togaa Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Ten sliczny goldenowaty młodziak od kilku dni błąkał sie po jednym z bielskich osiedli. Jest wprawdzie zmęczony i głodny ale na oko zdrowy... Nie ma czipa ani tatuażu. Kocha dzieci, koty... Tę noc spedzi w lecznicy ale od jutra czeka go bielski schron... Wielka prosba o tymczas..Chocby na kilka dni. Jutro porozwieszamy ogłoszenia. Moze znajdzie sie właściciel ? W schronie nic nie wiedza by ktos go szukał . Gdyby mial ktos jakis pomysł, b.prosze o kontakt. B.pilne; [I]Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych nr konta: 46 1140 2017 0000 4202 1012 0220 Wydatki; 86,00............lecznica Bielsko-Biała ....?...............DT, leczenie, karma ________________ Bardzo prosze nie kopiować wpisów z tego wątku na inne portale. Quote
Lenurek Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Jestem u ślicznoty:-):loveu: Cudny jest!!!:loveu: Dzwonię, piszę i wysyłam wiadomości...może ktoś się odezwie i weźmie młodziaka do siebie:roll: Taki delikatny psiak nie może trafić do schronu:-(:-(:-( Co robić??? Quote
Kenny Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 bidulek. jak nie znajdzie się właściciel to z DS nie będzie problemu. Quote
pulpecik3252 Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 pies jest piękny i napewno szybko znajdzie mu się dom trzymam kciuki??!! Quote
Lenurek Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Identyczny jak kiedyś moja roczna Lenusia. Nie mogę uwierzyć, że właściciel go nie szuka???:shake: Quote
Lili8522 Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 O rany świata jakie małe cudo!!!!!!!!!! Co robić, co robić :shake::shake: Może komuś porpstu przeszkadzał bo w końcu są WAKACJE!!!! :angryy::angryy: Popytam czy ktoś by nie dał rady go wziąść, bo kurcze szkoda malucha... Quote
GrubbaRybba Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Podnoszę psiura i trzymam kciuki, aby właściciel się znalazł i aby okazało się, że się tylko zgubił. Quote
togaa Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 Chłopak jest bezpieczny w DT w Krakowie. W samą porę ,bo zaczął biegunkować. Ogromne dzieki za błyskawiczną reakcję i pomoc dla Warny i Moniki z Fundacji Warta Goldena Quote
Kenny Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 ufffff...to teraz trzeba szukać właściciela. jeśli się nie znajdzie to w Krk jest kilka domków chętnych na Goldenka. Oczywiście do sprawdzenia. Quote
siwy76 Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 mały golden jest już u nas i czeka na swego właściciela..... bawią się razem z naszym psem suunym.....pozdrawiamy wszystkich i czekamy na odezwanie się właściciela...Monika I Wojtek Quote
togaa Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 Najważniejsze że bezpieczny i leczony ... Wieczorkiem wzięłam Lolka i z [B]tamb[/B] i Jej [B]Przecinkiem[/B] przespacerowałysmy sie po Osiedlu gdzie znaleziono goldenka. Nikt go nie szuka, zero ogłoszeń. Wczesniej rozmawiałam ze spotkaną Panią z Goldenem i Pudlem. Nie kojarzy by na Osiedlu był młody Golden. Są, ale starsze... Ze schronu tez nikt nie dzwonił...hm... Quote
Jerzy Kora Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Zapraszam na wątek psa. [URL="http://wartagoldena.org.pl/forum/viewtopic.php?p=41316#41316"]http://wartagoldena.org.pl/forum/viewtopic.php?p=41316#41316[/URL] Słodziaczek dostał imię "Lary". Takie cuda nie czekają długo na DS. U Siwy76 jest bezpieczny. I chyba faktycznie mamy wakacje. To 16 pies pod opieką Fundacji a wygląda na to że za moment będą kolejne. Quote
