Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 905
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kora78 napisał(a):
tak, mozna wyslac. ale on ma isc na hotel jakis.

ale Luśka to nieważne - ja Bostiemu karmę, środek na kleszcze z bazaru kupiłam bo dt miało to zabrać a on po kilku dniach w ds wylądował. Wrzucaj Mirka na pakiet i nawet się nie zastanawiaj.

Posted

juz napisalam, pewnie wieczorem odp bedzie. bo minelo z 10dni od ostatniej mojej pm z tusia.
jak bedzie miejsce okreslone juz, to szukamy deklaracji. i w miedzyczasie jade do tusi, zeby najpierw zobaczyc. to nowe dt na dogo i skoro tak blisko to chce sprawdzic.

Posted

tusia pisze, ze ma psa na dt bardzo chorego i przez to nie moze brac innych, bo na tamtym musi sie skupic. jestesmy 1si w kolejce, ale ta kolejka moze dluzszy czas potrwac. :(

Posted

oj ,dzis nie. weszlam na chwilke tylko. ide zaraz spac.
moze jutro wreszcie sie za to zabiore.

jakby Ci sie chcialo, podrzuc mi tu linka do tego watku cat.

• 2 weeks later...
Posted

kora78 napisał(a):
takiego maila dostalam pare dni temu, ale dotad nie odpisalam

cgciałbym w jakiś inny sposób niż adopcja pomóc opuszczonym psiakom w Waszym. nie mam kasy żeby kupywać karmy, koce, miski i inne niezbędne rzeczy ale służę pomocną dłonia :) gdybym tylko miał mozliwość bez wachania zabrałbym Mirka jak i wszystkie inne psy z waszego schroniska i nie tylko pewnie nawet z całego świata! niestety nie mam jak tego zrobić. Jednak jakbym mógł jakoś przyczynić się by pomóc biednym psiakom to dajcie znać! :)

bo co tu odpisac?

Odrobiłam lekcje, doczytałam :D
Rzeczywiście cudny słodki psiak, a jak ile miał to trafił do schronu? Bo tak jakoś nie napisane... Tylko, że szczeniak
I taki młodzik i zamknięty... :(

A od kogo to powyżej było? Może to jest nasz wymarzony dt??? Może tu tylko o względy finansowe chodziło?

Posted

o w morde, ale zes sie dogrzebala... mi od tamtej pory ze 3 razy cala historie na mailu usunelo samo jakos... i ze 100 maili mam uzbieranych na te chwile 10, ktorych nie usuwam, bo cos tam waznego. wiec przepadlo tak, czy siak.
ale ja na pewno odpisalam. pamietam. juz pozniej odp nie dostalam. kojarze tego maila, ale dawno to bylo.

mirek mial jakos rok, jak trafil do schronu. tak wynika z papierow. a akurat do roku to jest jeden przedzial u psow, potem oceniaja 1-5 lat chyba. wiec wiele sie wet oceniajac wtedy nie mogl pomylic, moze ze 3 mce? pol roku to juz max. ze mogl miec 1,5, a wpisali mu 1rok. pani zawsze ciut zaniza, znaczy nie wiem, czy zawsze. ale tym 5-8 lakom zaniza, to wiem :) i fajnie :) nie wyglada to tak zle dla adoptujacych.

nie mamy mejscowki dla mirka. kazdy teraz rzadko siedzi, bo ocieplilo sie i kazdy ma w nosie. u neris chyba najlepiej w miare... 250zl chyba bylo... i kojec :( i kolo Wawy to trans, drogi.
albo czekac na te tusie. ale to i z pol roku moze potrwac.

Posted (edited)

Tylko pytanie, co odpisałaś.................

A Lilu? Pytałaś? Czy się boisz, że od razu cie oleje? ;):D
Jak coś, to ja zadzwonię:eviltong:
Może się zgodzi za 250 jak u Neris, ale lepiej bedzie, bo będzie miał wstęp do domu i na pewno na kanapę:evil_lol: Parówka miejsce zwolnił :D
No i blisko

Edited by marta0731
Posted

Kora kto"olał bo jest ciepło" ? U mnie od 2 mscy pada non stop ;)

Wlasnie pisalam na ogolnym co robimy w koncu z tym Mirkiem? Ja chetnie zajelabym sie szukaniem innego ds ale nie wiem jak bo juz nie ma spisu jak keidys. O hotelach i dostepnosciach i cenach, wczesniej was poinformowalam.

Posted

z psami sie zgadza. bywal w kojcu z wiekszymi, czy na wybiegu w czasie wakacji. raz byl z suka husky, ktora mu kawalek ucha odgryzla. inny, mlody, acz nieco wyzszy pies wciaz mirka gwalci, dominuje go. mirek sie nie odgryza, taka dupa z niego.
z kotami sadze,ze ok. musialabym wstecz poszukac, co pisalam. bo mialam go na spacerze rok temu, wiec na koty go wtedy pewnie sprawdzalam. ale w pamieci juz tego nie mam.