Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 905
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

252,50 przekazuje Mirkowi po Parowce, w spadku

http://www.dogomania.pl/forum/threads/177799-Parowka-vel-Sato-juz-w-domu-stałym

to mam, nic o kotach nie mam:

"na smyczy umie chodzic, troche ciagnie, ale reaguje, jak poczuje napiecie na smyczy, umie lapke przekladac. chyba wiec domowym psem byl kiedys. bardzo chcial wejsc do budynku. a tam katy obwachiwal. zapoznal sie z krisem grzecznie.

umie tez poszczekac.

poczatkowo bardzo bal sie czesania, zwlaszcza ne jednej lopatce, tam nie chcial sie dac i unikal. ae pozniej sie przyzwiczaul troche.

zabki ma sliczne. uszy brudne.

to wesoly, radosny psiak. lizal mnie po twarzy. ciekawy wszystkiego. sporo obeszlismy razem, mialam go chyba z godzine, bo nie moglam innego brac, bo karmienie bylo i czekalismy, az reszta zje, zeby zadymy nie bylo. mrek rzucil sie na suche pedigrre, pozniej juz gotowanego nie chcial. no i wrocil do kojca, a tam miski puste

Edited by kora78
Posted

Tak DT mieszkanie w bloku, a co do tamtego chłopaka to był z ptactwem inne psy też były tylko ze on był przywiązany teraz go dziewczyny wyprowadzają.

Posted

Prawdopodobnie w środę czwartek przyjedzie do mnie Bary. Jeżeli jest tak jak mówią( spokojnym, nie reaguję agresją )
Mirka mogła bym wsiąść pod koniec przyszłego tygodnia 6-7 lipiec. Waszym zakresie karma i w razie czego wet.
Nie obiecuje na 100 %, bo nie chodzi raczej o to żeby któregoś psa zamykać w łazience.
I ja dla własnego sumienia muszę się upewnić.

Posted

rozmawialam dzis dlugo z myngey, ktora szczesliwie sama do mnie zadzwonila :) bo mnie na tel juz nie stac pomalu... :(
niedklugo u niej bedzie ten pies drugi, wtedy sie okaze, czy jest lagodny naprawde, itp. ja akurat 7 wyjezdzam na tydz na wakacje. chciaalbym mirka na troche do siebie wziasc, zanim pojdzie.
dt ogolnie jest b.daleko, ale tylko za karme, wiec to sie zwroci.
na karme nas stac ibez deklaracji jakis specjalnych.
tylko jak taka okazja, to moze jednak wiekszy pies i mniej adopcyjny-starszy?
ale mirka i tak gdzies, zeby nie bylo, ze jemu znow okazja sprzed nosa ucieknie. juz raz domek stracil.

Posted

Chyba najpierw musimy na haskacza zaczekac i go na zywo zobaczyc a pozniej ewent. Mirka dowiezc.
Tak myslalam, ze moze jka Kora wrocisz to go do siebie wezmiesz -tak jak chcialas- a pozniej go do myngey mozneby ewen. wyslac?

Posted

kizimizi napisał(a):
Chyba najpierw musimy na haskacza zaczekac i go na zywo zobaczyc a pozniej ewent. Mirka dowiezc.
Tak myslalam, ze moze jka Kora wrocisz to go do siebie wezmiesz -tak jak chcialas- a pozniej go do myngey mozneby ewen. wyslac?

Popieram :cool3::cool3:

Posted

[quote name='kora78']
tylko jak taka okazja, to moze jednak wiekszy pies i mniej adopcyjny-starszy?
ale mirka i tak gdzies, zeby nie bylo, ze jemu znow okazja sprzed nosa ucieknie. juz raz domek stracil.

A może to jest wątek Mirka, i skoro jemu się szuka DT to może powinien wreszcie ON pojechać?:mad:

Posted

[quote name='kora78']a jaki jest? z charakteru?[/QUOTE]

A co do charakteru, w domu jest dobrze z kicią buziak na dworze obszczekuje tym swoim basem psy za kotami chcę ganiać. W nocy mam problem ma koszmary warczy na kota jak krzyknę to jak by się budził i wskakuje do mnie do łóżka na parę minut, pogłaszcze go i wraca do siebie na miejsce sam a rano z kicią buziak. Prawdę mówiąc nie wiem o co chodzi jeszcze. Mam nadziej że to się zmieni nawet ze względu no moją kicie.

Posted

Mynge mozesz juz cos powiedziec o ewentualnym przyjezdzie 2 psa?
I tak musimy poczekac do 14 jak Kora z wzcasowanie sie wróci ale mysle, ze moglibysmy juz smialo dzialac.

Posted

[quote name='kizimizi']Mynge mozesz juz cos powiedziec o ewentualnym przyjezdzie 2 psa?
I tak musimy poczekac do 14 jak Kora z wzcasowanie sie wróci ale mysle, ze moglibysmy juz smialo dzialac.[/QUOTE]

Przepraszam że się nie odzywałam.
Możecie szykować Mirka.

Posted

Myngey myslisz ze huskacz kolezenski na tyle?
Ja widzialam watek tego psiaka, on w jakiejs altanie czy cholera wie co to za klatka byla mieszkal- i zdaje sie -kur pilnowal z innymi psami.
Z tego co wiem to od zawsze na lancuchu mimo, ze mieszkal z innymi psami. Myngey myslisz ze bezkonfliktowo bedzie? Ja bym baaaardzo chciala, zeby Miroslaw wkoncu do dt pojechal ale nie chcialabym, zeby ktorykolwiek z psow musial siedziec zamkniety w jakims pokoju pod Twoja nieobecnosc bo sie nie beda tolerowac

Posted

[quote name='kizimizi']Myngey myslisz ze huskacz kolezenski na tyle?
Ja widzialam watek tego psiaka, on w jakiejs altanie czy cholera wie co to za klatka byla mieszkal- i zdaje sie -kur pilnowal z innymi psami.
Z tego co wiem to od zawsze na lancuchu mimo, ze mieszkal z innymi psami. Myngey myslisz ze bezkonfliktowo bedzie? Ja bym baaaardzo chciala, zeby Miroslaw wkoncu do dt pojechal ale nie chcialabym, zeby ktorykolwiek z psow musial siedziec zamkniety w jakims pokoju pod Twoja nieobecnosc bo sie nie beda tolerowac[/QUOTE]

Kontakt jego z psami był właściwie zerowy on na łańcuchu a one w klatka czy w czymś takim bo to same suczki były. Dopiero u mnie ma kontakt, jest szczekliwy na inne psy nie raz uda mi się spotkać mądrą osobę z psem i może powąchać. W domu jest inaczej, prawdę mówiąc też się zastanawiałam czy Mirka przyjąć pod swój dach gdy jest Urgo uważam że nie powinno być większy zgrzytów jest bardzo karny i będą
w jednym domu, kota w domu ignoruje poza kilkoma nocnymi incydentami na początku niegroźnymi.

Rozumiem obawy twoje, na razie zawsze jest ktoś w domu.

A co do pilnowania to wszystkich do domu wpuszcza - zero reakcji na pukani do drzwi, dzwonek, domofon.

Posted

ciesze sie z tej odpowiedzi bo Mirek jest na prawde bliski memu sercu i na zasługuje jak malo kto na dt!
No to czekamy na Kore, ktora jutro wraca pelna sil po wakacjowaniu się i myslimy co i jak z transportem.

Kora, Satka, Klauza i Marta a wy co sadzicie?