Roszpunka Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Prawie wpadła mi pod samochód. Wędrowała poboczem, czasem wskakiwała przed samochody, które ją omijały pędząc... Zawróciłam, wiedząc, że do rana będzie z niej tylko plama na jezdni, nie mogłam jej tam zostawić :placz: Pewnie jakiś "dobry człowiek" postanowił spokojnie spędzić wakacje, po co kłopot w postaci psa... Łapałam ją dwie godziny biegając po mokrym lesie i pilnując, żeby w popłochu nie wybiegła pod samochód. Psinka była bardzo wystraszona, zdezorientowana i zdecydowana wędrować przed siebie, mimo nieustającego deszczu i samochodów. Kiedy wreszcie trafiła pod kocyk w ciepłym samochodzie, zasnęła i obudziła się dopiero w domu. Dziś po wizycie u weterynarza wiem, że ma tylko trzy miesiące, waży 4,5 kg, jest wychudzona i oblepiona przez kleszcze. Nazwałam ją Lilu. Na dzień dzisiejszy może zostać u mnie, dogaduje się z moją suńką, na razie jedyne wydatki to jedzonko i szeleczki - sponsorowała cioteczka Incia :buzi::Rose:, na weterynarza, dopóki nie wyskoczą jakieś grubsze wydatki, jakoś wyrobię. [SIZE=5] Natomiast jako informatyczna blondynka proszę - pomóżcie mi ogłaszać, banerek jakiś może, tekst do ogłoszeń, allegro... Z takim pycholem, powinna szybko znaleźć domek, ale niech to będzie domek najlepszy na świecie :p [SIZE=2] Przedstawiam Wam Lilu: Bardzo, baaardzo proszę o pomoc... Quote
Roszpunka Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 Nie ma takie możliwości, niestety... Ale byle komu jej nie oddam :p Quote
tygryskowyworld Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Mega słodziak . Jak dobrze ,że ją przygarnęłaś :) Trzeba teraz domku dla laleczki poszukać . Quote
Roszpunka Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 Tak, ale sama niestety nie dam rady, tak jak pisałam, nie ogarniam ogłoszeń, nie umiem pisać fajnych tekstów, nie zrobię wydarzenia na fb... Potrzebujemy pomocy.. Ja i Lilu. Quote
Roszpunka Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 Hopniemy się raz maleńka i idziemy spać ;) Quote
Poker Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Przesłodka malucha. Napisz w tytule wątku ,że prosisz o ogłoszenia. Są tez bazarki ogłoszeniowe.Dziewczyny robią sporo ogłoszeń za niewielkie pieniądze. Quote
Roszpunka Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 Dzięki Poker :) To mój pierwszy wątek i chwilkę mi zejdzie zanim dojdę jak zmienić jego tytuł :oops: Na pewno zamówię pakiecik na bazarkach, ale wstrzymam się kilka dni, bo tak naprawdę trudno mi cokolwiek o suni powiedzieć, oprócz tego, że jest przestraszona i niepewna. Jak się troszkę rozkręci, będzie wiadomo, co pisać w ogłoszeniach. Quote
tomcug Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Roszpunka - zrób małej więcej zdjęć, napisz tekst do ogłoszeń łącznie z namiarami i podejmuję się ogłosić malutką.:lol: To nasz kochany region.:angryy: Quote
Roszpunka Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 Dziękuję serdecznie wszystkim cioteczkom za przybycie :loveu: Tomcug :Rose: wdzięczna Ci będę niezmiernie i dozgonnie :modla::modla::modla: Lilu nadal jest bardzo lękliwa, do ludzi z dystansem (chyba, że akurat mają w ręku jakieś jedzonko :evil_lol:), na zawołanie, gwizdanie itp reaguje tylko postawieniem uszu, rzadko spojrzy w stronę wołającego. Nie daje się głaskać (zmyka), za to dźwięk otwieranej lodówki rozpoznaje bezbłędnie :roll:. Za moją suczą chodzi jak cień, sama na spacerku rozpłaszcza się jak żaba, za to w towarzystwie Diuny bryka, jak na szczeniora przystało, wiadomo- z ochroniarzem fajniej... Apetycik dopisuje, oj, dopisuje- wszystko jest pycha (oprócz jogurciku naturalnego). Zachowanie czystości ma opanowane :crazyeye: Oprócz wpadki pierwszej nocy, załatwia się wyłącznie na spacerkach... Z człowiekami mieszkała, a oni jej tak...:mad: można spokojnie spać, kiedy ochrona czuwa...:lol: na spacerkach też jesteśmy nierozłączne... Będzie z niej pies, jak tylko przestanie się bać. Quote
