C&B Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Jest ich trójka. Jedna sunia i dwa pieski. Mają ok. 2-3 miesiące. Będą raczej małymi lub średnimi psiakami. W dzień zajmują się nimi dzieci – ale wiadomo, wieczorem one wracają do domu, a psiaki zostają. Noce spędzają pod śmietnikiem, gdzie mają wyłożone kilka szmatek. Dużo ludzi przynosi im jedzenie i picie, ale brakuje im miłości. Psiaki w każdej chwili mogą się wynieść lub trafić do schroniska, więc sprawa jest pilna… Przebywają w Zambrowie, niedaleko Łomży. Kontakt : e-mail – konwa@amorki.pl GG : 3165216 Zdjęcia zrobię w dzień i wrzucę! Quote
C&B Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 Fotki, tragiczne bo pada deszcz, i szczeniaki się ciągle ruszają... Od lewej : piesek nr. 1 - zdecydowanie najbardziej nieśmiały, ale gdy tylko wyjęłam aparat obudził się w nim bojownik, i zacnie zawarczał suczka - najbardziej miziasta, bardzo lubi być głaskana, w miejscu usiedzieć nie chciała piesek nr. 2 - jak najbardziej miziasty, może nie tak jak suczka, ale taki z niego słodki piesio :loveu: Quote
kaszanka Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 zrób ogłoszenia w lokalnej gazecie - może się ktoś zlituje i weźmie pod swoje skrzydła. Matki piesków nigdzie nie widać w pobliżu? Quote
Guest monia3a Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Wrzuć psiaki na BO są śliczne nie powinny długo czekać na domki, wyślij również do sobotnich pupili. Quote
Iniek Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Jestem z Zambrowa, na jakiej ulicy przebywają szczenięta? Quote
C&B Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 [quote name='kaszanka']zrób ogłoszenia w lokalnej gazecie - może się ktoś zlituje i weźmie pod swoje skrzydła. Matki piesków nigdzie nie widać w pobliżu?[/QUOTE] Jako takiej gazety lokalenej u nas nie ma - jest Monitor Zambrowski, ale wydawany przez Urząd Miasta, i ogłoszeń tam się raczej nie da wciąsnąć (ostatnio w tym temacie jestem dość obeznana, bo robię projekt szkolny z dziennikarstwem związany) ale wrzucę na stronę www Zambrowa. Matki nie widać... [quote name='monia3a']Wrzuć psiaki na BO są śliczne nie powinny długo czekać na domki, wyślij również do sobotnich pupili.[/QUOTE] Ok, powrzucam zaraz ;) Dzięki :) [quote name='Iniek']Jestem z Zambrowa, na jakiej ulicy przebywają szczenięta?[/QUOTE] Magazynowa. Blisko SP3. Quote
Iniek Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 C&B, wysłałam już do redakcji portalu zambrowskiego prośbę o zamieszczenie artykułu o szczeniętach, napisałam też na forum. Mam nadzieję że się nie pogniewasz że wykorzystałam twoje fotki szczeniąt :) Quote
C&B Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 Dzięki wielkie :loveu: Jestem w szoku, ze oprócz mnie jest tu ktoś z Zambrowa! :diabloti: Dzieciaki przeniosły szczeniaki pod balkony - no i byłam u nich teraz to mi psa mojego przegoniły - piesek biało-czarny ma charakterek. Zapewne jakiś sąsiad niedługo zawiadomi urząd miasta, a urząd schronisko w OM i szczeniaki tam trafią... Quote
C&B Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 [quote name='kaszanka']dlatego nie zwlekajcie z ogłoszeniami.[/QUOTE] Poza internetem wypytuję znajomych czy nikt by nie chciał, albo czy może słyszeli o chętnych na szczeniaka... Na razie telefon, e-mail i GG milczą... No, ale takie słodkości muszą sie komuś spodobać! Teraz po "przeprowadzce" ich mam je ciągle na widoku z balkonu. Quote
Mageda Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Napisałam i ja również do administratora zambrowskiego portalu z prośbą o artykuł. Jeśli się on ukaże, psiaki na pewno będą miały większe szanse na adopcję. P.S. Też pochodzę z Zambrowa :) Quote
kaszanka Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Może się zrodzi nowy wątek "psy z Zambrowa" :) jak jeszcze kilka osób dołączy :) Quote
Iniek Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Jestem pod wrażeniem, że na dogomani są osoby z Zambrowa :D No proszę, widać wkraczamy w XXI wiek... ;) Quote
C&B Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 Dziś szczeniaki zostały zabrane do schroniska... Więc artykuł na zambrow.org chyba nie będzie już konieczny, chyba, że zmienić na taki, co by zachęcał ludzi do brania psiaków ze schronu :razz: Skoro ujawniły się już 3 osoby z Zambrowa, to może kiedyś jakiś spacerek? :razz: Quote
Mageda Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Czyli na 99% pojechały do schroniska w Ostrowi Mazowieckiej. Quote
C&B Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 Tak, do Ostrowi, miasto ma z nimi podpisaną umowę, więc wszystkie psy z Zambrowa tam trafiają. Quote
kaszanka Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 co wiecie na temat schroniska? Jakie tam są warunki? Quote
C&B Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 Mam stamtąd psa. Warunki jak na schron całkiem dobre. Luksusów tam może nie ma, ale psy jedzenie mają. Najbardziej brakuje im miłości i ciepłego kąta...:-( Quote
Iniek Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Napisałam do redakcji zambrow.org ze szczeniaki są w schronisku w Ostrowi. Uważam że mimo to należy im się artykuł ze zdjęciami - może komuś się spodobają i ktoś zabierze choć jednego ze schronu. Tak w ogóle to schronisko w OM ma swoją stronę internetową? Quote
C&B Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 Ma, 2 nawet. http://ostrow.schronisko.net/ http://www.schroniskobakowka.pl Tylko ta druga to chyba rzadko aktualizowana - Prada już u mnie 7 miesięcy siedzi, a ona wciąż do adopcji tam :razz: Quote
kaszanka Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 [quote name='C&B']Mam stamtąd psa. Warunki jak na schron całkiem dobre. Luksusów tam może nie ma, ale psy jedzenie mają. Najbardziej brakuje im miłości i ciepłego kąta...:-( Czyli tak jak wszędzie :( Quote
C&B Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 Niestety tak... :-( Mam nadzieję, że szczeniaki szybko komuś w oko wpadną... Szczeniaki zawsze mają większe szanse, więc może... Quote
Iniek Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Hop hop, kto chce pomóc schronisku i poprawić warunki - zapraszam na bazarek dla "Arki" Kurka wszystko mi się pomieszało :D Ten post miał być do tematu o schronisku w Łomży, ale i tak zapraszam na bazarek! Quote
kaszanka Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 podrzuć link - więcej ludzi przypadkiem wskoczy Quote
Recommended Posts