Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzis byłam u weta, ponieważ biegunka nie przechodzi i umówić się na badania. Czekałam z odrobaczeniem aż się uspokoi brzuch ale dziś wet powiedziała że mam go odrobaczyć i będziemy myśleć co z tym zrobić za 2 dni. Uszko ważył 12 z hakiem teraz to już prawie 14 mimo tego, że kupa 4 razy dziennie czasami. Uszko odrobaczony więc mam nadzieję, że będzie wszystko ok. Dziś jechał autobusem w kagańcu a potem tramwajem - bardzo grzecznie nawet nie piskał nie chciał uciekać jutro pewnie powtórka ponieważ pada. Oczywiście było trochę walki z kagańcem chociaż już wcześniej go przyzwyczajałam. Mimo tego, że dziś nie pobiegał to i tak leży i śpi - trochę bawił się kulą smakulą :) a i były ochy i achy w autobusie - a ja się tylko modliłam, żeby nie puścił jednego ze swoich bąków - morderców, bo jeszcze mnie zamkną za używanie broni biologicznej.

• Replies 905
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ochy i achy, jaki piekny i madry pies, jak rozumiem?

tez jestem za badanim w razie czego.
ja teraz z kotem przechodze. 3 dni pod rzad tabletki na robaki i dopiero 4tego dnia glisty wyszly ohydne, oblesne, obrzydliwe. w zyciu takich nie widzialam, a duzo psow na dt mialam.

fajnie, ze kule smakule potrafi uzywac :)

Posted

hej jade z psem do weta rano znów krew w kupie tyle że więcej do tego wymiociny i jeden obrzydliwy robal. dzwoniłam rano do wet i powiedziała żebym wpadła kroplówkę mu założyć. jak wrócę dam znaka.

Posted

oki, trzymajcie sie! dzieki za wiesci na watku!
jaki robal? dlugi taki, jak glista? blee

to po odrobaczaniu. jakby co krew mu zbadajcie, moze to co innego. zaplacimy.

Posted

na cibau farmina puppy to na kurczaku. wet powiedział, że u psów często się tak zdarza, że krwawi pies przy robalach ( ja pierwsze słyszę) dostał antybiotyk - pytam się czy konieczny ( jestem przeciwnikiem antybiotyków) wet powiedziała ze to na bakterie które mnożą się w jelicie i dlatego jest biegunka. była również próba podłączenia kroplówki. Dostał również tabletki z bakteriami a ja przykaz obserwacji. w sobotę powtórka antybiotyku. A no i dieta. ponadto dostanie smekte wit.b. Uszko teraz leży i śpi. Wydaje mi się, że jest troszkę markotny - ale je i biega normalnie, pije dużo. Robal był bardzo długi a to może być początek. Na razie się uspokoiło. Uszko bardzo boi się zastrzyków nie gryzie ale ucieka a jest wyćwiczony jak rosyjska baletnica i potrafi robić fikołki.

Posted

Ella jak dasz radę weź kupę daj do badania, ale do innego weta. Krew przy robalach, owszem, ale trzeba wiedzieć co to za robale. Antybiotyk robaków nie zabije, a jeśli pies zarażony jest włosogłówką to dostanie anemii, a antybiotyk nic na to nie pomoże. A kot może się zarazić.

Posted

haha fikolki baletnicy :)
ja tez, jak mu kiedys to ucho rozszarpane chcialam pryskac takim antybakteryjnym srebrem, aluminum, czy cos, to sie wił, jak piskorz, a ze oko obok, to balam mu sie w oko prysnac.

tak, moze byc poczatek robali. a ruszal sie jeszcze? jakie to tabletki na robaki dostal?
a to nie tasiemiec? co wetka mowila?

Posted

powiedziała, że to zapewne początek i dostał jeszcze węgiel na tą biegunkę. wydaje mi się że glista bo nie była szeroka tylko obła. Tabletki optivermin. Idziemy na spacer - zobaczymy co pies eghm...zrobi.

Posted

Ja tak naciskam na tą kupę, bo sama miałam bardzo podobnie. Pies z przytulika i po zmianie karmy z karmy dla świń na White Wolfa pies ma wieczną biegunkę. Odrobaczyłam ją drugi raz, dostawała przeróżne leki, było podejrzenie nawet chorej trzustki. Cudowanie z karmami. W końcu zmusiłam weta na badanie kału i okazało się, że pies zarobaczony niesamowicie właśnie włosogłówką.

Posted

i tu sie z Kora zgodze, weci czesto kombinuja zamiast na wyniki patrzec.
Mozliwe ze Uszko jest zarobaczony tak. Jedyne co musisz zrobic to qupola przyczaic i jak zobaczysz coś ala orzeszki ziemne -cóż za porownianie- lub coś co wyglada jak kuleczki, to jest szansa ze beda to jaja robali wlasnie wiec do badania!

Posted

a ja sie dowiedzialam niedawno, ze to co jest tymi kropeczkami, jak glowka od szpilki to jest skrobia. pani w labku m ito powiedziala. ze jakby to bylo jajo, to robal by z metr musial miec. bo jak ona widzi jajo tycienkie pod mikroskopem i znigo wylazi robal na 10-20cm, to z jaja jak szpilka to by byl olbrzym.
a ja zawsze myslalam,ze to jaja robali.

Posted

Uszko ok wczoraj kupy nie złapałam a dziś pędziłam do pracy wiec może na popołudniową się załapie. Krwawienia nie ma, kupa luźna ale o kształcie kupy. Zmieniam mu bardzo delikatnie na jagnięcinę i ryż :)