Jump to content
Dogomania

Słodka TOSIA - nie szukamy domu...Tosia zostaje, bo kochaja tego zboja !

Recommended Posts

Posted

Czy psy zapadaja na chorobe "parkinsona " ? ? ? :crazyeye:
Bo wlasnie takie objawy ma nasza TOSIA.

Zabrana ze schroniska w Jeleniej Gorze.
Kiedy na nia spojrzalam, zauwazylam, jak przytupywala rytmicznie lapka .... a kiedy stala lub siedziala .... podrygiwala glowka ..... co to moze byc ? ? ? ? ?
Psy ja atkowaly, a ona nie potrafila sie obronic, tylko stala skulona ze strachu i .... przytupywala ta swoja lapka .... a to jeszcze bardziej zloscilo psy !

Ale , kiedy to zobaczylam wiedzialam juz, ze jej trzeba natychmiast pomoc ....
Ludzie przychodzacy do schroniska szukaja psiakow ladnych - Tosia taka jest, ale i ... zdrowych .... a Tosia taka ... nie jest ....
Wiedzialam juz, ze nikt z odwiedzajacych nie zwroci na nia uwagi ... a jesli nawet, to tylko zeby przyjrzec sie , co jej jest... ?
....dlaczego tak macha lapka ? .... a dlaczego podryguje glowka ? .......

Nie zastanawialam sie ....
Jej by nikt nie wzial ! :placz: A wtedy psy zalatwily by to po swojemu , rozprawiajac sie z ... "wybrakowanym towarem ".....! ! !

Poza tym..... Tosienka jest niesamowoicie zywiolowa sunia !
Biega i skacze, jak szalona ! Cieszy sie strasznie na widok czlowieka - lize po rekach i ubraniu, kiedy tylko dosiegnie swoim jezorkirm ! :loveu:

Tosia bylaby wspaniala kompanka do zabawy dla dzieci - uwielbia ruch i zabawe !
Mysle, ze mieszkala kiedys w mieszkaniu, bo zaraz po wejsciu do pokoju ( w hoteliku ) wskoczyla na lozko, a potem na fotele ... wiedziala dobrze, do czego sluza ...

Sprobujemy znalezc dla niej najlepszy dom, ale potrzebujemy pomocy w oplaceniu hoteliku.

PROSIMY o kazdy grosik ! ! !
10 zl. - to dla TOSI 1 dzien w cieple i spokoju, gdzie ma pelna miseczke .....

TOSIA ma skarpetke na AFN - wspolna z innymi psiakami wyciagnietymi ze schroniska w Jeleniej Gorze ( Psy z JG ):

Dziekujemy !

• Replies 608
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kam napisał(a):
śliczna suczynka
te "drgania" to mogą być powikłania po nosówce, jesli tak, to w niczym to nie powinno jej przeszkadzać

Dziekuje za informacje na ten temat. Bardzo bylam zdziwiona, kiedy to zauwazylam. Mam nadzieje, ze to , ze wyszla z nosowki, to dobrze wrozy na przyszlosc - jest silna i juz zdrowa sunieczka.
I szuka wspanialego domku

Wyslalam juz ogloszenie do Gazety Wyborczej.
Czekamy.......

Posted

Mam nadzieje, ze z ogloszenia w "GW" ktos sie odezwie....
To naprawde urocza suncia. Bardzo kocha ludzi - rzuca sie po prostu calym cialkiem na czlowieka, zeby byc jak najblizej ! .... i Lenka wlasnie taka sama byla .....

Posted

zuziaM napisał(a):
TOSIENKA byla z pewnoscia trzymana w mieszkaniu ..... wiedziala od razu do czego sluzy kanapa i foteliki :evil_lol: .

Hop Tosiuniu .... dla Ciebie trzeba cieplutkie mieszkanko znalezc !

Posted

Wyslalam ogloszenie Tosi juz dawno do Wyborczej, ale nie mialam ani jednego zapytania ..... niemozliwe !
Czy ktos widzial, czy w ogole jest jej ogloszenie wydrukowane ? ? ? Ja nie kupowalam gazety juz dawno !

Posted

zuziaM napisał(a):
Wyslalam ogloszenie Tosi juz dawno do Wyborczej, ale nie mialam ani jednego zapytania ..... niemozliwe !
Czy ktos widzial, czy w ogole jest jej ogloszenie wydrukowane ? ? ? Ja nie kupowalam gazety juz dawno !

Nie widziałąm :(

Posted

Tutaj raczej nie mamy co liczyc na pomoc ..... kazdy ma swoje psiaki i .... trzeba w inny sposob zaczac dzialac .... ogloszenia zaczac wysylac.
Gdzie sie da !
Macie przeciez wszyscy swoje lokalne gazety i niekiedy telewizje !
Sa sklepy zoologiczne, gdzie tez pozwola wywiesic ogloszenia....
Moze tutaj zaczac dzialac ?
Nie mam porzadnej drukarki i musze poczekac z tym, az znajde mozliwosc wydrukowania naszych wszystkich psiakow.
Chyba, ze ktos to zrobi i do mnie przysle poczta - na formacie A4 - dla kazdego psiaka osobno - po 2 sztuki - zebym mogla zamiescic w naszej gazecie i naszej telewizji. Prosze o pomoc !

Posted

Seaside napisał(a):
Tosieńko pokaż się biduniu cioteczkom!!

PROSIMY WSZYSTKICH CHETNYCH, ktorzy maja mozliwosci gdzies do netu, badz prasy, powysylac ogloszenia o naszych psiakach ...... o podanie swoich maili do mnie na PM - wysle gotowe ogloszenia ze zdjciami i informacjami o pieskach.
PROSIMY :modla: :modla: :modla: !