Roszpunka Posted July 7, 2011 Author Posted July 7, 2011 z dzisiejszego spacerku: [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg708/scaled.php?server=708&filename=foty071.jpg&res=medium[/IMG] [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg155/scaled.php?server=155&filename=foty072.jpg&res=medium[/IMG] [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg842/scaled.php?server=842&filename=foty073.jpg&res=medium[/IMG] [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg8/scaled.php?server=8&filename=foty074.jpg&res=medium[/IMG] [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg33/scaled.php?server=33&filename=foty075.jpg&res=medium[/IMG] Quote
Roszpunka Posted July 7, 2011 Author Posted July 7, 2011 [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg842/scaled.php?server=842&filename=foty077.jpg&res=medium[/IMG] [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg820/scaled.php?server=820&filename=foty076.jpg&res=medium[/IMG] Lilu z każdym dniem coraz bardziej się rozkręca - wreszcie zaczynam wierzyć, że w domu zamieszkał szczeniak :multi: Zaczyna interesować się wszystkim wokół, wszędzie próbuje wściubić nochala. Do ludzi nadal niezbyt ufna, ale reaguje na zawołanie, przybiega na spacerku i zaczyna nadstawiać doopkę do głaskania. Wczoraj zaszczekała - tak się zdziwiła swoim wyczynem, że wybiegła z pokoju sprawdzić, co się w ogóle wydarzyło :evil_lol: i co to za stwór wydaje takie dziwne dźwięki. Na spacerkach załatwia swoje potrzeby, czasem zdarza jej się posikać w domku, ale zawsze wcześniej sygnalizuje - niestety nie zawsze jestem w stanie wyjść z nią w ciągu minuty, więc kałuże na podłodze to moja wina :p Piszczy, wyje jak kojot, kiedy wychodzę bez niej, po chwili przestaje. Na razie niczego nie niszczy. Najlepszą zabawka to, okazuje się nie piłeczka, gryzak, sznur, czy inne ustrojstwo - najlepsza jest mała, okrągła szczotka do odkurzacza :crazyeye: Apetyt ma nieziemski - boję się dawać za dużo, zaokrągla się lalunia powoli, jeść by mogła nie przestawać, żarłok i tyle. W poniedziałek idziemy do weta na przegląd i jeżeli będzie wszystko OK, to szczepimy Lilu. Zastanawiam się na zaczipowaniem sunieczki, ale ponieważ wszystko generuje koszty (karma też się kończy), zastanawiam się nad bazarkiem dla niej - tzn dałabym trochę fantów i poprosiłabym którąś cioteczkę o wystawienie . Zrobiłabym bazarek sama, ale to trochę dziwne - pies u mnie, sama ze sobą się rozliczę ?:niewiem: Chciałabym też wspomóc Herbuska, który też powinien mieć czipa [URL]http://www.dogomania.pl/threads/209090-przera%C5%BCony-uciekinier-ze-sznurem....kilka-dni-na-zebranie-235z%C5%82-sta%C5%82ych..POMOCY[/URL]!!!! Jest gdzieś cioteczka chętna wystawić bazarki? Quote
Roszpunka Posted July 7, 2011 Author Posted July 7, 2011 [quote name='tomcug']Ależ jestem uroczą sunieczką.:p[/QUOTE] W sobotę jedziemy z psami na zieloną trawkę, będę miała troszkę czasu na porządną sesję dla suni, do niedzieli powinien być też tekst. Także sądzę, że w przyszłym tygodniu ruszymy z ogłoszeniami, zanim się dziecię i TZ do zwierza zbytnio przywiążą:roll: Quote
eliza_sk Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 A może nie będzie trzeba ruszać z ogłoszeniami, bo się jednak przywiążą :) Roszpunko, zaproponuję sunię Pani, która dzwoniła dziś ws. naszej Miłki. Z krótkiego wywiadu wiem, że blok, że Warszawa, pani szuka niewielkiego psiaka, który będzie towarzyszył w jej aktywnym trybie życia, ma być krótkowłosy - jak oceniasz sunię, bo z fotek wygląda, że ma jeszcze szczenięcy puch na sobie. Pani ma dzwonić w sobotę, ale jutro do niej zadzwonię, bo Miłka już po wizycie :) Quote
tomcug Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 O, zawołałam Elizę, to jest czarodziejka od adopcji, razem na pewno znajdziemy super domek.:p Quote
