Jara Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Dajcie znać jak to wszystko poszło dalej :) i mam nadzieję, że DT będzie stale zdawał relacje :) Quote
kora78 Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 nie bedzie mial wyjscia, juz dopilnujemy :D Mirek pojechal! a cieszyl sie niemozliwie! jeszcze mielismy spacerek, bardzo ladnie szedl na smycyz, jednak cos pamieta z przeszlosci :) zrobil koo, co znaczy, ze sa duze szanse na utrzymywanie czystosci w domku. do auta wskoczyc przez chwile nie chcial, podszedl do mnie sie pozegnac, powiedziec- nie chce, boje sie, nie zostawiaj mnie. poglaskalam i pan go wsadzil. juz jada ponad pol godz, niedlugo powinni byc we wrocku. poszly papiery i takie rozwe koleczko, to ella zaloz mu jak najszybciej, w domu na obroze. oznakowanie, ze ma czipa. mirek ma nieaktualne szczepienie na wscieklizne. wiec trzeba to w dt zalatwic. Quote
Jara Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Ta gumka różowa za miesiąc nie będzie miała śladu po napisie, bardzo szybko się wyciera. Więc lepiej zrobić adresatkę w Kakadu (niezniszczalne) z informacją, że pies ma chipa. Quote
kora78 Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 teraz u nas daja takie plastikowe, plaskie koleczka. kiedys mielismy gumki. ella, moze u siebie tez ma grawerowane adresatki...? Quote
Martka Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Ja pitolę, ale się cieszę:multi: Ela kocham Cię, normalnie z nieba mi spadłaś:evil_lol::loveu: Lepiej nie mógł trafic, opieka, sklep z art. zoo, pancia, pancio, rower, chodzenie, ech super! Jeśli chodzi o malutkie, chore kociaki, czy nie umiejące same jeść daj znać;) Quote
kora78 Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 super, co do kotkow :))))) Dzwonilam do elli, Mirunio juz sobie pobiegal klusikiem przy rowerze, bardzo ladnie biegl, nie plątal sie, itp. dostal jesc w sklepie poszli do domu podoba sie, ella zadowolona ;) Mirek obszczekal futrzaki w sklepie zoo, stad obawa o kota w domu. ale bedzie dobrze, wg mnie :) to wreszcie mirek kosci rozprostowal :P Quote
kora78 Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 (edited) ella ma dopiero wieczorem wpasc, cos napisac. ja moze zaraz ze 3 fotki dodam. spacerek przed schronem. pierwszy raz od lat. Uploaded with ImageShack.us "szczekaja, cos sie dzieje, a mnie tam nie ma" Uploaded with ImageShack.us Edited October 4, 2012 by kora78 Quote
beataczl Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 cudownie !!! wspaniale wiesci !udalo sie wszystko!!! czekam na fotki z niecierpliwoscia :smile: Quote
kora78 Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 [quote name='beataczl']cudownie !!! wspaniale wiesci !udalo sie wszystko!!! czekam na fotki z niecierpliwoscia :smile:[/QUOTE] wlasnie wrzucilam, post wyzej Quote
beataczl Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 [quote name='kora78']wlasnie wrzucilam, post wyzej[/QUOTE] a wyglada na fotkach na duzego dosyc psa-a jak w rzeczywistosci? i szczuply jest raczej prawda../ Quote
kora78 Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 tak, chudzinka. nie dosc, ze taka budowa szczupla, to do tego kregoskup czuc przy glaskaniu i talia osy. wysoki, w klebie w okolice kolana. zalezy, kto jaki wysoki. wyzszy, niz spaniel, cos moze, jak border collie. niewiele ich widzialam, wiec tylko tak na oko. zawsze mam problem z ocena wzrostu u psow w schronie, zawsze sie tym spanielem kieruje :) bo jakie sa wielkosci psow miedzy spanielem, a onkiem, czy dalmatynczykiem? typowe, zeby kazdy zrozumial, gdy tlumacze w tel. nie podaje w cm, bo to zbyt jednoznaczne i nie chce, by pozniej pretensje byly, ze jest wiekszy-mniejszy, niz sobie wyobrazano. ja po schronie z linijką nie latam. a slaba jestem w ocenie cm i kg na oko. Quote
ellla Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 hej:) mirek leży na swojej poduszce wykąpany wyczesany. Kot najeżony. Ogólnie jestem w szoku, że jak na psa który od szczeniaka jest w schronisku to ładnie chodzi na smyczy rower super i zapamiętał już które drzwi. Z wanną to był problem ale szybko załapał, że prysznic to nie samo zło, dobrze, że była współlokatorka, która mi pomogła ( ale cały czas myślałam jak to dobrze, że ma szczepienia bo nawet jak dziabnie to nie będzie problemu a tu wchodzę na forum i taka niemiła niespodzianka!! Zwłaszcza, że wszystko miało być aktualne.Więc jeszcze dziś zabieram go do wet na szczepienie).Czy mam mu zrobić książeczkę czy w tej karcie zaznaczyć? Leży zamknięte oczy łapy wyciągnięte i łeb położony :) Jak taka przylepa z sercem na łapie nie znalazła jeszcze domu?? Niewiarygodne! Quote
