Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Stacja benzynowa przy krajowej siódemce: samochody, TIRy, ludzie… i ona.

Przybłąkała się tu kilka dni temu - brudna, chuda i zaniedbana a mimo wszystko wesoła, przyjacielska i złakniona człowieka.

Czego właściwie tu szukała? Od paru dni witała kierowców na stacji, towarzyszyła im podczas tankowania, odprowadzała do sklepu a potem znów do samochodu…

Robiła to wszystko za darmo, nikt nawet w podzięce na nią nie spojrzał.

Ona mimo wszystko nie traciła nadziei i wypatrywała. Ostatni pies na tej stacji wytrzymał kilka dni więcej – pewnego razu wyszedł na siódemkę i w mgnieniu oka było po nim…

Nas przywitała równie czule – jak tylko zauważyła, że się nią interesujemy rozłożyła się do góry brzuchem w oczekiwaniu na czułości.

*

Ira to młodziutka sunia, nie ma nawet roku…

W jej żyłach płynie trochę krwi bernardyna, a trochę owczarka środkowoazjatyckiego.

Ira to sunia o przemiłym usposobieniu - łagodna do ludzi i innych psów, zabawowa, grzeczna. Nie przeraziła jej nawet podróż samochodem w objęciach obcych ludzi i towarzystwie drugiego psa :)

Ira przebywa teraz w lecznicy weterynaryjnej, gdzie zostanie wysterylizowana i będzie mogła spędzić kilka dni… nauczy się tam wychodzenia na spacery - ale co będzie potem?

W hotelach dla psów nie ma już miejsc… finansów też brakuje… ale może suni się poszczęści i od razu trafi do stałego domu? Liczymy na to bardzo… mamy kilka dni.

Szukamy także pilnie domu tymczasowego dla Iry!

kontakt: 790 102 273 ; mru.psiaki@gmail.com

*

Prosimy również o wsparcie finansowe dla Iry!

22 1370 1109 0000 1706 4838 7304
Fundacja Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt Viva!
ul. Kopernika 6 m. 8, 00-367 Warszawa

tytułem: dla Iry

Posted

Zaznaczam sobie dziewczynkę...
do końca nie jestem pewna, czy to mix benia, czy landsera...ale to nie istotne, więc Paulina wstawiła na benki do adopcji na FB :), a do niufków warto ją też wstawić... jak są gdzieś stronki azjatów, także. Zaszkodzić jej to nie zaszkodzi!

Posted

mru ma sprawdzić dziewczynę

mam też dobrą wiadomość- dzwonił pan w sprawie jej adopcji, mru mówiła że wydaje się być w porządku- dziś miał jeszcze dzwonić, więc jak zadzwoni to będziemy szukać kogoś do wizyty w Krakowie a jak nie to będziemy szukać dalej-więc trzymajcie kciuki :kciuki:

Posted

Ależ ona jest piękna :loveu:

Co słychać u sunieczki ?

[B]edit.[/B]

sprawdźcie tutaj pan jest chętny co prawda na berneńczyka ale może akurat :
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/210792-Przjme-do-rodziny[/URL]

Posted

to ja kopiuję z fejsa ;) to co tam napisałam!

[FONT=Arial]j[/FONT][FONT=Arial]est dom chętny na Irę, pod Krakowem! :) wczoraj była tam koleżanka, dom jest super tylko jeszcze musi się dokładniej ogrodzić, bo ma duuuuzo terenu a w niektórych miejscach takie ogrodzenie, ze Ira mogłaby sforsować... pan już zamawia ekipę a my czekamy niestety nadal, bo w życiu nie można być niczego pewnym ;) powinno się wszystko wyjaśnić w ciągu tygodnia do dwóch :) [/FONT]

[FONT=Arial]dodam, ze dom miał juz psa tej wielkości, ma 4 adoptowane koty i adoptuje równolegle starego kaukaza z fundacji Zwierze nie jest rzeczą :)
[/FONT]

Posted

pan jest fajny i zależy mu :)

nikt więcej sensowny w sumie nie dzwonił po Irę - dziwne! :)

a Ira na koty reaguje tak, że je liże a jak zabieramy to szczeka żeby oddać ;)