Rudzia-Bianca Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Ale cudo uszate :) Niestety ogłoszeń nie ogarniam przy moim wtórnym debiliźmie komputerowym , ale podniosę maluńką czasem :) Takie uszate piękności szybko powinna dom znaleźć . Quote
tomcug Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 W piątek wyjeżdżam i wracam w niedzielę. Może uda mi się ogłosić mała jutro i pojutrze. Daj jeszcze proszę namiary i jeśli możesz zrób parę fotek - im więcej tym lepiej.:p Quote
Roszpunka Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 Domek nie musi być szybko, domek musi być dobry - w końcu to szczeniak, nie można jej jeszcze wysterylizować, a po adopcji sterylizację wyegzekwować raczej trudno.... Quote
tomcug Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 [quote name='Roszpunka']Domek nie musi być szybko, domek musi być dobry - w końcu to szczeniak, nie można jej jeszcze wysterylizować, a po adopcji sterylizację wyegzekwować raczej trudno....[/QUOTE] Nie ma sprawy, w takim razie powiedz mi, kiedy ogłaszać a ja się dostosuję.:lol: Nie wiedziałam, czy może dłużej zostać u Ciebie, ale skoro tak to super. W każdym razie ogłoszonka masz u mnie zarezerwowane. :lol::p Ma cudne uszyska. :loveu::loveu::loveu: Quote
Roszpunka Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 [quote name='tomcug']W piątek wyjeżdżam i wracam w niedzielę. Może uda mi się ogłosić mała jutro i pojutrze. Daj jeszcze proszę namiary i jeśli możesz zrób parę fotek - im więcej tym lepiej.:p[/QUOTE] Przy takiej pogodzie ciężko zrobić jakieś rozsądne fotki plenerowe - ale postaram się. Jeżeli się nie wyrobię (z kleceniem tekstu zwłaszcza :oops:), to sądzę, że jeżeli ogłoszenia pójdą po niedzieli, też nic się nie stanie. Jutro spróbuję nacykać fotek ile wlezie, teraz malizna śpi, więc sesja nie byłaby urozmaicona :evil_lol: Quote
Roszpunka Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 Rudziu-Bianko - wszystkich gości na naszym wątku witamy serdecznie i zapraszamy do częstych odwiedzin :-) Tomcug, bardzo Ci dziękuję za chęć pomocy komputerowemu inwalidzie:loveu: Sunia może zostać u mnie przez jakiś czas, wystarczający do znalezienia domku. Chcę, żeby znalazła dobre miejsce, nie chcę się jej pozbyć ;) Quote
AnnaA Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Lilu jest naprawdę wyjatkowo urodziwa. Trzymam kciuki za domek dla niej. Quote
malagos Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 No, jak tomcug zrobi ogłoszenia, to dom na bank się zaraz znajdzie! Już ja o tym wiem :) Quote
tomcug Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='malagos']No, jak tomcug zrobi ogłoszenia, to dom na bank się zaraz znajdzie! Już ja o tym wiem :)[/QUOTE] Obyś miała rację.:cool3::cool3: Ale sunia ma w sobie tyle wdzięku i uroku, że nie powinno być żadnego problemu z dobrym domkiem.:loveu: Quote
Roszpunka Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg807/scaled.php?server=807&filename=foty055.jpg&res=medium[/IMG] zajęcie strategicznego miejsca naprzeciwko lodówki gwarancją lepszego żywienia psa:cool3: [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg189/scaled.php?server=189&filename=foty064.jpg&res=medium[/IMG] dziś było zwiedzanie balkonu... [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg171/scaled.php?server=171&filename=foty062.jpg&res=medium[/IMG] czy tak wysoko może mieszkać pies :???: [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg193/scaled.php?server=193&filename=foty065.jpg&res=medium[/IMG] i portrecik na dobranoc Zaglądam dziś tylko na chwilkę, padam na twarz po prostu, rano napiszę o postępach dziewczyny:smile: Jak fajnie, że tyle cioteczek nas odwiedza :multi: Quote
Recommended Posts