kora78 Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 hehe no wlasnie :) zobacz w te karte, ma wscieklizne z czerwca!!! az!!! pani w schro mowila, ze moze ma, ale wet nie zaznaczyl. tylko,ze w papierach on musi miec, wiec nawet, jak ma, to i tak trzeba powtorzyc, by wpis mial w ksiazeczce. zakladajcie nowa ksiazeczke. nie w tej karcie pisac, nic. odpoczywa, ale w gotowosci. taka pozycja. za ruchliwy, duzo biega po kojcu, doskakuje, liźnie i juz biegnie dalej. dlatego. nawet raz ludzie po niego pojechali, ale wystraszyl isie, ze zbyt ruchliwy. Quote
ellla Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 zbyt ruchliwy... ale z każdym się wita, do psów też w porządku. leży słodziak na poduszce zwinięty i śpi teraz :)od razu go odrobacze. rachunek wysłać mailem i podać konto? Quote
ellla Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 i z każdym jak rozmawiam to mówię, że ze schroniska i że to dlatego taki chudy, żeby przypadkiem ktoś nie pomyślał, że to ja go tak zachudziłam. No i że do adopcji jest :) Myślałam, żeby mu taką bandamkę załatwić szukam domu albo coś w tym stylu Quote
kizimizi Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 z tym szczepieniem na wscieklizne to nie panikujcie bo producent daje 24msczna gwarancje tyle, ze Pl legislacja wymaga inaczej. Zaszczepic go bedzie trzeba na reszte, na parwo przede wszystkim. A jakies foteczki z domu, z kotem? Quote
ellla Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 chcę go dziś tak czy siak zaszczepic i odwiedzic weta więc potrzebuje danych do faktur. Proszę wyślijcie mi je bo już za h będę u weta. Quote
Jara Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Oprócz szczepienia ja proponuję jeszcze morfologię (ok 35zł)i badanie kupy (ok 20zł), zwłaszcza, że w domu jest jeszcze drugi zwierzak. Quote
beataczl Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 [quote name='ellla']chcę go dziś tak czy siak zaszczepic i odwiedzic weta więc potrzebuje danych do faktur. Proszę wyślijcie mi je bo już za h będę u weta.[/QUOTE] jakich danych.. a to na siebie nie mozesz wziac fakturki? albo sam paragon jakis.. Quote
kora78 Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 juz rozmawialam z ella. faktury nie trzeba, tylk ozwykly paragon z kasy fiskalnej. zaraz napisze sms, zeby czasem na parwo nie szczepili, kizi, bo przeciez mirek ma komplet wirusowek. robili juz 2 lata z rzedu przeciez. tylko wscieklizne przegapili, dobrze, ze nic gorszego sie nie zdazylo, nie przeoczono. tak, badanie kalu przed odrobaczeniem. Jara 20zl za badanie w ludzkim labku? czy weterynaryjnym? pytam odnosnie mojego kota, bo ja tu 8zl place za badanie kalu w ludzkim labku i wynik niose do weta i za free mi ocenia. a raczej nie nosze, bo wychodzi u kota,ze robali brak. Quote
Jara Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 U mnie u weta taka cena, 20zł. Ale następnym razem jeśli będzie potrzeba to rzeczywiście zaniosę do normalnego. Quote
kora78 Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 w ludzkim wiem, bo mi pani tlumaczya ostatnio,ze sa rozne robaki u ludzi i rozne u zwierzat. oni moga badac tylko ludzkie. ale wet mnie zawsze tam wysyla. jeszcze tego z nim nie konsultowalam, bo odpuscilam te badania. wysylac do weterynaryjngo, poczta, zbierac iles dni... jakos nie mam weny. Quote
Jara Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 U mnie u weta sprawdzają na miejscu. 15 minut czeka się aż przygotowują preparat i sami oglądają pod mikroskopem. Quote
kora78 Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 aaa to lepiej. to jednak nie drogo, rob tam. ja w ludzkim mam wyniki za pare godz jakos. ale to ogladaja ludzcy laboranci, ze sie tak wyraze :) fajnie miec weta, co sam od razu patrzy ;///// zazdroszcze ;/ Quote
Recommended Posts