Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ten sliczny goldenowaty młodziak od kilku dni błąkał sie po jednym z bielskich osiedli.
Jest wprawdzie zmęczony i głodny ale na oko zdrowy...
Nie ma czipa ani tatuażu. Kocha dzieci, koty...
Tę noc spedzi w lecznicy ale od jutra czeka go bielski schron...
Wielka prosba o tymczas..Chocby na kilka dni.
Jutro porozwieszamy ogłoszenia. Moze znajdzie sie właściciel ?
W schronie nic nie wiedza by ktos go szukał .
Gdyby mial ktos jakis pomysł, b.prosze o kontakt.
B.pilne;

[I]Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych
nr konta: 46 1140 2017 0000 4202 1012 0220

Wydatki;

86,00............lecznica Bielsko-Biała
....?...............DT, leczenie, karma

Bardzo prosze nie kopiować wpisów z tego wątku na inne portale.

Posted

Jestem u ślicznoty:-):loveu:
Cudny jest!!!:loveu:
Dzwonię, piszę i wysyłam wiadomości...może ktoś się odezwie i weźmie młodziaka do siebie:roll:
Taki delikatny psiak nie może trafić do schronu:-(:-(:-(

Co robić???

Posted

O rany świata jakie małe cudo!!!!!!!!!!
Co robić, co robić :shake::shake:
Może komuś porpstu przeszkadzał bo w końcu są WAKACJE!!!! :angryy::angryy:

Popytam czy ktoś by nie dał rady go wziąść, bo kurcze szkoda malucha...

Posted

Chłopak jest bezpieczny w DT w Krakowie.
W samą porę ,bo zaczął biegunkować.

Ogromne dzieki za błyskawiczną reakcję i pomoc dla Warny i Moniki z Fundacji Warta Goldena

Posted

ufffff...to teraz trzeba szukać właściciela. jeśli się nie znajdzie to w Krk jest kilka domków chętnych na Goldenka. Oczywiście do sprawdzenia.

Posted

mały golden jest już u nas i czeka na swego właściciela..... bawią się razem z naszym psem suunym.....pozdrawiamy wszystkich i czekamy na odezwanie się właściciela...Monika I Wojtek

Posted

Najważniejsze że bezpieczny i leczony ...
Wieczorkiem wzięłam Lolka i z [B]tamb[/B] i Jej [B]Przecinkiem[/B] przespacerowałysmy sie po Osiedlu gdzie znaleziono goldenka.
Nikt go nie szuka, zero ogłoszeń.
Wczesniej rozmawiałam ze spotkaną Panią z Goldenem i Pudlem. Nie kojarzy by na Osiedlu był młody Golden. Są, ale starsze...
Ze schronu tez nikt nie dzwonił...hm...

Posted

Zapraszam na wątek psa.

[URL="http://wartagoldena.org.pl/forum/viewtopic.php?p=41316#41316"]http://wartagoldena.org.pl/forum/viewtopic.php?p=41316#41316[/URL]

Słodziaczek dostał imię "Lary". Takie cuda nie czekają długo na DS. U Siwy76 jest bezpieczny.

I chyba faktycznie mamy wakacje. To 16 pies pod opieką Fundacji a wygląda na to że za moment będą kolejne.

Posted

[quote name='siwy76']mały golden jest już u nas i czeka na swego właściciela..... bawią się razem z naszym psem suunym.....pozdrawiamy wszystkich i czekamy na odezwanie się właściciela...Monika I Wojtek[/QUOTE]

Przepraszam, w roztrzepaniu nie zauwazyłam wpisu.
Witamy pięknie Goldenową Rodzinę.

I jak koopy ? Wszystko dobrze ze zdrówkiem podopiecznego ?
Jestem pełna uznania dla DT, bo mimo że wiedział że psiak ma brzydkie koopska , nie zraził się. A przecież to mogła byc zapowiedż wirusówki czy innego świństwa....

Aaa....zauwazyłam że mały siura jak dziewczynka. To chyba straszny młodziak jest...?

Posted

Na wątku jest wiek 8 mc. Kupki coraz lepsze. Bierze antybiotyk. Zakroplony na kleszcze. [QUOTE]witam wszystkich Lary bardzo szybko sie zaklimatyzowal w naszym domu. wczoraj miał rewolucje zoładkowe ale to wszystko juz sie uspokoiło- jutro tylko jeszcze powtórzymy antybiotyk. dostał spot przeciw kleszczom i pchłom . Ubrany w obroze ze znaczkiem naszej fundacji spaceruje sobie z Sunnym i jest tak w niego zapatrzony zapatrzony ,ze nie odstepuje go na krok . teraz chłopaki juz po kolacji i spacerku smacznie sobie spią Lary jest dosyc stabilnym psem ładnie chodzi na smyczy jest grzeczny i pojetny. nie boi sie ruchu ulicznego ogólnie nie jest strachliwy, nie wyglada na psa który teskni za włascicielem i chyba podoba mu sie u nas.Noc równiez mineła spokojnie troche sie krecił,ale nie piszczał. Spróbuje wrzucic kilka fotek[/QUOTE]

Tak więc jest OK. Wydaje się że to może być koniec drogi Larego. Ten DT przymierzał się do drugiego psa. Proces adopcyjny był w toku. No i trzeba było przerwać bo trafili na Larego. ;)

Posted

[quote name='Agata_Emi']Może to ten psiak
[url]http://www.radiobielsko.pl/ogloszenia/szczegoly/184152-zagina-pies-golden-retrivier.html[/url][/QUOTE]

Trzeba sprawdzić...

Posted

Skontaktowałam się z właścicielem. Podałam mu namiar i będzie dzwonił do osób z forum Warta Goldena, bo wszystko wskazuje na to, że to jego zagubiony psiak.

P.S. w przypadku znalezionych psów, warto poszukać ogłoszeń w necie. To zajmuje tylko kilka minut, a może sprawić, że pies wróci do swojego domu.

Posted

Agata_Emi napisał(a):
Skontaktowałam się z właścicielem. Podałam mu namiar i będzie dzwonił do osób z forum Warta Goldena, bo wszystko wskazuje na to, że to jego zagubiony psiak.

P.S. w przypadku znalezionych psów, warto poszukać ogłoszeń w necie. To zajmuje tylko kilka minut, a może sprawić, że pies wróci do swojego domu.

A moim skromnym zdaniem, jeżeli ginie pies, to przede wszystkim powiadamia się pobliskie schroniska, przychodnie weterynaryjne, robi się plakaty ze zdjęciem zguby i wiesza się, gdzie się da...w sklepach, na drzwiach klatek schodowych, na słupach, przystankach.
Ludzie są wzrokowcami i prędzej skojarzą psa ze zdjęcia na ogłoszeniu niż będą przewalać ogłoszenia w necie.

Dziewczyny wykonały kawał dobrej roboty, szukały właściciela i nie pozwoliły, żeby pies tułał się głodny po osiedlu i żeby stała mu się krzywda. Znalazły mu wspaniały DT u wspaniałych ludzi i chwała im za to.

Życzę właścicielom, żeby to był ich zaginiony pies i żeby na przyszłość lepiej pilnowali swojego pupila, a jeżeli jeszcze kiedyś powtórzy się taka historia, żeby też zawierzyli w bardziej tradycyjne metody poszukiwań a nie ograniczali się tylko do ogłoszeń w internecie!!!!