Romka Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Atos jest piękny i młody ma około 2 lat.Jest w schronisku dopiero kilka dni a już ma szansę na domek.W kontakcie z ludżmi bardzo kontaktowy i przyjazny.Jest zdrowy,ma piękną sierść.Przypuszczamy,że ktoś nie poradził sobie z obowiązkami wobec psiaka:spacery,zabawy,poświęcanie psu czasu...i podrzucił psa do schroniska...pracownicy schroniska znalezli bowiem psiaka rano, biegającego po dziedzińcu.Atos miał szczęście...ktoś chciał adoptować naszą Gabi,która ma już swój domek...podrzuciłam Atosa.Zakładam wątek bo domek jeszcze nie sprawdzony...Atos przed adopcją zostanie wykastrowany,jest odrobaczony i zaszczepiony. Quote
Romka Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 Wszelkie dodatkowe spostrzeżenia mile widziane...pan czyta nasz wątek... Quote
Romka Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 Szukam kogoś z Ozorkowa do sprawdzenia domku w tych okolicach...Kaju,Paula podrzućcie mi jakieś nicki z dogo...jesteście w tym dobre... Quote
Romka Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 Jak już napisałam wyżej pan zadzwonił do mnie bo szukał owczarka...pytał o Gabi,naszą małą suczkę,która już dawno ma domek w Głownie.Podrzuciłam naszego Atosa...domek w miejscowości pod Ozorkowem,z ogrodem,pies w kojcu z możliwością wejścia do domu...pan lubi spacery,chodził na spacery ze swoim już nieżyjącym owczarkiem długowłosym,który odszedł w wieku 15 lat.Zgadza się na kastrację,zgadza się na wizytę przedadopcyjną.Pies będzie miał u pana dożywocie,to 3 pies pana ,zawsze miał owczarki i jest zachwycony tą rasą... Quote
Jolusia Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Piękny pies. Bardzo podobnego widziałam jakieś półtorej godziny temu błąkającego się po Osiedlu Starzyńskiego, potem koło przedszkola na Sikorskiego. Chyba jeszcze szczeniak bo był niezbyt duży jak na tą rasę. Chodził za ludżmi, wyglądało to jakby szukał swojego człowieka. Nie miał obroży i był brudny. Albo komuś zwiał, albo został wyrzucony. Quote
Romka Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 [quote name='Jolusia']Piękny pies. Bardzo podobnego widziałam jakieś półtorej godziny temu błąkającego się po Osiedlu Starzyńskiego, potem koło przedszkola na Sikorskiego. Chyba jeszcze szczeniak bo był niezbyt duży jak na tą rasę. Chodził za ludżmi, wyglądało to jakby szukał swojego człowieka. Nie miał obroży i był brudny. Albo komuś zwiał, albo został wyrzucony.[/QUOTE] Jak tylko go znajdziesz po raz drugi,powiadom mnie... Quote
kajkoowa Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 [quote name='Romka']Szukam kogoś z Ozorkowa do sprawdzenia domku w tych okolicach...Kaju,Paula podrzućcie mi jakieś nicki z dogo...jesteście w tym dobre... http://www.dogomania.pl/memberlist.php?s=&securitytoken=1309769783-893bab3be88b365f95b289c9f208b51843785622&do=getall&ausername=&homepage=&field1=&field2=Ozork%C3%B3w&field3=&field4=&icq=&aim=&msn=&yahoo=&skype=&postslower=&postsupper=&joindateafter=&joindatebefore=&lastpostafter=&lastpostbefore=&sort=username&order= Quote
Romka Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 Zapytałam Juldan czy przeprowadzi nam wizytę przedadopcyjną...pisała do mnie ale miałam zapchaną skrzynkę...wyczyściłam teraz czekam na kontakt... Quote
Donata Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 [quote name='Romka']Atos jest piękny i młody ma około 2 lat.Jest w schronisku dopiero kilka dni a już ma szansę na domek.W kontakcie z ludżmi bardzo kontaktowy i przyjazny.Jest zdrowy,ma piękną sierść.Przypuszczamy,że ktoś nie poradził sobie z obowiązkami wobec psiaka:spacery,zabawy,poświęcanie psu czasu...i podrzucił psa do schroniska...pracownicy schroniska znalezli bowiem psiaka rano, biegającego po dziedzińcu.Atos miał szczęście...ktoś chciał adoptować naszą Gabi,która ma już swój domek...podrzuciłam Atosa.Zakładam wątek bo domek jeszcze nie sprawdzony...Atos przed adopcją zostanie wykastrowany,jest odrobaczony i zaszczepiony. Czytajac ten opis zwracam uwage na bardzo niepokojace zjawisko a mianowicie " pies biegal po dziedzincu schroniska" czy dobrze to zrozumialam? Czy ktos przy zdrowych zmyslach robi tak nieprzemyslany czyn. Psa przerzuca pzrez ogrodzenie; nie wiemy czy to zrobil w nocy czy nad ranem - prawdopodobnie w nocy. Czy wyobrazacie sobie co sie tam dzialo? przeciez tam jest tylu psow , jakie musialo byc poruszenie wsrod psow przebywajacych w schronie a co przezyl ten biedny owczarek/ Jest to juz drugi przypadek takiego postepowania - tak bylo z Kleksem. Dla mnie takie "wyczynki ludzi bez jakiejgokolwiek odrobiny moralności" to jeszcze do tego tak głupich że to powinno byc skierowane na droge sciagania przez organa do tego uprawnione. tego dluzej nie powinno sie tolerowac a takim ludziom to ma uchodzic na gladko... Quote