togaa Posted July 7, 2011 Author Posted July 7, 2011 [quote name='siwy76']mały golden jest już u nas i czeka na swego właściciela..... bawią się razem z naszym psem suunym.....pozdrawiamy wszystkich i czekamy na odezwanie się właściciela...Monika I Wojtek[/QUOTE] Przepraszam, w roztrzepaniu nie zauwazyłam wpisu. Witamy pięknie Goldenową Rodzinę. I jak koopy ? Wszystko dobrze ze zdrówkiem podopiecznego ? Jestem pełna uznania dla DT, bo mimo że wiedział że psiak ma brzydkie koopska , nie zraził się. A przecież to mogła byc zapowiedż wirusówki czy innego świństwa.... Aaa....zauwazyłam że mały siura jak dziewczynka. To chyba straszny młodziak jest...? Quote
Jerzy Kora Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Na wątku jest wiek 8 mc. Kupki coraz lepsze. Bierze antybiotyk. Zakroplony na kleszcze. [QUOTE]witam wszystkich Lary bardzo szybko sie zaklimatyzowal w naszym domu. wczoraj miał rewolucje zoładkowe ale to wszystko juz sie uspokoiło- jutro tylko jeszcze powtórzymy antybiotyk. dostał spot przeciw kleszczom i pchłom . Ubrany w obroze ze znaczkiem naszej fundacji spaceruje sobie z Sunnym i jest tak w niego zapatrzony zapatrzony ,ze nie odstepuje go na krok . teraz chłopaki juz po kolacji i spacerku smacznie sobie spią Lary jest dosyc stabilnym psem ładnie chodzi na smyczy jest grzeczny i pojetny. nie boi sie ruchu ulicznego ogólnie nie jest strachliwy, nie wyglada na psa który teskni za włascicielem i chyba podoba mu sie u nas.Noc równiez mineła spokojnie troche sie krecił,ale nie piszczał. Spróbuje wrzucic kilka fotek[/QUOTE] Tak więc jest OK. Wydaje się że to może być koniec drogi Larego. Ten DT przymierzał się do drugiego psa. Proces adopcyjny był w toku. No i trzeba było przerwać bo trafili na Larego. ;) Quote
Agata_Emi Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Może to ten psiak [url]http://www.radiobielsko.pl/ogloszenia/szczegoly/184152-zagina-pies-golden-retrivier.html[/url] Quote
Lili8522 Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 [quote name='Agata_Emi']Może to ten psiak [url]http://www.radiobielsko.pl/ogloszenia/szczegoly/184152-zagina-pies-golden-retrivier.html[/url][/QUOTE] Trzeba sprawdzić... Quote
Agata_Emi Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Skontaktowałam się z właścicielem. Podałam mu namiar i będzie dzwonił do osób z forum Warta Goldena, bo wszystko wskazuje na to, że to jego zagubiony psiak. P.S. w przypadku znalezionych psów, warto poszukać ogłoszeń w necie. To zajmuje tylko kilka minut, a może sprawić, że pies wróci do swojego domu. Quote
kado Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Agata_Emi napisał(a):Skontaktowałam się z właścicielem. Podałam mu namiar i będzie dzwonił do osób z forum Warta Goldena, bo wszystko wskazuje na to, że to jego zagubiony psiak. P.S. w przypadku znalezionych psów, warto poszukać ogłoszeń w necie. To zajmuje tylko kilka minut, a może sprawić, że pies wróci do swojego domu. A moim skromnym zdaniem, jeżeli ginie pies, to przede wszystkim powiadamia się pobliskie schroniska, przychodnie weterynaryjne, robi się plakaty ze zdjęciem zguby i wiesza się, gdzie się da...w sklepach, na drzwiach klatek schodowych, na słupach, przystankach. Ludzie są wzrokowcami i prędzej skojarzą psa ze zdjęcia na ogłoszeniu niż będą przewalać ogłoszenia w necie. Dziewczyny wykonały kawał dobrej roboty, szukały właściciela i nie pozwoliły, żeby pies tułał się głodny po osiedlu i żeby stała mu się krzywda. Znalazły mu wspaniały DT u wspaniałych ludzi i chwała im za to. Życzę właścicielom, żeby to był ich zaginiony pies i żeby na przyszłość lepiej pilnowali swojego pupila, a jeżeli jeszcze kiedyś powtórzy się taka historia, żeby też zawierzyli w bardziej tradycyjne metody poszukiwań a nie ograniczali się tylko do ogłoszeń w internecie!!!! Quote
Recommended Posts