Roszpunka Posted July 7, 2011 Author Posted July 7, 2011 [quote name='eliza_sk']A może nie będzie trzeba ruszać z ogłoszeniami, bo się jednak przywiążą :) Roszpunko, zaproponuję sunię Pani, która dzwoniła dziś ws. naszej Miłki. Z krótkiego wywiadu wiem, że blok, że Warszawa, pani szuka niewielkiego psiaka, który będzie towarzyszył w jej aktywnym trybie życia, ma być krótkowłosy - jak oceniasz sunię, bo z fotek wygląda, że ma jeszcze szczenięcy puch na sobie. Pani ma dzwonić w sobotę, ale jutro do niej zadzwonię, bo Miłka już po wizycie :)[/QUOTE] Sunieczka jest raczej krótkowłosa, najbardziej długowłose ma uszy :loveu: Na razie jest niewielka, docelowo - trudno powiedzieć. Zapowiada się na całkiem żwawą panienkę.. Oczywiście możesz ją polecić, nawet część drogi do stolicy mogłabym ją podrzucić. A rodzinka może się przywiązywać do woli - sunię wydam, bo jest mega adopcyjna, a ja przygarniam tylko takie atrakcyjne inaczej:p Gdyby się pani Lilu spodobała, prosiłabym o więcej informacji. Quote
eliza_sk Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 [quote name='Roszpunka'] Gdyby się pani Lilu spodobała, prosiłabym o więcej informacji.[/QUOTE] Jeśli się jej tylko spodoba, to skontaktuję Was ze sobą, nie będę pośredniczyć :) Quote
Szarotka Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Trafilam tu przypadkowo przez zbanowana kaszanke ...... Quote
eliza_sk Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Wysłałam Pani wątek suni, bo Miłka jutro jedzie do domsiu. Quote
eliza_sk Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Niestety, Pani szuka czegoś mniejszego. Szukamy dalej. Quote
Incia Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Tutaj Roszpunka z zaprzyjaźnionego konta, mam od piątku problemy techniczne z dostępem do swojego :angryy:, więc tymczasowo ratuję się w ten sposób. Serdecznie witam kolejne zaglądające do nas cioteczki :kiss_2: Szarotko - Lilu jest malutka, ale ma dopiero 3 miesiące, jak już pisałam ważyła tydzień temu 4,5 kg (jutro ponowne ważenie ;)) więc cziłka czy inny yorkuś z niej nie będzie. Raczej mniejszy średniaczek. A dziewczynka z każdym dniem coraz śmielsza i bardziej otwarta, normalnie rozkwita :loveu: Poszczekuje, zaczepia moją emerytkę, zaczyna się bawić zabawkami. Boi się jeszcze obcych psów i ludzi, ale i nad tym popracujemy. Ładnie chodzi na smyczy, cieszy się na spacerki, sama próbuje wkładać łapki w szeleczki, chętnie wraca do domu - nawet winda nie jest już straszna. Bystra z niej pannica - szybko się uczy, przy spokojnym i cierpliwym podejściu łatwo przełamuje lęki, jeżeli przyszły opiekun popracuje z nią, będzie miał naprawdę fantastycznego, energicznego, chętnego do zabawy i karnego psiaka. Za człowiekiem chodzi jak cień, na spacerkach bardzo się pilnuje - spuszczona ze smyczy (na terenie zamkniętym) nie oddala się i przychodzi na zawołanie. Nie przepada za jazdą samochodem, nie chce wsiadać, w czasie jazdy ślini się ale jest spokojna, potem zasypia. Wieczorkiem wrzucę zdjęcia - może nawet ze swojego konta :p Quote
Roszpunka Posted July 10, 2011 Author Posted July 10, 2011 Udało się, nareszcie mam dostęp do swojego konta, mimo kompletnego braku pomocy czy jakiejkolwiek informacji ze strony "sił wyższych" taka jestem wielka :eviltong: po zmierzeniu w kłębie całe 24 cm i już się nie boję wyciągniętej ręki :lol: jeszcze troszkę nieśmiała ... za to umiem wskoczyć na łóżeczko... i skorzystać z podusi :loveu: Quote
Roszpunka Posted July 10, 2011 Author Posted July 10, 2011 i jeszcze kilka fotek, żeby cioteczki wiedziały, jaka jestem słodka ;) w czasie poobiedniej drzemki ... Quote
Incia Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 To jest ósmy cud świata, i mamy nadzieję że znajdzie CUDOWNEGO człowieka... Quote
Roszpunka Posted July 10, 2011 Author Posted July 10, 2011 Incia napisał(a):To jest ósmy cud świata, i mamy nadzieję że znajdzie CUDOWNEGO człowieka... I mamy również nadzieję, że cioteczka Incia znajdzie wreszcie chwilkę czasu, żeby napisać tekst do ogłoszeń :cool3: Quote
Incia Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Cioteczka Incia czas to może i ma, ale głowy wcale...ale jak coś to w czwartek postaram się ogarnąć, ok? Quote
Roszpunka Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 Ogłoszenia potrzebne szybciej, sama muszę się sprężyć :roll: Quote
Recommended Posts