Romka Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 Tak,biegał po dziedzińcu jak pracownicy przyszli rano do pracy...taką informację przekazał mi p.Marek... Quote
Juldan Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Stawiam się u Atosa. Pewnie że pojadę do Chociszewa- a nawet pójdę- chodzimy tam z bandą na spacery... Romka masz kontakt telefoniczny z Panem? Jeśli tak podeślij mi na Pw Quote
Romka Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 [quote name='Juldan']Stawiam się u Atosa. Pewnie że pojadę do Chociszewa- a nawet pójdę- chodzimy tam z bandą na spacery... Romka masz kontakt telefoniczny z Panem? Jeśli tak podeślij mi na Pw[/QUOTE] Wykasowałam przy kopiowaniu,już wysłałam...pan nie może się doczekać... Quote
Juldan Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Popytałam już trochę w koło i domek zapowiada się naprawdę fajny:multi: Duży teren ogrodzony, poprzedni pies mieszkał w domu (odszedł z przyczyn naturalnych- starość)... Dzwonię i umawiam się z Panem... Quote
Romka Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 [quote name='Juldan']Popytałam już trochę w koło i domek zapowiada się naprawdę fajny:multi: Duży teren ogrodzony, poprzedni pies mieszkał w domu (odszedł z przyczyn naturalnych- starość)... Dzwonię i umawiam się z Panem...[/QUOTE] Mnie też domek wydawał się ok...pan ucieszył się,że tak dokładnie sprawdzamy domek... Quote
Romka Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 A to dla ewentualnego domku naszego Atosa,może się zakochają dodatkowo: http://www.dogomania.pl/threads/209029-FRIDA-%C5%9Bliczna-sunia-ON-potrzebuje-domku?p=17197286#post17197286 Quote
Romka Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 No Atos PAKUJ SIĘ...Juldan dzwoniła i dała jak najlepsze rekomendacje...DZIĘKUJEMY ZA WIZYTĘ!Pewnie jak wróci do domu to coś napisze...ale domek zapowiada się super!!!:multi::multi::multi::multi: Quote
Romka Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 Jutro zawiadomię schronisko...a może już dziś...;) Quote
Juldan Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 [quote name='Romka']Jutro zawiadomię schronisko...a może już dziś...;)[/QUOTE] Zawiadamiaj, zawiadamiaj i to szybko:) Pan ma duże doświadczenie jeśli chodzi o Owczarki, nie jest mu straszny temperamentny pies- On też ma temperament, cierpliwość i ogromną chęć do pracy z psiakiem. W razie co, jest możliwość konsultacji z zaprzyjaźnionym trenerem psów policyjnych:razz: Pan najchętniej już jutro pojechałby zapoznać się z Atosem i przywitać z Fridą:multi: Państwo mają dwójkę dorosłych synów, Pani cały dzień jest w domu i też nie może się doczekać nowego członka Rodziny. Państwo mieszkają prawie w lesie, obok dość duży staw, sąsiadką jest lekarz weterynarii i mój kuzyn:evil_lol: więc będę często wpadać na kontrole:evil_lol: jeśli zdecydujecie się oddać Panu, któregoś z psiaków... Państwa nie zraził nasz Gufi- bo oczywiście jako "wybitny przypadek" pojechał z nami na wizytę. Poza tym z własnej i nieprzymuszonej woli poszedł do Państwa- czego zazwyczaj nie robi- i to jest chyba najlepsza rekomendacja dla Tych Państwa:lol: Quote
Romka Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 [quote name='Juldan']Zawiadamiaj, zawiadamiaj i to szybko:) Pan ma duże doświadczenie jeśli chodzi o Owczarki, nie jest mu straszny temperamentny pies- On też ma temperament, cierpliwość i ogromną chęć do pracy z psiakiem. W razie co, jest możliwość konsultacji z zaprzyjaźnionym trenerem psów policyjnych:razz: Pan najchętniej już jutro pojechałby zapoznać się z Atosem i przywitać z Fridą:multi: Państwo mają dwójkę dorosłych synów, Pani cały dzień jest w domu i też nie może się doczekać nowego członka Rodziny. Państwo mieszkają prawie w lesie, obok dość duży staw, sąsiadką jest lekarz weterynarii i mój kuzyn:evil_lol: więc będę często wpadać na kontrole:evil_lol: jeśli zdecydujecie się oddać Panu, któregoś z psiaków... Państwa nie zraził nasz Gufi- bo oczywiście jako "wybitny przypadek" pojechał z nami na wizytę. Poza tym z własnej i nieprzymuszonej woli poszedł do Państwa- czego zazwyczaj nie robi- i to jest chyba najlepsza rekomendacja dla Tych Państwa:lol:[/QUOTE] Juldan,najbardziej podoba mi się,że Gufi wyraził się dobrze o domku :cool3:...no i ,że będziesz zaglądać ;)...reszty domyśliłam się z rozmowy z panem...DZIĘKUJĘ RAZ JESZCZE!:lol::lol: Quote
Paula03 Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Kolejne wspaniałe wieści! Strasznie się cieszę! :multi: Quote
Recommended Posts