Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Shaq to młody (pok. 1 roku) husky. PILNIE szuka DS lub DT
Prośba o pomoc w ogłaszaniu..

jest typowym przedstawicielem swojej rasy, więc jak nie ma ruchu, to może hałasować i niszczyć.
Shaq został odłowiony pod Warszawą na początku czerwca br, był już wykastrowany. Miał być wystawiony na giełdzie w Słomczynie, na szczęście znalazł się DT, dzięki któremu Shaq zyskał trochę czasu.
Teraz mamy tylko 1-2 tygodnie czasu na znalezienie mu nowego DT, a najlepiej już DS

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak wyglądał po znalezieniu:

był strasznie wychudzony, miał biegunkę :(

jednak do ludzi bardzo przyjacielski i łagodny, na inne psy nie zwracał uwagi

"Jest to młody, ok. roczny psiak. Jest wesoły i uroczy.
"dziewczynki z 4 klasy z nim chodziły na smyczy wiec łagodny jest. "
Jest wykastrowany "

z tego, co słyszę jest łagodny i spokojny
zaczepiany przez innego psiaka, odwrócił się i odszedł ..

Shaq jest w DT
uff, wielkie dzięki dla wszystkich, co cię przyczynili
mam nadzieję, że nie narozrabia - zupełnie nie wiemy, jak zachowa się w mieszkaniu, szczególnie, jak zostanie sam - to budzi moje duże obawy, przyznam..
zobaczymy, na pewno pilnie trzeba szukać mu domku
Shaq jest naprawdę świetnym psem, ale
Jego ocena wieku przez lecznicę, moim zdaniem jest mylna - oni - ok 1roku go wycenili, ja uważam, że ma ze 3 lata
Shaq jest bardzo zaradny i chyba ma silną psychikę..
w DT natychmiast obwąchał wszystkie kąty, wskoczył na zlew i wypił wodę, potem wynalazł skądś skórkę słoniny która go zaabsorbowała na dłużej
jednocześnie posypane jedzonko brał w pysk i próbował ukryć. Jest bardzo chudy, czy był głodzony, czy tak długo się błąkał - nie wiemy..
przy tym wszystkim - bardzo lubi, jak się go przytula, głaszcze - jest spragniony
kontaktu bliskiego z człowiekiem, w Lasku kabackim, na smyczy - nie ciągnął specjalnie, nie pędził w amoku, raczej się się interesował wszystkim - głownie wąchał..

parę zdjęć:

przy tym wszystkim - bardzo lubi, jak się go przytula, głaszcze - jest spragniony
kontaktu bliskiego z człowiekiem, w Lasku kabackim, na smyczy - nie ciągnął specjalnie, nie pędził w amoku, raczej się się interesował wszystkim - głownie wąchał..

Posted

Shaq - typowy haszczak

przyjazny, śliczny, zwracający uwagę
szybki, energiczny, szkoczny
przy braku ruchu - może wyć, niszczyć w domu
brak ruchu = nie czuje się zmęczony

Posted

Jak widać, to naprawdę świetny psiak i moim zdaniem nie jest zbyt wymagający
Wystarczy poświecić mu czas, poczucie bliskości, ruch - bieganie, skakanie, pokazać, że się nim interesuje - i jest prawdziwym słodziakiem.

Ale zupełnie nie wiem, co się z nim stanie, jak nie znajdziemy mu szybko DT/DS :(
Bardzo proszę o pomoc..

Posted

w DT w Warszawie, ale ten DT to porażka, poza tym DT chce, żeby go zabrać (najlepiej już)- nie wiem, jak sobie wyobrażał bycie DT, spacer z pieskiem do baru na piwko.
wq jestem strasznie, bo psiak jest naprawdę super, wcale nie jest nadpobudliwy, ani szczególnie trudny..

