beataczl Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 cudowny dom sie znalazl Mirusiowi bardzo bardzp sie ciesze i gratuluje!!!:multi::loveu::loveu: Quote
ellla Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 ciesze sie ze wszyscy sie ciesza powiedziałam uszkowi ze zostaje nic sobie z tego nie zrobił - skubaniec pewnie wiedzial od pierwszej chwili:) Quote
marta0731 Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 ellla napisał(a):ciesze sie ze wszyscy sie ciesza powiedziałam uszkowi ze zostaje nic sobie z tego nie zrobił - skubaniec pewnie wiedzial od pierwszej chwili:) Czując to wspaniałe uczucie - miał do tego pełne prawo :D Napiszę wręcz, że mu się to należało:loveu: I Tobie Ella również:loveu: Quote
kora78 Posted January 7, 2013 Author Posted January 7, 2013 ella, jak dojdzie przelew to potwirdz, przelalam 143zl do rownego, juz te 0,20 odpuscilam, ok? wtedy oficjalnie to, co zostalo po Uszko mozna przekazac na innego psa i sadze, ze kazdy sie zgodzi, by to poszlo na Keksa. to w koncu koledzy z jednej celi :) aha, a zostalo 137zl. Quote
Jara Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 Więc ja od siebie życzę powodzenia i dużo zdrowia! :) Abyście byli jak najdłużej razem :) Quote
kora78 Posted January 14, 2013 Author Posted January 14, 2013 kupilam 2 tabl. pratel na robaki dla uszka, na zapas, jak prosila ella. odliczam 10zl. Quote
ellla Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 dzięki jak tylko bede miala kiltixa to sobie go jeszcze dokupie ok? Quote
kora78 Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 ella, co sie nie... chwalisz/sypiesz... Uszko ulegl wypadkowi rowerowemu, ma zlamana lapke/ palce ud lapy przedniej. chodzi w gispie, 6 tygodni :( jechali na rowerze, uchol chcial sie na psa rzucic, po drugiej stronie roweru i wsadzil lape w szprychy :( jadacego roweru. Quote
kizimizi Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 eh biedny Mirus :( To Kara za rzucanie sie na inne psy! Macie jakies zdjecia zagipsowanego Mirka? To lapa ogolnie sie zlamala czy tylko palce? Jak sie czuje wogole? Quote
ellla Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 No więc złamanie w dwóch miejscach :( w poniedziałek jedziemy ściągnąć gips i zobaczyć co tam się dzieje. Ogólnie to tylko pogłębiła się moja niechęć do wetów bo każdy mówił co innego. Jeden, że w śruby drugi że nie i sami siebie wyzywają od głupków co się nie znają - ŻENADA. Mam tylko nadzieję, że wszystko dobrze się skończy i Uszko nie będzie cierpiał. Już nie mogę się doczekać aż się wszystko zagoi- Uszko też. Biedaczek teraz na spacerach tylko siku i kupa i do domu, w pon zapytam się czy może już trochę się przejść ale pewnie za wcześnie (to będzie 11 dzień w gipisie). Pewnie jak tylko będę miała czas to siądę z nim gdzieś na ławeczce żeby chociaż pooddychał świeżym powietrzem. Ogólnie za samo zdjęcie zapłaciliśmy ok 140 zł a za gips 100. Może znacie miejsce gdzie jest taniej?? Quote
marta0731 Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 O kurcze, biedaczek............ :( A jak on to znosi? Ella ja nie chcę straszyć, ale musicie zadbać, żeby mu porządnie tą łapę wyleczyli, żeby z psa kaleki nie zrobić (tfu tfu!) ani nic gorszego!!! (tfu tfu!) Jak moja i Kory suka bokserka (też Kora [*] :( ) kiedyś uciekła ojcu na spacerze i wpadła pod samochód, znaleźliśmy ją dopiero wieczorem w klinice weta schroniskowego :( Tak jej poskładali łapę, że zaczęła jej gnić, i jak pojechaliśmy do kliniki do Wrocka, to dla niej już było za późno:placz::placz::placz: Uszko trzymam kciuki i zdrowia życze!:thumbs: Quote
Jara Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Prawie w Leśnicy jest dobry ortopeda. Na klinikach na Grunawldzkiej drugi dobry ortopeda. Quote
ellla Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Dziś jesteśmy po wizycie kontrolnej-noga w porządku nowy gips założony i czekamy jeszcze aż się wybudzi całkowicie bo bez głupiego jasia się nie obyło. Teraz gips ma bardzo porzadny założony - w niedziele sobie go złamał, ale było dziś zdjęcie zrobione i wszystko jest w porządku. Jeśli nic się nie będzie działo to dopiero za 2 tyg na wizytę więc trzymajcie kciuki :) Quote
kora78 Posted February 11, 2013 Author Posted February 11, 2013 trzymamy, trzymamy :))))) a jak gips zlamal? nie daj mu szalec, ella. Quote
marta0731 Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Trzymam baaaaaardzo mocno :loveu: A jak "nieszczęśnik" sobie radzi, że poszaleć nie może? Quote
ellla Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 jakoś mój biedaczek sobie radzi teraz dostał taki gips, że może nim zabić :) na spacerze tylko na smyczy i pięknie nauczył się ciągnąć :(. dobrze ze może posiedzieć na parapecie to mu tak nie jest nudno. Zostawiam mu zawsze kule smakule żeby się też troche rozerwał i kosteczki też sobie gryzie. Quote
marta0731 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Zaglądam do Uchatego, jak się miewa? Quote
ellla Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 w niedzielę musiałam go zostawić pod opieką koleżanki. Ta właśnie koleżanka dzwoni do mnie, gdy jestem w połowie drogi do domu i mówi, że pies się zabarykadował. Wyszła z mieszkania na 4h i już nie może wejść. Mówi mi, że w przedpokoju stał rower półki ja sama widziałam szafę. Cała w stresie widzę już Ucha jak leży pod całą stertą rzeczy.. straszne, jak wejść do mieszkania to też problem. Koleżanka wezwała więc straż i przyjechali (mieszkanie w bloku wysoko). Gdy przyjechała straż rozłączyłyśmy się. Długo nie oddzwaniała jak sytuacja, aż nagle jest telefon (ja jeszcze paredziesiąt km od Ucha) i moja najukochańsza i najdroższa koleżanka mówi, że strażacy dla wszelkiej pewności chcieli sprawdzić zamki w drzwiach czy są otwarte i okazało się ... że dolny zamek nie był i wystarczyło przekręcić klucz i otworzyć drzwi. Quote
marta0731 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 masakra :crazyeye: nie poniesie przez to kosztów akcji...........? Uszko nie był w telewizji? ;) Grzecznie sobie pewnie spał, a tu mu taką zadymę zrobili :D Quote
kizimizi Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 taaa Ucho sam zamek przekrecil zeby troche sensacji zrbic wokol "bidnego psa z gispem" ;) Quote
kora78 Posted February 22, 2013 Author Posted February 22, 2013 no, masakra, ale historia... a kolezanka, to chyba blondynka :D Quote
ellla Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 no nie blondynka :) ale pewnie w stresie ze ma psa. Także jak komuś będę podrzucać Ucha to muszę ostrzegać, że to cwaniak i potrafi się zabarykadować :) Quote
Recommended Posts