Paulina_mickey Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Stacja benzynowa przy krajowej siódemce: samochody, TIRy, ludzie… i ona. Przybłąkała się tu kilka dni temu - brudna, chuda i zaniedbana a mimo wszystko wesoła, przyjacielska i złakniona człowieka. Czego właściwie tu szukała? Od paru dni witała kierowców na stacji, towarzyszyła im podczas tankowania, odprowadzała do sklepu a potem znów do samochodu… Robiła to wszystko za darmo, nikt nawet w podzięce na nią nie spojrzał. Ona mimo wszystko nie traciła nadziei i wypatrywała. Ostatni pies na tej stacji wytrzymał kilka dni więcej – pewnego razu wyszedł na siódemkę i w mgnieniu oka było po nim… Nas przywitała równie czule – jak tylko zauważyła, że się nią interesujemy rozłożyła się do góry brzuchem w oczekiwaniu na czułości. * Ira to młodziutka sunia, nie ma nawet roku… W jej żyłach płynie trochę krwi bernardyna, a trochę owczarka środkowoazjatyckiego. Ira to sunia o przemiłym usposobieniu - łagodna do ludzi i innych psów, zabawowa, grzeczna. Nie przeraziła jej nawet podróż samochodem w objęciach obcych ludzi i towarzystwie drugiego psa :) Ira przebywa teraz w lecznicy weterynaryjnej, gdzie zostanie wysterylizowana i będzie mogła spędzić kilka dni… nauczy się tam wychodzenia na spacery - ale co będzie potem? W hotelach dla psów nie ma już miejsc… finansów też brakuje… ale może suni się poszczęści i od razu trafi do stałego domu? Liczymy na to bardzo… mamy kilka dni. Szukamy także pilnie domu tymczasowego dla Iry! kontakt: 790 102 273 ; mru.psiaki@gmail.com * Prosimy również o wsparcie finansowe dla Iry! 22 1370 1109 0000 1706 4838 7304 Fundacja Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt Viva! ul. Kopernika 6 m. 8, 00-367 Warszawa tytułem: dla Iry Quote
Paulina_mickey Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 I reszta zdjęć dziewczyny: https://picasaweb.google.com/mru.psiaki/IraZeStacji?authuser=0&authkey=Gv1sRgCO-ywYil6siiLw&feat=directlink# Quote
Nutusia Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Zapiszę sobie, choć pomysłów na chwilę obecną brak. Chyba, żeby moja tymczasowa Lunka domek znalazła... Quote
Paulina_mickey Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 Choć ona z niufem może mieć nie wiele ale i tak ją wrzuciłam na niufy w potrzebie. Może ktoś mógłby małą poogłaszać? Quote
Charly Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 zrobiłam jej allegro, tablice i alegratkę. Oktawia dała gdzieś na CAO Quote
*Gajowa* Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Śliczna z niej dziewczynka, powinna domek szybko znaleźć. A w jakim mieście obecnie przebywa ? Jak by co to mam aktualnie wolny największy kojec. Quote
Paulina_mickey Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 Ona jest w Warszawie- jaki jest koszt u Ciebie Gajowa kojca? Quote
zuzlikowa Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Zaznaczam sobie dziewczynkę... do końca nie jestem pewna, czy to mix benia, czy landsera...ale to nie istotne, więc Paulina wstawiła na benki do adopcji na FB :), a do niufków warto ją też wstawić... jak są gdzieś stronki azjatów, także. Zaszkodzić jej to nie zaszkodzi! Quote
Nutusia Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Czy macie jakiekolwiek pojęcie jak się ta piękność zapatruje na koty i małe suczki?... Quote
zuzlikowa Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='Nutusia']Czy macie jakiekolwiek pojęcie jak się ta piękność zapatruje na koty i małe suczki?... ... ......... mamy? Quote
Paulina_mickey Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 Myślę, że na razie nie jesteśmy w stanie nic powiedzieć o niej za bardzo, bo ona przebywa na obserwacji w lecznicy. Ale dopytam mru, bo to ona z dziewczyną ma kontakt. Na niufy go wrzuciłam. Quote
Nutusia Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Fajnie, dzięki! Bo coś tam kombinujemy jak koń pod górę... Quote
Paulina_mickey Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 mru ma sprawdzić dziewczynę mam też dobrą wiadomość- dzwonił pan w sprawie jej adopcji, mru mówiła że wydaje się być w porządku- dziś miał jeszcze dzwonić, więc jak zadzwoni to będziemy szukać kogoś do wizyty w Krakowie a jak nie to będziemy szukać dalej-więc trzymajcie kciuki :kciuki: Quote
Nutusia Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Trzymamy! Właśnie szukam osoby do wizyty w Krakowie dla Norci od Kociejbandy... Ale by było fajnie, jakbyśmy tak pięknie gród Kraka zapsiły :) Quote
Paulina_mickey Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 No zobaczymy-jeśli pan się odezwie to będziemy szukać kogoś. Quote
ulvhedinn Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='Nutusia']Czy macie jakiekolwiek pojęcie jak się ta piękność zapatruje na koty i małe suczki?...[/QUOTE] Też mnie to ciekawi ;) Quote
Charly Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 można na fb zapytać:) [url]https://www.facebook.com/event.php?eid=199246703461517[/url] (chyba, że bojkotujecie czy cuś..;)) Quote
Livka Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Ależ ona jest piękna :loveu: Co słychać u sunieczki ? [B]edit.[/B] sprawdźcie tutaj pan jest chętny co prawda na berneńczyka ale może akurat : [URL]http://www.dogomania.pl/threads/210792-Przjme-do-rodziny[/URL] Quote
mru Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 to ja kopiuję z fejsa ;) to co tam napisałam! [FONT=Arial]j[/FONT][FONT=Arial]est dom chętny na Irę, pod Krakowem! :) wczoraj była tam koleżanka, dom jest super tylko jeszcze musi się dokładniej ogrodzić, bo ma duuuuzo terenu a w niektórych miejscach takie ogrodzenie, ze Ira mogłaby sforsować... pan już zamawia ekipę a my czekamy niestety nadal, bo w życiu nie można być niczego pewnym ;) powinno się wszystko wyjaśnić w ciągu tygodnia do dwóch :) [/FONT] [FONT=Arial]dodam, ze dom miał juz psa tej wielkości, ma 4 adoptowane koty i adoptuje równolegle starego kaukaza z fundacji Zwierze nie jest rzeczą :) [/FONT] Quote
mru Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 pan jest fajny i zależy mu :) nikt więcej sensowny w sumie nie dzwonił po Irę - dziwne! :) a Ira na koty reaguje tak, że je liże a jak zabieramy to szczeka żeby oddać ;) Quote
Recommended Posts