Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Taki tekst napisałam. Musi być krótki, jak pisalam, bo na niektórch serwisach , na kt. plina zamieszcza, ogloszenie może miec tylko 500 znaków. Stwierdziłam, że lepiej będzie, gdy bedzie jedna wesja wszędzie.

Mirek - młody, energiczny, sympatyczny

Być może lubisz chodzić na spacery, może lubisz przejechać się na rowerze, może pochodzić z kijkami, pojechać na wycieczkę... Jeśli lubisz wyjść na świeże powietrze i poruszać się - jesteś dobrym kandydatem na przyjaciela Mirka!
Miruś jest młody i energiczny, a przy tym zrównoważony i posłuszny, potrafi też wyciszyć się, gdy trzeba.
To świetny pies dla kogoś, kto potrzebuje psiej miłości i trochę ruchu.
Kontakt: ... ... ... , .......@........

Tekst ma 450 znaków, więc na ostatnia linijkę z kontaktem zostaje 50 , razem ze slowem "kontakt".

• Replies 905
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bardzo fajny :)
my, ja zazwyczaj poematy pisze. czas sprobowac z innej bajki.
ale koniecznie trzeba dopisac, jego wiek dokladny. moze, ze zaszczepiony, zdrowy, wykastrowany.
i oglaszamy na dolnoslaskie tylko.
a moze powinno byc,ze jest w schronisku? zeby ludzie nie mysleli,ze ktos psa z domu oddaje. moze o jego wielkosci cos? chocby,ze to sredni pies, wazy tyle i tyle. albo wysokosc jego-choc tej linijka nie mierzylam i wiem tylko na oko tak.

Posted

Masz racje, trzeba wiecej szczegółów. popracuje nad tym, żeby ładnie zmieścić. Tylko nie teraz, bo wpadłam tylko na chwilę, żeby herbatę wypic przy kompie i ide dalej robić to, co musi byc zrobione (jesli nie mam zginąc w zimie :-) )

Posted

O, w twarz!! Ależ ja jestem d...pa! Byłam pewna, że to juz wkleiłam, a zapomniałam to zrobić, kurcze, przepraszam. Ja mam problemy z pamiecią, napisałam na karteczce, ale musiałam konfigurowac monitor i karteczka wsunęła się pod inną karteczkę... Ech, starość nie radość.

Posted

Być może lubisz chodzić na spacery, może lubisz przejechać się na rowerze, może pochodzić z kijkami, pojechać na wycieczkę... Jeśli lubisz wyjść na świeże powietrze i poruszać się - jesteś dobrym kandydatem na przyjaciela Mirka!
Miruś jest młody i energiczny, a przy tym zrównoważony i posłuszny, potrafi też wyciszyć się, gdy trzeba.
Pies przebywa w schronisku, jest zdrowy, zaszczepiony i wykastrowany.
Wymagana wizyta przed- i poadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Ja tam myślę, że dokładnego wieku nie ma co podawać, wystarczy, że mlody, zresztą i tak przecież nie znamy naprawdę dokładnie jego wieku, tylko na oko.

Kora cz Ty możesz ten tekst i zdjecia podać fochu na ten link, kt. Ci podałam wcześniej? Bo ja mam problem ze zdjęciami...
Jutro podam Ci na pw mail do tej osoby od ogloszeń. Prosiła, żeby jej na mail podać teksty (dłuższy i krótki) i zdjęcia.

Posted

ok, wysle.
ale pozniej, teraz jestem na chwilke.
trzeba usunac, ze w walbrzuchu. nie podajemy miasta, dopoki wizyty nie bedzie. zeby ktos nie przyjechal i wzial go do niecnych celow, np na lancuch.

a ile to znakow wyszlo? zmiescilas sie?

tzn, do fochu- do czego?
i do drugiej osoby, do czego?

Posted

Wywaliłam miasto.
Fochu to osoba, ktora na ochotnika robi allegro, fb i banerek dla psiaków, które jej sie zglosi, podawałam Ci link, ale zaraz go tu wkleję, żebyś nie szukała.
A ta druga osoba to plina, ktora zgodziła sie zrobić dla Mirka 110 ogloszeń, prosiła, żeby wysłać jej tekst i zdjęcia na mail, kt. mi podała.

edit:
http://www.dogomania.pl/threads/210920-Allegro-banerki-wydarzenia-na-FB-zrobi%C4%99-!/page9

Posted

ahaaa plina wlasnie robi nam 10 psow, male pakieciki. zapomnialam, bo juz cos mi o mirku pisala.
oglaszalam Mirka, skad wlasnie tamten telefon byl, wiec tam na watku ma fotki i stary tekst. czyli tekst nowy, do calej 110tki, tak? czy ten stary te ma wykorzystywac?

Posted

To jest wersja krótka, do tych ogłosz., gdzie musi być max 500 znaków:

A to wersja dłuższa:

Plinie trzeba wysłać obie wersje. Wyślesz?

edit:
Napisałam plinie pw, że Ty jej przyślesz teksty i zdjęcia Mirusia. Bo rozumiem, że masz kontakt do niej..?

Posted

Kora , fochu wykorzysta tylko dwa zdjecia i trzeba jej napisać, które ma wziąć. Mi sie wydaje, że najlepsze będą 1 i 4 z tych, kt. wkleiłaś. Pierwsze takie "radosne" ,drugie takie "spokojne", razem pokazują, że Miruś potrafi być energiczny, ale i spokojny.... :-) Tak sobie myślę, no, nie wiem...

Posted

Oj, chyba wprowadziłam Cie niechcący w błąd tym sformułowaniem... Nie chodzilo mi o to, że te ogloszeniajuz są gotowe, ale tylko tak ogólnie pisałam, że wszystko juz do ogloszeń gotowe, czyli juz prawie "wysmażone"... Oj, przepraszam, tak mi sie jakos napisało niefortunnie. A te ogloszenia pewnie zaraz bedą...

Posted

[quote name='kora78']no to czekamy :) i waruje przy telefonie :)[/QUOTE]

jakis odzew byl czy na warowaniu sie skonczylo?
Pisalam na watku slicznot ze moze by jeszez teraz Mirka z ogloszeniami pchnac, co?
Mi sie jego tekst bardzo podoba i ma teraz fotki pzryzwoite wiec ...