia, pancio, rower, chodzenie, ech super!

Jeśli chodzi o malutkie, chore kociaki, czy nie umiejące same jeść daj znać;)

Posted

super, co do kotkow :)))))

Dzwonilam do elli, Mirunio juz sobie pobiegal klusikiem przy rowerze, bardzo ladnie biegl, nie plątal sie, itp.
dostal jesc w sklepie
poszli do domu
podoba sie, ella zadowolona ;)

Mirek obszczekal futrzaki w sklepie zoo, stad obawa o kota w domu. ale bedzie dobrze, wg mnie :)

to wreszcie mirek kosci rozprostowal :P

Posted

[quote name='beataczl']cudownie !!! wspaniale wiesci !udalo sie wszystko!!! czekam na fotki z niecierpliwoscia :smile:[/QUOTE]

wlasnie wrzucilam, post wyzej

Posted

tak, chudzinka. nie dosc, ze taka budowa szczupla, to do tego kregoskup czuc przy glaskaniu i talia osy.
wysoki, w klebie w okolice kolana. zalezy, kto jaki wysoki. wyzszy, niz spaniel, cos moze, jak border collie. niewiele ich widzialam, wiec tylko tak na oko.
zawsze mam problem z ocena wzrostu u psow w schronie, zawsze sie tym spanielem kieruje :) bo jakie sa wielkosci psow miedzy spanielem, a onkiem, czy dalmatynczykiem? typowe, zeby kazdy zrozumial, gdy tlumacze w tel.
nie podaje w cm, bo to zbyt jednoznaczne i nie chce, by pozniej pretensje byly, ze jest wiekszy-mniejszy, niz sobie wyobrazano. ja po schronie z linijką nie latam. a slaba jestem w ocenie cm i kg na oko.

Posted

hej:) mirek leży na swojej poduszce wykąpany wyczesany. Kot najeżony. Ogólnie jestem w szoku, że jak na psa który od szczeniaka jest w schronisku to ładnie chodzi na smyczy rower super i zapamiętał już które drzwi. Z wanną to był problem ale szybko załapał, że prysznic to nie samo zło, dobrze, że była współlokatorka, która mi pomogła ( ale cały czas myślałam jak to dobrze, że ma szczepienia bo nawet jak dziabnie to nie będzie problemu a tu wchodzę na forum i taka niemiła niespodzianka!! Zwłaszcza, że wszystko miało być aktualne.Więc jeszcze dziś zabieram go do wet na szczepienie).Czy mam mu zrobić książeczkę czy w tej karcie zaznaczyć? Leży zamknięte oczy łapy wyciągnięte i łeb położony :) Jak taka przylepa z sercem na łapie nie znalazła jeszcze domu?? Niewiarygodne!

Posted

hehe no wlasnie :)

zobacz w te karte, ma wscieklizne z czerwca!!! az!!! pani w schro mowila, ze moze ma, ale wet nie zaznaczyl. tylko,ze w papierach on musi miec, wiec nawet, jak ma, to i tak trzeba powtorzyc, by wpis mial w ksiazeczce.
zakladajcie nowa ksiazeczke. nie w tej karcie pisac, nic.

odpoczywa, ale w gotowosci. taka pozycja.

za ruchliwy, duzo biega po kojcu, doskakuje, liźnie i juz biegnie dalej. dlatego. nawet raz ludzie po niego pojechali, ale wystraszyl isie, ze zbyt ruchliwy.

Posted

zbyt ruchliwy... ale z każdym się wita, do psów też w porządku. leży słodziak na poduszce zwinięty i śpi teraz :)od razu go odrobacze. rachunek wysłać mailem i podać konto?

Posted

i z każdym jak rozmawiam to mówię, że ze schroniska i że to dlatego taki chudy, żeby przypadkiem ktoś nie pomyślał, że to ja go tak zachudziłam. No i że do adopcji jest :) Myślałam, żeby mu taką bandamkę załatwić szukam domu albo coś w tym stylu

Posted

z tym szczepieniem na wscieklizne to nie panikujcie bo producent daje 24msczna gwarancje tyle, ze Pl legislacja wymaga inaczej.
Zaszczepic go bedzie trzeba na reszte, na parwo przede wszystkim.

A jakies foteczki z domu, z kotem?

Posted

[quote name='ellla']chcę go dziś tak czy siak zaszczepic i odwiedzic weta więc potrzebuje danych do faktur. Proszę wyślijcie mi je bo już za h będę u weta.[/QUOTE]
jakich danych.. a to na siebie nie mozesz wziac fakturki? albo sam paragon jakis..

Posted

juz rozmawialam z ella. faktury nie trzeba, tylk ozwykly paragon z kasy fiskalnej.

zaraz napisze sms, zeby czasem na parwo nie szczepili, kizi, bo przeciez mirek ma komplet wirusowek. robili juz 2 lata z rzedu przeciez. tylko wscieklizne przegapili, dobrze, ze nic gorszego sie nie zdazylo, nie przeoczono.

tak, badanie kalu przed odrobaczeniem. Jara 20zl za badanie w ludzkim labku? czy weterynaryjnym? pytam odnosnie mojego kota, bo ja tu 8zl place za badanie kalu w ludzkim labku i wynik niose do weta i za free mi ocenia. a raczej nie nosze, bo wychodzi u kota,ze robali brak.

Posted

w ludzkim wiem, bo mi pani tlumaczya ostatnio,ze sa rozne robaki u ludzi i rozne u zwierzat. oni moga badac tylko ludzkie.
ale wet mnie zawsze tam wysyla. jeszcze tego z nim nie konsultowalam, bo odpuscilam te badania.
wysylac do weterynaryjngo, poczta, zbierac iles dni... jakos nie mam weny.

Posted

aaa to lepiej. to jednak nie drogo, rob tam.
ja w ludzkim mam wyniki za pare godz jakos. ale to ogladaja ludzcy laboranci, ze sie tak wyraze :)
fajnie miec weta, co sam od razu patrzy ;///// zazdroszcze ;/