Bym mu ogłoszenia wykupiła, ale nie mam tekstu :(
poza tym od reki i tak domku nie znajdzie, cudów nie ma :(

Posted

[quote name='sylwija']w DT w Warszawie, ale ten DT to porażka, poza tym DT chce, żeby go zabrać (najlepiej już)- nie wiem, jak sobie wyobrażał bycie DT, spacer z pieskiem do baru na piwko.
wq jestem strasznie, bo psiak jest naprawdę super, wcale nie jest nadpobudliwy, ani szczególnie trudny..

Bym mu ogłoszenia wykupiła, ale nie mam tekstu :(
poza tym od reki i tak domku nie znajdzie, cudów nie ma :([/QUOTE]
No nie ma kurcze.
Hotelik?

Posted

pomysłów brak :( ech, żeby człowiek miał kasę..

przecież nie może teraz Shaq trafić do schroniska ..

kto może jakiś tekst do ogłoszeń przygotować?

Posted

Jak moj Hachiko pojedzie do domku, plan jest na 17ego, to wezme Shaqa do siebie. Tylko musi wytrwac.

Ale trzeba go pilnie oglaszac. Kogo poprosic? Moze jest jakis bazarek z tekstami do ogloszen?

Posted

kaskadaffik napisał(a):
Narazie bazarku nie znalazłam z ogłoszeniami, ale napewno się odnowią za chwilkę!!

z ogłoszeniami bywają, ale gorzej z tekstem, a ja jestem kompletne beztalencie :( bez dobrego tekstu nic z tego nie wyniknie :(

Posted

Borówka16 napisał(a):
Oto tekst :):

[FONT=Verdana]Młody husky Shaq – może właśnie Ciebie oczaruje? [/FONT]
[FONT=Verdana]Cześć! [/FONT]
[FONT=Verdana]Wołają na mnie Shaq, mam ok.1,5 roku, jestem pięknym, dużym samcem w typie rasy husky. Pewnego czerwcowego dnia zostałem wyrzucony, moi poprzedni właściciele mnie się ot tak pozbyli – czyżby przestali mnie kochać? Błąkałem się tak jakiś czas, walczyłem o każdy kawałek jedzenia, o miejsce do schronienia, chodziłem obok ludzi, wołałem o pomoc lecz nikt tego nie zauważał. [/FONT]
[FONT=Verdana]Na szczęście pewnego dnia zjawiła się ONA – pewna Pani, która zaopiekowała się mną i teraz przebywam u niej na domu tymczasowym, niestety nie mogę w nim zostać na zawsze, więc Pańcia szuka mi nowego, odpowiedzialnego kochającego domku. [/FONT][FONT=Verdana]Mówi także, że jestem bardzo wesoły, energiczny, przyjacielski w stosunku do dzieciaków, ładnie, spokojnie chodzę na smyczy – nie ciągnę, jestem mega przytulakiem kochającym każdego, świetnie odnajduję się w towarzystwie nowych ludzi, w nieznanych mi warunkach. [/FONT][FONT=Verdana]Kocham całym swoim sercem każdego, kto okazuje mi odrobinę miłości, czułości. [/FONT][FONT=Verdana]Może chcesz abym właśnie Ciebie tak pokochał? [/FONT]
[FONT=Verdana]Jeśli tak to skontaktuj się bardzo proszę:[/FONT]
[FONT=Verdana]…………………………………………………………….[/FONT]
[FONT=Verdana]Z poważaniem,[/FONT]
[FONT=Verdana]Shaq oraz jego tymczasowi właściciele[/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]Shaq jest już wykastrowany, zaszczepiony, odrobaczony oraz zachipowany. [/FONT]
[FONT=Verdana]Nie zostanie sprzedany, a jedynie wydany na zasadach umowy adopcyjnej w uprzednio sprawdzone i zaakceptowane warunki (wizyta przed i po adopcyjna). Przebywa w Warszawie. [/FONT]

dzięki Borowka16 :)

zostawiamy tak, czy coś zmieniamy? proszę o komentarz