zuziaM Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Czy psy zapadaja na chorobe "parkinsona " ? ? ? :crazyeye: Bo wlasnie takie objawy ma nasza TOSIA. Zabrana ze schroniska w Jeleniej Gorze. Kiedy na nia spojrzalam, zauwazylam, jak przytupywala rytmicznie lapka .... a kiedy stala lub siedziala .... podrygiwala glowka ..... co to moze byc ? ? ? ? ? Psy ja atkowaly, a ona nie potrafila sie obronic, tylko stala skulona ze strachu i .... przytupywala ta swoja lapka .... a to jeszcze bardziej zloscilo psy ! Ale , kiedy to zobaczylam wiedzialam juz, ze jej trzeba natychmiast pomoc .... Ludzie przychodzacy do schroniska szukaja psiakow ladnych - Tosia taka jest, ale i ... zdrowych .... a Tosia taka ... nie jest .... Wiedzialam juz, ze nikt z odwiedzajacych nie zwroci na nia uwagi ... a jesli nawet, to tylko zeby przyjrzec sie , co jej jest... ? ....dlaczego tak macha lapka ? .... a dlaczego podryguje glowka ? ....... Nie zastanawialam sie .... Jej by nikt nie wzial ! :placz: A wtedy psy zalatwily by to po swojemu , rozprawiajac sie z ... "wybrakowanym towarem ".....! ! ! Poza tym..... Tosienka jest niesamowoicie zywiolowa sunia ! Biega i skacze, jak szalona ! Cieszy sie strasznie na widok czlowieka - lize po rekach i ubraniu, kiedy tylko dosiegnie swoim jezorkirm ! :loveu: Tosia bylaby wspaniala kompanka do zabawy dla dzieci - uwielbia ruch i zabawe ! Mysle, ze mieszkala kiedys w mieszkaniu, bo zaraz po wejsciu do pokoju ( w hoteliku ) wskoczyla na lozko, a potem na fotele ... wiedziala dobrze, do czego sluza ... Sprobujemy znalezc dla niej najlepszy dom, ale potrzebujemy pomocy w oplaceniu hoteliku. PROSIMY o kazdy grosik ! ! ! 10 zl. - to dla TOSI 1 dzien w cieple i spokoju, gdzie ma pelna miseczke ..... TOSIA ma skarpetke na AFN - wspolna z innymi psiakami wyciagnietymi ze schroniska w Jeleniej Gorze ( Psy z JG ): Dziekujemy ! Quote
Kam Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 śliczna suczynka te "drgania" to mogą być powikłania po nosówce, jesli tak, to w niczym to nie powinno jej przeszkadzać Quote
zuziaM Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 Kam napisał(a):śliczna suczynka te "drgania" to mogą być powikłania po nosówce, jesli tak, to w niczym to nie powinno jej przeszkadzać Dziekuje za informacje na ten temat. Bardzo bylam zdziwiona, kiedy to zauwazylam. Mam nadzieje, ze to , ze wyszla z nosowki, to dobrze wrozy na przyszlosc - jest silna i juz zdrowa sunieczka. I szuka wspanialego domku Wyslalam juz ogloszenie do Gazety Wyborczej. Czekamy....... Quote
zuziaM Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 Tosienko, do gory ! W pierwszym poscie wkleilam nr konta. Dziekujemy darczyncom za kazda 1 zlotowke . Quote
Seaside Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 biedna Tosieńka :( Szukamy domku!!!!!!!!!!!! Quote
Seaside Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Ludzie boją się chorych psów :( a przecież jej choroba nie jest zaraźliwa :placz: Quote
Jola_K Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 A to ona była na zdjęciu obok Kuby? Fajna jak Lena tylko jasniejsza, moze i jej sie poszczesci i w kilka dni znajdzie domek. Quote
Seaside Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Piękna dziewczynka szuka domku na stałe!!!!! Quote
zuziaM Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 Mam nadzieje, ze z ogloszenia w "GW" ktos sie odezwie.... To naprawde urocza suncia. Bardzo kocha ludzi - rzuca sie po prostu calym cialkiem na czlowieka, zeby byc jak najblizej ! .... i Lenka wlasnie taka sama byla ..... Quote
zuziaM Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 TOSIENKA byla z pewnoscia trzymana w mieszkaniu ..... wiedziala od razu do czego sluzy kanapa i foteliki :evil_lol: . Quote
zuziaM Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 zuziaM napisał(a):TOSIENKA byla z pewnoscia trzymana w mieszkaniu ..... wiedziala od razu do czego sluzy kanapa i foteliki :evil_lol: . Hop Tosiuniu .... dla Ciebie trzeba cieplutkie mieszkanko znalezc ! Quote
Seaside Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Tosia potrzebuje kogoś kto ją pokocha i przytuli schorowane ciałko :( Quote
zuziaM Posted November 8, 2006 Author Posted November 8, 2006 Seaside napisał(a):Tosieńko zauważy cię tu ktoś?? :( W koncu - ktos musi ........ Quote
zuziaM Posted November 9, 2006 Author Posted November 9, 2006 Wyslalam ogloszenie Tosi juz dawno do Wyborczej, ale nie mialam ani jednego zapytania ..... niemozliwe ! Czy ktos widzial, czy w ogole jest jej ogloszenie wydrukowane ? ? ? Ja nie kupowalam gazety juz dawno ! Quote
Seaside Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 zuziaM napisał(a):Wyslalam ogloszenie Tosi juz dawno do Wyborczej, ale nie mialam ani jednego zapytania ..... niemozliwe ! Czy ktos widzial, czy w ogole jest jej ogloszenie wydrukowane ? ? ? Ja nie kupowalam gazety juz dawno ! Nie widziałąm :( Quote
zuziaM Posted November 9, 2006 Author Posted November 9, 2006 Tutaj raczej nie mamy co liczyc na pomoc ..... kazdy ma swoje psiaki i .... trzeba w inny sposob zaczac dzialac .... ogloszenia zaczac wysylac. Gdzie sie da ! Macie przeciez wszyscy swoje lokalne gazety i niekiedy telewizje ! Sa sklepy zoologiczne, gdzie tez pozwola wywiesic ogloszenia.... Moze tutaj zaczac dzialac ? Nie mam porzadnej drukarki i musze poczekac z tym, az znajde mozliwosc wydrukowania naszych wszystkich psiakow. Chyba, ze ktos to zrobi i do mnie przysle poczta - na formacie A4 - dla kazdego psiaka osobno - po 2 sztuki - zebym mogla zamiescic w naszej gazecie i naszej telewizji. Prosze o pomoc ! Quote
Seaside Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Zuziu mi też prześlij ogłoszenia o naszych psiakach. Bede drukować i tu na miejscu wywieszać!!! Tosieńko, piękna psinko, nikt cie tu nie widzi :( Quote
Seaside Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Tosieńko pokaż się biduniu cioteczkom!! Quote
zuziaM Posted November 13, 2006 Author Posted November 13, 2006 Seaside napisał(a):Tosieńko pokaż się biduniu cioteczkom!! PROSIMY WSZYSTKICH CHETNYCH, ktorzy maja mozliwosci gdzies do netu, badz prasy, powysylac ogloszenia o naszych psiakach ...... o podanie swoich maili do mnie na PM - wysle gotowe ogloszenia ze zdjciami i informacjami o pieskach. PROSIMY :modla: :modla: :modla: ! Quote
Seaside Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Tosia potrzebuje opieki i wyrozumiałości :( Quote
Recommended Posts